Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

madalena20 napisał(a):
Daniela napisał(a):
Poxia dziewczyny dobrze radzą, lepiej skonsultuj.
Mam pytanie jaką herbatkę laktacyjną pijecie i jaką polecacie?? z hippa? czy może tego bocianka bo zupełnie nie wiem. Madzia liczę na Twoje dobre rady 😉 muszę coś kupić a nie wiem co no bo co tu pić oprócz wody?na początku oczywiście

Daniela
ja piję taką:
http://www.doz.pl/apteka/p12842-Herbatka_dla_kobiety_karmiacej_fix_H.Kr._2_g_20_szt

na zmianę z taką od kolek:
http://www.doz.pl/apteka/p2446-Fix_Owoc_kopru_wloskiego_Herbapol_Lublin_2_g_30_szt

Obie są godne polecenia, mi pomagają. Już w drugiej dobie po urodzeniu Szymka, po wypiciu tej na laktację miałam więcej pokarmu.
Natomiast ta druga służy zapobieganiu w moim przypadku tylko łagodzeniu skutków kolki niemowlęcej bo Szymek mimo wszystko ją ma

Madzia, ale w uwagach tej herbatki od kolek jest napisane: Uwagi:
Nie należy stosować systematycznie dłużej niż 2 tygodnie. Nie stosować w okresie ciąży i karmienia piersią.
😮

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

siehankowa napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Daniela napisał(a):
Poxia dziewczyny dobrze radzą, lepiej skonsultuj.
Mam pytanie jaką herbatkę laktacyjną pijecie i jaką polecacie?? z hippa? czy może tego bocianka bo zupełnie nie wiem. Madzia liczę na Twoje dobre rady 😉 muszę coś kupić a nie wiem co no bo co tu pić oprócz wody?na początku oczywiście

Daniela
ja piję taką:
http://www.doz.pl/apteka/p12842-Herbatka_dla_kobiety_karmiacej_fix_H.Kr._2_g_20_szt

na zmianę z taką od kolek:
http://www.doz.pl/apteka/p2446-Fix_Owoc_kopru_wloskiego_Herbapol_Lublin_2_g_30_szt

Obie są godne polecenia, mi pomagają. Już w drugiej dobie po urodzeniu Szymka, po wypiciu tej na laktację miałam więcej pokarmu.
Natomiast ta druga służy zapobieganiu w moim przypadku tylko łagodzeniu skutków kolki niemowlęcej bo Szymek mimo wszystko ją ma

Madzia, ale w uwagach tej herbatki od kolek jest napisane: Uwagi:
Nie należy stosować systematycznie dłużej niż 2 tygodnie. Nie stosować w okresie ciąży i karmienia piersią.
😮

Wiem kochana, oni tak piszą na każdym leku czy ziołach, których nie testowali na kobietach w ciąży i karmiących piersią, bo takie są zalecenia odgórne. Ale ja z Kubusiem piłam ją bardzo często do tego z polecenia lekarza i mojej mamy farmaceutki więc byłam spokojna. Ale jeśli masz jakieś wątpliwości to możesz ją pić np. co drugi dzień albo w momencie kiedy zaobserwujesz, że Ksawierek ma bóle brzuszka.

A tak w ogóle to Dzień Dobry 🙂

Kurcze ale się ciesze!!! Mamy kolejnego sierpniowego bobaska 🙂 😁 🤪 🤪

aasia urodziła dzisiaj o godz. 8,00 siłami natury Adrianek waży 3.300g i mierzy 54 cm, dostał 10 pkt w skali Apgar. Jest śliczny. Pozdrawiają Was serdecznie.

• Mamusia
p0xia napisał(a):
Dzień Dobry .. no ja dalej dwupak.. nie pojechalam wczoraj jednak do szpitala ;( bolal mnie do nocy brzuszek ale przetrzymalam... cos mi sie wydaje ze przenosze ;( .... o to raczej ja bede ostatnia 😞

pOxia ostatnie miejsce to mam raczej ja zarezerwowane. Sam doktorek powiedział, że urodzę po terminie, a wszelkie próby przyśpieszenia akcji nie przynoszą rezultatu.

