Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Andzelika napisał(a):
A te kocyki z Drawexu czy jakoś tak są jakieś super czy co, bo są chyba najdroższe 🙂 🙂

Są bardzo ładnie wykonane i z lepszego materiału.
Ale marka tez podbija cenę - niestety.

mapa napisał(a):
Andzelika napisał(a):
A te kocyki z Drawexu czy jakoś tak są jakieś super czy co, bo są chyba najdroższe 🙂 🙂

Są bardzo ładnie wykonane i z lepszego materiału.
Ale marka tez podbija cenę - niestety.

Tak myślałam właśnie, bo są jedne z droższych 🙂 🙂

• Mamusia
a my pol dnia spacerowalismy...teraz nogi mnie bola i troche spuchly...m. jeszcze poszedl ale ja po 5 godzinach w plenerze wymieklam....szczegolnie ze mala zaczela mnie po wnetrznosciach kopac i malo to przyjemne jest... 🤔juz nie podskakuje ani nie faluje mi brzuszek tylko w srodku czuje od strony plecow takie uderzenia... 🤨mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi i ze to wszystko w porzadku...mam nadzieje ze mala sie odwroci i znowu bede widziec jak przemyka pod skora bo na razie to sie martwie i wymeczona troche jestem tymi dziwnymi pukaniami...a moze to tez te skurvze o ktorych piszecie tylko ja nie umiem odroznic 😞 😞 😞 ☺️ ☺️

madalena20 napisał(a):
mapa a jak ty się czujesz odkąd łykasz te tabletki??

Madziu dziękuję - wydaje mi się, że z brzusiem lepiej 😉
Bywa jeszcze twardy, ale już w miarę normalnie funkcjonuję.
Z efektów obocznych przy precyzyjnych ruchach (np. malowaniu kreski wokół oka)
troszkę mi ręce drżą, ale tak to jest ok.

Paninka jeśli czujesz ruchy, nie ważne gdzie i nic cię specjalnie nie boli to wszystko jest oki. A pukania o których piszesz to nie skurcze. To może być czkawka, jeśli w miarę rytmiczne są 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
hej 🙂 przez przypadek zerknęłam, widzę paninka, że się strasznie martwisz, więc odpiszę...
dziecko jeszcze ma całkiem sporo miejsca w brzuszku, więc jest to bardzo prawdopodobne, że teraz nóżki i rączki ma skierowane nie w stronę świata, tylko w stronę Twojego kręgosłupa. Jeżeli czujesz jej ruchy, jeżeli czujesz kopniaki, to nie masz żadnego powodu, by się martwić. A skurcze - wyczułabyś. Skurcze to napinanie się skóry na brzuchu i uczucie, jakby Ci zaraz dziecko miało wyjść przez pępek 🙂
Nie martw się, weź sobie kąpiel, połóż się i odpocznij. Po takim dniu nie tylko Ty jesteś zmęczona, ale Twoje szczęście na pewno również 🙂
Pozdrawiam

• Mamusia
marta-lion no wlasnie nie sa rytmiczne, czasem delikatnie a czasem to az zaboli...i pod reka nie czuje tylko gdzies strasznie gleboko taki chwilowy ucisk albo jakby tapniecie...nie umiem tego okreslic... zawsze ruchy czulam wysoko, troche nad pepkiem a teraz tak dziwnie...brzuch mi nie twardnieje ani zadnych boli jak np. na okres nie mam...wariuje chyba juz...

Paninka nieskromnie przyznam że wariujesz hihi 🤪 🤪 🤪
Nie wyszukuj problemów. Jeśli mała się rusza, to wszystko jest super 🙂 A ona ma prawo Cie kopnąć i tu i tam. Albo przyłożyć z pięści 🙂 🙂 🙂 Jej też bywa niewygodnie hehe. Macica to nie hotel Mariot 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
kwasiek_ marta dziekuje Wam chyba mnie troche uspokoilyscie...dzisiaj pierwszy raz na prawde zapragnelam zeby juz sierpien byl...do tej pory nie mialam zadnych powodow do obaw i dzisiaj sie przerazilam...ale chyba niepotrzebnie panikuje...wykape sie detektor podlacze i pdslucham ta mala zlosnice... 🤔

• Mamusia
Paninka co do ych ruchów maluszka "w głębi" to też tak miałam..i nie raz mam.... 😉 Maleńki schowa sie gdzies tam w środku i buszuje tak,że prawie nie czuje nic co mnie irytuje 😠 😉, nie moge zrozumiec czasem,że on ma tam jeszcze tyle miejsca...no ale jak pomyse o spedzaniu paru dni w jednej pozycji to go rozumiem i nie dziwie sie,że czasem głębiej posiedzi.. 😁 😁

Ktoś pisał tez o odczuciu jakby maleństwo było z prawej strony tylko...Heh...ja tez tak mam, czasem mały tak tam buszuje,że mam wrażenie,że mi bokiem wyjdzie 🤪 😁

Co do zakupów to zostały mi kosmetyki..ale nie bede kupowac hurtowo bo może mój mały nie bedzie jakiegoś tolerował i co wtedy? Za miesiąc kupuje jeszcze aspirator do noska, kocyk z poduszeczka i wanienke ze stelażem. Właśnie co sądzicie o tych stelażach do wanienek?