Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Lydziaa ja miałam usuwane pieprzyki co prawda nie miałam żadnego na mariolce ale już blisko piersi to tak no i jeszcze na brzuchu, karku, ręce one dosyć spore były. Robią to w znieczuleniu miejscowym, wysyłają do histopatologa a później jedzie się na ściągnięcie szwów.Ja nie jechałam mój mąż złota rączka mi je zdjął 😁 😁 😁

Dobrze, że sam usunąć Ci ich nie chciał 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aneczkare22 napisał(a):
dziewczyny,która z was zamawiała posciel dla maleństwa przez allegro??Bo chciałabym jakies namiary.

Ja bede zamawiac od nich bo wzor w paseczki pasuje mi do poduszek na sofie, ale maja tez fajne te z miśkami http://allegro.pl/listing.php/user?category=17280&us_id=19226002

jeśli chodzi o golenie mariolki
niestety muszę sobie sama radzić od chwili wyjazdu mojego mężczyzny.
byłam 2 dni temu na wizycie, i jak leżałam na kozetce do usg, lekarz spojrzała się i spytał co to za blizna? ja podnosząc głowę, nic nie widziałam przez mój brzuszek, pomyślałam że zaciełam się 😁 mówie z nutką ironii że męża nie mam w domu, i nie ma mi kto pomóc. lekarz po dokładnej obdukcji stwierdził że to nie zacięcie ani blizna, tylko przeszycie od spodni mi się tam odcisnęło 😁 😁 😁

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Eleeza ja to mysle zeby sie umowic do kosmetyczki i zrobic sobie na stopach zel 🙂 nie bede ich musiala malowac. 🙂

a jak to jest w szpitalu, bo nie można mieć pomalowanych paznokci chyba, a żel?

ale na stopach a nie na dloniach.... nikt mi nie mowil o stopach.

Ja uciekam niedługo jadę z Gabrynią na dzień dziecka zajrzę wieczorkiem

Co do pościeli ja zamawiałam tu http://allegro.pl/my_page.php?uid=9899679

A jutro mają przyjść 2 paczki: z kocykiem i drugą zmianą pościeli oraz "duperelkami" 🙂 juz się nie mogę doczekać

• Mamusia
raspberry86 napisał(a):
jeśli chodzi o golenie mariolki
niestety muszę sobie sama radzić od chwili wyjazdu mojego mężczyzny.
byłam 2 dni temu na wizycie, i jak leżałam na kozetce do usg, lekarz spojrzała się i spytał co to za blizna? ja podnosząc głowę, nic nie widziałam przez mój brzuszek, pomyślałam że zaciełam się 😁 mówie z nutką ironii że męża nie mam w domu, i nie ma mi kto pomóc. lekarz po dokładnej obdukcji stwierdził że to nie zacięcie ani blizna, tylko przeszycie od spodni mi się tam odcisnęło 😁 😁 😁

😁 😁 dobre
ja ostatnio się zestresowałam, że mam rozstępy- już dołować się zaczęłam, a to tylko ślad po szwie w koszulce. Te ubrania to potrafią dobić

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Eleeza ja to mysle zeby sie umowic do kosmetyczki i zrobic sobie na stopach zel 🙂 nie bede ich musiala malowac. 🙂

kuzynka mówiła, że ona nie mogła mieć pomalowanych paznokci w nogach, kurcze nie wiem jak to jest. Ja bez ciemnego lakieru czuję się jak bez nóg :P

• Mamusia
Co do pieprzyków to oprócz tego na mariolce mam też jeden pokaźny na piersi, ale ten akurat lubię bo wydaje mi się sexy 🙂

Jola- je też myślałam o żelu na stopy, ale wymyśliłam coś innego a mianowicie HYBRYDĘ to jest dość nowa sprawa. Jest to rodzaj lakieru utwardzany światłem UV (czyli tak jak żel) z tą różnicą, że w każdej chwili możesz sobie sama to zdjąć namaczając paznokcie w acetonie. Zel trzeba spiłować.
Hybryda na stopach utrzymuje się podobno ok. miesiąca a na dłoniach 2 tygodnie. Krótko mówiąc łączy w sobie zalety żelu i lakieru 🙂
Ja w tej chwili mam żel na paznokciach u dłoni, ale planuję przejść na hybrydę, żeby jak zaczną się skurcze i trzeba będzie jechać do szpitala szybko sobie zmyć pazurki u rąk 🙂

