Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Tak piszecie o wadze i niestety wychodzi na to że ja przytyłam najwięcej bo już 7 kg 😞 😞 😞 niektóre kobiety nie wracają nigdy do wagi przed ciążą, bo się zmienia ciało , ale to nie znaczy że się ładnie nie wygląda. Ja jestem świadoma że mogę ważyć z jakieś 3 kilo więcej niż przed, ale najważniejsze są zachowane proporcje. Tak jak mi szwagierka powiedziała "Jak by się chciało wyglądać jak modelka całe życie to nie można by było mieć dzieci, bo brzuch już nigdy taki sam nie jest i cycki flaczki" każda kobieta ma inaczej, np. moja mama ma płaski jędrny brzuch a nic nie ćwiczy i piersi też jej nie owisły, a w ciąży ze mną przytyła ok.25 kg. Z moich znajomych bardzo dużo dziewczyn przytyło ok. 30 kg ale jakoś długo im nie zajęło wrócenie do normalnego wyglądu, więc myślę że damy radę 🙂 🙂 🙂 Póki co się codziennie nacieram oliwką, żeby się ujędrnić i zapobiec rozstępom, a tak jak mama mi powiedziała, ze jak chcę jeszcze mieć ładny brzuszek to po porodzie jak się zagoję to od razu owijać się bandażami elastycznymi itp. ja mam taki ciasny pas z fitnessu, neoprenowy i jak ją nim ścisnełam to powiedziała że tez się nadaje. Szwagierka miała taki z internetu specjalny poporodowy ( ale dopiero zaczęła zakładać ok. 2 miesiące po porodzie i nie pomógł za wiele), ale ten mój wydaje mi się ciaśniejszy więc zaoszczędzę kaskę. Rozpisałam się hhehehehe 😁 a muszę uciekać na tą brzydką pogodę parę spraw pozałatwiać. Zajrzę wieczorem.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Paninka napisał(a):
Pocieszam sie mysla ze skoro mialam tyle silnej woli zeby z prawie 80 kg schudnac do 57 to po ciazy tez dam rade 😁 😘

wow 😲 szacuneczek nonono... jak to zrobiłaś - sport i dieta, czy zabiegi kosmetyczne i silna wola? 🤪

• Mamusia
k8_online z zabiegów kosmetycznych to tylko litry oliwki w siebie wcieralam zeby nie miec rozstepow. Najpierw jakies pol roku bylam na diecie 1200 kalorii do tego 60 min dziennie na rowerku stacjonarnym brzuszki i hula-hop. niestety po pol roku ta dieta juz nie skutkowala i zaczelam znowu tyc. wtedy przeszlam na dukana, dlamnie ta dieta to rewelacja 🤪 i bylam juz na niej az do momentu zajscia w ciaze. 🙂 😜

Eleeza napisał(a):
Paninka- znajomi mają córeczkę Laurę i zdrabniają jej imię mówiąc Laurka...dla mnie średnio 😉

moja znajoma też ma Laure i wszyscy mówią do niej LAŚKA 😉

• Mamusia
Widze że poruszony został temamt wagi :P ja już przytyłam 6 kg. Boje się tylko o rozstępy bo już troche ich mam za dziecka w ciągu miesiąca przytyłam 7 kg 😞 🤢 ale teraz sie zabezpieczam oliwkami i jem tabletki napar z wiesiołka w ciąży lekarka powiedziała że można bo to witamina b a do tego powoduje że skóra robi się bardziej elastyczna. mam nadzieje że zapobiegne roztępom 🙂 🙂

Anya napisał(a):
Widze że poruszony został temamt wagi :P ja już przytyłam 6 kg. Boje się tylko o rozstępy bo już troche ich mam za dziecka w ciągu miesiąca przytyłam 7 kg 😞 🤢 ale teraz sie zabezpieczam oliwkami i jem tabletki napar z wiesiołka w ciąży lekarka powiedziała że można bo to witamina b a do tego powoduje że skóra robi się bardziej elastyczna. mam nadzieje że zapobiegne roztępom 🙂 🙂

