Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam mamusie w piękny niedzielny poranek. nie śpię od jakiejś godzinki bo przygłucha sąsiadka słucha mszy świętej 🙂 aniol303 mam nadzieje że książka spodobała się nie tylko Tobie i inne mamusie też do niej zerkną 😉
a co do wózka to jeszcze raz proszę czy któraś z Was napotkała na ten wózek w polskich sklepach ponieważ od wczoraj jest to mój faworyt ale muszę zobaczyć go in real bo spójrzcie same zdjęcie zrobione nieprofesjonalnie już nie nadaje temu wózkowi takiego uroku
http://www.allegro.pl/item718881853_polecam_wozek_wielofunkcyjny_leviroo_nowy.html
porównajcie z profesjonalnym zdjęciem:
http://www.allegro.pl/item711205663_leviroo_due_spacerowka_gondola_fotelik.html

Wpadłam się przywitać w niedzielny poranek!

co do kreski i pępka - ponoc kreska slabsza u blondynek, wyrazniejsza u brunetek. Z pepkiem roznie - moja przyjaciolka ktora jutro bedzie miala wywolywany poród (bo juz ponad tydz. po terminie) ani pepka ani kreski do tej pory nie ma.

Lecę, bo mąż juz w autku czeka, jedziemy na małą wycieczke papa MILEJ NIEDZIELI!

PS.PINACOLADA = no to zonk 😉 bo tu prysznic a nie wanna 😉

• Mamusia
witam dziewczyny niedzielnie i slonecznie!

Ja wczoraj bylam na wieczorze panienskim mojej kolezanki z roku, dziwnie sie poczatkowo czulam z moim wielkim brzuszyskiem ale bylo wiecej "ciezarowek" malenstwo tak sie po polnocy rozbrykalo - przy hitach lat lat 80, ze myslalam ze przez pepek wyjdzie - tam wlasnie wystawialo nozke albo raczke i strasznie ale to strasznie wariowalo, nawet kolezanki mogly poczuc 🙂

co do pepka i kreski to pepek wychodzi juz malo mu zostalo do zrownania, w pierwszej ciazy tez wyszedl ale duzu duzo pozniej, kreski jeszcze nie widac ale pewnie przyjdzie na nia kolej 🙂

Buziaki dla wszystkich!

• Mamusia
SyLa1205
dziś poszperałam w necie na temat tego wózka, niestety jeśli nie będę miała okazji obejrzeć go na żywo to zrezygnuję z zakupu, opinie o wózku nie najlepsze, wózek nie godny polecenia przez większość użytkowników, przede wszystkim dot przednich kółek obrotowych, wózek kiepsko się prowadzi przez te kółka a gdy używa się blokady szybko się ona wyrabia, podobno zero amortyzacji dzieciątko cały czas jest trzepotane szybko w budce gondoli wyrabia się zacisk przez co podczas jazdy opada, siedziska spacerowego nie rozkłada się całkowicie na płasko, jest podobno ciężki, szeroki (nie mieści się do wejść sklepowych???) i dużoooo więcej opinii na nie, więc chyba go sobie odpuszczę,i zacznę kolejne poszukiwania

• Mamusia
Co do pępka;D to nie wychodzi mi ale widzę dokładnie co jest w środku:P hehe
Linia czarna mam delikatna i to taka brązową. Ale jeszcze sie pokaże , jest czas 😉

Co do zachcianek to ja mam na prawdę mix!! zajadam sie ciastkami za chwilee musze ogórka kiszonego 🙃 albo kapuste! owoce równiez i to najbardziej nektarynki 😉 pomidory wcinam same, jem chyba wszystko nawet mięso ale tego juz mniej i rzadziej. I takie tłuste potrawy nei bardzo mi podchodzą ale i fasolke zjadłam wczoraj 😁 😁 i potem chcialam ciasto ale nie było.. więc mixuje mixuje hehe 😁: 🙃 D

katphio-
hmmm nie ciekawie , jak tak piszesz. własnie kiedys słyszalam że sie nie miesci w bramkach sklepowych jak chcesz wjechac 😁 LOL to musi być gigant 😁
ja tez musze wózek zobaczyc na zywo, wtedy go kupie nie bede brala przez allegro. A mi sie zawsze podobał wózek taki ze zeszłego roku była taka seria ze na budzie mial kawalek materialu w paski i na gondoli. Jak znajde to wkleje.

• Mamusia
Witam niedzielnie.

Prezebrnęłam prze 6 stron i wtrącę swoje zachcianki: generalnie smakuje mi wszystko mocno przyprawione, najlepiej czosnkiem ale też śledziki w occie. Dziś do obiadku zrobiłam surówkę z białej kapusty no i przyprawiłam dipem czosnkowym a bezpośrednio po odstawieniu talerza wrąbałam kawał ciasta z karmelem i bitą śmietaną. Mniam....

SYLA: Ja tez chodze na basen i zdecydowanie poprawia ro nastroj 🙂
Ja tez mam klaczki na brzuchu, smiesznie 🤪 🤪 🤪
a co do zachcianek... hmm... tu sie moge rozpisac: ogorki konserwowe to moj faworyt 🙂 a oprocz tego tak jak wiekszosc nektarynki, przerzucilam sie tez na zielona herbate z pomaranczem, jest pyszna!choc herbaty i tak duzo nie pije 🙂
pozeram tez grejfruty czego nigdy nie moglam bo nie smakowaly mi 🙂 pomidry tez jem same tak samo jak swieze ogorki:P:P:P

• Mamusia
u mnie zachcianki specjalnie jeszcze nie występują a czytam co piszecie dziewczęta i śmieje się sama do siebie bo ja też pożeram nektarynki kilogramami, nie mam ochoty na jakąkolwiek potrawę mięsną i jak nigdy zaczęłam jeść dużo surówek, poza tym ochota na wszelkie mączne potrawy np pierożki kopytka pyzy jest ogromna jak przed ciążą

• Mamusia
madziula- a czemu mam się bać. Po prostu pływam tam gdzie nie ma dzieci a jak sa to uważam 🙂 dorośli nie wpadają na siebie hehe 😁 a to jest bardzo dobre dla zdrowia dla kobiet w ciąży więc dlatego chodzę na basen. Nawet nie wiecie jak jest ulgaaa co do kręgosłupa 😉 no i jak się fajnie czujemy to i bobaski też 🙂 a ja wiem że mojemu sie podoba pływanie 🙂 Lekarze zachęcają kobiety do chodzenia na basen 🙂 troszkę ściąga w dół hehe 🙂 ale poprawia dosłownie wszystko od kondycji do samopoczucia 🙂