Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam mamusie!
Jej aż 17 stron do nadrobienia! Ale gaduły z Was 🙂 Niestety nadrobię jutro bo dziś nie dam rady. Wpadłam na moment sie pochwalić, że moje dzieciątko zdrowiutkie, mamusia od początku ciąży przytyła 5 kg, nio i będzie synuś 🙂 Nastawiałam się na dziewczynkę a tu proszę 🙂 Jutro wstawię zdjęcia mojego bąbelka 🙂 A teraz się żegnam i życze kolorowych snów 🙂

DUSIA- DZIĘKI :* 😘
Co do remontu - nie moge sie doczekac chwili gdy bede ogladac dzisiejsze zdjecia z tego syfu i powiem sobie - "jak dobrze ze to juz za nami" 😉
Dusia - Ty chodzisz prywatnie do gina??? i nie robil Ci usg?? ile on ma lat 😉? przeciez usg nie szkodzi dziecku... 🤔

justynka - GRATULUJE SYNUSIA! dobrze dobrze, bo nam sie strrasznie różowo już robiło w tabeli 😉

Basiu
- ja też ryczałam nie raz, ale jak ja już ryczę to to jest histeria istna, wszystko sie we mnie trzesie a ja sie zanosze 😉 - tez sie balam ze cos zrobilam dziecku. Na szczescie nie, ale nasze malenstwa wszystko przezywaja razem z nami i po kilku godzinach zawsze mialam łubudubu w brzuchu 🙂

Uciekam do spania...snijcie kolorowo!

• Mamusia
Oooo, czyżbym była dziś pierwsza??

No proszę, postanowiłam sobie i dotrzymałam słowa, że jak wyprawię Julkę do szkoły to się już nie kładę. I tym sposobem kuchnia posprzątana, rosół ugotowany i akcesoria typu materacyk i większe rzeczy wystawione na szafę 😉 - poskakałam trochę po drabince , mam nadzieję, że mi nic nie będzie.

Justyna - gratuluje syncia 🙂

Uciekam pod prysznic...

• Mamusia
Dzień dobry kochane mamusie dziś jestem pierwsza 🙂
Wy pewnie jeszcze śpicie a ja już na badaniach byłam no Jagódka udało sie poszłam na badania ale .....

zrobiłam badanie na crp i miałam oddać mocz na posiew ale oczywiście nie da sie tak poprostu u mnie w przychodni musze kupić pojemnik w aaptece i zrobić wszystko według instrukcji pielęgniarka mi paluszkiem przed oczami wymachiwała :se pani nastawi zegarek na 6 rano, sie panie rano jak wstanie podmyje ale nie mydłem ! tylko płynem do higieny intymn. 🤪 i w świeżo wyprasowany recznik sie wytrzec nie może byc bakterii to jest badanie jałowe !!! jakaś nawiedzona zawsze robiłam to badanie w przychodni i nie było problemu ale tu jak widać problem jak cholera no i miałam wyciągnąc sobie kartoteke do okulisty i zapomniałam jutro ciąg dalszy badań 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 oczywiście czegoś zapomnieć musiałam 🙂

Czesc Mamusie 🙂 Bylam wczoraj u lekarza i naszczesie z badaniami wszystko dobrze. Dostalam tylko skierowanie na krzywa cukrowa, krew i cos tam jeszcze. Ponoc ta glukoza bardzo niedobra... I lekarz owiedzial mi zebym cytryne soie wcisnela do srodka.

