Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Inez karuzela super...ja do tej pory chcialam plastikowa ale te pluszowe sa cudne i mam problem bo boje sie ze kurz na nich bedzie sie zbieral 🥴

a kapuste ja drobniutko kroje, potem dusze z liscie laurowym i zielem ang pozniej duuuuzo koperku troszke cytrynki i zasmazka 😜 😜 😜

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wśród nieobecnych to nie tylko Malstep, ale też Kornelka i Crazzyyyy 😞
Kurczę, mogłyby dziewczyny napisać co u nich, zwłaszcza Crazzzyyyy po ostatnich problemach z sercem 🥴

Ale naskrobałyście ja pitole 😁 😁
Inez u mnie się gotuję młodą kapustę. Tyle, że ja nie wiem jak to zrobić ☺️ ☺️

Ja byłam na zakupach z mamą, kupiłam body w H&M bo były kopertowe. 😜

Inez, a ja to się zastanawiam jak ty sobie poradzisz jak się młody urodzi.
Normalnie zadziwiają mnie twoje godziny wstawania 🙂
Chyba przed południem to rzadko się zdarza, co?
Oczywiście ci nie wypominam 😉, śpij jak możesz, ale chyba trudno będzie ci się przestawić jak dzidzi przyjdzie na świat 😁 😁 😁

marta-lion napisał(a):
Tak ostatnio sobie myślałam, ze dobrze że żadna z nas nie nazwała dziecka Mariolka 🤪 🤪 🤪 🤪

Hahahaha 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Tak ostatnio sobie myślałam, ze dobrze że żadna z nas nie nazwała dziecka Mariolka 🤪 🤪 🤪 🤪

Hahahaha 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

hahaha, faktycznie 😁 nie pomyślałam o tym 😁

• Mamusia
Udało się nadrobić zaległości ufff

Pati- niestety nie mogę się pochwalić, bo mąż zrobił takie zdjęcie, że nic na nim nie widać :/ a teraz jest zapakowany pięknie w folię żeby żaden kurz się do niego nie dostał więc nie chcę go otwierać, ale najważniejsze że jestem zadowolona, podoba mi się prowadzi się super (po pokoju) i jest bardzo duży, nie wiem czy nie będę z nim śmiesznie wyglądać. Mój mąż tak samo powiedział ostatnio- szkoda, że instrukcji nie dadzą 🙂

raspberry86- no to cię teściówka załatwiła

marta-lion- kto jak kto ale ty już powinnaś wiedzieć, że trzeba potrójnie uważać- prędkiego pozbycia się strupków

jo-aneczka- koleżanka ma wanienkę ze stelażem- mały w sierpniu będzie miał dwa lata a ona dalej go tak kąpie, mi wydaje się stabilny. Ja też kupiłam ze stelażem.

Pati- ja mam fioletowy 🙂 a wiesz, że do maxi cosi musisz mieć adaptery, żeby zamontować go do stelaża

Daniela- a jakie córa ma piękne warkocze

agapurka- ja się nie wypowiadam na temat teściowych, bo mam bardzo złe zdanie, ale i tak jej nie będzie wiće się nie dowie czy twoja mama była

Paninka- ja kupiłam szafę w jysku(taką chwilówkę) trzy szuflady 4 półki i reling, ale chcę jeszcze dołożyć półki pod nim cena tylko 265zł

kaolcia- ale ładny bębenek

A ja właśnie jakaś inna jestem- jak nigdy nie spałam na plecach to teraz bardzo często się na nich budzę i tak mi najwygodniej 🙂
Co do pomocy to mąż będzie miał przynajmniej 2 tyg urlopu no i mama pewnie będzie wpadać, ale nie za często(praca, no i mieszkają dość daleko) a nie chcę żeby za często u nas spali,bo pewnie będziemy chcieli trochę prywatności. Co do teściowej- to ma ona zakaz zbliżania się do dziecka 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny.

A ja dalej się meczę normalnie juz nie mogę 😠 katar i kaszel mnie dopadł, leżę i się pocę ledwo dycham 🤢

Wczoraj jeszcze odwiedziłam szpital, bo coś nie dawało mi spokoju tam na dole, ale zbadali mnie i z dzidzią wszystko dobrze, kazali mi brać nospę 3x1 położna mi wcześniej powiedziała,że to dziecko i wiązadła się rozciągają i to tak napiera, a lekarz w sumie nic nie powiedział.
Za to miałam robione ktg posłuchałam bijącego serduszka 🙂 usg, moja mała jest ułożona główką w dół a na usg prywatnie idę za tydzień w poniedziałek.
Zmartwili się trochę, że gorączka mi się utrzymuję już 4 dzień, ale tam się nic nie dzieję szyjka jest długa zamknieta, coś wspomnieni żebym została na obserwacji, ale raczej nikt by nie chciał.

I tak teraz siędzę w domu i się męczę z tym choler.... przeziębieniem.

lydziaa84 napisał(a):
a no i właśnie dowiedziałam się, że moja super teściowa podała mojego męża i jego brata o alimenty- zołza

Jaka pi*** 😮 😮 😮 Ja pierdzielę 😮

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
a no i właśnie dowiedziałam się, że moja super teściowa podała mojego męża i jego brata o alimenty- zołza

no fajną mam teściową co- alimenty męża i praca na czarno już jej nie wystarczają

• Mamusia
Paninka napisał(a):
Diviana szczegolnie za za gora pol roku wstawie ja do schowka a ze teraz miejsca nie mam to mysle ze jest ok i pomieszcze w niej rzeczy malej 😁 😁

No pewnie ma tyle półeczek że na rzeczy maluszka będzie dużo miejsca, moim zdaniem idealna do tego celu 🙂

lydziaa84 napisał(a):
Andzelika napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

no fajną mam teściową co- alimenty męża i praca na czarno już jej nie wystarczają

Moja matka jest z moim ojcem po rozwodzie i zawsze się bała czy czasem on nas w przyszłości nie posądzi o alimenty, że on nam płacił to teraz my jemu, ale wątpię żeby był do tego zdolny. A swoją drogą myślę, że jej nie przysądzą, macie teraz dziecko małe, to duży wydatek. Ale na prawdę niezła z niej babka 🤢

• Mamusia
no nic nie uzskała, bo dostaliśmy pismo z sądy, że ona wyszła o alimenty, ale sprawa odroczona, bo ma już zasądzone alimenty od męża. Ale trzeba będzie napisać wyjaśnienia do sądy, że mieszka u nas, my płacimy za wodę, no i trzeba będzie zgłosić, że pracuje na czarno a o tym sądu nie poinformowała. Jeszcze dodatkowe problemy

lydziaa84 napisał(a):
Andzelika napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

To świństwo straszne, wie że dzidzia Wam się urodzi a syna o alimenty podaje 😮 😮 🤢 🤢