Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam dziewczyny 😉

Ja szkołę rodzenia mam za darmo tyle o ile że musze zapisać się do lekarza tam w Katowicach i mam zamiar to uczynić w tym miesiącu ;]

Znalazłam bardzo fajny poradnik na temat ciąży i porodu zobaczcie :

http://wzorowamama.pl/spis_tresci.html

Chyba sobie go zakupie a nie jest drogi ;]

wiem, że w innych szpitalach jest to inaczej rozwiazane, no ale coz...my nie mamy czasu w sumie takze nam na reke ze tylko raz w tyg. Wiem ze szpitalu gdzie pracuje moj gin sa zajecia nawet chyba 4 razy w tg ale my i tak nie mamy jak byc tak czesto w krk poza tym tam sa dodatkowo osobne zajecia tylko dla mam - jakis aerobik itd. ja nie mam na to czasu:P

• Mamusia
witam mamusie!
Ja znowu sie dorwalam do neta i czytam te moje zaleglości! Ehhh 17 ston i po bolu 🙂 A czeka mnie jeszcze tylko 80 ale to moze innym razem 🙂
Uciekam teraz bo wlascicel kompa zaraz wroci i mnie przegoni 🙂 Trzymajcie sie cieplo mamusie i bez humorkow, wstawania nocnego i wogole 🙂 Buziaczki

• Mamusia
No ta szkoła rodzenia na Ujastku to trochę chyba taki "pic na wodę - fotomontaż", bo cóż można się dowiedzieć w tak krótkim czasie. Podejrzewam że zadążą tylko przekazać taką "oczywistą oczywistość" , ktorą każda przyszła mama już gdzieś wyczytała. Żeby tylko w tym trochę zajęć praktycznych było - bo to pierworódkom chyba najbardziej się przyda....

• Mamusia
A na stronie Ujastka piszą kłamstwa! Proszę bardzo:
Kursy prowadzone są przez cały rok. Zajęcia odbywają się zgodnie z harmonogramem przez okres 4 kolejnych tygodni. Szkoła realizuje program Profilaktyki i edukacji przedporodowej „Szkoła Rodzenia”, który finansowany jest przez Gminę Miejską Kraków, co pozwala na bezpłatne uczestnictwo w zajęciach Szkoły Rodzenia UJASTEK.

pinacolada napisał:
Mycloud - rany boskie, przecież dopiero myłaś okna!! Szyby Ci zmatowieją od tak częstego mycia 😉

No Jula miewa mocne teksty

Nie wszystkie umyłam;( później chyba Ukrainkę zatrudnię do mycia okien.

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

Mam strasznego doła od wczoraj 😞 nie wiem co się dzieje,ryczeć Mi się chce,inna sprawa,że za oknem deszcz 😞
Myślałam,że jak się czymś zajmę to Mi przejdzie,ale ochota do pracy też Mi przeszła,więc kicha 😞

Tylko na chwilkę poprawił Mi się nastrój,dzięki Waszym opowieściom.pinacolada twoja córcia jest extra.

Dziewczyny dzięki za oklaski 🙂
Udanego dzionka Mamuśki 😆

• Mamusia
anioł ja też tak mam od wczoraj :/ nawet nie cieszy mnie że dzwoni do mnie ktoś co jakis czas i pyta"co tam słychać??" Nawet juz mnie to wkurza... bo wiadomo że nic!! siedże w domu, nudzę się i tyje.... i tak co chwile tego typu pytania. Zaczęłam czytac książke po niemiecku, ale że byłam za leniwa żeby wziąć okulary to mnie oczy rozbolały 🤨
no a popołudniu przychodzi jakis kolego mojego narzeczonego z podstawówki więc znowu się ponudze.

Byle do soboty!! moje kochanie przywiezie mi nowe meble i będzie co robić 🙂

• Mamusia
Witam Was mamusie!
Z pewną taką nieśmiałością wkraczam w Wasze progi ☺️
Zaglądałam na Wasz wątek, ale niestety czas mi nie pozwalał by dołączyć na forum. Ale nareszcie jestem na zwolnieniu chorobowym i mam czas na pogaduchy. Z moją ciążą wszystko okej, poszłam na zwolnienie profilaktycznie. Pracuję jako wychowawca na świetlicy w szkole podstawowej, a że jest teraz sezon przeziębieniowy byłam nazbyt narażona na różnego rodzaju infekcje i moja gin namówiła mnie na zasłużony odpoczynek 🙂 I tak do 20 stycznia zamierzam się lenić 😉
P.S. Jestem Agnieszka, pomorzanka, po wyjściu za mąż wylądowałam na Kaszubach 🙂

• Mamusia
O jak miło 🙂
Allice: No tak to już jest że nasze miejsce jest tam gdzie nasze drugie połowy 🙂

Zmykam dokończyć obiadek dla mężusia,
mam nadzieję że powoli wdrożę się w wątek na forum i poczuję w pełni jedną z Was 😆

Życzę poprawy nastrojów, bo widzę że wiekszość z Was dopada jesienna szarówka.