Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
No kochane przy naszych dziewczynach na tym forum nic nam nie może zagrażać. Inne brzucholki mogą nam tylko zazdrościć takiego wsparcia i dbania o siebie na wzajem.

Poprostu jesteśmy stworzone do bycia mamciami 🙂

Swieta racjaaaaaaaa 🙂 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😆 😆 😆

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marta-lion napisał(a):
Cześć dziewczyny.
Wróciliśmy niedawno. Co do badania. Podglądaliśmy maluszka dość długo. Potwierdziło się - będzie JULIA 🙂 🙂 🙂 Oto i ona:
[IMG]http://i796.photobucket.com/albums/yy246/animarpa/private/cats22.jpg[/IMG]
[IMG]http://i796.photobucket.com/albums/yy246/animarpa/private/cats11.jpg[/IMG]
[IMG]http://i796.photobucket.com/albums/yy246/animarpa/private/cats33.jpg[/IMG]

Julcia rośnie i rozwija się dobrze. Waży już 319 gram.
Niestety lekarz dopatrzył się, że mamy pępowinę dwunaczyniową 😞
Ponieważ po dokładnym badaniu USG i echa serca płodu stwierdził, że dziecko nie ma żadnych wad. Kazał się nie martwić, ale dostałam skierowanie na dodatkowe badania ( w tym kolejne usg) do szpitala klinicznego. Zarejestrowali mnie na
7 kwietnia, muszą mnie wtedy przyjąć na 4 godziny do szpitala, ale za to przebadają mnie szczegółowo.

śliczna dziewczynka 🙂
i nie martw się marta, moja siostra w drugiej ciąży też miała 2-naczyniową pępowinę, a dziś Olivka ma 6 miesięcy i jest śliczną, bardzo mądrą i dorze rozwijającą się dziewczynką 🙂

Siehnakowa a mogłabyś mi napisać coś więcej. Kiedy to zdiagnozowali u twojej siostry, czy miało to wpływ na poród, czy lekarz mówił coś o odżywianiu maluszka, czy to ma wpływ? I jakie dodatkowe badania robiła? Z góry dziękuję .

• Mamusia
Marta lion, serdecznie gratuluje 100% kobietki 🙂 Juleczki 🙂
Co do pępowiny , niestety nie mogę za wiele powiedzieć bo kompletnie nie wiem co oznacza to określenie dwu naczyniowa pępowina 😞
Jedyne co to mogę ci życzyć, abyś nie stresowała się. Bardzo mi przykro,że nie umiem Ci inaczej pomóc 😞 Ty zawsze mnie dopingujesz i umiesz dobrą radę dobrać do sytuacji.
Pamiętaj jedno nie zawsze diabeł taki straszny jak go malują...
Postaraj się myśleć pozytywnie 🙂 Masz do tego podstawy, jest wiele mam które urodziły zdrowiutkie bobaski mając ten sam przypadek co Ty 🙂

Dziękuję Pati. Normalnie pępowina jest zbudowana z 2 tętnic i jednej żyły. U mnie jest jedna tętnica i jedna żyła. Tak się poprostu czasem zdarza. Nie wiadomo dlaczego. Ale się zdarza.
Ten ginekolog u którego dziś byłam mówił, że u niego zdarza się jedna taka ciąża w ciągu tygodnia.

• Mamusia
Ja po dzisiejszej wizycie:
- wiem, że dzidziuś rośnie
- mam przyjmować no-spe 3 razy dziennie, bo lekarza martwią skurcze
- powtórzyć badania bo jak Wam pisałam wyszły mi bakterie w moczu
- wiem, że te bóle w okolicy jajników to normalka (prawie 😉) Ponieważ tam są ścięgna na których podwieszona jest macica. Jak wszystko rośnie i się rozłazi to czasami te ścięgna nie wyrabiają.

Oprócz tego dostałam dwa tygodnie leniuchowania na poleżenie 😉
Za dwa tygodnie - 1 kwietnia idę na połówkowe 😉 To taka nasza mała-duża rocznica i mam nadzieję że dowiemy się płci 😉 i samych pozytywnych wiadomości!

