Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Andzelika, ja chyba w ogóle nie będe kupowała wanienki, mamy prysznic z bardzo glębokim brodzikiem i wydaje mi się, że spokojnie może zastąpić wanienkę 😉 ale jeszcze zastanawiamy się nad tym pomysłem 😉 w każdym razie jak byśmy mieli brać, to taką zwykłą bym brała... a do tego ten plastikowy wkład tzw. "foczka", bo gąbka się nie sprawdza ponoć 😉

siehankowa napisał(a):
, ja chyba w ogóle nie będe kupowała wanienki, mamy prysznic z bardzo glębokim brodzikiem i wydaje mi się, że spokojnie może zastąpić wanienkę 😉 ale jeszcze zastanawiamy się nad tym pomysłem 😉 w każdym razie jak byśmy mieli brać, to taką zwykłą bym brała... a do tego ten plastikowy wkład tzw. "foczka", bo gąbka się nie sprawdza ponoć 😉

Ja słyszałam, że na początku Dziduś powinien mieć swoją wanienkę
bo w naszej dużej wannie czy w brodziku grasują różne bakterie,
a raczej nie będziecie szorować brodzika przed każda kąpielą Dzidka 😉
Także myślę, że warto kupić wanienkę, stosunkowo to mały wydatek 😉

Właśnie też mi się wydaję, że ta normalna lepsza, bo z tej anatomicznej to dziecko długo nie po korzysta. A gąbka racja, kumuluje same bakterie. Chyba normalna kupię, też większą i tą foczkę, bądź leżaczek. 🙂 🙂

Ja dziś właśnie widziałam taką większą, taką przezroczystą w różnych kolorach. I kosztowała raptem 35zł. To mało. A te leżaczki to stoją ok 20zł. 🙂 🙂 🙂

Andzelika napisał(a):
Właśnie też mi się wydaję, że ta normalna lepsza, bo z tej anatomicznej to dziecko długo nie po korzysta. A gąbka racja, kumuluje same bakterie. Chyba normalna kupię, też większą i tą foczkę, bądź leżaczek. 🙂 🙂

Andzelika ta wanienka co podawałaś link bardzo ładna, ale uwierz mi szybciej będziesz żałowac że ja kupiłaś niż będziesz z niej zadowolona.

dziewczynki wyłączyli mi neta na czas burzy, ale już wszystko ok

w tym czasie była moja sąsiadka, jej córa rodziła pół roku temu, więc była okazja wypytać się o nasz pleszewski szpital itp.
pytałam również kiedy obróciło się dziecko, mówię ze moja jest jeszcze ułożona pośladkowo. a ona pokręciła głową i że jak do tej pory się nie ułożyła to już się nie ułoży główkowo 🤔
kurde, czytałam ze mała ma czas do 32 tc, a i przewroty przed samym poroden też się zdarzają. mój lekarz też powiedział że nie mam powodu do zmartwień.

niemniej jednak jestem trochę zaniepokojona. 🥴

marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Andzelika ta wanienka co podawałaś link bardzo ładna, ale uwierz mi szybciej będziesz żałowac że ja kupiłaś niż będziesz z niej zadowolona.

W takiej wanience to i tak dziecko będzie trzeba podtrzymywać, więc chyba nie ma sensu jej kupować. A to są takie chwyty zapewne 😁 😁

dziewczyny, a czy polecacie zakup woreczków bądz pojemników do przechowywania odciągniętego mleka? mam to w ściągowej wyprawce, ale nie wiem czy jest sens kupować? bo jak sie okaże, że nie będzie co odciagać?

raspberry86 nie martw się¦ kochana. Ja dzisiaj byłam u lekarza i pytałam właśnie o Ciebie między innymi. I on powiedział to samo co wyczytałaś że dziecko do 32 tc jeszcze ma prawo się przekręcić i żeby koleżanka się nie martwiła że jest ułożone pośladkowo.

siehankowa napisał(a):
dziewczyny, a czy polecacie zakup woreczków bądz pojemników do przechowywania odciągniętego mleka? mam to w ściągowej wyprawce, ale nie wiem czy jest sens kupować? bo jak sie okaże, że nie będzie co odciagać?

