Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wywiało większość w sobotę....
Albo wszystkie lenia złapały 😉

Ja już wykąpciana, leżę w łóziu, młoda szaleje zniekształcając mój brzuszek 🙂
We wtorek lecę na USG - ciekawa jestem tych pomiarów - zobaczymy...

Aaaa, nie pisałam chyba o moim ostatnim sukcesie - przez ostatnie 4 tyg przytyłam tylko 1kg!!! 🤪 🤪 🤪

Jutro leniuchowania ciąg dalszy 😉 Może poprasuję ostatnią turę pieluch...?

Życzę spokojnej nocki Wam mamuśki styczniowe i sobie też:P

• Mamusia
Witam Was mamusie w niedzielny poranek 🙂 ja na nogach od 8.00 szaro buro za oknem nic sie nie chce. mój gra na pleju a ja siedze i obijam sie z laptopem na kolanach. Nawet uczyc do egzaminow mi sie nie chce, przeczytam 30pytan i wylaczam bo usypiam 🤪 hehe
Co do pępka, to powiem Wam że mam masakre, zawsze mialam głeboki pepek i myslalam ze nie wyjdzie mi. Ale to co sie z nim stało to szok hehe mam nadzieje ze po porodzie wejdzie z powrotem, a jeszcze mała centralnie kopie go na srodku i bardziej wypycha, Ja normalnie pępkiem zachaczam rózne rzeczy tak odstaje! 😁

Mam do Was pytania. Najpierw pochwale sie ze juz ponad miesiac NIE OBGRYZAM paznokci, ale... hmmm zaczyna sie. Mam strasznie miękkie paznokcie.. nie wiem czemu wczesniej tak nie bylo. A to jest bardzo drzaniace jak one rosna i sie wyginaja w kazda strone bardziej ciagnie mnie fo gryzienia a chcialabym przestac w koncu. Moze jakies domowe sposoby na to zeby one sie twarde zrobiły??

• Mamusia
cześć laski! ja wczoraj przeżyłam imprezę imieninową męża jestem padnięta i nie wyspana bo Agata chyba nie zarejstrowała, że mama chce jeszcze pospać, niunia w brzuchu harcowała całą noc to chyba po torcie z bitą śmietaną 😉 a teraz to mi się nic nie chce....
zaraz chyba jakiś spacerek żeby sie dotlenić 😁

• Mamusia
Witam mamusie!
Syla gratulacje 8 miesiąca 😉 Łap oklaska. Nio i nieobgryzania paznokci 🙂 A co do ich wzmocnienia to najlepsze są kąpiele w oliwie. Możesz sobie też kupić z rimmela odżywkę do paznokci nail rescue 2 week treatment. Mozna ja dostać chyba wszędzie i kosztuje ok 7e. Dla mnie rewelacja 🙂

• Mamusia
Właśnie zamówiłam kawkę u mężusia, mam nadzieję że ona mnie dobudzi...

U nas piękny słoneczny dzień, przydałby się spacer ale tak mi się nie chce z wyrka wstać 😞 A trzeba bo obiadek przecież sam się nie zrobi..... 😞

Ja paznokcie w ciąży mam wyjątkowo grube i mocne!

Przyszła kawka więc spadam na moment 😉

• Mamusia
Syla ja miałam strasznie twarde paznokcie i od miesiaca masakra, łamią sie strasznie ale przypuszczam ze to przez te kremy i balsamy , którymi smaruje Jarka 😉

jutro czeka mnie cięzki dzień- musze dopilnować wszystkiego co dotyczy jego operacji i pewnie spedze cały dzień w szpitalu bo karetka zabiera go już po 7 rano... we wtorek operacja i powoli zacznie sie wyjaśniac za ile bedzie chodził...
ostatnio mi jeden z lekarzy powiedziąl ze zacznie uczyć sie chodzić z dzieckiem.

czasami to wszystko mnie dobija ale co zrobić 🙂 musze dać rade 🙂

• Mamusia
Basia81 napisał:
Syla ja miałam strasznie twarde paznokcie i od miesiaca masakra, łamią sie strasznie ale przypuszczam ze to przez te kremy i balsamy , którymi smaruje Jarka 😉

jutro czeka mnie cięzki dzień- musze dopilnować wszystkiego co dotyczy jego operacji i pewnie spedze cały dzień w szpitalu bo karetka zabiera go już po 7 rano... we wtorek operacja i powoli zacznie sie wyjaśniac za ile bedzie chodził...
ostatnio mi jeden z lekarzy powiedziąl ze zacznie uczyć sie chodzić z dzieckiem.

czasami to wszystko mnie dobija ale co zrobić 🙂 musze dać rade 🙂

Miejmy nadzieje, że szybko zacznie chodzić, zanim się dzidzia urodzi 🙂 Będę trzymała kciuki za operacje 🙂
Wiem co czujesz, mój mąż miał wypadek i miał dwie nogi połamane...3 miesiące wakacji w łóżku...a potem powoli chodzenie, heh... No ale ja nie byłam wtedy w ciąży... Ale zobaczysz..dasz rade !!!