• Mamusia
Jagoda chodzę prywatnie, i faktycznie mój gin jest już wiekowym człowiekiem (w pierwszej ciąży dowiedziałam się,że moja mama do niego chodziła jak starała się zajść w ciążę ze mną 😉 ) On mówił mi,że usg jest za świeżym urządzeniem i zbyt krótko jest używane, żeby nadużywać na maleństwu, bo nie wiadomo czy w jakoś sposób nie oddziałuje na nienarodzonego dzidziusia - no ale nie jestem osamotniona - wszyscy gin w Koszalinie mają takie samo podejście (robiłam wywiad wśród znajomych)
myślę czy nie iść do jeszcze jakiegoś gina, bo ten od usg3d/4d nie przekonał mnie w 100% do tego, że w brzuszku mam córcie - jakoś nie pokazał cipci i powiedział to jakoś na odczepnego,a film oglądałam już kilka razy i wszędzie nóżki złożone razem....i nic nie widać, ehh z tymi lekarzami

• Mamusia
hej Mamusie,

nie wyspałam sie wogóle, noc przeryczałam i może zasnełam na 2 godzinki, w lustro nie patrze bo raz zobaczyłam swoje oczy i mi wystarczy tego widoku.

dziś popołudniu mam wizyte, oczywiście jade sama 😞 lekarz zrobi mi wkońcu badanie połówkowe i dowiem się czy wszystko ok.

Jagódka ja płacze podobnie- to już są histerie na całego ale to silniejsze ode mnie. Jakbym miała mało jazd z tym mieszkaniem, gazem itd to jeszcze Tatuś Vanessski wybrał życie bez swojego dziecka...

przeraża mnie wychowanie małej samotnie, kurcze chyba musialam sie Wam wyżalić...

miłego dnia

• Mamusia
Witam mamusie!
Ale miałam ciężką noc. Nie mogłam zasnąć i nadal nie mogę uwierzyć że w brzuszku noszę synka 😉 Dobrze że moje dzieciatko jest zdrowiutkie. To najważniejsze 🙂
Basiu nie przejmuj się niczym, najważniejsze że masz dzieciątko które będzie Cie kochać bezgraniczną miłością i tylko to się liczy!

• Mamusia
Hejka. Basiu faceci sa starszni. Nie martw sie zycie jakos sie ulozy. Wiem,ze latwo jest pocieszac ale mysle,ze dla Ciebie i malej lepiej jak bedziecie obie niz jakby z Wami mial byc facet, ktory was nie kocha!!!!!Nie wiem jakim trzeba byc gosciem,zeby zostawic swoja ciezarna zone....ale nie mi krytykowac ludzi, ktorych nie znam. W kazdym razie mysle,ze zycie keidys takiemu typowi da popalic...a przynajmniej taka mam nadzieje. Teraz jestes przerazona i czujesz sie osamotniona ale jak sie mala pojawi na swiecie to gwarantuje ci,ze poczujesz nowe sily w sobie!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Witam dziewczyny!! 🙂 ja jestem na nogach od 6.00 oczywiscie spalam tylko 2h, ale mocz oddany no i krew pobrana 🙂 zaraz ide na miasto z siostr a i moim pi eknym siostrzencem 😁
A lot dziewczyny powiem Wam ze suuper 🙂 tylko dzis juz od rana mam lekk a biegunke i staram sie zeby sie nie odwodnic. No ale nie bedzie zle wizyta dzis u lekarza na 16;00 🙂 buziaki

justyna malutka- gratulacje !! super ze bedzie synek 😉

Dobrze ,że mam dziś wizytę u lekarza pewnie przepisze mi jakieś żelazo bo spadła mi hemoglobina.Muszę się zmusić do picia codziennego soku z buraka i jedzenia pietruszki;( A wy kochane jakie macie wyniki hemoglobiny?

• Mamusia
mycloud napisał:
Dobrze ,że mam dziś wizytę u lekarza pewnie przepisze mi jakieś żelazo bo spadła mi hemoglobina.Muszę się zmusić do picia codziennego soku z buraka i jedzenia pietruszki;( A wy kochane jakie macie wyniki hemoglobiny?

Ja dziś właśnie odebrałam wyniki:
Hb - 11,0 (poniżej normy)
E - 4,0
Ht - 33,40(poniżej normy)
L - 11,4 (powyżej normy)
PLT - 201

Do gin idę w czwartek i zobaczymy...