Skocz do zawartości

coś dla wyjątkowych mam:-) - tych obecnych i przyszłych | Forum dla mam

karolenna

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kochane mamy!
pragnę podzielić się z Wami swoim odkryciem - znalazłam w sieci bardzo fajny portal dla mam i ich dzieci! Nie dość, że można tam poczytać bardzo ciekawe artykuły to jeszcze można co nieco dorobić do domowego budżetu:-)Po zalogowaniu w clubiemamy można brać udział w badaniach, za które dostaje się wynagrodzenie i produkty gratisowe (np. jak oceniałam kawę to dostałam paczkę do własnego użytku). Wynagrodzenie to kwoty rzędu 10-20 zł za ankietę. Zrobiłam kilka ( są niedługie i trzeba na przykład ocenić reklamę która jest w telewizji:-), otrzymałam bon i kupiłam sobie fajny krem:-) Zachęcam Was serdecznie wejdźcie na clubmamy.pl i zarejestrujcie się http://www.clubmamy.pl/index.php?p=rejestracja

• 2 miesiące później...
  • Mamusia
Może ten wątek to i spam... Ale nie powiem, sama jestem zarejestrowana na tej stronie. 🙂 Za udział w pierwszym badaniu miałam do wybory 20 zł lub tran Mollers (wybrłam to drugie, bardziej się opłaca 😉). Za kolejne badanie dostałam dwa bony po 20 zł z Sodexu. 🙂 Także polecam! 🙂

• Mamusia
Sathi napisał(a):
Może ten wątek to i spam... Ale nie powiem, sama jestem zarejestrowana na tej stronie. 🙂 Za udział w pierwszym badaniu miałam do wybory 20 zł lub tran Mollers (wybrłam to drugie, bardziej się opłaca 😉). Za kolejne badanie dostałam dwa bony po 20 zł z Sodexu. 🙂 Także polecam! 🙂

Skoro sprawdzone i potwierrdzone to sprobuje 🙂

• Mamusia
Szkoda, że clubmamy jest tylko dla obecnych mamusiek 😞 a nie tak jak w wątku dla obecnych i przyszłych 😞 chciałam się zarejestrować bo pomyślałam, że i tak siedzę przed komputerem pół dnia to co mi szkodzi... ale przy rejestracji trzeba podać wiek i płeć dziecka... a moje jest jeszcze w brzuszku i nawet nie znam płci 🙂 więc rejestracja raczej odpada... a szkoda...

Pozdrawiam 😘

• Mamusia
Zwracam sie do dziewczyn które mają już dzieci bo moja znajoma ma pewien problem z 15 miesięczną córeczką która nie chce kłaść się spać o wyznaczonej porze tzn. około 21.00(dla mnie to jakieś 2 godz za późno ale to nie moje dziecko).
Problem w tym że ich pociecha do tego stopnia się buntuje podczas usypiania że płacze tak długo i tak gwałtownie aż doprowadza to do wymiotów (mała terrorystka).
Obecnie maja rozwiązanie typu że mała zasypia razem z nimi w łóżku a potem ją przekładają do jej łóżeczka - cyrk na kółkach.
Co byście zaradziły w takiej sytuacji??

• Mamusia
kasidelko88 to chyba nie ten wątek... Albo załóż najlepiej osobny z tym pytaniem. 😉
Co do problemu, to hm, nie wiesz też ile mała sypia w ogóle w ciągu dnia? Może za dużo ma drzemek za dnia i wtedy wcale o 21 nie jest jeszcze śpiąca? Albo za mało... "Przetrzymane" dziecko też nie jest łatwo uspać! Może czegoś zraziła się w łóżeczku (np. zaczęto ją usypiać metodą "wyrycz się", wtedy długo może być uraz; albo uderzyło się w drewniane szczebelki podczas snu - i boi się kolejnego urazu). Mogły też się jej najzwyczajniej z wiekiem poprzestawiać godziny i potrzeby ilości snu... a rodzice tego nie bardzo zauważyli. Wtedy trzeba by na nowo dostosować godziny drzemania i spania. Za mało trochę wiemy jak to dokładnie u nich jest.

• 6 lata później...