Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
oczywiście łóżeczko tylko na wieczór,bo w dzień to Małgosia jest kochana,bardzo grzeczna.

a i dziś mieliśmy akcję kolka,gięła się i płakała przez jakieś 1,5h ale w końcu się zmęczyła i dopiero teraz usnęła 🙂
chciałam sobie zrobić gorącą kąpiel ale nie mam już siły i ochoty
zmykam dobranoc mamuśki

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

agab - nie zalamuj sie 😉 moj polezy spokojnie w lozeczku moze 15 min jak gra karuzela, a tak to nawet karuzela nie jest fajna 😉 lepsza mama albo tata :P

Tresura niby ok, bo jak pada w weekend haslo - tresujemy! to wtedy dziecko jest aniolem 😉 ale czesto to my wolimy go uspic na rekach bo albo sie za nim tatus stesknil i chce go poprzytulac, albo mi sie nie chce ruszyc i tak mi cieplutko jak mi maly zasnie na klacie to i ja ide w kime ;D
Spróbuj jeszcze SUSZARKI, ODKURZACZA, RADIA USTAWIONEGO NA SZUMY I OKAPU KUCHENNEGO - czasem to dziala i Ksawciu lezy i slucha i sie rozglada 😉

Ide sie depilowac! jutro ide do gina, koniec pologu hehe POWIEDZIALAM DO MEZA - SZYKUJ SIE NA UPOJNA NOC JUTRO - a on myslam ze mi chodzi o winko i procenty... 🤢 czlowiek sie odzwyczail od przytulańska :P:P

pa mamusie

ps. jutro moje chlopaki zostaja same w domu a mama sie mauje i jedzie do krakowa :P
Zobacze mojego psiaczka kochango ktorego nie widzialam od wigilii.

• Mamusia
Witam sobotnio mamusie!chyba jestem dziś pierwsza 🙂

Małgośka skończyła dziś miesiąc 🤪 i zrobiła mamusi mega prezent,obudziła się tylko raz w nocy 5.30(spała 7h 🤪 🤪 :woohoo 🙂nakarmiłam ją i jeszcze śpi od 5.40(kolejne 4h)zobaczymy jaki będzie dzionek a potem nocka?
No i obudziłam się po raz pierwszy sama bez "budzika" 😉 zjadłam ze spokojem śniadanko,nałożyłam maseczkę na bużkę 🙂trzeba o siebie troszkę zadbać no nie!

jagoda jak ja ci zazdroszczę końca połogu 😆 mi już strasznie brakuje miziania,kurde ostatni seksik 3 miesiące temu 😞 😞 😞
Miłego wieczoru dla Ciebie i męża 😉

agab zobaczysz,wszystko się niedługo unormuje i nie będziesz pamiętać tych krzyków i płaczu,trzymam kciuki za cierpliwość

• Mamusia
>SyLa1205 napisał:
nadrobila forum ale nie mam czasu pisac zmykam zagladne pozniej

Buziale dla was maamuski

p.s moja malutka ma strasznie tylek odparzony.. ehh co polecacie?
A mialam pytac Jagoda Ty pisalas ze kazdy lekarz odradza sudocrem dlaczegoo??

Syla - najlepszy jest krem robiony w aptece wg "przepisu" pediatry. Nie wiem jak u Was to bedzie wyglądać. Ja mam w zapasie 2 pudełeczka 😉 i ja tylko wylecze pupe i wracam do "zwykłych" kremów to zaraz to samo i tak w kołko.
Pzrede wszystkim odstaw na ten czas mokre chusteczki - myj pupe przy kazdej zmianie pieluszki wacikami nasaczonymi zwykła wodą. Mozesz do wody dodac NADMANGANIAN POTASU- do kupienia w aptece. Dodaj tyle zeby woda była rożowa. Wietrz jej pupę miedzy przewijaniem, tzn pozwol jej chwile polezec z gołą pupcia. Mozesz tez ugotowac krochmal - tak jak budyn tylko uzywasz do tego maki ziemniaczanej i takim krochmalem (nie gęstym) przemywasz dupsko. To takie domowe sposoby ale jesli dupcia jest mocno odparzona to nie wiem na ile pomogą 😞

• Mamusia
jest prawie 15 a ja wstałam z łóżka:laugh: mała marudziła to poleżałam z nia, mama Jarka pzrywiozła mi rano obiad to nie musiałam wstawać 🙂
bidna słyszła wczoraj przez telefon jak jej wnuczka potrafi wrzeszczeć i nawiozła mi jedzenia bym z głodu nie padła:laugh:

• Mamusia
dziewczyny wracam do tematu kupek 😉
czy Wasze maleństwa robią kupkę z takimi grudkami jakby mleka?

moja robi raz dziennie i to taka wodnistą i jeszcze z grudkami- kurde boje się ze znów ma nietolerancje tego mleka- ja juz nie wiem co jej dawac? płakac się chce

Czesc Kobitki

ja po wizycie u gina - wszystko pieknie sie zagoilo, nawet masci na blizne nie dostalam bo podobno nie bedziemi potrzebna bo blizna zniknie 🤪
Jeszcze macica ponoc troche powinna sie obkurczyc no i mam jeszcze na jego oko ok. 5 kg wody w organizmie!!! 🤪
Dostalam recepte na tabletki antykoncepcyjne i chyba dostalam dzis okres! 🤪
Chyba - bo nie wiem czy to okres czy efekt badania czy jeszcze te pologowe roznosci 🤢 ale czulam pare dni temu cos jakby owulacje a dzis gin na usg stwierdzil ze bardzo mozliwe ze juz owulacja byla a miesiaczka lada chwila. Wiec jest szansa ze dzis 😉
Co wazne - moge cwiczyc!od razu!i jogging i dzwiganie 🙂
Takze zmienie teraz tabletki na obnizenie cisnienia i odciagniecie tej wody z organizmu troche pobiegam i mam nadzieje ze w koncu zalożę obraczke i swoje przedciazowe spodnie!