• Mamusia
witam mamusie weekendowo 🙂
nas dopadł meeega leń !! wczoraj cała nasza trójka spała do 14.00..... z mała przerwą na poranną kanapeczkę dla brzuszka 😉
na szkole rodzenia uczylismy sie wczoraj karmić i kapać nasze lale 🙂 panowie byli zawiedzeni że nie pokazałyśmy naszych cycków do karmienia 🤪 🤪 no ale coraz mniej jest niewiadomych tego jak to bedzie jak się dzidzia urodzi 🙂

z rozpędu pojechaliśmy wczoraj do Ikei po pierdólki których nam brakowało w domu. Oczywiście zakupy były z przerwami na odpoczynek i leżenie na dziale z sofami i materacami 🤪 🤪 było napisane "wybrubuj nasz materac" 🙂 no to próbowaliśmy :laugh: 😎 ale po takim spacerku to ledwo miałam siłe się umyć wieczorem ☺️ dziś odpoczywamy i sie relaksujemy 🙂

czas na herbatke 🙃 🙃

• Mamusia
Mój Sebek też wariuje w nocy... najbardziej jak się źle położę i jest mu niewygodnie :P Tak na prawdę to codziennie od 4 do 5 nie śpię, ale się przyzwyczaiłam...zasypiam jeszcze na trochę, bo budzić dzwoni o 8 :P
Taka dziś pogoda...nic mi się nie chcę..ale zaraz muszę się zabrać za dokończenie magisterki, bo jutro chciałabym ją zawieść, no i do nauki 🤨 Chciałabym obronić się przed porodem, a jak w tygodniu jestem w pracy, to potem w ogóle nie chce mi się uczyć...

• Mamusia
aallicee napisał:
nas dopadł meeega leń !! wczoraj cała nasza trójka spała do 14.00..... z mała przerwą na poranną kanapeczkę dla brzuszka 😉
na szkole rodzenia uczylismy sie wczoraj karmić i kapać nasze lale 🙂 panowie byli zawiedzeni że nie pokazałyśmy naszych cycków do karmienia 🤪 🤪 no ale coraz mniej jest niewiadomych tego jak to bedzie jak się dzidzia urodzi 🙂

z rozpędu pojechaliśmy wczoraj do Ikei po pierdólki których nam brakowało w domu. Oczywiście zakupy były z przerwami na odpoczynek i leżenie na dziale z sofami i materacami 🤪 🤪 było napisane "wybrubuj nasz materac" 🙂 no to próbowaliśmy :laugh: 😎 ale po takim spacerku to ledwo miałam siłe się umyć wieczorem ☺️ dziś odpoczywamy i sie relaksujemy 🙂

czas na herbatke 🙃 🙃

Do 14...ojjj jak ja bym tak chciała 😉 Mój Mąż to ranny ptaszek i wstaje po 8, ale na szczęście wychodzi do drugiego pokoju i siedzi cichutko przed kompem 🙂

Noto jak karmiłyście te lale, jak cycków nie wyciągnęłyście :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

My wczoraj też na spacerku, ale zeszliśmy do centrum na lody, spacer i potem kolacje... tylko dzisiaj tak mnie boli biodro, ze ruszać się nie mogę 😞

aallicee napisał:

czas na herbatke 🙃 🙃

Aallicee powiedz mi kochana w której ikei wczoraj byłaś?na targówku czy w jankach? bo my też byliśmy wieczorem ,ale na targówku i też robiłam sobie przerwy na kanapach;-)ja kupowałam kolejną komodę do pokoju dziecka.

• Mamusia
Zastanawiam się już czy ten ból biodra jest normlany...
Niby koleżanka mi mówiła, że biodra się rozciągają i bolą...
ale mnie boli w jednym miejscu tak już od 1,5 tygodnia 🤨
Co o tym myślicie ?? Mam nadzieje, że to normalne, to łatwiej by było wytrzymać ten ból.. 😞