Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Czesc Laseczki

u nas noc dziwna... 🤢 Mlody obudzil sie z rykiem po 1:00, nie chcial sie uspokoic, dalismy mu flache, zasnal, ale jakos tak przelewalo mu sie w brzuszku 🤨 Dzis rano obudzil sie przed 7:00 i lezal sobie prawie 40 min dalismy mu flache - zazwyczaj w sekunde znika 200 gestej kaszki a tu nic! nie chcial ani łyka 🤨

• Mamusia
czesc mamusie.
Ndrobilam ponad 30 stron iii zdjecia wszytskie sliiiczne po ptrpstu 🙂
apropo zupek to kiedy mozna dawac te z grudkami?? Ja kupilam te od 7 mca ale jak dalej Julci to Ona ma na jezylku to i nie wie, nie umiw gryzc i przelyjka tak jak jest, nie mieli 😉 tego w zaden sposob i momentami hjakby odruch wymiotny ma bo te kawalki dotykaja do podbniebienia i tak jakos, niby zje ale nie wiem czy powinnam jeszcze poczekac z tym i dawac jeszcze te 4tego?
Syla, Justynka ale Wam zazdroszcze.... Ale niedlugo trez bedziemy 🙂) na Swieta 🙂
Buziaki mamusie 🙂

• Mamusia
hello,
u nas nocka nawet ok , ksieżniczka zjadła o 24 i zasneła, o 4:30 pobudka na mleko, o dziwo bez wrzasku- zaczeła mnie za włosy ciagnąć i czekała grzecznie aż wróce z jedzonkiem zjadła i nie mogła zasnąć , przytuliłam i pospała do 7 🙂
po 8.30 zasneła na 20 minut i teraz znów śpi słodko...
pogoda znów do dupy, leje od rana a ja musze do pracy jechac zwolnienie zawiesc

Dusia - co stosujesz na stluczenia i siniaki u dziewczyn? myslisz ze altacet jest ok?
Mlody nabil sobie mega guza na glowie, poza tym zauwazylam dzis na nozkach takie drobniutkie blade siniaczki no i jest jeszcze podrapany a na buzi ma bardzo nasilona wysypke z ktora walczymy od kilku dni...masakra, pojedziemy jutro do Rabki i nam dziecko zabiora 😲 😲

Ksawciu podejrzanie sie zachowuje..ma slinotok, gryzie wszystko, mnie ugryzl w palce bo chcialam sprawdzic czy ida nastepne zeby..odgryzl kawalek litery Q z maty, budzi sie w nocy, nie chce od 2 dni butli...hmmm

Basia81 napisał(a):
Jagoda80 napisał(a):
Basia81 napisał(a):
Jagoda te kozaczki upowałaś na Ksawcia czy siebie?

dla Ksawcia! wklejalam linka 🙂

spodnie wczoraj widziałam ale kozaczków nie 😜

http://allegro.pl/kozaki-kozaczki-te-por-jak-ecco-gore-tex-roz-20-i1223355767.html

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
Basia81 napisał(a):
Jagoda80 napisał(a):
Basia81 napisał(a):
Jagoda te kozaczki upowałaś na Ksawcia czy siebie?

dla Ksawcia! wklejalam linka 🙂

spodnie wczoraj widziałam ale kozaczków nie 😜

http://allegro.pl/kozaki-kozaczki-te-por-jak-ecco-gore-tex-roz-20-i1223355767.html

fajniutkie, ja znalazłam dla Nesiuli kozaczki za 70 zł, prawie jak nowe i chyba jej kupie 😜

• Mamusia
my juz wróciliśmy ze spacerku i zakupów. Miałam sobie kupić sukenkę na wesele a kupiłam Piotrusiowi czapeczkę i ocieplaną bluze hehe No ale co zrobić 🙂 Może jutro sie uda.
Jagódka super kozaczki dla Ksawcia, ja nie bede się wygłupiać bo w Irlandii takich zim nie ma a pozatym mam śpiworek na nóżki do spacerówki więc luz 🙂
Uciekam sie przespac bo moje szczescie zjadło biszkopta i poszedł spać 🙂

justyna_malutka napisał(a):
my juz wróciliśmy ze spacerku i zakupów. Miałam sobie kupić sukenkę na wesele a kupiłam Piotrusiowi czapeczkę i ocieplaną bluze hehe No ale co zrobić 🙂 Może jutro sie uda.
Jagódka super kozaczki dla Ksawcia, ja nie bede się wygłupiać bo w Irlandii takich zim nie ma a pozatym mam śpiworek na nóżki do spacerówki więc luz 🙂
Uciekam sie przespac bo moje szczescie zjadło biszkopta i poszedł spać 🙂

justynka, u nas wiekszosc zakupow wlasnie tak sie konczy - teraz najwieksza w sumie radoscia sa zakupy dla Mlodego 😉 tylko ze...ma tyle ciuchow ze w polowie nie zdazy pochodzic! a ja nadal kupuje! ☺️ poza tym ma mnostwo takich wyjsciowych rzeczy a ja nie mam gdzie z nim "wyjsc" na wyjsciowo hehehe
z tym ze teraz juz kupuje na 80/86 wiec jak bedzie chodzil to inaczej sie bedzie prezentowal niz w wozku 😎
a co do zimy to mam nadzieje ze zima nie bedzie sie wyglupiac i nie bedzie tak mrozna i dluga jak rok temu 🤢 😮b

