Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hmm, wiesz co Dusia - moj maz rozmawial dzis z ksiegowa i ona powiedziala ze kompletnie nie ma znaczenia jaki adres bedzie na fakturze bo gdyby ktos mial jakies ale to na akcie notarialnym jestem wlascicielem mieszkania i nie ma juz obowiazku meldunkowego wiec moge byc zameldowana w Los Angeles :P ponoc...
tak czy siak dzwonilam do LIROY i z korekte faktury moga zrobic w kazdej chwili, bez znaczenia kiedy.

• Mamusia
Witam sie wieczorowa pora jak wyszlam/wyszlismy o 7.20 z domu to wrocilismy o 18.oo tak dzis wojazyjismy od wizyty u polozniej ktora zachwycona ksiazkowym przebiegiem ciazy ...(mimo ze te skurcze, uplawy, i borykania sie z grzybkiem) to Nasz synus jest bardzo aktywny i jego serduszko bije jak "tabun pedzacych konikow" 🙂
byla bardzo zadowolona ... tzn ja i polozna... kolejne spotkanie w listopadzie.
pojechalismy dzis jeszcze do stolicy 🙃 kilka spraw nie cierpiacych zwloki zostaly pomyslnie zalatwione! z czego jestem/smy zadowoleni przesztfirowalam sie przez glowny deptak i rynek wpadlam do H&M Jagodak widzlam maclam tego misolka ktorego kupil twoj Mezus dla Wszego synusia bosko miecuski! le ja kupilam kompinezonik kremowy dla Juniorka i wiecie co jeszcze spodenki w kratke i kamizelke koloru brazowo-czekoladowym biala koszile i kaszkiet ... teraz jeszcze potrzeba mu "wypsione" butki i tekst bedzie jak w deche pasowal do Jonathana ubioru taki jak: "na Pragie nie jade" normalnie Warszawiaka zrobimy z Juniora.
Czuje zmeczenie i zmykam na dzis mam dosc.
Aaaaaa najwazniejsze
ANIELICO-gratuluje coreczki!!!!
SYLWIA-gratuluje coreczki!!!!!
Eeeee tam NASZI SYNOWIE BEDA MOGLI PRZEBIERAC,WYBIERAC JAK W KORCU MAKU....BO DZIEWCZYNEK OD KOLORU DO WYBORU!!!!

JAGODKA BUZIACZKI DLA CIEBIE! "ZAZDROSZCZE" CI TEGO PEPUSIA I TEJ KRESKI 😉 😉 😮

• Mamusia
dziewczyny wpuscilam dzis meza samego do kuchni...robil zapiekake ziemniaczana z kurczaczkiem na obiad i tyle naczyn zostawil jakby conajmniej dla pulku zolnierzy gotowal! wiec czekam az cora dobrze zasnie i zakasam rekawy i musze to wszytsko pomyc...ehhh tak to jest z tymi facetami 🙂 no ale nie moge narzekac za duzo zapiekanka byla pycha 😁

• Mamusia
Co tam dziewczyny u was??Jak wasze dzidzie 🙂Moja ruchliwa ale tylko w nocy czasami i nawet nie a w dzien to prawie wcale sie nie rusza dziwi mnie to bo juz 6 msc to powinna sobie skakac bez przerwy.Jednak bedzie coreczka-Vanneska 🙂zapisalam sie na piatek na usg 4d byla ktoras z was na nim??I czy bedzie juz wszysto widac dokladnie.Pozdrawiam Was 3 majcie sie cieplutko:*

• Mamusia
patrzcie jaki super opis znalazlam o 25tc:

"Oczekujesz narodzin córki? Czy zdajesz sobie sprawę, że to niepowtarzalny moment, gdy jesteś, jak lalka-matrioszka: w twoim brzuchu pływa mała kobieta, w której jajnikach już powstały komórki jajowe, czyli zapowiedź dalszych i dalszych pokoleń... To niezwykłe uczucie."
i tym pozytywnym akcentem dzis zakonczmy 🤪
slodkich snow i buziaki dla mam i brzuszkow od cioci Klaudii

