Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Paninka napisał(a):
mam pytanie dotyczace gumowych gruszek do noska malucha. slyszalam ze sa niehigieniczne, wysuszaja sluzowke noska i wogole nie powinno sie ich stosowac. (chociaz ja sie na nich wychowalam i zyje) podobno najlepszy jest ten aspirator http://allegro.pl/cleanoz-aspirator-do-nosa-wklady-nowosc-kurier24h-i1493015599.html
Bo frida jakos mnie obrzydza i podobno trzeba miec troche sily w plucach zeby przez ten wezyk pociagnac 🤢
Ja mam to Marimer-aspirator. Jak dla mnie jest oki. Cały można wymyć. Co do gruszek, no to prawda wyczyścić gruszkę w środku jest niemożliwe. A pozatym postawcie się na miejscu miesięcznego dziecka, któremu taką siłą wyciągacie cokolwiek z nosa. Ja w używaniu takich aspiratorów nie widzę nic obrzydzającego, wy ciągniecie tylko powietrze i wcale nie trzeba mieć mega siły. Noworodek w nosku nie ma cementu tylko katar. Pozatym przecież to wasz dzidziuś.

lydziaa84 napisał(a):
ja też nie wyobrażam sobie tego używać- może dlatego, że z reguły jestem przewrażliwiona 🙂
Nie użyję oblizanej łyżeczki itd
Zmieni wam się dziewczyny. A co z kupami, ulewaniem, wymiotowaniem itp.
To wszystko przy dzieciach to codzienność 😉
Ale przecież to będą wasze maluszki, po kąpaniu czyściutkie i najbardziej pachnące na świecie 🙂

• Mamusia
marta-lion pewnie masz racje, dla matki wlasne dziecko zawsze jest najpiekniejsze najlepsze najcudowniejsze itp 😘 ale skoro sa urzadzenia ktore moga zaoszczedzic niemilych przezyc 😉 to czemu z nich nie korzystac? mi sie wydaje ze ten elektroniczny aspirator na prawde jest fajny i bezpieczny 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
spenetrowałam 😉 właśnie stronę, do której link podesłała kilka dni temu któraś z dziewczyn- chodziło o zdjęcia w różnych tygodniach i rozwój narządów płciowych. I trafiłam na ciekawy kalkulator płci dziecka...wydaje mi się, że to powinien być załącznik do tego słynnego chińskiego kalendarza, bo przelicza wiek księżycowy w momencie poczęcia 🙂 Taka ciekawostka 😉 Sprawdźcie
http://www.baby2see.com/gender/prediction.html

Witajcie koleżanki !!! 🙂
Noc była spokojna. Dopiero nad ranem ok 5,00 dostał gorączki 39,1 którą udało się od razu zbic. Dzisiaj byliśmy z synkiem u lekarza. Zbadała go dokładnie i stwierdziła, że to nie przeziębienie bo gardełko ma czyste, płuca i oskrzela też. Więc jedynie pozostał wirus albo coś od żołądka i zapytała nas co w weekend jadł bo według niej jak nie ma rozwolnienia to raczej coś od żołądka. No i jak tak przypominaliśmy sobie co nasz kochany synek jadł to nic konkretnego nam do głowy nie przyszło. Ale coś mnie ruszyło i zadzwoniłam do swojej teściowej, która w niedziele pilnowałam synka, co prawda tylko 2 godzinki ale w tym czasie coś na pewno mu dawała jesc. No i szczęka mi opadła jak się dowiedziałam czym go nakarmiła!!!
Otóż moja wspaniała teściowa wrrrr ugotowała zupę ogórkową, którą nakarmiła Kubę.
Matko święta pomyślałam... czy ona na głowę upadła 1,9 m-c dziecko zupą ogórkowo karmic, to trzeba miec w głowie. Jak nic jego żołądek nie potrafił sobie poradzic z tymi kiszonymi ogórkami. Dlatego ta ogromna gorączka i brak apetytu. Dzisiaj już nie gorączkuje, tylko ma rżnięcia brzucha, ciągle puszcza gazy. Ot i cała historia jak z horroru. Brrrr jak sobie pomyślę.
Dobrze, że to nic poważniejszego nie wyszło. Ale teraz mam nauczkę i następnym razem będę informowac tesciową co może a czego nie może dawac Kubusiowi dojedzenia.

A ja na wszelki wypadek kapustą i ogórkami kiszonymi w różnych postaciach jeszcze nie karmiłam synka, bo sama wiem po sobie jak na nie reaguje mój żołądek. Też ma duże problemy, jakis delikatny jest czy co 🥴

No Majka kapusty kiszonej nie znosi. Po kapuśniaku wyciera język 🙂 🙂 🙂
Ale ogórkową lubi.
Ale to prawda zdarzają się delikatne żołądki 🙂

marta-lion napisał(a):
Hihi Eleeza teraz wychodzi Girl 🤪 🤪 🤪
To może nie do końca jesteś spalona 🙂

Mi też wychodzi dziewczynka 🤪 🤪 Ale było by SUPER!!

• Mamusia
hej kobietki! Dawno mnie nie było...
Co do ogórków i ogórkowej to moja mam szybko dzieci oswaja z jedzeniem. Musiałam do pracy wrócic po macierzyńskim i Jullia była ciągle u babci. Kiedy miała około roczku moja mam dała jej rarytas w postaci ogórka kiszonego 😉 od tamtej pory uwieeeelbia ogórki!

ooo, po raz pierwszy wyszedł mi chłopczyk 🤪 bo zawsze i z chińskiego i z tych innych stron wychodziła dziewczynka 😜 a nie ukrywam, że wolałabym chłopca 😉 choć wiadomo - ważne żeby było zdrowe 🙂

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
ja też nie wyobrażam sobie tego używać- może dlatego, że z reguły jestem przewrażliwiona 🙂
Nie użyję oblizanej łyżeczki itd
Zmieni wam się dziewczyny. A co z kupami, ulewaniem, wymiotowaniem itp.
To wszystko przy dzieciach to codzienność 😉
Ale przecież to będą wasze maluszki, po kąpaniu czyściutkie i najbardziej pachnące na świecie 🙂

takie rzeczy to mnie nie przerażają, aż mnie skręca jak mamy jedzą resztki, które dziecko wypluje czy coś z tych rzeczy-feeeee

Co do kalendarza- też pierwszy raz wyszedł mi chłopiec 🙂

Lydzia zobaczysz dasz radę. Wszyscy dajemy. Ja też nie mam tak że nic mnie nie brzydzi, ale cóż dzieci to nie tylko pachnący oliwką pulchniutki bobas 🙂 🙂 🙂

takie rzeczy to mnie nie przerażają, aż mnie skręca jak mamy jedzą resztki, które dziecko wypluje czy coś z tych rzeczy-feeeee
Co do tego to ja też nie mogę wtedy 🤢 🤢 🤢

ja juz po obiadku 🙂jeszcze na dodatek przez dwie godziny nie miałam prądu 😞. No i zamiast frytek były ziemniaki.Ale nadal jestem głodna,moze jakieś jabłko zjem 🙂