Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
Czesc Mamusie

u mnie nie dziala OSTATNI POST 😠wcale mi do niego nie wraca...
U nas dzis Ksawciu w nocy budzil sie 2 razy i wcale nie byl glodny. Teraz karmilam go od 8.30 do 10 i zjadl 50 ml w miedzyczasie usnal i zrobil 2 kupy :/
Ile Wasze dzieciaki robia kupek dziennie????

no teraz to po każdym jedzeniu z niej leci, sypialnia jest cała zbombardowana minami i żółtymi bodami 😞 a wcześniej kiedy był wszystko ok kupka była 1 raz na dobę zawsze po śniadanku ok 9.00 rano.

pinacolad a jak dobrze masz ze swoim śpioszkiem, a pamiętacie jak żaliłam się że Weronika wcale nie budzi się do karmienia i ciągle spałą, teraz z ledwością zaśnie na parę minut w ciągu dnia (wyjątki spacery), chyba się wyspała za wszystkie czasy wtedy.

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
pinacolada jak ja ci zazdroszczę tej pogody-w Poznaniu pochmurno 😞ale jeszcze nie pada,muszę z mała dziś wyjść bo od niedzieli godz.13 nie była na polu.
Lodówka pustoszeje więc zakupki trzeba malutkie zrobić a przede wszystkim mózgi dotlenić 🙂

• Mamusia
No fakt , dobrze mam i powiem Wam ze to juz jej sie tak uregulowała ze co dzien to samo. Budzi sie z nocy ok 8 - 8:30, o 9:00 dostaje flache i ok 9:30 juz śpi. I to zazwyczaj 2-3 godz. Wiec jak sie obudzi to pora nastepnego karmienia i czas na długi spacer. Wracamy na kolejne karmienie, pobawi sie ok 30-45 min i idzie spac ale tym razem na 1-1,5 godz! No i zasypianie sie unormowało. zasypia miedzy 21-22 i do pierwszego karmienia nocnego budzi sie ok 3.
Jest super, oby tak dalej!!!

Lece przygotowac "spacer". Dziś pójdziemy do babci ;-)

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
jejku jak mnie denerwuje ten nowy brzuszek 😠 zeby wejsc ze strony glownej na nasze forum to trzeba go szukac w zakladce forum grrrr

niestety musimy uzbroić się w cierpliwość 😞

My się ubieramy i zmykamy na spacerek-oby tylko nie zaczęło padać

• Mamusia
pinacolada napisał(a):
No fakt , dobrze mam i powiem Wam ze to juz jej sie tak uregulowała ze co dzien to samo. Budzi sie z nocy ok 8 - 8:30, o 9:00 dostaje flache i ok 9:30 juz śpi. I to zazwyczaj 2-3 godz. Wiec jak sie obudzi to pora nastepnego karmienia i czas na długi spacer. Wracamy na kolejne karmienie, pobawi sie ok 30-45 min i idzie spac ale tym razem na 1-1,5 godz! No i zasypianie sie unormowało. zasypia miedzy 21-22 i do pierwszego karmienia nocnego budzi sie ok 3.
Jest super, oby tak dalej!!!

jeju jak masz cudnie,moja budzi się po nocy koło 6,7 dostaje flachę i śpi około godzinki.
Potem wstajemy razem-poranna toaleta,zabawa około 30min.i niunia zasypia na pół godzinki.
Tak 11,12 idziemy na spacer-i tu różnie bywa czasem pośpi godzinkę a niekiedy 3h 🤪
O ile dzionek troszkę wymagający to wieczór rewelacyjny.Koło 18.30 ostatnie karmienie przed snem,potem kąpiel i lala zasypia najpóźniej o 20-reszta wieczoru dla mamusi i tatusia 🙂Jeszcze flaszka koło 23 na śpiku i dzień zakończony!!!

• Mamusia
wszystkie na spacerach a ja w domu czekam aż mi się laski obudzą 🙂 później my wyjdziemy 🙂 ciężko się z dwoma wybrać bo jak jedna gotowa to druga siku a jak tamta zrobi to druga jeść, kupa i tak w kółko no albo śpią... 🙃 no ale teraz mam przynajmniej chwilkę by zajrzeć
buźki dla Was!

