Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

pinacolada napisał(a):
a tu wklejam zdjęcie z wizyty u chrzestnej 🙂 i nie chodzi o lenkę tylko chciałam się pochwalić, że niunia dostała ten jeździk z Playskool , który jest za nią 🙂 tylko zapomnielismy zabrac 😞 Ale podrzucą nam go za ok 2 tyg 😉
A ta zabawka po prawej jest z Ikei i zamierzam ja kupić Lence bo się ładnie nią bawiła 🙂

zapomnialam wspomniec ze dla mnie na tym zdj boaterem sa skarpety w LEWYM GORNYM eee 🙃

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej

wczoraj padłam w ubraniu ☺️ obudziła mnie Nesia o 1 na mleko, pózniej jadała o 3:45 i o 5:30. I rano po 8 zjadła kasze. Cholera niezależnie czy dajje samo mleo czy z kaszą to i ta się budzi 🤢 moja mama mówi ze się nie najada ale i tak max je 120 ml 🤢 a w dzień na głowie staje by zjadła 😮

ej Kochane 🙂

ja nie spalam do 2giej ale tylko dlatego ze nie moglam zasnac i w koncu moglam cos skrobnac w moim pamietniku 🙂 [ktory pisze od 12 roku zycia-dla tych co nie znaja mojego roku urodzenia-to juz 18 lat!!! 🤪- i mam wszystkie zeszyty do dzis 😉]
Poniewaz ostatnio czuje sie strasznie samotna i nie mam z kim pogadac to musialam przelac to na papier 😞

KINGA!!!! - A ten snajper po tych 3 razach w miesiacy to ile kosztuje i w jaki sposob pobieraja oplaty??? 3 aukcje w mies to bardzo malo... 🤢 😮 dzis zamierzam w koncu wygrac jakas aukcje i nie popuszcze 😜

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
KINGA!!!! - A ten snajper po tych 3 razach w miesiacy to ile kosztuje i w jaki sposob pobieraja oplaty??? 3 aukcje w mies to bardzo malo... 🤢 😮 dzis zamierzam w koncu wygrac jakas aukcje i nie popuszcze 😜

nie pamietam ale tam jest wszystko napisane wiec poczytaj 🙂

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
pinacolada napisał(a):
a tu wklejam zdjęcie z wizyty u chrzestnej 🙂 i nie chodzi o lenkę tylko chciałam się pochwalić, że niunia dostała ten jeździk z Playskool , który jest za nią 🙂 tylko zapomnielismy zabrac 😞 Ale podrzucą nam go za ok 2 tyg 😉
A ta zabawka po prawej jest z Ikei i zamierzam ja kupić Lence bo się ładnie nią bawiła 🙂

zapomnialam wspomniec ze dla mnie na tym zdj boaterem sa skarpety w LEWYM GORNYM eee 🙃

tak podejrzewałam ze któras wypatrzy i przycinałam zdjęcie ale jakbym je wycieła to ucięłabym jeździk, który chciałam pokazać 😉 Dla ścisłości - ja robiłam zdjęcie 😉

• Mamusia
pinacolada napisał(a):
Dziewczyny - ile moze urosnąć główka przez 2-3 m-ce?? Bo wypatrzyłam fajna czapkę na zimę i kusi mnie żeby kupić

myślę,że jak kupisz rozmiar większą to będzie o.k.ja tak kupiłam Małgosi,chyba że Lenie głowa rośnie tak szybko jak stopa 😉
Małgośka ma małą główkę nosi 43-44 🙂

• Mamusia
pinacolada napisał(a):
Jagoda80 napisał(a):
wlasnie zobaczylam zdj Kacperka ani na NK - Ania juz w ogole do nas nie zaglada 😞

a ja nie mam nk i nawet nie tesknie - sporo czasu mi zajmowało codzienne zaglądanie tam . A jak sie nie jest zalogowanym to nie mozna chyba nawet oglądac zdjec innych

dokładnie,Maciej ma zostawiony profil i tak naprawdę wchodzimy tam raz na tydzień albo rzadziej 😜

• Mamusia
aniol303 napisał(a):
pinacolada napisał(a):
Dziewczyny - ile moze urosnąć główka przez 2-3 m-ce?? Bo wypatrzyłam fajna czapkę na zimę i kusi mnie żeby kupić

myślę,że jak kupisz rozmiar większą to będzie o.k.ja tak kupiłam Małgosi,chyba że Lenie głowa rośnie tak szybko jak stopa 😉
Małgośka ma małą główkę nosi 43-44 🙂

