Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

misiamamy - TO PRAWDA, ciezko niektore wozki jak np. emjot spotkac w sklepach - szukaj w takich malych obok siebie - ja Ci tylko moge powiedziec ze moj maz stwierdzil ze na zywo ten wozek wyglada lepiej niz na zdjeciach 🙂 a on jest bardzo wybrednym gadzeciarzem i bylam w szoku ze po MUTSYM mu sie ten spodobal..ale jednak 🙂 🙂

W ogole mam strasznie ale to strasznie kochanego meża...
Dostalam od niego kilka minut temu takiego smsa ze znowu sie poplakalam...tym razem ze wzruszenia 🙂 🙂 🙂

mam dzis placzliwy dzien :P

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

NO NIESTETY, czasem ta stronka fatalnie chodzi...dzis tez...

OTO CZAPECZKA ktora kupilam z tej firmy BESTA [img size=328]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/czapunia_BESTA.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Sokowirówkę to ja już miałam od dawna ;D
Przez to moje ciągłe anemie mama mi kupiła..
A co do butelek to ja mam z nuka taka wiekszą i z avent antykolkową mniejszą 😉
Misiamamy - super ten komplecik
Jagoda- czapusia też fajna

23 tyg . - 27 tyg . - 6 miesiąc
27 tyg . - 31,5 tyg. - 7 miesiąc
31,5 tyg . - 36 tyg. - 8 miesiąc
36 tyg . - 40 tyg . - 9 miesiąc

• Mamusia
Hej dziewczynki.
Właśnie dotarłam do pracy, odebrałam po drodze wyniki i glukozę na czczo mam poniżej normy (nie wiem czy to bardzo źle?) a tą po 2 h mam w normie.

misiamamy- róznie na różnych stronkach piszą ale raczej 28 tydz to 7 m-c

Ania 2323 - ja osobiście zdecydowałam się na butelki firmy Tommee Tippee i kupiłam póki co 2 szt po 120ml - uważam że na początek te małe wystarczą.

Jagoda - wyluzuj, szkoda nerwów.

Ja wczoraj w galerii wpadam do Wc a tam jak zwykle kolejka do damskiego kilkumetrowa. Ustawiłam się grzecznie i stoję i czekam. Wolno sie posuwa ale myślę sobie - wytrzymam. I nagle wielkie zaskoczenie - pani "babcia klozetowa" podchodzi do mnie i na cały głoś mi mówi ,że ja mam wejść bez kolejki i bierze mnie za rękę i prowadzi naprzód. W takiej sytuacji nikt nie raczył zaprotestować. Byłam mile zaskoczona bo chyba 1 raz mnie przepuszczono

• Mamusia
Witam wszystkie styczniowki!
Po pierwsze Syla moje gratulacje! Zycze milosci i wytrwalosci na Nowej drodze zycia!
A tak wogole to co tam u Was mamusie?? Widzialam tabeleczke no i jestem zaskoczona. Rozowym daje po oczach hehe. Moje malenstwo bedzie mialo wybor, oj bedzie hehe 🙂
Ja nadal odcieta od swiata. Mam nadzieje ze w tym tygodniu to sie zmieni, bo juz nie moge...
Jagodka nie denerwuj sie bo Ksawciu da o sobie znac zobaczysz!

• Mamusia
Aniu komplecik kupiliśmy w smyku za spodenki dałam 29.99 a za góre 44.99 no nie tanio ale biorąc pod uwagę że wiekszośc rzeczy kupiliśmy na allegro i w komisach to chcieliśmy jej kupić cos takiego na wyjscie ze szpitala moj mąz powiedział że na córuni oszczedzac nie bedzie wiec kupiliśmy jest taki miękki ze hej. No tak mi sie tez zdawało że jeszcze tydzień i dopiero 7 miesiąc pinacolada jak kapało sie w nowej wannie ??? 🙂 zadowolona jesteś?

