Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

halo brzucholki 🙂
co do wózka to ja będę kupowała z TAKO, bo jak już kiedyś wspomniałam moja siostra ma 6mies. córcię, i właśnie taki wózek z całym wyposażeniem ma dla niej... więc ja odziedzicze fotelik z wózka i już kilka stówek w kieszeni 😜 niestety Olivka jest za mała, bo wtedy odziedziczyłabym w całości 😜 ale za to mam już mnóstwo ciuszków, butelki, bujaczki itp. po Olivce 🙂

A z imionami, to na chwilę obecną mamy kilka opcji, ale znając życie, to do sierpnia jeszcze się to zmieni; no więc:
dla chłopca- Natan (Nataniel), Oskar, Błażej, Marcel, Kornel ( z imieniem dla chłopca jakoś tak ciężko jest)
i dla dziewczynki - Natasza, Sasza, Sara, Maja, Kasjana, Aurelia

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Słonko świeci a mi się nie chce wstać z łóżka, muszę chociaż jakieś śniadanie sobie zrobić.

Daniela
moja sąsiadka ma wózek Coneco i oprócz tego, że ma plastikowe koła, to na nic nie narzeka 🙂

Pati super, że w końcu będziesz w domku 😁

Dziewczyny co dziś na obiad? Bo ja pomysłu nie mam.

• Mamusia
Hej Mamusie. 🙂
Pati super, że wkońcu wracasz do domku. 🙂 🙂 🙂 Nie ma to jak u siebie, nawet człowiek lepiej psychicznie się czuje.
U nas dzisiaj mokro, zimno i ponuro, bleeeeeeee. Najchętniej została bym pod kocykiem do wiosny a tu kurcze trzeba z domku wyjść 😠
Siehankowa jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja bym się zapisała, własnie mam zamiar w tym tygodniu dowiedziec sie co i jak bo słyszała, że fajna Pani prowadzi w jednej z naszych przychodni.

witam kobietki
U mnie pogoda barowa,pada i zimno,nie chcę sie z domu wychodzić tylko leżęc pod kocykiem.Widze że poruszylyście temat imion
Chłopiec-to prawdopodobnie Filipek
Dziewczynka-Julka
wczoraj odebrałam wyniki i sa w porządku,tak mi powiedziała pani w labolatorium.
Pati dobrze ,że juz wychodzisz.
Inez ja dzis n obiad mam kotlety schabowe i frytki 🙂
Dziewczyny jutro biorę ostatnią luteinę,i trochę sie denerwuję,żebym znowu nie zaczęła plamic 🥴Wizyte mam w poniedziałek i już nie mogę się doczekać.

• Mamusia
Ja dziś na obiad mam naleśniki z czekoladą coś ostatnio mam ochote na słodnie to podobno na dziewczynke a z magicznego kalendarzyka wyszedł mi chłopiec 🙂 🙂 na szczęście to moj pierwszy skarb wiec co będzie to i tak będę kochała na życie 🙂

Ja nic nie dostałam oprócz ciuszków 😞 😞 😞 szwagierki mają 5i 6 letnie dzieci ale wszystkie sprzęty posprzedawały na allegro, a w mojej rodzinie to ja pierwsza z dziewczyn będę rodzić. Moja mama chciała wyszukać moje łóżeczko z dzieciństwa,bo podobno było bardzo solidne i w sumie byśmy odmalowali i by było, aleeeeeee u nas w piwnicy go nie ma, a w rodzinie nie chcą się przyznać ze je pożyczyli, więc musimy kupić,ale to już na bank w późniejszej ciąży.
Jestem na etapie szukania i czytania o fotelikach, byłam pewna Roan-a żeby do kompletu był, ale nie przeprowadzano na nim żadnych testów i się zaczęłam bać,bo jednak my się zapniemy pasami a dzidzia przy stłuczce w jakimś lipnym foteliku to nawet nie chcę myśleć co by się stało. Nie mamy Isofixa w aucie więc zapinać będziemy normalnie fotelik i tym bardziej zastanawiam się nad wyborem czegoś bezpiecznego. Chyba Chicco Autofix plus dobrze się prezentował w testach, zaczynam już myśleć nad tym o pewnie trochę to potrwa.
Emilka bardzo ładnie, Mrówka już nie hehehehhe
siehankowa Jak dla mnie to ładne jest Oskar i Błażej, z żeńskich Sara i Maja.
Mi od dzieciństwa zostało że na kuzynkę Paulinę mówię Pałka i w sumie cała rodzina też tak wola 🙂 🙂

• Mamusia
Anya napisał(a):
Ja dziś na obiad mam naleśniki z czekoladą coś ostatnio mam ochote na słodnie to podobno na dziewczynke a z magicznego kalendarzyka wyszedł mi chłopiec 🙂 🙂 na szczęście to moj pierwszy skarb wiec co będzie to i tak będę kochała na życie 🙂

Ja od początku ciąży tylko słodkie i soczyste owoce, więc powinna być dziewczynka.
Ale ja w to nie wierzę, bo mam kilka koleżanek, które wręcz pożerały słodycze i np. pomarańcze i mają synków 🙂

Daniela napisał(a):
Dziewczyny a czy któraś z Was miała do czynienia z wózkami firmy Coneco ?? Jak one się spisują ??
Ja mam z coneco spacerówkę dla Majki coneco juupi, ale to tylko spacerówka.jestem zadowolona. Szukałam wtedy spacerówki, typu parasolka, bo często latamy i do samolotu super. I ta jest bardzo dobra jak dla mnie. Jak na parasolkę jest duża i ma duze siedzisko, oparcie, pokrowiec na nogi, folię przeciwdeszczową, spory koszyk na zakupy i przede wszystkim jest stabilna. Bo niektóre te spacerówki typu parasolka to mnie przerażają-lalki bym tam nie posadziła.