Anya, a tego wiesiołka, to na pewno w ciąży można używać? bo ja na necie wyczytałam, że można poronić przez to 😮
co do preparatów do skóry to ja używam oliwke z Rossmana dla kobiet w ciąży oraz trochę droższy balsam Elancyl... I niestety podobnie jak Anya z okresu dojrzewania mam pamiątkę w postaci rozstępów na tyłku - mimo, że zawsze byłam szczupła - po prostu za szybko nabrałam kobiecych kształtów 😜

existence napisał(a):
Mam do Was wszystkich takie nietypowe pytane. Czy Wam też pojawiło się więcej włosków na brzuchu poniżej pępka? Te hormony mnie dobijają - na szczęście włoski są jasne, ale długie...masakra!

haha, a ja myślałm, że sobie wkręcam 😁 u mnie też jest ich więcej , ale skoro mój M. jeszcze tego nie skomentował, to chyba nie jest aż tak zle jak mi się wydaje 😜

• Mamusia
Dzień dobry! 🙂

Piszecie na temat wagi, więc ja przytyłam chyba najmniej, bo półtora tygodnia temu jak byłam u położnej to waga pokazała +3kg. Nie wiem jak teraz, bo nie mam wagi w domu, chyba sobie sprawię.

Ale fajnie, że ciąża to okres kiedy patrzysz na wagę, kilogramów przybywa a i tak się cieszysz 😁

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Ja przytylam tylko 2 kg jakos malo, ale nie wiem czemu tak 😞 zaczynam sie martwic jak was czytam w sumie jem normalnie, ale tez sie nie objadam.

No to jesteśmy obydwie jak na razie w wadze piórkowej 😜

• Mamusia
siehankowa kurcze wystraszyłaś mnie 😞 mi lekarka powiedziała że nie ma żadnych przeciwskazań bym nie brała w ciąży a rok temu moja szwagierka była w ciąży i też jej lekarz powiedził że może brać.

• Mamusia
Inez napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Ja przytylam tylko 2 kg jakos malo, ale nie wiem czemu tak 😞 zaczynam sie martwic jak was czytam w sumie jem normalnie, ale tez sie nie objadam.

No to jesteśmy obydwie jak na razie w wadze piórkowej 😜

wg tego kalkulatora to 1.60 za malo 😞
nie wiem jak u ciebie inez

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
no jeśli o mnie chodzi to mam teraz 18 tc więc dokładnie stwierdzić nie mogę :P ale jak sprawdzałam to na bieżąco to z reguły 0,5 kg na minusie byłam więc jest ok 🙂
ale nie wyobrażam sobie siebie z wagą ponad 62 kg 🙂

A ja z wagą 84 😲

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
heh mąż mnie ostatnio małym busikiem nazwał- a ja powiedziałam, że jak już to półciężarówka :P

Ja do mojego mówię ''grubasku'' bo niedługo po mnie rzucił palenie i ubzdurał sobie, że przytył, a jest chudy jak patyk 🙂
Ma większą manię ode mnie 😁

• Mamusia
Inez napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
heh mąż mnie ostatnio małym busikiem nazwał- a ja powiedziałam, że jak już to półciężarówka :P

Ja do mojego mówię ''grubasku'' bo niedługo po mnie rzucił palenie i ubzdurał sobie, że przytył, a jest chudy jak patyk 🙂
Ma większą manię ode mnie 😁

Coś w tym jest- Rafał od jakiegoś roku biega i sporo zrzucił, ale ma okresy takie, że sobie trochę odpuszcza i wcina za dwóch a potem chodzi i marudzi bo ja gruby jestem. No czasem słuchać tego nie można. A tak naprawdę to nie widać żeby mu jakieś kg przybyły. Faceci faktycznie mają większą fazę na punkcie wagi niż my 🙂 A najlepsze jest to, że jak był grubszy zanim się wziął za siebie to mu waga nie przeszkadzała