• Mamusia
ja wracam do szkoły 😁 😁 😁 😁 😁 ale się cieszę myślałam że nie wrócę teraz bo nie mamy kasy żeby mi ją opłacić ale zadzwoniła mama z zapytaniem co dalej i jej powiedziałam co i jak a ona że mam wracać puki ona pracuje 🙂 ale się cieszę mam silne postanowienie w końcu ją skończyć mam nadzieję że dam radę 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 puki co mam w cholerę zapału i chęci 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Niunia właśnie robi huśtu huśtu a ja robię obiadek a potem idę do przyjaciółki pogrzebać w jej szafie może coś na ten ślub znajdziemy 🙂

karolinaka napisał(a):
ja wracam do szkoły 😁 😁 😁 😁 😁 ale się cieszę myślałam że nie wrócę teraz bo nie mamy kasy żeby mi ją opłacić ale zadzwoniła mama z zapytaniem co dalej i jej powiedziałam co i jak a ona że mam wracać puki ona pracuje 🙂 ale się cieszę mam silne postanowienie w końcu ją skończyć mam nadzieję że dam radę 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 puki co mam w cholerę zapału i chęci 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Niunia właśnie robi huśtu huśtu a ja robię obiadek a potem idę do przyjaciółki pogrzebać w jej szafie może coś na ten ślub znajdziemy 🙂

ojej ale Ci fajnie! a jaka szkola? matko ile ja bym dala zeby sie czegokolwiek pouczyc 😉 chocby do szkoly jezyowej gdzies isc...ech...
A do przyjaciolki pogrzebac w szafie to ja chodzilam jak mialam 12 lat, teraz nie mam takich przyjaciolek 🤢

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
karolinaka napisał(a):

ojej ale Ci fajnie! a jaka szkola? matko ile ja bym dala zeby sie czegokolwiek pouczyc 😉 chocby do szkoly jezyowej gdzies isc...ech...
A do przyjaciolki pogrzebac w szafie to ja chodzilam jak mialam 12 lat, teraz nie mam takich przyjaciolek 🤢

filologia angielska Jagódko ostatni rok mi został 🙂 aaaale się cieszę 🙂
hmmm to źle że do niej idę? 🙂 nie no wyszłam z założenia że skoro mogę coś od niej pożyczyć to grzechem byłoby ostatnią kasę wydawać a znamy się od 5-go roku życia ona była moją świadkową jest chrzestną Majuli jest jak moja sioster 🙂

karolinaka napisał(a):
Jagoda80 napisał(a):
karolinaka napisał(a):

filologia angielska Jagódko ostatni rok mi został 🙂 aaaale się cieszę 🙂
hmmm to źle że do niej idę? 🙂 nie no wyszłam z założenia że skoro mogę coś od niej pożyczyć to grzechem byłoby ostatnią kasę wydawać a znamy się od 5-go roku życia ona była moją świadkową jest chrzestną Majuli jest jak moja sioster 🙂

nie nie, jasne ze nie, chodzilo mi o to ze musiecie byc blisko bo ja nawet z moja siora wiecznie sie klocilam o ciuchy 🤢

• Mamusia
cześć kochane!

czacha mi dymi!!!!
dziewczyny dały od rana popalić 😠
nie dość że Agata o 2:30 obudziła się z wrzaskiem -MAMO SIKU!!! pobiegłam ściągnęłam pampersa w którego zdążyła już nasikać posadziłam na nocnik, na który już nic nie zrobiła 😠 i musiałam utulićale pieluchy już nie zakładałam, więc o 3 wróciłam do łóżka po 5 obudziłą się z wrzaskiem Maja - przesikała się więc trzeba było przebrać, więc się rozbudziła no i mleko nie dało rady na nowo uśpić pomęczyłam się i kładę się do łóżka, w miedzyczasie mąż tulił Agatę której coś się śniło...kładę się do łóżka mąż też i znów krzyk MAMO!!! no to tym razem ja tuliłam...i tak do 6:30 i moje starsze dziecko stwierdzilo MAMO JUŻ DZIEŃ AGA NIE PI 😠

A od śniadania obie na zmianę płakały nawet nie wiem z jakiego powodu 😠 i już odchodziłam od zmysłów dałam jednej i drugiej mleko -Maja nie zjadła owocków, ale nie miałąm już siły i teraz śpią...a ja jeszcze DYMIĘ Z NERWÓW, normalnie czachę mam gorącą 😠

• Mamusia
Jagódka nic nie stosuję 🙂na siniaki i stłuczenia. no kilka razy w lato altacet i na obdrapania na kolanach octanisept
co do zimy to muszę Cię chyba zmartwić ma być podobno zimą 1000lecia bo golfsztrom się skrócił ...przez ten wyciek ropy w ameryce i ma być więcej i dłużej śnieg niż w tamtym roku 😞