>SyLa1205 napisał:
nadrobila forum ale nie mam czasu pisac zmykam zagladne pozniej

Buziale dla was maamuski

p.s moja malutka ma strasznie tylek odparzony.. ehh co polecacie?
A mialam pytac Jagoda Ty pisalas ze kazdy lekarz odradza sudocrem dlaczegoo??

no teraz kazdy pediatra mowil mi zeby sudokremu nie uzywac bo to jest masc zawierajaca duz ocynku a cynk bardzo wysusza i moze niweluje odparzenia ale uszkadza w inny sposób naskorek.
Ja sama stosowalam zwykla masc cynkowa czasem na syfy a ostatnio na to zimno na twarzy i wiem ze cynk strasznie wysusza skóre - i poza wysuszeniem syfka czy zimna wysusza skóre dookola i efekt taki ze mi schodzila skora z polowy twarzy - rozumiem ze z sudokreme jest podobnie.

• Mamusia
Basia81 napisał:
dziewczyny wracam do tematu kupek 😉
czy Wasze maleństwa robią kupkę z takimi grudkami jakby mleka?

moja robi raz dziennie i to taka wodnistą i jeszcze z grudkami- kurde boje się ze znów ma nietolerancje tego mleka- ja juz nie wiem co jej dawac? płakac się chce

basiu nie płacz już kochana,nie możesz się tak denerwować,moja maleńka też robi takie kupki,więc nie martw się.Raz zrobi wodnistą a czasami bardziej zbitą maż.Jeżeli kolor nie odbiega od normy-nie jest zielonkawa to wszystko dobrze.

• Mamusia
Jej Jagódka jak CI zazdroszcze. Nareszcie możesz sie poprzytulać z mężem. Mi to się tak juz teskni że masakra...
A co do kg to ja muszę popracować troszke nad brzuchem bo mi strasznie ale to strasznie przeszkadza...Co prawda wciagne juz spodnie sprzed ciąży ale ten brzuch...A pozatym zrobiły mi się straszne rozstępy na piersiach. Brrrrr jak na to patrze to szok.

• Mamusia
pinacolada dzieki za rady! z tym manacos tam pewnie nie da rady ani specjalna masc bo mi tu nie zrobia, zostal krochmal ale chyba nie ma az na tyle odparonej, tylek wietrze jak tylko sie da ale ma coraz gorzej i widze ze zaczyna ja bolec.. ale z tymi chusteczkami zrobie jak mowisz. Odstawie i bede woda myc dupke. A to nie Ty chwalilas ta masc beptahten czy jakos tak??

Jagoda a co gin gadal ci co do cwiczen??? mozesz juz to moze ja tez bede moglaa 🤪
I miala byc upojnaa noc a tu fruu okres hehe 😁 😁

• Mamusia
justyna_malutka napisał:
Jej Jagódka jak CI zazdroszcze. Nareszcie możesz sie poprzytulać z mężem. Mi to się tak juz teskni że masakra...
A co do kg to ja muszę popracować troszke nad brzuchem bo mi strasznie ale to strasznie przeszkadza...Co prawda wciagne juz spodnie sprzed ciąży ale ten brzuch...A pozatym zrobiły mi się straszne rozstępy na piersiach. Brrrrr jak na to patrze to szok.

Sie ciesz ze tylko n a piersiach 😁 🤪 🤪

ktos wyjatkowy - tak, butla, stad ten okres tak szybko 🙂

Kilka zdjec z wczoraj: [img size=328]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/my_brzuszek_1.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

i kolejne [img size=328]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/my_brzuszek_3.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

i w kolorze [img size=328]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/my_brzuszek_2.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
justynko mi też został brzuszek 😞 i może być problem bo już niemłoda jestem i skóra mniej elastyczna,ale jak tylko lekarz pozwoli biorę się ostro do roboty,brzuszki i jeszcze raz brzuszki a i pływalnię biorę pod uwagę 🙂
a tymi rozstępami na piersiach się nie przejmuj,pod staniczkiem i tak ich nie widać 😉ważne że zdrowa jesteś,cycki to nie wszystko:P ja też mam i mam to głęboko w nosie:P

jagoda widzę,że romantyzm musisz przełożyć w czasie ale na % możesz sobie pozwolić,zdrówko 😉

ja taka nieuczesna i niepomalowana ale cóz :P musze miec jakies fotki z synkiem 🙃

zmieniajac temat - nie bylismy dzis na pierwszym spacerze 😞 zimno jak cholera, wiatr okropny 😞 mi samej dupsko zmarzlo a co dopiero dziecku - zrezygnowalismy..
Ciekawa jestem kiedy w koncu sie uda...

Inny temat - CHRZCINY - kiedy robiecie?
my mielismy robic w swieta ale mąż podsunal pomysl zeby zrobi 2 tyg pozniej 18 kwietnia w nasza pierwsza rocznice slubu 🙂 i chyba to jest lepsza opcja bo bedzie moze troszke cieplej i Ksawciu o te 2 tyg wiecej