Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jasne,że można teraz kupić takie rzeczy jak pieluchy tetrowe,wkładki laktacyjne,podkłady do przewijania czy inne tego typu rzeczy.Ja już kupiłam dla siebie podkłady ginekologiczne bo akurat kupowałam więcej rzeczy u jednego człowieka na allegro.Takie rzeczy jak kosmetyki dla dziecka zostawiam na grudzień.Na styczeń wolę nie zostawiać nic.Planuję wtedy tylko prać i prasować ubranka dla Córci i leżeć 😉Mała mi dziś krąży na samym dole i uciska na pęcherz i siekam co chwila.

misiamamy - no ja pisalam o tym ze ja w ten weekend kupilam juz wiekszosc rzeczy lacznie z kosmetykami.
W sumie...7 miesiac wole byc przygotwana.
Wkladki laktacyjne, podklady poporodowe, majtki jednorazowe - to tez juz mam od kolezanki i to moze lezec miesiacami.
Mam juz
husteczki do pupy w pudeleczku / nivea soft care
patyczki kosmetyczne do pepka
platki kosmetyczne wieksze dla dzidziusiow
paczke pieluszek BELLA NEWBORN z otworkiem na pepek
sudokrem (choc cora mojej przyjaciolki sie odparzala po tym i teraz polozna im zalatwila taki specjalny krem robiony na zamowienie dla szpitala)
OILATUM do kapieli - poluje na to ale to raczej w aptece
wkladki laktacyjne
jednorazowe majtki itp.
Musze jeszcze kupic sol fizjologiczna,
krem na zime ochronny
roztwor spirytusowy 70%
gaziki jalowe
kocyk wiekszy cieplejszy
dodatkowe okrycie kapielowe
krem na brodawki
dla siebie - klapki pod prysznic i jakies cieplejsze kapcie do szpitala 🙂

mycloud! moj synek tez buszuje po dole!!! i tez mam nieustanne wrazenie pelnego pecherza ale kurcze gdybym chodzila do wc za kazdym razem ja cos takiego poczuje to siedzialabym na kibelku caaaały czas!!!!
mycloud - wlasnie ja szukam na allegro jakiegos sprzedacy z bogatym asortymentem zebym mogla kupic u jednego to czego mi nrakuje - podrzuc jakies linka 🙂

Myszka-Sklep zobacz ten człowiek ma dużo rzeczy.
Co do Qilatum mam sporo próbek płynu do kąpieli i nie tylko,moja koleżanka jest farmaceutką i polecała.Kosmetyki jednak kupię raczej Nivea,albo Johnson's.

Dzięki Jagoda,że napisałaś nazwę pieluch z otworem na pępek,właśnie takich szukałam.

W sobotę zamawiamy wózek i jedziemy odebrać stojak do wanienki.
Dziś w aptece za fridę dostałam gratis kocyk akrylowy biały nie mały,ale i nie za duży,więc kocyk kupię jeszcze jeden większy.

• Mamusia
oj to taka malusia pomyłka kilo gdzies patałach zgubił ... 🙂no mam nadzieje że my patałachów nie mamy
kochhane moje co ja bym bez was zrobiła mycloud ja też poproszę o linka z akcesoriami higienicznymino
ja w przeciwienstwie do ciebie jagódka zaczęłam od ciepłych kapci i klapek pod prysznic no i skarpetki to kupione dla siebie mam ach oczywiście koszulki nocne i szlafrok tez mam idzie z allegro 🙂mnie brakuje akces. higienicznych wiec mówicie że takie rzeczy jak wkładki laktacyjne macie i podkłady poporodowe a ile kupowałyście tylko tyle ile trzeba do szpitala czy troche zapasu w domu już tez robicie???

myszka-sklep = to sklep spod domu moich rodzicow 🙂
To ja nie musze przez net chyba 😆
Podklady poporodowe w wiekszosci szpitale daja bo maja na stanach ale dla siebie do domu trzeba miec bo po naturalnym porodzie to wiecie ... 😉 przydadza sie jeszcze kilka tygodni po :P

Ja kupuję jeden taki:

http://www.allegro.pl/item772715046_drewex_pled_kocyk_welurowy_70_100cm_8_wzorow.html

Ale spodobał mi się ten kocyk ,który ty Jagoda pokazałaś,nie trzeba kupować specjalnego śpiworka i taki kocyk może być tylko włożony właśnie to fotelika.Myślę,że jako drugi kupię ten.

mycloud - ja tez wlasnie poluje na ten drewexa tylko 135 / 100 cm. = zobacz sobie bo cena ok jakies 45 pln - a ten drewex mniejszy ktory TY pokazalas na innych aukcjach jest tanszy 😉
Ja w ogole chyba kupie posciel drewexu taka najprostsza 3 elementowa bo mi sie strasznie podoba i do tego kocyk dopasuje.
A taka posciel 13 el. to kupie jakiejs innej firmy bo zdecydowanie ceny fajniejsze.

