Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

moniq1984 napisał(a):
Też sie ciesze 🙂3 lata czekałam 🙂

Ja mam dwie córki 8-letnią i 16 miesięczną. Teraz zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko. Nad pannami trzeba było się trochę napracować 😁. A teraz udało nam się za pierwszym razem 🤪 Jednak trochę muszę leżeć, ciąża zagrożona. Jednak maluch silny, rośnie i serducho wali. Będzie dobrze.

• Mamusia
no ja też mam wskazane leżenie, ale na brzuchu 🙂co prawda widziałam jak bije serduszko, ale niestety nie zbyt dokładnie, bo dzidzia jest w tym moim "dołeczku" ale mam nadzieje, że 27 jak pójde na ponowne usg dzidzia już bedzie widoczna doskonale i dostane fotke w pełni 🙂 🙂 🙂

No u mnie ze snem w dzień słabiutko 😁 16 miesięczny brzdąc nie pozwala. A tydz ciąży możesz sobie wyliczyć według ostatniej miesiączki. Podobnie wyliczy ci to lekarz. Oni też korzystają z terminu ostatniej miesiączki.
Spojrzyj tu który to tydzień...
Oczywiście termin porodu/wiek ciąży może się różnić jeśli chodzi o wyliczenia twoje czy ginekologa, a usg. Ale zazwyczaj są to subtelne różnice.

• Mamusia
u mnie to troche skomplikowane bo mam strasznie nieregularne miesiączki 😞 ostatnia miałam 16 października a jak na prawie drugi miesiąc to usg było słabiutkie 😞 15 grudnia zrobiłam bete wykazała4-5 tydz a jak poszłam tydz później do innego lekarza to on wg usg dopochwowego stwierdził, że to dopiero początek pierwsze dni 4 tyg wiec ja sobie obliczyłam, że to bedzie 10 tydz

A no to oczywiście nie da się tak dokładnie wyliczyć. Najdokładniejsze będzie w tym wypadku chyba jednak usg. Ja miałam w miarę regularne.
Zobaczysz co powiedzą na następnej wizycie.
A ginekolog wyliczył Ci termin porodu czy jeszcze nie??

moniq1984 napisał(a):
Lekarka wyliczyła mi termin na 23.07 ja sama też sobie tak wyliczyłam, no ale po ostatnim usg powiedziała mi, że ten termin może sie przesunąć wiec to może być sierpień 🙂no chyba, że bedzie jak mój kochany i wyskoczy wcześniej 🙂

Nie martw się. Ja też mam szanse na lipiec. Mam termin na 6 sierpnia. Ale moje obie córki urodziły się wcześniej niż wyliczony termin. Z tą młodszą miałam termin na 3 września, a przyszła na świat 20 sierpnia 🙃 😁 🙃

moniq1984 napisał(a):
to przynajmniej jest zaskoczenie 🙂chyba mniejszy stres 🙂

No wiesz przy drugim dziecku jest chyb większy strach, bo wiesz co cię czeka. Choć drugi poród miałam nawet fajny i było wesoło (prawie mój mąż który ledwo zdążył przyjechać ze szkolenia odbierał córkę) 😁 😁 😁. Pierwszy poród gdzieś tam wcześniej opisałam.

No jasne. Ja też zapisałam się na forum tutaj, bo miałam mały problem. A teraz bardzo się cieszę. Bo przy tym leżeniu, to chociaż pogadać mogę 😁 😁 😁 I mam z kim.
Z jedzeniem?? Nie objadam się, bo nie mogę. Jem często ale bardzo małe porcje. Jak zjem za dużo to zaraz mnie mdli i czuję się mało komfortowo. W sumie nie jem dużo, ale jem bardzo różnorodnie. Ale jednak tyje i dzidzia rośnie, więc chyba jest ok. 😁 😁 😁

• Mamusia
😁 to masz jak ja 🙂 mam niby na coś ochote, zjem i okazuje sie, że jednak nie na to miałam ochote i tak nie za bardzo mi 😞w sumie najlepiej podchodzi mi chlebek, zupy i drożdżówki 🙂 a słodycze kompletnie mi nie podchodzą, mdli mnie po nich na całego 🙂
a są u was zamówienia na płeć?? 🙂 😁