• Mamusia
Witam was kochane trochę się zaniedbałam tu na forum aż mi przykro;((( ale niestety remont idzie pełną para trzeba jeździć,kupować i gotować etc. a kasy idzie ...aż żal mi patrzeć jak wydajemy tyle pieniędzy na to wszystko 😞((
Dziś w nocy oś nie możemy spać idę ugotować sobie pierogi pół nocy za mną chodzą:P i tym sposobem włączyłam kompa i to czytam i czytam i chyba nie nadrobię 75 stron 😞((
Wczoraj byliśmy u lekarza no i niestety mam anemię 😞((wrrrr zła jestem na samą siebie jak mogłam do tego dopuścić.ale czujemy się bardzo dobrze...lekarz kazał mi jeść dużo mięsa,wątróbki i pasztetów itd.

Widzę Jagoda że tez miałaś przeboje z robotnikami ;((( eh szkoda słów już nie bawem tu zaglądne spijcie słodko;***

• Mamusia
witam środowo 🙂
powiem w am cała noc nie spałam no sorry od 2 juz nie śpimy moja myszka też oczywiście z mamusia nie śpi ten bąbel doszedł do wniosku że jak mama nie śpi to znaczy bawimy się 🙂 i tak 2 godz potem małe aaa a brzuchu i znowu zabawa 🙂 nie wiem kochane nigdy nie miałam problemu ze snem a teraz eh
Syla gratuluje córci 🙂
dzis muszę sie zabrac za porządki a nie chce mi sie strasznie 🙂

• Mamusia
Witam styczniówki 🙂 ja dopiero od niedawna na forum 🙂 U nas najprawdopodobniej będzie synuś (Szymek) chociaż na ostatnim badaniu zakrył się ... takie to nieśmiałe ciekawe po kim to ma 😉
Poszłabym sobie na spacer ale pogoda nie zachęca do wystawienia noska z domu ... chyba wezmę się za porządki :/

• Mamusia
Witam Mamusie 🙂

witam nową Mamusie 🙂

fajnie że znów się pojawiły Mamusie , których daaaawno z nami nie było 🙂

U mnie pogoda fatalna, miałam iść na badania ale nie wstałam 🙂 zresztą nie było szans na oddanie siusiu bo po nocnych wycieczkach juz nic nie wyczarowalam, jutro pójde- mam jeszcze czas 🙂

Czesc Kochane,

wczoraj bardzo zle sie poczulam i nawet sie nie pozegnalam...jejku, wpadlam w panike dodatkowo i myslalam ze zemdleje..krecilo mi sie w glowie, nie moglam oddychac, sikalam doslownie co 10 min...
a mąz chyba mial racje - brak snu i zmeczenie...wiec polozyl mnie juz o 21.00 i zasnelam...
nie na dlugo niestety bo o 3.00 juz bylo po spaniu. Ksawery daje mi niezle popalic - to samo co misiamamy - mamusia sie ruszy w nocy z boku na bok - yeeaaah, bawimy sie!!!! i daawaj kopniaki fikolki itd...tatusia kopiemy po plecach 🙃
Jejku, te noce staja sie dosc mocno meczace..juz nie wiem jakie sposoby stosowac zeby zasnac. A tu leze, leze, leze i mija kolejna godzina i nic...
Dzis w nocy dodatkwo myslalam ze zejde z glodu no i pierwszy raz musialam isc o 4.00 zjesc..nie wiem co - sniadanie, czy bardzo pozno kolacje..zaparzylam melise i w koncu zasnelismy...ech...