• Mamusia
Hejka

My wróciłysmy ze spacerku, młoda zjadła flachę (od dzis robię jej więcej i zjada!) i poszła spać 🤪
Jutro i pojutrze popołudnia spędzę w gabinecie bo wszyscy chcą być piękni na święta 😜
Dusia, Justyna - mąż zrobił dzis zakupy więc jutro postaram się Wam wysłać paczuszki 😘

• Mamusia
pinacolada ja z tego co pamiętam to dajesz lence bebilon comfort? w jakich opakowaniach dostępne jest to mleko, bo ja kupiłam dziś małą puszkę 400g za 29zł!!!!!!!!! czy są w większych puszkach tak jak zwykłe bebilon po 800g, inaczej zbankrutuje 🤨

• Mamusia
ja zwariuje, kiedy przychodzi pora karmienia to z góry płakać mi się chce bo wiem co nas czeka, a już myślałam że wszystko będzie ok. mysza przez godzine zjadła 100ml a ile przy tym było płaczu, już sama teraz nie wiem czy z powodu brzuszka czy po prostu nie chce ;( 😞

• Mamusia
aniol303 napisał(a):
Basiu dziś Vanesska kończy 3 miesiąc więc wszystkiego naj naj 🙂 😘

do usłyszenia później mamusie papapapappaa 😘

no tak kochana 🙂 moja córa to już mala kobitka- dostała dziś od mamusi album na zdjecia 🙂 i dzis wkoncu kolezanka mi zrobila z nią fotkę , dodam póżniej na nk 🙂

• Mamusia
katpio napisał(a):
pinacolada ja z tego co pamiętam to dajesz lence bebilon comfort? w jakich opakowaniach dostępne jest to mleko, bo ja kupiłam dziś małą puszkę 400g za 29zł!!!!!!!!! czy są w większych puszkach tak jak zwykłe bebilon po 800g, inaczej zbankrutuje 🤨

katpio ja dawałam małej bebilon comfort i dopiero miała kolki, darla się i nie chciala jeśc- teraz jest na nan1 i jest ok. długo już jej podajesz?

katpio napisał(a):
ja zwariuje, kiedy przychodzi pora karmienia to z góry płakać mi się chce bo wiem co nas czeka, a już myślałam że wszystko będzie ok. mysza przez godzine zjadła 100ml a ile przy tym było płaczu, już sama teraz nie wiem czy z powodu brzuszka czy po prostu nie chce ;( 😞

jejku, jak ja cie doskonale rozumiem 😞
U nas wczoraj mlody super jadl a dzis powrot do "normy" - rano w ogole nie chcial jesc zjadal 20 ml i wypluwal. Bez krzyku. albo mnie robi w balona i ciuma ciumka a wogole nie zasysa 😞 i myslalam ze po spacerze bedzie glodny - spal 5 godzin! - a tu lipa - od 16.30-17.20 wdusilam w niego 100 ml 😞

SyLa1205 napisał(a):
Witam Was mamuski! my dzis byłysmy na szczepieniuuu TRAGEDIA! TO JEST TRAUMA DLA RODZICA NAPRAWDE 😞 😞 😞 😞 MAŁA TAK strasznie płakała 😞

nas to czeka znowu w czwartek 🤢

• Mamusia
katpio napisał(a):

ja podaje Bebilon Pepti i na szczęście płacę za niego ok9-10zł za puszkę 450g - normalnie kosztuje w granicach 18-20zł ale ja biore recepte i mam 50%taniej!!! I sie ciesze bo wcale mnie to drogo nie wychodzi. Jak dla mnie to cały czas moze byc na tym mleku 😉

• Mamusia
Basia81 napisał(a):
katpio napisał(a):

katpio ja dawałam małej bebilon comfort i dopiero miała kolki, darla się i nie chciala jeśc- teraz jest na nan1 i jest ok. długo już jej podajesz?

dzis popołudniu po wizycie podałam raz i był jeszcze większy krzyk jak na zwykłym, ale jakoś zjadła. teraz próbowaliśmy drugi raz to nawet klka łyczków nie chciała, drze się w niebogłosy, daliśmy stare i jakoś ciumcia, ale ja już nie mam sił. nie wiem co robić 😞

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
katpio napisał(a):

jejku, jak ja cie doskonale rozumiem 😞
U nas wczoraj mlody super jadl a dzis powrot do "normy" - rano w ogole nie chcial jesc zjadal 20 ml i wypluwal. Bez krzyku. albo mnie robi w balona i ciuma ciumka a wogole nie zasysa 😞 i myslalam ze po spacerze bedzie glodny - spal 5 godzin! - a tu lipa - od 16.30-17.20 wdusilam w niego 100 ml 😞

kurcze Jagoda szczęście że nie ma krzyku, moja dziś nawet 60 nie chce jeść, po 4 h.

• Mamusia
no i karmień na dobe jest ok 4 bo czas nam ucieka przez tą walkę z jedzeniem, dziś nawet na spacerze była niespokojna. jurto jadę zawieść mocz i pobrać krew, mam nadzieje, że wszystko będzie ok. a najgosze jest to, ze ja nie wiem czy ten płacz to z głodu a coś jej przeszkadza, czy nie chce jeść bo nie ma apetytu???????