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

kuzynka mówiła, że ona nie mogła mieć pomalowanych paznokci w nogach, kurcze nie wiem jak to jest. Ja bez ciemnego lakieru czuję się jak bez nóg :P

To podobno zależy od szpitala, są takie gdzie nie można mieć ani żelu ani lakieru na dłoniach a niektórym wystarczy tylko jeden niepomalowany paznokieć i może to być nawet u małego palca u stopy 😉

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

o rany chyba bez przesady... chcialam sie jutro umowic ale moze poczekam i w piatek zapytam sie lekarza. 🤢

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Eleeza a gdzie ja znajde taka kosmetyczke co zrobi mi to..? jak ja nie mam dobrej takiej, ktora robi dobrze zel 😞

Ta hybryda jest chyba łatwiejsza dla kosmetyczki do zrobienia niż żel. Ja będę ją robić w salonie Alessandro, chociaż nie wiem czy ten produkt jest też z tej firmy, ale jutro idę do mojej kosmetyczki to wypytam co i jak i dam Ci znać 🙂

Cześć, Brzuszki! 😁
Wszystkiego najlepsiejszego z okazji Dnia Dziecka! 😁

Nadrobiłam te 50 stron od wczoraj... ufff....
Jeśli chodzi o paciorkowca i konflikt serologiczny, to jest dokładnie tak, jak Eleeza pisała - ja miałam o tym wczoraj na szkole rodzenia.

A wynik badania GBS (czyli tego paciorkowca) to trzeba mieć nawet przy sobie, jak się przychodzi rodzić do tego szpitala, gdzie ja planuję. Aasia - jak wyleczysz teraz tego paciorka, to nie musisz się martwić! Dziecko może się zarazić przy porodzie i wtedy jest problem...

A konflikt serologiczny może nastąpić i w pierwszej ciąży, ale to jak np. ma się amniopunkcję - także żadnej z Was to raczej nie dotyczy... Także nie ma się co tym martwić.

Jo-aneczka - przepiękny obraz! Na pewno będzie robił wrażenie!
Niestety nie pamiętam już, co miałam komu odpisać 😁 ...za dużo było tych informacji... 🙂

Mi od kilku dni tak pęcznieje brzuch... czuję się, jakbym miała balonik... ale nic mnie nie boli specjalnie, więc mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje, tylko synuś rośnie! 🙂

• Mamusia
k8_online napisał(a):
No nie wiem Pati, ale bierzesz to caly czas??? 🙂 hm... ja do tego mam jeszcze Cordafen - Ty cos jeszcze bierzesz?

Cordafen jest od skurczy. Ja biorę Fenoterol zamiast Cordafenu ii Isoptin czasami aby mi serduszko nie kołatało 🙂

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
k8_online napisał(a):
No nie wiem Pati, ale bierzesz to caly czas??? 🙂 hm... ja do tego mam jeszcze Cordafen - Ty cos jeszcze bierzesz?

Cordafen jest od skurczy. Ja biorę Fenoterol zamiast Cordafenu ii Isoptin czasami aby mi serduszko nie kołatało 🙂

a ten Duph.... na co dokladnie? na podtrzymanie ciąży tak? myslisz ze to nie jest szkodliwe..??
😮

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Eleeza a gdzie ja znajde taka kosmetyczke co zrobi mi to..? jak ja nie mam dobrej takiej, ktora robi dobrze zel 😞

Ta hybryda jest chyba łatwiejsza dla kosmetyczki do zrobienia niż żel. Ja będę ją robić w salonie Alessandro, chociaż nie wiem czy ten produkt jest też z tej firmy, ale jutro idę do mojej kosmetyczki to wypytam co i jak i dam Ci znać 🙂

dobra to czekam 🙂