Dusia - kazdy mowi co innego w sumie, wiec i tak bedziemy teraz brac faktury na nowy adres... 😉 strzezonego...wiadomo 😉
I zazdroszcze Ci ze maz w ogole bierze sie za gotowanie moj umie tylko jajecznice a jak na zareczyny robil "kolacje" to w zasadzie wyszlo mu tylko ugotowanie makaronu 🙃

Ania
- nie musisz mi mowic...nam z zalozonego budzetu NIC nie wyszlo i wszystko jest 2 X DROZSZE niz mialo byc 😞 Malo tego czlowiek sie nie zna na wszystkim i skad ja mam wiedziec czy nikt mnie w konia nie robi i dobrze wszystko zrobil - wczoraj np. przypadkowy hydraulik bardzo skrytykowal robote naszych hydraulikow - ze kolanka nie takie, ze spad za maly, ze mi sie beda rury zatykac i trzeba bedzie kuc itd. - powiedzielismy to moim - a oni - no przeciez nie robilibysmy pani na zlosc i gwarantuja ze wszystko jest OK...

echhh..

• Mamusia
Witam w Srode

Pozdrwiam nowe styczniowki.

Jeny Jagodka to faktycznie ta kolacjno-sniadaniowy posilek nad ranem to powiem Ci ze j tydzien temu walczylam ze soba i wygralam! 🙃 nie wstalam! len byl silniejszy od glodu 🙃
A co do tego nie spania i przewracania sie w boku na bok to chyb sie zaczyna ten syndrom ... j tez okolo 3-4nd ranem sie budze i problem z powrotem w sen... 😞

te bolesci, ciagniecia zawroty glowy... to tez to mam wczoraj polozna powiedzal ze jesli cos takiego jest to jak najszybciej sie polozyc i odpoczac z nogami polozonymi weyzej od "tyleczk" ponadto tych skorczy nie powinno przekroczyc w ciagu dnia nie wiecej niz 15razy i nie powinny byc bolesne a jesli sie pojawi bole pod brzusza niezwlocznie ze szpitlem (to w moim przypdkiu) w PL. to mysle ze dzwonic dovLekarza prowadzacego cize. Nie powinny te skurcze byc bolesne nie w tym etpie ciazy!
Od tylko tyle co wiem i dziele sie z Wami!

U nas pogoda jesienna standartowa wiatr, pada, zimno!

Poglaskajcie mamusie swoje brzusie od coteczki Julieczki 🙂

• Mamusia
Witam wszystkie Mamusie. Kochane martwie sie od dwoch dni gdyz moja corcia od b wczesnyvh tygodni ciazy byla b ruchliwa, praktycznie calymi dniami ja czulam w szczegolnosci kied sie polozylam, wtedy praktycznie za kazdym razem fikala koziolki. Zaraz po wakacjach moj syn i maz poczuli ja rowniez dotykajac mojego brzuszka i nawet co mnie zaskoczylo mozna bylo juz zobaczyc jak Malutka rusza mi sie w brzuszku, po raz pierwszy to byl jakis 21tydzien. Tak wiec b aktywna moja tancereczka. No i moje zmartwienie to ze od jakichs dwoch dni jest zdecydowanie mniej ruchow. Czuje ja ale duuzo mniej. Dzis rano po sniadaniu polozykam sie na kanapie i nic a wczesniej po sniadaniu mozna bylo poobserwowac jak sie porusza. Martwie sie i nie wiem czy to moze wyniekiem tego ze rosnie i ma mniej miejsca? Ale jesli to byloby to to wtedy czylabym moze mniej ale bardzioej intesnywnie. Nie wiem co robic. Nie mieszkam w Polsce. Poszlam w czoraj do lekarza poniewaz pobolewalo mnoe w okolicach pepka i podlaczyli mnie pod ( o ile dobrze pamietam nazwe tego badanioa) KTG, takie pasy na brzuchu i sluchalismy bicia serduszka, podotykala mnie Pani doktor po brzuchu i powiedziala ze wszytsko ok. Nie wiem co o tym myslec. Czy ktoras z Was dziewczyny wie cos na ten temat. Bede wdzieczna za odpowiedz. Pozdrawiam Was i mocno sciskam.