• Mamusia
fajny ten kocyk, bo przynajmniej nie spadnie i nie zostanie skopany w trakcie niesienia np. do samochodu 🙂

co do podkladow to faktycznie potrzeba na poczatku sporo no i do szpitala majtki siateczkowe te jednorazowe, bo normalnych nie pozwalaja i jakis plyn do podmywania - mi bardzo sluzyla tantum rosa, szybciej wszytsko sie po niej goi- jedyna uciazliwosc z nia to ze trzeba rozpuscic we wrzatku i trzymac w buteleczce (w szpitalu na porodowce nie bylo u nas czajnika, ale woda w kranie byla wrzatkiem, butelke wzielam taka po wodzie mineralnej z dziubkiem, latwiej sie wtedy dozuje). Co do kremu na odparzenia u nas bardzo sprawdzil sie ten z Nivea, jak wiekszosc kosmetykow - mokre chusteczki rewelacja 😁

• Mamusia
co do Oilatum jest rewelacyjny ale niestety strasznie drogi, na poczatku uzywalam tylko mydelka nivea ale niestety strasznie wysuszylo skore Agacie i przeszlismy na oilatum, a potem na nivea i johnson&johnson

dziewczyny macie takie dziwne mrowienie w udach - cos niby skurcz ale na wiekszej plaszczyznie...jakby stado mrowek przebiegalo...??

• Mamusia
Hej Mamusie, 13 stron zaległości ale nie mam sił czytac.
Tata mojego dziecka miał wypadek i ma 2 nogi w gipsie i wogole koszmar, niestey nie jest mi obojętny wiec przesiedzialam cały dzien w szpitalu...
z jednej strony powinnam go zlac ale z drugej strony To Tata Vanesski i wciaż miłość mojego życia...

jestem wykończona-milion myśli na minute

buziaki kochane

• Mamusia
witam Mamusie 🙂
znów czeka mnie kolejny dzień poza domem, jade na 8 na badania krwi i picie glukozya póżneij do Jarka do szpitala. Pól nocy zastanawiałam się co dalej, co zrobić... serce mi peka jak trzyma mnie za reke i ściska nawet jak śpi bym nie poszła, nie chce odwiedzin bo chce siedziec ze mną, kurde czy musiąło do tego dojśc by zrozumiał? i wciaz pyta o mala a córunia cała operacje jego kopała jak nakrecona.a w domu jak się położyłam i miala raj, kopała z godzine 🙂

kochane Mamusie życzę miłego dnia, wieczorem po 22 zaglądne do Was 🙂jak ja się ciesze ze mam Was bo sama bym zwariowala 🙂
buziaki

Dzien Dobry Mamusie!

jejku, jest tak brzydko i ciemno za oknem ze musialam spojrzec na zegarek zeby sie upewnic czy to nie srodek nocy :/

Basiu...jejku, nie zazdroszczę Ci tej hustawki emocjonalnej jaką Ci funduje tata Vanesski.
Faceci są jednak bezduszni. Może tak miało być, może musiał być ten wypadek, żeby ON zrozumial co w zyciu jest tak naprawde wazne, moze to mu przewartosciuje priorytety...ale moze byc jak z kibicami Wisly i Cracovii w Krakowie - po śmierci papieza przysiegali ze bedzie spokoj i nie beda walczyc ze soba i ich slowa mialy termin waznosci dosc krotki - uzalezniony od intensywnosci emocji, ktore kiedys opadaja...
Zebys Basiu nie musiala jeszcze kilka razy przezywac jego sinusoidalnej milosci do Was. Dbaj o córcie bo Ty i ona jestescie teraz najwazniejsze. Nie siedz w tym szpitalu bo to i tak nic nie da - TY MUSISZ WYPOCZYWAC BASIEŃKO!!!
Przytulam Cie bardzo mocno! 😘

Oglądałam na tvp 1 program o wcześniaczkach i wiecie co...pokazywali dzieciątka urodzone 24 tc waga 700 g i zdałam sobie sprawe z tego jakie nasze dzieciatka sa juz duze!!! 😁
Ja jutro zaczynam 29 tc wiec moj synek jest starszy od tych pokazywanych aniołków o5 tygodni! niesamowite 🙂 🙂 🙂
Ja to sie nadal nadziwic nie moge ja kte nasze dzieciaczki tam siedza sobie w srodku i nie jest im ciemno i nie maja klaustrofobii 🙃 🙃