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Kurcze ale się ciesze!!! Mamy kolejnego sierpniowego bobaska 🙂 😁 🤪 🤪

aasia urodziła dzisiaj o godz. 8,00 siłami natury Adrianek waży 3.300g i mierzy 54 cm, dostał 10 pkt w skali Apgar. Jest śliczny. Pozdrawiają Was serdecznie.

Asia gratuluję!!!!

...zostało nas 9!

• Mamusia
Gratuluję rozpakowanym mamusiom i donoszę o ciągu dalszym rozpakowań:

😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Alicja, córka Diviany przyszła na świat wczoraj przed 20 😉 z wagą 3640g przy 55cm i oczywiście otrzymała 10 punktów "i jest śpiewaczką operową bo wszystko ją budzi" 😉

😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

Dominik, synek Palomy, urodził się dziś o 4.35 😉 Przy 54 cm miał piękną wagę 3770g 😉

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

🤪 🤪 🤪 ale wiadomości 🤪 🤪 🤪

Aasia Diviana Paloma GRATULACJE !!!!

U nas nocka spokojna 🙂 za to Tosiulek rano nadrobił 🤢 później zasnęła i śpi do teraz a ja w międzyczasie pojechałam na miasto zrobić zakupy 😉
Zaraz biorę się za gotowanie krupniczku

• Mamusia
karolciakam napisał(a):
Gratuluję rozpakowanym mamusiom i donoszę o ciągu dalszym rozpakowań:

😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Alicja, córka Diviany przyszła na świat wczoraj przed 20 😉 z wagą 3640g przy 55cm i oczywiście otrzymała 10 punktów "i jest śpiewaczką operową bo wszystko ją budzi" 😉

😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

Dominik, synek Palomy, urodził się dziś o 4.35 😉 Przy 54 cm miał piękną wagę 3770g 😉

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

dziewczyny gratuluję!

a nas zostało 7! ciekawe która następna... nie widziałam ostatnio malstep

o rajuśku aaaaleeee wieści 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Gwiazdkanaj,Mapa,Diviana,Paloma,Aasia życzę dużo zdróweczka i szybkiego powrotu do domku 🤪

karolciakam witaj w domku 😁

Miłego dnia może owocnego w dalsze narodziny 🤪

• Mamusia
hej hej normalnie ŁaŁa ŁiŁa GRATULACJE dziewczęta
🤪 😁 🤪 😁 🤪 😁 🤪 😁 🤪 😁 🤪 😁 🤪 😁 🤪 😁 🤪 😁 🤪 😁 🤪 😁 🤪 😁 🤪 😁 🤪 😁
Aasia, Paloma, Diviana, Mapa - dużo zdrówka dla Was i Maluszków - wspaniałe wieści!!

No nie mogę, ale wiadomości. Tyyyyyyyle dzidziusiów przybyło. Super.
Dziewczyny, bardzo się cieszę i gratuluję.
Widzę, że na naszym forum to koniec lipca był bardzo owocny i teraz na koniec sierpnia też nawałnica bobasków.
Trzymam kciuki za pozostałe oczekujące mamusie. Jeszcze kilka dni i będziemy mieć komplet 😁

Dzień dobry, bo się nie przywitałam.

Daniela, jeszcze dorzucę jedno zdanie na temat herbatek laktacyjnych. Polecam te, o których wcześniej pisały dziewczyny, ale zwróć uwagę, że są rozpuszczalne i w ziołach.
Jedne i drugie są ok, ale te rozpuszczalne są słodzone glukozą.
Jeśli lubisz słodzone napoje to pewnie będziesz zadowolona, ale jeśli na co dzień nie słodzisz herbaty to ja polecam zioło 😉 Dla mnie herbatka rozpuszczalna z Hippa jest zdecydowanie za słodka.