hej kochane!
u nas dziś piękna pogoda - normalnie LATO 😎 mam nadzieję, że tak samo będzie w weekend bo jedziemy do mojej mamy,w planach mam wizytę z dziewczynami na basenie, a przyjemniej będzie gdy będzie świeciło słoneczko.
Dziś był spacerek bez wózka bo skleroza nie boli - oddaliśmy samochód do mechanika a w środku został wózek 🤢 więc w jedna stronę Maja była w nosidełku a w drugą wracała u tatusia na barana 🤪 Biedaczysko moje kochane meczą ząbki - ślini się na potęgę i wkłada całe rączki do buzi no i jest strasznie marudna 🤢
Pinacolada a Lenka nie ściąga Ci kolczyków?bo Majka ma tak szybkie ręce, że ja nie noszę 🙃 a wczoraj mojej mamie w ułamek sekundy ściągnęła punkciki z uszu 😁 Justynka - Maja tez ma za małą pupkę na nocnik ale i tak ją sadzam bo łatwiej jej się robi kupkę - siła grawitacji pomaga 😁 zaraz wkleję zdj jak robi siusi na prawdziwy dorosły kibelek 🙂 Misiamamy obie jesteście mega dzielne i trzymam za Was kciuki żeby wszystko było ok 😘 a co do chorego chłopa to się z Tobą zgadzam w 200% mojego coś dziś zaczęło łapać i bidaczysko umiera, chyba mu katalog jesionek przyniosę bo bidak mi zejdzie z świata przez przeziębienie 😜 Aalicee Maja jeździ jeszcze w tym pierwszym foteliku ale już muszimy ją przesadzić bo się wygina jak guma żeby uzyskać lepszą dla siebie pozycję obserwatora 😁
Basiu u nas też nie zwracają uwagi 🙂 a Agata tak jeździ - i tez wydaje mi się że w tym 'siedzisku' jest troszku bardziej niebezpiecznie bo dzieciaczki wyginają się i próbują wychodzić bo kombinuja jak coś z półki ściągnąć 😮
wiecie co moje dziewczyny od małego sadzam na nocniku - no i Agata szybko się nauczyła, ale mam koleżankę, jej córeczka jest starsza od Agaty o 3 miesiące no i tez nie chodzi już w pieluszce tylko za żadne skarby nie zrobi kupy ani na nocnik ani na kibelek, czeka do wieczora aż Karolina założy jej pieluchę i wtedy robi kupę 🤢 próbowała już wszystkiego ale Ala sztywnieje gdy nadchodzi 'ten moment' i nie zrobi kupy.
dziś wymyśliłam że kupię jej jakąś kolorową podkładkę i taka ksiazke "Mała książka o kupie"
http://allegro.pl/mala-ksiazka-o-kupie-stalfelt-i1236651286.html
no i posadzę wszystkie 3w łazience to może coś pomoże 🤪
co o tym myślicie?może któraś z Was ma lepszy pomysł?
Dusia - pewnie ze ściaga tzn próbuje ściągnąć - juz coraz lepiej rozumie znaczenie słow "nie wolno" co zaraz bedziecie mogły zobaczyc na filmiku, który własnie zgrywam
Majunia na tronie wygląda jak prawdziwa królowa - powinna miec koszulke z napisem "królowa jest tylko jedna " 🤪
Justynka - ja dawałam 2 x 2 krople
Basia - masz święta rację z tym wózkiem i bezpieczenstwem siodełka
My bylismy na popołudniowym spacerku z niunia i tatusiem 🙂 Wstapilismy po drodze do nowo otwartej szkoły tanca zeby dowiedziec sie o zajecia dla Julki 🙂 A potem wzięło nas na pizze i pojechaliśmy tez do nowo otwartej pizzeri gdzie robia pizze w piecu opalanym drewnem i wzięliśmy na wynos - zrobilismy tym samym Julce niespodziankę 😉
Niunia wykąpana juz śpi, Julka odpytana z ang i historii uczy sie nowej piosenki (tym razem Michela Jacksona ) i zaraz wyganiam ja do mycia i spania 🙂 W koncu zapanuje cisza 😁
tylko tez nikogo nie było to se poszłam 😉 niunia podła po wizycie u prababci wiec mam luz i allegro do dyspozycji 😁
a ja jak nie ma starszego dziecka to mam wcześniej wolne 🙂🙃 🙃
prababcia pewnie zachwycona Nesią 🙂
Nesia puściła pawia na prababcie, przywaliła jej grzechotką, chciała ją ugryść i dała popis niezły, nie chciała zasnąc i wrzeszczała jak szalona a babcia i tak zachwycona moja córką.
