Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
p0xia ja lubie słodkie i wypicie mikstury z glikozy nie było takie złe ale gorzej było poźniej bo zrobiło mi się niedobrze ale przetrwałam 😜 ty też przeżyjesz 🙂
Diviana nie wiem czy skierowanie nie jest ważne 3 miesiące ale mogę się myslić a jeśli faktycznie już upłynął termin to nie możesz iść do lekarza pierwszego kontaktu i poprosić by Ci wypisała. A tu znalazłam stronkę że skierowanie jest ważne do momentu jego realizacji
http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080209/AKCJARED/745285530

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aneczkare w tej miejscowości do której się przeprowadzamy też nie ma żłobków 🤨
Anya dzięki za info ale mi się wydaje że jedynie miesiąc jest ważne, a mi się skończyło skierowanie od endokrynologa i jak kiedyś byłam u internisty to mi powiedział że na takie specjalistyczne badania nie może dać jak endokrynolog 😮
No nic jakoś sobie będę musiała poradzić, dla mnie najgorsza jest droga na badania bo niestety bez śniadania mam problem z dotarciem do przychodni 40 min tramwajem i niestety robi mi się słabo cały czas 🤢

Dzień dobry dziewczynki 🙂 Oj dawno tu nie zaglądałam, ale jakoś ostatnio nie było czasu 😞 😞 Chyba nie dam rady nadrobić wszystkiego co tam naskrobałyście, aż się boje pomyśleć 🤪 Zapewne dużo się działo 🙂 🙂 Wchodziłam za to na stronkę sierpnióweczek, tyle buziek się tam pokazało łohohoh, same śliczne twarzyczki. A Martę to sobie dokładnie tak wyobrażałam 🤪 🤪

Diviana napisał(a):
No właśnie jeśli o rachunki chodzi to ja wiem, że po macierzyńskim od razu będę musiała wrócić do pracy bo inaczej to cienko będzie z tym naszym kredytem 🤨 a martwię się bo kruszynki nie będę miała z kim zostawić 🤨
Możesz do mnie podrzucać 🙂 🙂 🙂
Hehe dzidzie oczywiście nie rachunki 🙂

• Mamusia
Macie racje w zasadzie trzeba jedna pensje przeznaczyc na rachunki, a gdzie reszta reczy. Ciesze sie ze my nie mamy zadnego kredytu poki co. Nam sytuacja finansowa ostatnio sie troche poprawila ale kosztem tego ze maz duzo dyzurow bierze i nie ma go w domu a ja siedze sama i tesknie. Wiec to tez nie jest takie fajne.Ja mam wlasnie kopany zoladek przez moja niunie. Tak ostatnio myslalam ze powinien bocian dzieci przynosic jak go sie ladnie poprosi 🙂 I porodu by nie bylo...
Magdalena glowa do gory zobaczysz jak dzidzia sie urodzi bedziesz ja kochala na zaboj i plec nie bedzie miala znaczenia.

Magda teraz znów muszę wybyć. Jadę z Emilką na próbę do kościoła. Ale będę wieczorem.
Napisałam do Ciebie na sierpnióweczkach 🙂

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
Diviana- nie wiem ile czasu ważne jest skierowanie, ale jak przepadło to raczej będziesz musiała płacić :/
A ja mam pytanie do mam "konfliktowych" jak często macie badane przeciw ciała?

Ja miałam robione na razie raz. I z tego co wiem będę miała robione jeszcze dwa razy: w 32 i 36tc

Diviana u nas w dalszym ciągu powoli. Poza tym z kasą się przeliczyliśmy i chyba bez jakiejś pożyczki się nie obejdzie ale mąż nic nie chce słyszeć na ten temat więc nie wiem jak on to sobie wyobraża 🤔 No i siedzi na budowie całymi dniami nic nie odpoczywa. Obiecuje że do sierpnia się przeniesiemy. Zobaczymy jak to będzie.