• Mamusia
Misiamamy też jak zobaczyłam u Ciebie ten komplecik to od razu pomyslałam że przydałby się taki na wyjście ze szpitala, jak tylko pojade na zakupy to zaraz wejde do smyka może jeszcze gdzieś taki znajde:laugh:

No właśnie masz rację Mycloud co za różnica tydzień tą czy w tą, a co do brzuszka do szkoda że nie wszystkie tygodnie są opisane, bardzo lubie czytać co sie dzieje w moim brzuszku w kolejnych tygodniach.

Spadam na razie kobietki bo zaraz mój 8 letni syn przychodzi ze szkoły i muszę mu zupkę przygotować a znając życie to napewno na kompa będzie chciał usiąść.
Trzymajcie się... 😉 😉 😉 😉

NIE WIERZĘ...naobieralam sie owocow i warzyw, wkladam buraka i ...sokowirówka sie spalila.... 😠 😠 😠 😠

Co do tygodni i ich braku na brzuszku to pisalam o tym do admina kilka tygodni temu i mieli sie tym zajac tak jak galeriami ktore sa nie wszystkie widoczne na profilach..i nic z tym nie zrobili niestety...

Wg mojego pamietnika ciazowego od 28 tc jest 7 miesiac 🙂

28-31 tc - 7 mies
32-35 tc - 8 mies

Co do kompleciku na ywjscie to my tez szukamy czegos dla Ksawcia ale nic takiego nie wpadlo mi jeszcze w oko...tzn w tym sklepie w okluszu widzialam sliczna bluze ale spodenki w komplecie byly cieniutkie...

Mamusie - wlasnie przejrzalam przesylke - JESTEM BARDZO ZADOWOLONA! zasłonki przepiękne - z takimi puchatymi kokardkami 🤪
Posciel, rozek, przybornik, falbanka, osłonka, posciel do wózka, lampa - suuuper 🙂 🙂 🙂 🤪 🤪

• Mamusia
witajcie

wczoraj pojechalismy do szpitala... najgorsze juz "prawie" za nami...(rozwarcie na 2cm zatrzymalo sie naszczescie na tylko tych 2cm) dano kroplowke, zalozono klamre po 6-godzinach poszczono do domu. teraz nic innego tylko lezec z nogami do gory do 40-tygodnia ;( ;( ;(

Sylwia juz po slubie !!! teraz odsapnie troche ... buziaczki dla Ciebie.

Pozdrawiam Was poglaszczcie mamusie brzusie od cioteczki Juleczki.

Bedzie mnie malo... wiec ...
odzywajcie sie od czasu do czasu do mnie prosze na gg.-12953813

• Mamusia
misiamamy - w kąpieli było ciasno!! Ale po 7 latach kapania się w "oczku wodnym" to nie dziwne, nie? 😉
Ale za to w łazience można tańczyć - tyle miejsca się zrobiło 🙂

Ja w czwartek jade do gin, wezme w końcu to zwolnienie i zabieram się za pranie i prasowanie rzeczy dla Leny.

Dziewczynki - co sądzicie o pobraniu krwi pępowinowej?. Czy któraś z Was zamierza na to się zdecydować?? Mój mąż wczoraj dorwał jakąś ulotkę i twierdzi, że warto... jak myślicie?

Jagoda80 napisał:
Mamusie - wlasnie przejrzalam przesylke - JESTEM BARDZO ZADOWOLONA! zasłonki przepiękne - z takimi puchatymi kokardkami 🤪
Posciel, rozek, przybornik, falbanka, osłonka, posciel do wózka, lampa - suuuper 🙂 🙂 🙂 🤪 🤪

Jagoda z jakiej firmy kupiłaś tą pościel? bo ja bym też chciała z zasłonkami i ile Cię to wyniosło?

Matko Julia co się stało,że miałaś rozwarcie na 2cm? przeforsowałaś się za bardzo czy co? dziewczyny trzeba teraz na siebie uważać bardzo ,ja sama chucham i dmucham ,żeby nic się nie stało.Leż Julia koniecznie.

Jak będziesz miała chwilę napisz jakie miałaś objawy tzn.w jaki sposób poczułaś ,że coś jest nie tak.Ja się boję ,że mogłabym nie zauważyć,nie zdążyć dlatego pytam.