Dziekuję aniołku za odp 😘
43-44 to chyba wcale nie jest mała główka ....
Mierzyłam Lenie dzis i wyszło mi 42-43cm.
Czapa jest na 42-44 a nastepna na 46-48 i chyba zdecyduje sie na ta mniejsza 🤢

Co do glowy - to z tymi rozmiarami strasznie roznie bywa. ja zamawialam jakos w maju czapeczki na lato jedna byla 45/46 druga 46/47 i byly duzo za duze a teraz ta 45/46 jest troszke przyciasna. natomiast pilotke kupilam 48/49 i jest juz dobra a czapke na zime kupilam w hm na rozmiar 6-12 mies [wiec przedzial dosc duzy] i jest dobra.
Ksawciu niby ma mala glowe a ma 44 jak mu mierzylam ok 3 tyg temu

co do snajpera co prawda nie wiem gdzie to mozna poczytac ale poszukam 🥴 KINGA - a Ty juz placilas za to czy zawsze robisz tylko 3 strzaly w miesiacu?

grr kolejna kupa [Ksawcia] w ciagu 30 min - to po sliwce na sniadanie 😁

• Mamusia
Cześć mamusie!

Jaka u nas fatalna pogoda - leje jak z cebra, do tego strasznie zacina bo wiatr jest okrutny 😠.
Pierwsze co zrobiłam jak wstałam to włączyłam ogrzewanie, choć staram się tego nie robić jeszcze za często.

Aniołku - Małgonia cudowna pod tym kocykiem 😘, ona wygląda na taką rezolutną dziewczynkę 🙂.
Karola - mi też ten komplet na pierwszy rzut oka był wieśniacki 😁, ale mam wyobrażnię i stwierdziłam, że Lenia będzie wyglądać w nim ładnie, tym bardziej po dopasowaniu odpowiedniej kurteczki 😉. A pierwsze co chciałam wczoraj zrobić to odpruć te kwiatki - ale moje chłopaki prawie zabili mnie wzrokiem i stwierdzili, że jestem dziwna 🤢.

Dziewczyny - mnie ostatnio strasznie oczy bolą 🤔, pierwszy raz tak mam 🤢 - może to od siedzenia przy kompie co?

• Mamusia
Basia81 napisał(a):
Laseczki o co chodzi z "płace przez Allegro'?
wystawiłam buty i sie sprzedały i niechcący miałam tą opcje zaznaczoną i mi poazuje ze laska zapłaciła przez płace przez allegro.

hmmm i ja teraz ta asa do mnie dotrze?

wprowadz w swoich ustawieniach nr swojego konta i czestotliwosc z jaka allegro ma Ci przelewac kase.
Płace z allegro jest fajne bo od razu dostajesz maila ze ten ktos zapłacił i mozesz wysyłac towar bo masz gwarancje ze kasa do ciebie dotrze

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
wlasnie zobaczylam zdj Kacperka ani na NK - Ania juz w ogole do nas nie zaglada 😞

jestem kochane! Strasznie mi głupio ☺️ że tak długo nie zaglądałam do was ale naprawdę mamy mało czasu na wszystko.Ciągle w biegu praca dom zaraz szkoła się zacznie 😞
teściowa nam zdrowieje to chyba jakiś cud jak sami lekarze mówią 🙂 🤪
Kacperek próbuje chodzić ostatnio upadł niefortunnie i ma siniak na policzku masakra mówię wam. ☺️ 😠 😠
Chodzi mówi Tata i Aga (moja siostra która się nim opiekuje jak jesteśmy w pracy)
Pokazuje papa-jaki będę duży i posyła całuski,gada po swojemu i śpiewa piosenki 🙂 🤪 😁 😁.
Je wszystko co popadnie a zwłaszcza rosołek z makaronem 🙂 Ja 2 tygodnie temu jak robiłam mu zupkę obcięłam palca blenderem 😞 kciuka w lewej ręcę wszystko się goi szwy mam ściągnięte ale jeszcze boli...mały ubytek jest ale da się z tym żyć 🙂
Ogólnie nie mamy z nim większych problemów...ale ze zdrówkiem kiepsko 😞 😞 😞 3 tyg te,mu miał anginę chorował prawie 2 tyg. potem się okazało że ma 3 migdałek, chrapie w nocyi oddych buźką dała nam doktorka dla niego syropek ale nie wiem czy to coś mu pomaga jutro idziemy do kontroli i na bilans zobaczymy co powie.
Pozdrawiam was dzisiaj jescze zaglądne na pewno:*:*:* 😘 😘 😘 😘 😘