Jeśli chodzi o zakupy do mieszkania to dalej ze starymi gratami będziemy się bujać, a taką miałam nadzieję, że jednak zmienimy.... Na Allegro zamówię tylko karnisze
A obok mam stolarnię i mam nadzieję że się jakoś dogadamy i zrobią nam chociaż szafki do kuchni bo ja nie mam wcale mebli kuchennych.

A tu nasze dzisiejsze ciasto 🙂 Nawet dobre 😜

Cześć mamusie,
A my wyjechaliśmy na weekend w góry. I wiecie co? Ja tu ledwo chodzę.
Z górki to się jakoś staczam, ale nie daję rady wyleźć z powrotem. Masakra jakaś 😞
Musi po mnie małż autem przyjeżdżać.
A na dodatek młoda siedzi mi na pęcherzu, więc wszystkie toalety w okolicy mam zwiedzone, i nie tylko... krzaczki też 🙂
Tak jak przewidywałam, na forum dość spokojnie, w ciągu pół godziny nadrobiłam dwa dni 🙂
Witam nowa mamusię.
No rzeczywiście grzmotnięte są te zarobki w Polsce.
Ja teraz nie narzekam, sytuację zawodową i materialną mam ustabilizowaną, ale he,he... klimakterium za pasem.
No oczywiście teraz przesadzam, ale tak mniej więcej w Polsce wygląda.
Z reguły jest tak, że w okresie kiedy najchętniej rodziłybyśmy dzieci trzeba zaiwaniać w nadgodzinach,co by człowiekowi starczyło do pierwszego, a jak wreszcie zaczyna się jakoś kulać, to już zegar biologiczny wybija dwunastą.
Pozdrawiam was wszystkie.
W miarę możliwości będę do was zaglądać.
Buziole

• Mamusia
Hej macie jakies doswiadczenia z tym rogalem?
http://allegro.pl/poduszka-rogal-spania-karmienia-ciaza-70x50cm-i1565136507.html
podobno super odciaza kregoslup i brzuszek ma miekko a potem sie przydaje do karmienia bo zaklada sie na brzuch siada i dziecko na tym lezy. Co o tym sadzicie?

• Mamusia
Daniela jakie fajne ciasto hmmmm 🙂
Evelina co do tego rogala to słyszałam tylko o nim w sumie dobry jest do karmienia bo podtrzymuje ci dzidziusia nie musisz na reku trzymac wiec nie boli, a potem podobno mozna dzidziusia w nim sadzać żeby sie nie przewrócił. tez o tym myslalam, ale pomyslalam, że nie potrzebuje dodatkowej poduszki na kilka tylko miesiecy a dziecko szybko rosnie.

• Mamusia
Dzień dobry i witam nowe Mamusie 🙂
Plamienia mi się skończyły i brzuch lepiej 🙂 🙂 nie wiem dlaczego co pewien czas tak mi się dzieje- po majówce idę na kontrolę.
Magda ja po cichu liczyłam na chłopa dla mojego męża, taty i dziadka a tu druga dziewczynka i to na 100% i po takiej leżącej ciąży to zamykam interes, a ubranka dla chłopców są też przesłodkie te misie i aplikacje zwierzaków 🙂
Daniela po wklejeniu Twojego ciasta, chodzę za mężem i marudzę żeby mi chociaż jakieś kupne zorganizował- tak mi język wisi 🙂
Evelina ja dostałam taki duży rożek od położnej - bo widziała jak się męczyłam z karmieniem Natalki a ta mała jadła 5 minut i zasypiała, musiałam ją budzić i tak moje karmienia dochodziły do godziny i mi ręce odpadały. Teraz go wyciągnęłam i jest to mój nocny przyjaciel 🙂 daję pod głowę, pod brzuch i między nogi i tak z nim się przekręcam z lewej na prawą stronę, później wykorzystam go do karmienia, i do łóżka jako blokada aby babik nie spadł, ja też formowałam taki rogal i Natalkę kładłam ją do środka jak już podnosiła głowę ale nie umiała siadać- moim zdaniem fajna sprawa i polecam taki dłuższy i wypełniony kuleczkami (świetnie sie do ciała dopasowywuje) http://allegro.pl/poduszka-do-karmienia-rogal-i-kobiet-w-ciazy-3w1-i1573164804.html

