u nas bedzie 5 lat
poki co mała jest bardzo pozytywnie od początku nastawiona na rodzeństwo. cieszy się bardzo, mówi, że bedzie pomagać i że już ją kocha 🙂) zobaczymy jak w praniu
ewelina ja tez trzymam kciuki zeby te dretwienia przeszly 😘
monia321 mi tez wszyscy od poacztku chlopca wrozyli...a usg mialam w 21, 27 i 32 tyg na kazdym buleczka ( jak to moj m. mowi) wiec to raczej te przepowiednie pseudo znachorek sie nie sprawdzaja 😉😉😉
ewelina ja tez trzymam kciuki zeby te dretwienia przeszly 😘
monia321 mi tez wszyscy od poacztku chlopca wrozyli...a usg mialam w 21, 27 i 32 tyg na kazdym buleczka ( jak to moj m. mowi) wiec to raczej te przepowiednie pseudo znachorek sie nie sprawdzaja 😉😉😉
U mnie przy drugiej ciąży też mi córeczkę wróżyli..., a urodził się chłopczyk.
Więc to chyba tylko takie gadanie...
Witam Was 🙂 później WAS doczytam ale najpierw podziele sie wiadomościami ... malutka ładnie rośnie prawie 2,700 🙂 no tylko miejsca ma mało 😞 i pokopała troche dziś panią doktor 🙂🙂🙂 wiecie co jedna myśl nie daje mi spokoju odnośnie MALWINY dlaczego po stwierdzeniu ustania akcji bicia serca maluszka nie zrobili jej CC tylko dwa dni jeszcze maluszek w niej był?? nie rozumiem tego troche 😮😮
A moja na wizycie w piątek 1900 a twoja już 2700 to kurde ta moja to jakaś kruszyna..... a dzieli nas w sumie tylko 2tyg a może aż 2...
Evelina ja też uważam że po porodzie te drętwienie ustąpi i trzymam kciuki 🙂 DanielaMonia myślicie że damy radę przeforsować zmianę ustawy o 6- latkach w szkole?
Witam Was 🙂 później WAS doczytam ale najpierw podziele sie wiadomościami ... malutka ładnie rośnie prawie 2,700 🙂 no tylko miejsca ma mało 😞 i pokopała troche dziś panią doktor 🙂🙂🙂 wiecie co jedna myśl nie daje mi spokoju odnośnie MALWINY dlaczego po stwierdzeniu ustania akcji bicia serca maluszka nie zrobili jej CC tylko dwa dni jeszcze maluszek w niej był?? nie rozumiem tego troche 😮😮
A moja na wizycie w piątek 1900 a twoja już 2700 to kurde ta moja to jakaś kruszyna..... a dzieli nas w sumie tylko 2tyg a może aż 2...
Moja w 30 - tygodniu 1300g, więc w ogóle szok...
Chyba, że później dzieci tak szybko przybierają...
Agnie-szka niestety nie umiem odpowiedzieć na to pytanie 🙂 ale modlę się oby się udało. Po co dzieciom zabierać dzieciństwo?? no i te pierwsze roczniki to przechlapane będą miały takie króliki doświadczalne......ja jestem za pozostawieniem "starego systemu"
Agnie-szka niestety nie umiem odpowiedzieć na to pytanie 🙂 ale modlę się oby się udało. Po co dzieciom zabierać dzieciństwo?? no i te pierwsze roczniki to przechlapane będą miały takie króliki doświadczalne......ja jestem za pozostawieniem "starego systemu"
Podpisuję się pod tym całym sercem, bo mój Igor też w wieku 6 lat niby do I klasy pójdzie i królikiem doświadczalnym będzie 🙂 Ale ciężko mi uwierzyć, że się jeszcze coś w tej sprawie zmieni...
moniq1984 wiesz co mnie tez to troche zdziwilo, ale jak ja bylam w szpitalu to dziewczyna obok mnie poronila ciaze jakos w 12 tygodniu czy 15 i mieli jej zrobic operacje to czekala 5 dni na nia i tak lezala strasznie ja bolal brzuch i krwawila, ale kazai jej czekac... bo lekarzy nie mogli zebrac podobno. No ale nie wiem jak to jest jak dzidzius jest juz duzy.
trudno powiedzieć co będzie z tymi naszymi 6-latkami tzn. nasze juz bedą króliczkami a może za rok coś się zmieni 😞(
pracuje w szkole i wiem, że 99% szkól nie ma zaplecza dla takich dzieci, także szkoda mi maluchów. Wiem, że moja mała będzie w grupi 5 i 6 latków. Ona sobie raczej poradzi, 2 lata była w przedszkolu, łatwo nawiązuje kontakty, ale znam dzieci, które do tej pory były z babciami lub rodzicami i dla nich to bedzie straszny szok. Nie są jeszcze dojrzałe emocjonalnie. Zabierają im po prostu dzieciństwo.
W końcówce 2 tyg to chyba dużo mi pani doktor mówiła, że pod koniec właśnie dzieciaczki róznie przybierają i nie ma reguły 🙂 Evelina nie chce Cie martwić ale jeśli nawet ustąpi to może istnieć ryzyko, że sie bedzie odnawiać 😞 (podobno jest to też choroba zawodowa)moja mama oba nadgarstki miała na to operowane i to 30 lat po ciążach 🙂
Podpisuję się pod tym całym sercem, bo mój Igor też w wieku 6 lat niby do I klasy pójdzie i królikiem doświadczalnym będzie 🙂 Ale ciężko mi uwierzyć, że się jeszcze coś w tej sprawie zmieni...