• Mamusia
A co do wagi... to ja dziś się ważyłam i kilograma mi brakuje do wagi z przed ciąży! Więc wasze wagi mnie też przerażają, ale w innej kwestii. Ja jak zwykle chudnę w ciąży. Apetyt mam i jem ale ciążowa przemiana materii w moim organizmie jest chyba na turbo-obrotach 😁 😁 😁 😁 😁 Grunt że po raz pierwszy jestem na plusie. Kilogram ale na szczęście na plusie 😉

Daniela napisał(a):
Aneczkare22 na tym zdjęciu ślubnym w avatarze bardzo mi przypominasz aktorkę która kiedyś grała w "Na dobre i na złe" siostrę Bożenkę tylko cholipcia wyleciało mi z głowy jak ona się nazywa 🤨

daniela-dziękuje za komplement,hihi,mi juz kilka osób to mówilo 😆

• Mamusia
marta-lion no dziewczę CUDNE 🙂 Ja tam jestem zdania, że nam sierpnióweczkom nic nie będzie i nasze dzieciaczki będą nie dość, że śliczne i mądre to do tego super zdrowe, więc nie masz się czym martwić 😁 😁 😁

Widzę, że niektóre dziewczyny mają wizyty 1 kwietnia, ciekawe czy Wasze dzidzie nie zrobią Wam Prima Aprilisowego żartu 🤪

• Mamusia
marta-lion - Juleczka prześliczna, a jak ładnie do zdjęć pozuje 🙂
Tak jak któraś z dziewczyn pisała z nami Ci nic nie grozi, tak zaczarujemy, że wszystko będzie oki- nie martw się na zapas 🙂

karolciakam- super, że bobas rośnie tak trzymać

A ja dziś dostałam stertę ubrań ciążowych więc miałam małą rewię mody 🙂 Teraz to chyba do końca ciąży nie będę miała problemu z ubiorem hehe

• Mamusia
Martusia, piękne zdjęcia. 🙂 Nie martw się ta pępowiną, nie wiem do konca jakie to niesie za soba ryzyko, ale tak na mój ,,mały, blond,, móżdżek to raczej Julcia będzie zdrowa i silna dziewczynka skoro do tej pory tak elegancko się rozwija. 😉

• Mamusia
Dzień dobry Brzuszki

karolciakam ja też mam takie objawy jak Ty więc cieszę się, że więcej o tym napiszałaś i że wszystko z dzidziusiem dobrze, a odpoczynek z pewnością Ci się przyda 🙂

Marta-lion skoro lekarz ma 1 taką ciążę w tygodniu a każe się nie martwić to pewnie wie co robi, a niepotrzebny stres maleństwu niepotrzebny.

Ja dziś odezwę się pewnie dopiero wieczorem bo jedziemy w domku malować ściany 😆

marta-lion napisał(a):
Siehnakowa a mogłabyś mi napisać coś więcej. Kiedy to zdiagnozowali u twojej siostry, czy miało to wpływ na poród, czy lekarz mówił coś o odżywianiu maluszka, czy to ma wpływ? I jakie dodatkowe badania robiła? Z góry dziękuję .

zadzwonię pózniej do siostry, wypytam co i jak i dam Ci znać 🙂 ale jak już mówiłam wcześniej - nie martw się - wszystko będzie ok 🙂

• Mamusia
Dzień Dobry Mamusie
Kurcze, widać, że weekend się zaczął. 😁 W tygodniu o tej porze to kilka stron jest do nadrobienia, a dzisiaj tylko dwa posty 🤪 🤪 🤪
My dzisiaj leniuchujemy w domku, pewnie będe co jakis czas zaglądać, o ile będzie do kogo. 😜 😜 😜 😜 Miłej soboty Brzucholki

• Mamusia
Cześć mamusie 🙂
Marta lion trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i życzę dobrego wekendowego nastroju .
Karolciakam gratuluje zdrowej pociechy 🙂
Koniecznie powtórz badanie na bakterie w moczu i jak najszybciej się jej pozbądz ...Niektóre są bardzo niebezpieczne dla bobasków...i lepiej dmuchać na zimne 🙂 i Koniecznie przez dwa tygodnie na prawdę odpocznij aby uspokoić skurcze 🙂

dzień dobry brzuszki
Dzis tu u nas spokojnie,tylko dwie strony miałam do nadrobienia.Ja dzis w nocy cos nie mogłam spac,ciagle sie budziłam.zis mam pierwszy dzień bez tabletek-luteiny i chyba tym sie stresuje,żeby było wszystko dobrze.
Karolcia-a duzo masz tych bakterii w moczu,bo ja jak teraz odebrałam wyniki,to tez mam.a ogólnie mam problemy z pęcherzem.
W poniedziałek mam wizyte 🙂

siehankowa napisał(a):
aneczkare, któraś z dziewczyn pisała, że jesteś podobna do któreś serialowej aktorki, a mi na zdjęciu z avatarku przypominasz Kasie Glinke 🙂

dziękuje,hihi
A widze siehankowa,że mamy podobne terminy porodu,ja 5 sierpnia,tak wychodzi wg USG