Daniela ale m i narobiłas smaka na tego placuszka 🙂 chetnie bym sobie takie upiekła bo je uwielbiam, ale moj piekarnik jest stary i przypala mi wszystkie ciasta po bokach 😞 na nowy to chyba jeszcze poczekam, bo jak już tu zaczeły dziewczyny narzekac na kase to u nas tez na rachunki starcza i na zycie. Jeszcze w tym miesiacu mamy komunie chrzesnicy mojego meza i wesele w rodzinie wiec dodatkowe koszty. Na dodatek nie mam sie w co ubrac wiec dodatkowe koszta. ah te pieniadze, moglyby z nieba spadac 😁 milego wieczorka

• Mamusia
_Evelina_ napisał(a):
Dzieki Agnieszka chyba sobie zkupie jak chwalicie. A powiedz mi skad te plamienia? Duze byly? Odpoczywaj i dbaj o siebie.

🙂 dzięki, duże nie i podobno z nadżerki, która mi się w ciąży zrobiła, nie wiem czy to przypadkiem od słodyczy nie zależy, mój gin mówi żebym dużo nie jadła bo to mi na infekcje na dole wpływa a zjadłam 2 milki które moja córa na zajaczka dostała 🙂

jolajola81 napisał(a):
Daniela to ciato to jest z makiem i skórką pomarańczy? piegusek?
Moj maż powiedział że takie umie zrobić 🙂

To ciasto jest z makiem i startymi jabłkami 🙂 Przepis bardzo prosty 🙂 Ja wynajduję tylko proste bo "piekarz" ze mnie marny 😁

Agnie-szka hehe ja mam już dwie córki 🙂 I teraz głośno lczyłam na synka, a będzie Julia 🙂 🙂 🙂
I tak jak pisałam więcej dzieci nie planujemy 🙂 Ale odkąd się dowiedziałam jestem bardo szczęśliwa, ze będzie dziewczynka.

Magda a ty gdzie jesteś????

Hej dziewczyny już mi lepiej. Teraz to mam wyrzuty sumienia, że denerwuję Was takimi głupimi chimerami. Przecież wy borykacie się z większymi i poważniejszymi problemami typu jak donosić ciążę i cieszyć się z narodzin zdrowych bobasków. A ja w kółko to samo wałkuję. Powinnam być wdzięczna za to, że w ogóle spodziewam się dziecka i że wszystko jest w porządku. A nie dąsać się, że być może urodzę drugiego synka. Przepraszam Was i obiecuję, że więcej się to nie powtórzy.

Ps. Ale znając siebie to i tak kupię jakiś różowy komplecik!!! hihihi... a tak dla zasady i co więcej mój synek będzie go nosił. 🤪 🤪

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Agnie-szka hehe ja mam już dwie córki 🙂 I teraz głośno lczyłam na synka, a będzie Julia 🙂 🙂 🙂
I tak jak pisałam więcej dzieci nie planujemy 🙂 Ale odkąd się dowiedziałam jestem bardo szczęśliwa, ze będzie dziewczynka.

ja się też już bardzo cieszę 🙂 i będzie dla nas taniej w utrzymaniu: lalki, wózeczki itp 🙂

Agnie-szka napisał(a):
marta-lion napisał(a):

ja się też już bardzo cieszę 🙂 i będzie dla nas taniej w utrzymaniu: lalki, wózeczki itp 🙂
No u mnie też. Zwłaszcza, ze większość ciuchów będzie pasować bo Majeczka też jest z sierpnia.