A ja już w tym roku poślę moją córcię do szkoły - a ma 6 lat. Zdecydowaliśmy się na wcześniejsze posłanie jej do szkoły bo w przyszłym roku dwa roczniki na raz pójdą - ostatnie siedmiolatki i pierwsze sześciolatki.
My wybraliśmy szkołę prywatną - są tam niewielkie klasy a nauczyciele bardziej indywidualnie podchodzą do każdego z dzieci. Przejrzałam też książki mojej córki do pierwszej klasy - podstawa programowa się zmieniła i teraz od pierwszaków nieco mniej będą wymagać.
Nawet moja Em powiedziała, że te książki to... łatwizna.
Tak więc ja patrzę póki co optymistycznie. Uznaliśmy z mężem, że jest to dobre rozwiązanie.
Moj maly w 34 tygodniu wazyl 2300 ciekawe ile teraz bedzie.
Slyszalam ze. W tak zaawansowanej ciazy to kaza rodzic normalnie a cesarke w razie komplikacji. To jest normalny porod tylko ze juz znasz final. Az mi sie ryczec zachcialo,to jest takie straszne. Ja jestem za slaba psychicznie i pewnie bym nie dala rady.
Na hasen nie chodze ale slyszalam ze pomaga na kregoslup. Gdbybym nie musiala lezec.jak mops to pewnie hym chodzila choc pare razy
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
ann5353
Powiem ci, że odnośnie Malwiny to byłam tak samo zdziwiona jak ty.
Gość
Ja zmykam zrobić obiadek a potem mam gościa 🙂
Gość
U mnie 5lat i 8m-cy i też druga dziewczynka 🙂
Paninka
monia321 mi tez wszyscy od poacztku chlopca wrozyli...a usg mialam w 21, 27 i 32 tyg na kazdym buleczka ( jak to moj m. mowi) wiec to raczej te przepowiednie pseudo znachorek sie nie sprawdzaja 😉 😉 😉
ann5353
U mnie przy drugiej ciąży też mi córeczkę wróżyli..., a urodził się chłopczyk.
Więc to chyba tylko takie gadanie...
Gość
Agnie-szka
Daniela Monia myślicie że damy radę przeforsować zmianę ustawy o 6- latkach w szkole?
Paninka
ann5353
Moja w 30 - tygodniu 1300g, więc w ogóle szok...
Chyba, że później dzieci tak szybko przybierają...
Gość
jolajola81
Dziewczynki jakie fajne brzuszki macie 🤪
Diviana ja tez kupiłam 2 koszule na allegro tak jak dziewczyny ci linki podesłały a 3 kupiłam na marwilskiej za 28zl i tez jest ok.
Dobry ten tekst tego lekarza, że poród to nie sraczka hehe 😜 😜 😜 chociaż niektóre rodzą szybko przez pól godz i juz 😆 wiec nie wiem jak to jest......
ann5353
jolajola81
monia321
pracuje w szkole i wiem, że 99% szkól nie ma zaplecza dla takich dzieci, także szkoda mi maluchów. Wiem, że moja mała będzie w grupi 5 i 6 latków. Ona sobie raczej poradzi, 2 lata była w przedszkolu, łatwo nawiązuje kontakty, ale znam dzieci, które do tej pory były z babciami lub rodzicami i dla nich to bedzie straszny szok. Nie są jeszcze dojrzałe emocjonalnie. Zabierają im po prostu dzieciństwo.
moniq1984
Evelina nie chce Cie martwić ale jeśli nawet ustąpi to może istnieć ryzyko, że sie bedzie odnawiać 😞 (podobno jest to też choroba zawodowa)moja mama oba nadgarstki miała na to operowane i to 30 lat po ciążach 🙂
Gość
A ja już w tym roku poślę moją córcię do szkoły - a ma 6 lat. Zdecydowaliśmy się na wcześniejsze posłanie jej do szkoły bo w przyszłym roku dwa roczniki na raz pójdą - ostatnie siedmiolatki i pierwsze sześciolatki.
My wybraliśmy szkołę prywatną - są tam niewielkie klasy a nauczyciele bardziej indywidualnie podchodzą do każdego z dzieci. Przejrzałam też książki mojej córki do pierwszej klasy - podstawa programowa się zmieniła i teraz od pierwszaków nieco mniej będą wymagać.
Nawet moja Em powiedziała, że te książki to... łatwizna.
Tak więc ja patrzę póki co optymistycznie. Uznaliśmy z mężem, że jest to dobre rozwiązanie.
jolajola81
Gość
Slyszalam ze. W tak zaawansowanej ciazy to kaza rodzic normalnie a cesarke w razie komplikacji. To jest normalny porod tylko ze juz znasz final. Az mi sie ryczec zachcialo,to jest takie straszne. Ja jestem za slaba psychicznie i pewnie bym nie dala rady.
Na hasen nie chodze ale slyszalam ze pomaga na kregoslup. Gdbybym nie musiala lezec.jak mops to pewnie hym chodzila choc pare razy