Co do gondoli nie wiem, nie używałam. Raz się przymierzałam, ale jakaś mała mi się wydała. I jak pomyślałam, ze Majka będzie miała w zimie 5-6 miesiecy, to ona, kombinezon + spiwór- moze byc ciężko.

Ja też bym się zapisałam do szkoły rodzenia u nas jest jedna bezpłatna ale nie załapałam się od marca, w sumie to jakby za wcześnie mi się wydawało ale jak ruszy następny kurs od maja to już muszę się dostać bo trwa 2 miesiace i jak w połowie lipca się skończy to za 2-3 tygodnie mogę już zacząć rodzić 🥴 🤨 🤢

• Mamusia
Ja niestety nie będę miała żadnych odziedziczonych rzeczy, właśnie z racji tego, że mieszkam w Norwegii. Brat mojego męża ma dwuletniego synka, więc mielibyśmy tego sporo. Niestety do samolotu nie da rady i paczką też nie, bo Norwegia nie jest w Unii i musielibyśmy zapłacić cło.
Wiadomo, że będę sobie zamawiać ciuszki i akcesoria, ale już łóżeczko, fotelik, wanienka itp odpadają 😞

Ale śmieszne te imiona Gryzelda jest nieżłe i NIKE hehehehe Niunia (boooooooże) Guantanamera, Calineczka, Daida jestem w szoku 😲 😲 😲 z męskich to nawet nie wymienię któremnie smieszą najbardziej bo jest ich za dużo hehehee

• Mamusia
ja bardzo ciesze sie ze mam od kogo przejac rzeczy dla malucha bo jak patrze na ceny to mnie przerazaja.kompletowanie wszystkiego od poczatku to na prawde ogromna inwestycja niestety 🤢 ja przed chwila pochlonelam lody owocowe z musem z brzoskwinek i kiwi. ostatnio za mna ciagle chodza kwasne smaki. 🙃

marta-lion mam nadzieję, że będę cokolwiek pamiętać i zrobię to dobrze co mnie nauczą, bo jak wpadnę w panikę to cały szpital będzie słyszał. Dla dobrego samopoczucia muszę iść do tej szkoły i myśleć że jak będę dobrze oddychać to mnie nie zaboli hehehehehe 😁

aniolek82 napisał(a):
A ja znowu za słodkim nie przepadam, jadła bym tylko ostre, pikantne i wszystko maksymalnie posolone a ponoć mam Oliwkę. 🙂
Hihi dokładnie. Ja przy Emilce jadłam tylko słone, kwaśne, pikantne (gdzie normalnie nie lubię) - wyszła dziewczynka,
przy Majce uwielbiałam owoce kilogramami- wyszła dziewczynka,
teraz uwielbiam słodkie - zajadam się nutellą że masakra - i ma być dziewczynka 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Ja ostatnio wpisałam sobie w google ''wyprawka dla noworodka'' i kliknęłam pierwszą stronkę:

http://www.tomi.pl/ext/wyprawka?gclid=CPOB3t2ezqcCFRYv3wod1UH7DQ

przejdźcie niżej tam jest cały spis 😲 Normalnie za głowę się złapałam, wiem, że część rzeczy nie jest potrzebna, no ale i tak ilość przeraża.

karolcia12345i napisał(a):
marta-lion mam nadzieję, że będę cokolwiek pamiętać i zrobię to dobrze co mnie nauczą, bo jak wpadnę w panikę to cały szpital będzie słyszał. Dla dobrego samopoczucia muszę iść do tej szkoły i myśleć że jak będę dobrze oddychać to mnie nie zaboli hehehehehe 😁
Nio hehehehe. Boli jak boli. Ale naprawdę da się przeżyć. A potem jaka nagroda. Jak dają maluszka na brzuch, to sie wszystko zapomina od razu 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
matra-lionNo tego efektu końcowego nie mogę się doczekać, coś czuję że będę tam ryczeć jak bóbr jak zobaczę moją kruszynę.

Ja ryczałam jak zobaczyłam na USG te malutkie rączunie jak do mnie machają, to co dopiero po porodzie 😁

matra-lionNo tego efektu końcowego nie mogę się doczekać, coś czuję że będę tam ryczeć jak bóbr jak zobaczę moją kruszynę.
Jak urodziła się Majka mój mąż widział ją pierwszy (bo mi ciężko jakoś było tam zaglądać 🙂 🙂 🙂) i mówi do mnie już jest !!!! A jak położyli mi ją na brzuchu
i ona popatrzyła na nas takimi wielkimi czarnymi oczami, była taka spokojna. i mój mąż powiedział ona jest idealna, i taka piękna- łzy same leciały 🙂

No ta wyprawka jest spora, ja w Smyku dostałam bo jakaś toruńska położna opracowała ją,ale tam też parę rzeczy odrazu skreśliłam, nie będzie tak źle.

• Mamusia
ja chcialabym porody przechodzic jak moja mama. ma 149 cm wzrostu idac do porodu za kazdym razem wazyla niewiele ponad 50 kg. wszystkie trzy urodzila nas w 15 minut ( z czego mlodsza siostre posladkowo na korytarzu bo nie zdazyli na porodowke. lekarze mowili jej ze jest stworzona do rodzenia dzieci 🤪 ja niestety wrodzilam sie do rodziny taty a tam to ciezko z porodami 🤨