Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jolajola81 ojjj nie strasz kochana z tym nie dawaniem rady Twojej kuzynki bo ja jestem w podobnej sytuacji co i ona 🙂
Paninka ja nie polecam tych sleep and play w naszym przypadku strasznie przeciekały 🙂

mapa co tak nieśmiało podsuwasz pomysły?? trzeba było tak od razu na forum z grubej rury 🙂
Bardzo się cieszę, że mi pomagasz 🙂 Tak trzymaj kochana!!! Oklask dla Ciebie 🙂 ooo za 68 min 😞
Rezultat pomysłu mapy na sierpnióweczkach w tabeli ogólnej 🙂

• Mamusia
madalena20 dzieki za informacje! i spokojnie dasz rade...ja mialam rok rok i 5 dni jak urodzila sie moja siostra...moja mama nikogo do pomocy nie miala ( moj ojciec tez jakos specjalnie nie pomagal)...do tego brak lazienki bierzacej wody pralki automatycznej i pampersow...i sobie poradzila... 😁 😁

madalena20 napisał(a):
jolajola81 ojjj nie strasz kochana z tym nie dawaniem rady Twojej kuzynki bo ja jestem w podobnej sytuacji co i ona 🙂

Hehe to ja bym potrzebowała dwóch opiekunek 🙂
Be przesady, damy radę 🤪 🤪 🤪
Przecież wiedziałyśmy o tym decydując się na kolejne dzieci 🙂 🙂 🙂

jolajola81 napisał(a):
madalena20 nie strasze 😜 ale jej naprawde nie ma kto pomoc, jej maz ciagle w delegacji a ona z dwoma wozkami nie da rady wyjsc.

No ja mam jeszcze przeszkodę do pokonania w postaci mieszkania na 4 piętrze ehhh 🤢 😮 🥴
No ale do odważnych świat należy 🙂 😁 🤪 🤪 🙃

Ja uciekam do apteki po Tradyferon, bo mi się skończył, potem obejrzeć mieszkanie i jeszcze muszę do babci podskoczyć. 🥴 Ech mi się nie chce 😮 Odezwę się później 😘 😘 🙂 🙂

Te zielone sa tansze pampersy niz biale. Ale dostalam takie probki od lekarza i byla pieluszka 1wlasnie premium care i sobie rozpakowalam tak mi sie spodobaly jak je obmacalam cale i przeczytalam o nich ze jakies balsamy maja i sa ciensze jiz te zielone i padla decyzja ze te biale uzywamy. Odradzali mi wszyscy kupowanie jedynek ale mam jeena paczke bo takie 78 szt to na niecaly tydzien starczy a poznie otworze dwojki i zobacYmy

Daniela napisał(a):
A mi się coś spać zachciało.........

Jo-aneczka a czemu szukasz opiekunki?? Niestety w cenach sie nie orientuję

Hi, hi, Daniela, dziwnie to zabrzmiało 😉
Jak to czemu? No bo będę potrzebować pomocy, początkowo czasowo a potem na stałe.
Chyba jak większość mamuś, zamierzam wrócić do pracy.
Przy czym w moim przypadku może to być już bardzo niedługo 😞 I podobnie jak siostra Joli, zamierzam początkowo być cały czas w domu, ale wszystkiego sama nie ogarnę.
Dwójka dzieci, dom, praca...
Z tego co piszecie to 7-10 zł za godzinę to standard. Ty Jola piszesz o 12 zł, ale to ceny warszawskie są, mam nadzieję. Dzięki dziewczynki.
Właśnie się zalogowałam w serwisie dla opiekunek - będę szukać również w necie.

A odnośnie pampersów to ja będę używać tych zielono - niebieskich, ale jak przyjdą duże upały to kupię małej te białe - tak sobie wymyśliłam 🙂
Niech jej się pupka nie grzeje zbyt mocno 🙂
A co do tych pomarańczowych to w ogóle nie wiem jakie są.

Inez napisał(a):
A co do porodów to ja byłam przekonana, że siehankowa będzie pierwsza bo taki sen miałam 😜

Inez, ty mnie nie strasz 😮 ja chcę do sierpnia wytrzymac 😁 😁

siehankowa napisał(a):
Inez napisał(a):
A co do porodów to ja byłam przekonana, że siehankowa będzie pierwsza bo taki sen miałam 😜

Ale wytrzymasz wytrzymasz, ja idę w lipcu za Ciebie 🤪 🤪 🤪
Mam to ustalone z Julką 😁 😁 😁

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
Inez napisał(a):

Wiesz...raczej się nie spełni, bo śniło mi się też, że leżałam na porodówce. Lekarz kazał mi rozszerzyć nogi i przywiązał do tego ''samolotu''. Byłam goła od pasa w dół a on kazał mi tak leżeć i ''wietrzyć mariolkę'' przez 2 godziny. Ludzie przechodzili a ja tak leżałam. No to modlę się aby moje sny się nie spełniały 😁

Ja dziewczynki na razie się odmeldowuję, bo jedziemy z mężulkiem na urodzinowy obiad. Umalowałam się, ubrałam w sukienkę i wyglądam jak elegancki wielorybek 😉

MIŁEGO POPOŁUDNIA

a co do pampersów, to ja kupilam 1 paczkę premium care - takie białe 🙂
a słyszałam że te slipe and play są kiepskie ...

a u mnie na wyniki z paciorkowca czeka sie 2-3 dni... lekarz sam pobrał mi wymaz-ja tylko do laboratorium zaniosłam 😉

Inez napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Inez napisał(a):

Wiesz...raczej się nie spełni, bo śniło mi się też, że leżałam na porodówce. Lekarz kazał mi rozszerzyć nogi i przywiązał do tego ''samolotu''. Byłam goła od pasa w dół a on kazał mi tak leżeć i ''wietrzyć mariolkę'' przez 2 godziny. Ludzie przechodzili a ja tak leżałam. No to modlę się aby moje sny się nie spełniały 😁

hardcorowy sen 😁 😁 😁

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Inez napisał(a):

marta, to ja trzymam Was za słowo 😁

Jejku u nas jest tak duszno nie ma czym oddychać 😞

A wracając do braku u mnie miejsca i prania to właśnie kupiłam w biedronce worki próżniowe. Jutro pranie i prasowanie i pakowanie do tych worków. Mam nadzieję że się sprawdzą i że pranko będzie Ładnie pachniało. P No i jakby problem z głowy 🙂 Później tylko dokupię jakąś komodę na nowe mieszkanko i ułożę "dzidziowe" ciuszki 😁 😁

siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Inez napisał(a):

marta, to ja trzymam Was za słowo 😁
Tak jest Pani komisarz 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Inez napisał(a):

ciekawa jestem jak wam sie to sprawdzi. Mi lekarz powiedzial ze napewno w sierpnu urodze, a na usg powiedzial ze 20 sier 😉

• Mamusia
cześć brzuszki- dopiero teraz bo od rana prądu nie miałam 😠
Już kolejny dzień z rzędu mała się tak rozpycha, że wytrzymać nie mogę i co chwile kolanko(chyba) mi wystaje- świetnie to wygląda 🙃

Daniela- dużo pracy przed wami ale ile już za wami 🙂 pokój nie do poznania 🙂
anusia0171- śliczny ten twój synuś 🙂
Paninka- kolejna wiatrówka!? Ona Cię prześladuje. Co do tych pampersów to sółyszałam, że nie są za fajne
Inez- ale miałaś sen- nie ma to jak wietrzenie mariolki :P