Hehe siehankowa sama sobie odpowiedziałaś 🤪 🤪 🤪
Jak urodzisz i uznasz że to ci potrzebne to kupisz.

siehankowa napisał(a):

Podobno te woreczki są super 😉
Ale ja bym nie kupowała dopóki nie wiem jak sytuacja z pokarmem.

aassia ty też się nie stresuj!!! Lekarz na pewno wie co robi i nie dopuści, żeby Twój bobasek zachorował od tego paciorkowca. A te antybiotyki które bierzesz, są skuteczne i za nim się obejrzysz to pozbędziesz się tego paskudztwa raz na dobre. Powinnaś się cieszyć, że masz dobrego specjalistę, który tak o Was dba i w porę to wykrył.

madalena20 napisał(a):
raspberry86 nie martw się¦ kochana. Ja dzisiaj byłam u lekarza i pytałam właśnie o Ciebie między innymi. I on powiedział to samo co wyczytałaś że dziecko do 32 tc jeszcze ma prawo się przekręcić i żeby koleżanka się nie martwiła że jest ułożone pośladkowo.

😆dziękuję madalena! spróbuje się nie martwić, w końcu do 32 tyg to mam jeszcze 4 tygodnie. tylko wkurza mnie takie gadanie (kilkaset 😁 stron do tyłu był temat o tym) ludzie głupoty gadają, i straszą. nie zasięgną informacji z innych źródeł, tylko mówią ze swojego przykładu (często ubarwiając historię), a przecież każda kobietka jak ciąża jest inna.

Wiesz ja tak przy okazji zapytałam czy przypadkiem mój Szymek się nie odkręcił bo już od 20 tygodnia ułozył się główkowo. A że on potwierdził, że jest nadal główkowo to podtrzymując temat powiedziałam, że ja tak pytam go bo moja koleżanka na ostatnim usg miała bobaska ułożonego pośladkowo a jest w 28 tygodniu ciąży. To on zaśmiał się i mówi, niech ta koleżanka się nie martwi jeszcze ma bardzo dużo czasu. tj. do 32 tyg.

• Mamusia
my wrocilismy do domku...bylismy na zakupach i mamy farbe zeby pomalowac mieszkanko...jak sobie pomysle o sprzataniu to mi sie odechciewa ale pocieszam sie ze efekt bedzie ok 😁 😁

i odebralam wyniki krwi, nie mam juz anemii ale martwi mnie co innego...Limfocytow mam 15,8% a norma jest od 19 do48...moze wiecie czy to powod do zmartwien? wizyte mam dopiero 13...

biore sie za zaleglosci 😉

siehankowa napisał(a):
marta, a Ty co myślisz o kąpieli noworodka w głębokim brodziku, takim wannowym 😉 na tej plasitkowej podkładce? bo już sama nie wiem 😉

Myślę że będzie ci ciężko, pomijając stwierdzenia o bakteriach itp. bo na temat bakterii hehe to moze nie będę się wypowiadać. Czasem przy kąpieli takiego noworodka fajna jest pomoc tatusia, ona ma mocne i wielkie dłonie.
A we dwoje będzie trudno wcisnąć się obok brodzika, mieć swobodę ruchów i jeszcze zapewnic maluchowi bezpieczeństwo.
Ja kąpałam dzieci w brodziku, ale dopiero jak dobrze siedziały. W sumie najwczesniej spotykała mnie taka okazja kiedy miały rok.

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
marta, a Ty co myślisz o kąpieli noworodka w głębokim brodziku, takim wannowym 😉 na tej plasitkowej podkładce? bo już sama nie wiem 😉

Myślę że będzie ci ciężko, pomijając stwierdzenia o bakteriach itp. bo na temat bakterii hehe to moze nie będę się wypowiadać. Czasem przy kąpieli takiego noworodka fajna jest pomoc tatusia, ona ma mocne i wielkie dłonie.
A we dwoje będzie trudno wcisnąć się obok brodzika, mieć swobodę ruchów i jeszcze zapewnic maluchowi bezpieczeństwo.
Ja kąpałam dzieci w brodziku, ale dopiero jak dobrze siedziały. W sumie najwczesniej spotykała mnie taka okazja kiedy miały rok.

W 100% zgadzam się z Martą. Ja Kubę zaczęłam kąpać w brodziku jak już pewnie siedział i mógł się bawić wodnymi zabawkami 🙂