Witajcie brzuszki

Faktycznie dzisiaj nie ma prawie co czytać 😮 😁

U nas śliczna wiosenna pogoda. Ja od rana pucuje, sprzątam, pranie wieszam. Na zakupach byłam. Teraz robię obiadek ziemniaczki, kotleciki mielone i suróweczki.
A po obiedzie jadę na budowę, pracować nie będę tylko pozażywam świeżego powietrza 😉

Marta-lion zdjęcia śliczne i nie martw się na pewno będzie wszystko OK 🙂

Zapomniałam dodać że wczoraj wieczorem chyba poczułam dzidziusia takie 3pukania w brzuszek 🙂 ale jeszcze leciutkie... czekam na mocniejsze kopniaki 😜

Miłego dnia dziewczyny[color=red][/color]

aneczkare22 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
aneczkare, któraś z dziewczyn pisała, że jesteś podobna do któreś serialowej aktorki, a mi na zdjęciu z avatarku przypominasz Kasie Glinke 🙂

dziękuje,hihi
A widze siehankowa,że mamy podobne terminy porodu,ja 5 sierpnia,tak wychodzi wg USG
U mnie wg USG wczoraj też wyszedł 5 sierpień 🙂

• Mamusia
Cześć kobietki 🙂
[URL=http://img4.imageshack.us/i/17032011001.jpg/][IMG]http://img4.imageshack.us/img4/1138/17032011001.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

podobno to córa- pani doktor była tego pewna 🙂i waży 265g. 🙂 a i wg usg urodzi sie 16 sierpnia 🙂

dzień dobry sierpnióweczki 😁 😁 😁

Ja tylko na chwilkę - jestem po wizycie,dzidziulek zdrowy waży 270 gram a pan doktor stwierdził że ciąża rozwija się idealnie 😜...dzieciątko wymierzone wzdłuż i wszerz - wszystko jak należy 😆 no ale uciekało i nie chciało się ujawnić - chociaż lekarz po dogłębnych oględzinach (grubo ponad pół godziny) stwierdził że na 90% dziewczynka 🙃 - ciekawe kiedy się potwierdzi hihi....

miłego weekendu - ja jak zwykle zjawię się w poniedziałek - BUZIAKI 😘 😘 😘

• Mamusia
moniq1984 świetne zdjęcia. 🙂 Moja Oliwka na ostatnim USG obróciła sie do Nas tyłem i koniec, z ledwościa udało Nam sie zrobic zdjęcie profilu. Pan doktor sie smiał, że widac ze dziewczynka bo strasznie złosliwa. 😜 😜 😜 😜 Ja poczatkowo tez miałam termin na 16 sierpnia, ale ostatnio lekarz powiedział, że moze byc troszke szybciej bo dzidzia dość spora jak na ten etap ciąży. 😁 😁 😁
moniczek super, ze u ciebie tez wszystko dobrze. I nastepna kobitka rosnie. 😁 😁 😁

• Mamusia
Witajcie Mamusie 🙂

mnie znowu wywiało na przedłużony weekend do Kołobrzegu 😉 I udało się zaspokoić moją jedyną ciążową zachciankę kulinarną- najadłam się smażonych krążków z kalmara z sosem tatarskim 🙂 Mniam 🙂
Co do wagi to mi póki co przybyło 1,5kg 🙂

Marta-lion- Julcia jest przepiękna 🙂 Widać, że pięknie się rozwija, jest duża i silna!!! Więc się nie martw!!! Na pewno wszystko będzie dobrze, bo nie ma innych opcji!!!! Nasza grupa wsparcia zaczarowała rzeczywistość i naszym sierpniowym bobasom nic nie może się stać!!!!

Ja się chyba wreszcie doczekałam, od 3 dni czuję leciuteńkie smyrnięcia 🙂

Udanego weekendu i przesyłam Wam duuuużo kołobrzeskiego słoneczka i pozytywnej energii 🙂