Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

madalena20 napisał(a):
Marta Ojjj nie wiem czy dobrze zrobiłaś hihihi teraz będę Cię nawiedzac 🤪 🤪 aż będziesz mnie miała dosyć.
Nie martwi mnie to 🙂 🙂 🙂

Magda. Nio dziś jak myślę o tym żeby wziąć ja na ręce to nie mogę się doczekać porodu 😁 😁 😁

Hehe wiesz jaką miałam glukozę po obciążeniu??
Na czczo 65, a po 75g i 2 godzinach 88 🙂 🙂 🙂
Masakra że ja tak spalam ten cukier. A całe dwie godziny siedziałam na tyłku na poczekalni.

aniolek82 napisał(a):
😲 A to nie zamało Martusia????
Nio ta pierwsza jest troche poniżej normy, ale to nic strasznego. A ta druga mieści się w normie 🙂 🙂 🙂
Tzn cukrzyca mi nie straszna 🙂

Na necie znalazłam coś takiego.

Krew pobrana dwie godziny po wypiciu 75 g glukozy (test obciążenia glukozą)

poniżej 140 mg/dl (7,8mmol/l)-wynik prawidłowy

140-199mg/dl (7,8-11mmol/l)-nieprawidłowa tolerancja glukozy

200mg/dl (11,mmol/l) lub powyżej -cukrzyca

Cukier poniżej normy - hipoglikemia (stężenie glukozy spada poniżej 50 mg/dl (2,8 mmol/l)

wpływ leków przeciwcukrzycowych, głodzenie się, przewlekłe uszkodzenie wątroby

Hej! Sorki,że sie nie odzywałam, ale jakoś tak zdołowałam się tymi rachunkami..... Cholera mnie wzięła.... I jeszcze to odliczanie wszystkiego NIENALEŻNEGO do wypłaty w czasie pobytu na zwolnieniu... W końcu całe życie zawodowe dranie odciągają nam na ZUS niemałe kwoty, a jak człowiek w końcu ma potrzebę skorzystać ze swoich przecież pieniędzy, to idioci na górze kombinują, jakby tu najmniej wypłacić..............wrrrrrrrrrr
Na dodatek m wyjechał zapindalać z dala od nas, co by trochę podreperować budżet domowy, a tu się okazuje, że trafił na gościa, który tylko patrzy jak tu go oszukać na kasie.......... Co za durne czasy????? Gdzie ta cholerna polityka prorodzinna????
A najlepsze jest to, że do żadnego dodatku nie możemy się załapać, bo.......... przecież za dużo zarabiamy........ tylko żaden idiota nie wyliczy kwoty na osobę po odjęciu podstawowych rachunków, tylko oczywiście czyściutka wypłatę biorą pod uwagę...... i nikt nie pomyśli, że większość ludzi w tym zasranym kraju żyje na wielkim kredycie mieszkaniowym, bo inaczej wszyscy żylibyśmy jak w komunie z rodzicami, rodzeństwem i dziadkami w ... kawalerce.......
Sorki dziewczyny, ale mam dziś nerwa i muszę się wygadać.......

madalena20 napisał(a):
Tak ale u mnie jest w normie. Tak tylko się zastanawiam co to oznacza jak jest za mało. Bo za dużo to wiadomo cukrzyca ciążowa.
Mówią że jak bardzo za mało (bo zdarzają się wyniki 40) to trzeba też kontrolować i spozywać regularnie cukry złozone, jeść winogrona itp. Podobno ogólnie niski poziom cukru nazywany jest hipoglikemią. Taki wynik jak u mnie jednak nie jest powodem do zmartwień.
Powiem ci że o zagrozeniach płodu przy hipoglikemii niewiele piszą.

Myślę że to pewnie jest na odwrót. Jeśli przy cukrzycy dzieci rodzą się z dużą masą urodzeniową to przy hipoglikemii z bardzo małą.

Ale jaja, na dworze leje deszcz a u mnie na balkonie jest zlot chrabąszczy........cała szyba okna balkonowego zawalona tymi wielki robalami........bleeeee walą w szybę jak durne...

madalena20 napisał(a):
Myślę że to pewnie jest na odwrót. Jeśli przy cukrzycy dzieci rodzą się z dużą masą urodzeniową to przy hipoglikemii z bardzo małą.
Ja w sumie mam w normie. Pierwsza jest 65 (a norma od 70) to spoko, a druga mieści sie w normie.
Także ok 🤪 🤪 🤪

Foga napisał(a):
Ale jaja, na dworze leje deszcz a u mnie na balkonie jest zlot chrabąszczy........cała szyba okna balkonowego zawalona tymi wielki robalami........bleeeee walą w szybę jak durne...
Dzwoń do Paniniki 🤪 🤪 🤪