Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

marta-lion napisał(a):
I jeszcze jedno. Aż trudno uwierzyć, ze dziś jest 3 maj 😮 😮 😮

[IMG]http://i796.photobucket.com/albums/yy246/animarpa/private/P5030010.jpg[/IMG]

Kurcze Marta ja myślałam, że śnieg coś tam popadał a tu taka ilość 😮 😮 Co się dzieje z tą pogodą??!! 🤔

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A tak abstrahując od śniegu my już po obiadku, teraz "idę" na Allegro porozglądać się za potrzebnymi rzeczami do naszego nowego domku.... 🙂 Może za 2mce się wprowadzimy 🤨
I dzisiaj miałam spotkanie z kibelkiem Antonince ciasto nie posmakowało a wczoraj nic mi nie było...

• Mamusia
Dziewczyny polecam stronę

http://www.joemonster.org/art/8612/Instrukcja_obslugi_dziecka

Myślę, że niejednemu dziecku uratowała życie 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜

• Mamusia
Dzień dobry Mamusie 🙂 Ja już po kościołku i po obiadku teraz odpoczywamy z Niunia 🙂 wczoraj nabyłam łóżeczko 🙂 od znajomych wic caly komplet za baaardzo niska cene i uzywane 3 razy 🙂 bo synek kolezanki wogole nie chcial spac w lozeczku 🙂 , i jestem baaaardzo zadowolona 🙂 a co u Was ?

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
Witam brzuszki
Powiem,że nie nastrajacie tymi fotkami- śnieg w maju to przecież chore :/
U mnie dziś od rana leje nawet na 5 minut nie przestaje. Ja chcę słoneczka!!!!!

Ja jak rano sie przebudziłam to zaswiecilo mi w oczy sloneczko.. teraz niestety pochmurno , ale ani nie pada ani na szczescie nie sypie ... Pogoda wariuje 😞

Czesc Dziewczyny
No faktycznie to co sie dzieje za oknami to niepowazna sprawa. U mnie wprawdzie zimno i pochmurno ale bez takich anomali jak snieg 🙂

agat19 napisał(a):
Czesc Dziewczyny
No faktycznie to co sie dzieje za oknami to niepowazna sprawa. U mnie wprawdzie zimno i pochmurno ale bez takich anomali jak snieg 🙂

Tak pogoda taka brzydka, a nie wiem gdzie wszystkich wywiało.. 😆

marta-lion napisał(a):
Hehe u mnie od tej pogody co chwile nie ma prądu 😞

Marta jak wcześniej pisałaś, że u Ciebie śnieg to nie uwierzyłam, a teraz sama praktykuje 😠 😠

Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Hehe u mnie od tej pogody co chwile nie ma prądu 😞

Marta jak wcześniej pisałaś, że u Ciebie śnieg to nie uwierzyłam, a teraz sama praktykuje 😠 😠
No masakra wklejałam zdjęcia 🤢 🤢 🤢 Oglądalaś ???

Z nudów chyba całe allegro przewertowałam. Muszę jeszcze poszukać apteki otwartej żeby glukozę zakupić, bo mi się jutro badania kłaniają wrr. 😠 😠

A właśnie, bo czytałam co ostatnio pisałyście o tej glukozie, ale tak z grubsza, że teraz trzeba 75 robić? Bo mi położna mówiła, że 50 ale byłam miesiąc temu.. Więc teraz nie wiem ile tego mam kupić, żeby mi nie kazała powtarzać.. 🤔 🤔

Andzelika napisał(a):
A właśnie, bo czytałam co ostatnio pisałyście o tej glukozie, ale tak z grubsza, że teraz trzeba 75 robić? Bo mi położna mówiła, że 50 ale byłam miesiąc temu.. Więc teraz nie wiem ile tego mam kupić, żeby mi nie kazała powtarzać.. 🤔 🤔
Kurcze wiesz ja robiłam 75g choć w poprzednich ciążach zawsze była 50 i nigdy nie miałam problemów z cukrem. Ginekolog mi powiedziała tylko teraz robimy już 75g. Wiem, że dziewczynom w laboratorium tez tak mówiono. Ale jak ja byłam teraz na badaniu to kobieta w laboratorium powiedziała mi, ze robi się 50g i że to zalezy od ginekologa. Więc sama nie wiem. Pamietaj tylko ze 50g to badanie jest na czczo i po godzinie. Natomiast 75g robi sie na czczo i po 2 godzinach.

marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Kurcze wiesz ja robiłam 75g choć w poprzednich ciążach zawsze była 50 i nigdy nie miałam problemów z cukrem. Ginekolog mi powiedziała tylko teraz robimy już 75g. Wiem, że dziewczynom w laboratorium tez tak mówiono. Ale jak ja byłam teraz na badaniu to kobieta w laboratorium powiedziała mi, ze robi się 50g i że to zalezy od ginekologa. Więc sama nie wiem. Pamietaj tylko ze 50g to badanie jest na czczo i po godzinie. Natomiast 75g robi sie na czczo i po 2 godzinach.

A to ja nawet nie wiedziałam, że 50g się krócej czeka. Ja ciemna jestem, bo nie miałam jeszcze robionego. Ale jak robią tą 50g to kupię tyle. Jeszcze lepiej dla mnie 😜

Wiesz tak mi powiedziała w tym laboratorium. Ale ginekolog znów mówiła co innego 🤢 🤢 🤢
Wiem że dziewczynom tu mówili w laboratorium że sie 50g już nie robi.
Wiesz gluzkoza nie kosztuje dużo jakieś 4zł, więc może kup obie. Jak ci w laboratorium powiedzą że nie robi się już 50g zrobisz 75g. Może to najlepsze rozwiązanie. A wogóle najlepsze to by było gdybyś mogła jutro rano zdzwonić do swojego lekarza.

Kupiłam łóżeczko, a teraz się zastanawiam czy nie za dużo tego wszystkiego tam 🤨 http://allegro.pl/zestaw-serca-lozeczko-szuflada-materac-posciel17el-i1565317021.html pomarańczowe.

No chyba tak będę musiała zrobić. Chodź wolę ta 50g, krócej bym musiała czekać i mniejsza dawka. Zapytam może farmaceutki w aptece, powinna chyba wiedzieć, a jak nie to kupię te 2. Majątek to nie kosztuje.

Andzelika napisał(a):
Kupiłam łóżeczko, a teraz się zastanawiam czy nie za dużo tego wszystkiego tam 🤨 http://allegro.pl/zestaw-serca-lozeczko-szuflada-materac-posciel17el-i1565317021.html pomarańczowe.
No sporo. Ale jak już kupiłaś 🙂 Jedyne co mi tam przeszkadza to ten pomarańczowy baldachim. Jakoś nie działa uspokajająco. Raczej bym się skłaniała ku spokojnym pastelowym kolorom (takich do spania i odpoczynku).
Co do ilości elementów wyjdzie ci w uzytkowaniu. Czy ci sie przydały czy nie. Nie martw się.

Andzelika napisał(a):
No chyba tak będę musiała zrobić. Chodź wolę ta 50g, krócej bym musiała czekać i mniejsza dawka. Zapytam może farmaceutki w aptece, powinna chyba wiedzieć, a jak nie to kupię te 2. Majątek to nie kosztuje.
No taka moja rada. Po co mają cie wrócić z laboratorium już.