U nas w rodzinie same chłopaki i tylko 2 prawnuczki ma :Karolinke i moją Nesiule.
jak wychodziłam to babcia mi mówi; oj daje ci popalić a jak weszłaś to wyglądała na aniołka 🤪 umie moje dziecko zaskakiwać no nie? 😜😉
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Dusia_P
u nas dziś piękna pogoda - normalnie LATO 😎
mam nadzieję, że tak samo będzie w weekend bo jedziemy do mojej mamy,w planach mam wizytę z dziewczynami na basenie, a przyjemniej będzie gdy będzie świeciło słoneczko.
Dziś był spacerek bez wózka bo skleroza nie boli - oddaliśmy samochód do mechanika a w środku został wózek 🤢 więc w jedna stronę Maja była w nosidełku a w drugą wracała u tatusia na barana 🤪
Biedaczysko moje kochane meczą ząbki - ślini się na potęgę i wkłada całe rączki do buzi no i jest strasznie marudna 🤢
Pinacolada a Lenka nie ściąga Ci kolczyków?bo Majka ma tak szybkie ręce, że ja nie noszę 🙃 a wczoraj mojej mamie w ułamek sekundy ściągnęła punkciki z uszu 😁
Justynka - Maja tez ma za małą pupkę na nocnik ale i tak ją sadzam bo łatwiej jej się robi kupkę - siła grawitacji pomaga 😁 zaraz wkleję zdj jak robi siusi na prawdziwy dorosły kibelek 🙂
Misiamamy obie jesteście mega dzielne i trzymam za Was kciuki żeby wszystko było ok 😘
a co do chorego chłopa to się z Tobą zgadzam w 200% mojego coś dziś zaczęło łapać i bidaczysko umiera, chyba mu katalog jesionek przyniosę bo bidak mi zejdzie z świata przez przeziębienie 😜
Aalicee Maja jeździ jeszcze w tym pierwszym foteliku ale już muszimy ją przesadzić bo się wygina jak guma żeby uzyskać lepszą dla siebie pozycję obserwatora 😁
Dusia_P
Dusia_P
Dusia_P
dziś wymyśliłam że kupię jej jakąś kolorową podkładkę i taka ksiazke "Mała książka o kupie"
http://allegro.pl/mala-ksiazka-o-kupie-stalfelt-i1236651286.html
no i posadzę wszystkie 3w łazience to może coś pomoże 🤪
co o tym myślicie?może któraś z Was ma lepszy pomysł?
Dusia_P
czy monolog mam prowadzić ? 😜 😉
Basia81
😁
Dusia_P
oooo 😘
Basia81
tylko tez nikogo nie było to se poszłam 😉
niunia podła po wizycie u prababci wiec mam luz i allegro do dyspozycji 😁
Basia81
rewelacja!!!!
Dusia_P
a ja jak nie ma starszego dziecka to mam wcześniej wolne 🙂 🙃
🙃
prababcia pewnie zachwycona Nesią 🙂
pinacolada
Dusia - pewnie ze ściaga tzn próbuje ściągnąć - juz coraz lepiej rozumie znaczenie słow "nie wolno" co zaraz bedziecie mogły zobaczyc na filmiku, który własnie zgrywam
Majunia na tronie wygląda jak prawdziwa królowa - powinna miec koszulke z napisem "królowa jest tylko jedna " 🤪
Justynka - ja dawałam 2 x 2 krople
Basia - masz święta rację z tym wózkiem i bezpieczenstwem siodełka
My bylismy na popołudniowym spacerku z niunia i tatusiem 🙂 Wstapilismy po drodze do nowo otwartej szkoły tanca zeby dowiedziec sie o zajecia dla Julki 🙂 A potem wzięło nas na pizze i pojechaliśmy tez do nowo otwartej pizzeri gdzie robia pizze w piecu opalanym drewnem i wzięliśmy na wynos - zrobilismy tym samym Julce niespodziankę 😉
Niunia wykąpana juz śpi, Julka odpytana z ang i historii uczy sie nowej piosenki (tym razem Michela Jacksona ) i zaraz wyganiam ja do mycia i spania 🙂 W koncu zapanuje cisza 😁
Basia81
Nesia puściła pawia na prababcie, przywaliła jej grzechotką, chciała ją ugryść i dała popis niezły, nie chciała zasnąc i wrzeszczała jak szalona a babcia i tak zachwycona moja córką.
U nas w rodzinie same chłopaki i tylko 2 prawnuczki ma :Karolinke i moją Nesiule.
jak wychodziłam to babcia mi mówi; oj daje ci popalić a jak weszłaś to wyglądała na aniołka 🤪 umie moje dziecko zaskakiwać no nie? 😜 😉