Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

My używamy pieluszek bella happy być może każdy rodzaj pieluch jest inny.Jednak już kończe ostatnią pakę dwójek i widzę już,że są maławe.Gdyby nie było potrzeby wcale bym nie zmieniała na siłę.Młoda śpi całe szczęście odsypia weekend.Ale przy tych zębach to jest jazda bo dziecko się non stop wybudza w dzień.

My po spacerku 🙂 Ksawciu nadal slodko spi 🙂
nie moglismy wyjsc bo dzis Mlody je co chwile 🤪moze wie ze w czwartek idziemy na wazenie i musi przytyc :P

My tez nadal uzywamy smoczkow 1 aventu, mamy 2ki i trojfazowe ale jeszcze synkowi nie podchodza.

Ja kupilam gryzaki tommee tippee ale Ksawciu tego nie chce, woli swoje łapki 🙂

Pieluszki od jakiegos miesiaca uzywamy pampers nr 3 od 4-9 kg i sa ok. Mąz dostal od kolegow z pracy kilkanascie paczek pampersow takze mamy narazie niezly zapas 🙂
Z tego co pamietam to my w szpitalu uzywalismy belli 1 ale byly za duze i przerzucilismy sie na pampersy 1 bo byly duzo mniejsze no i teraz juz ciagniemy na pampersach

• Mamusia
my po spacerku dziewczyny śpią 🙂 Majka coś dziś jakaś rozdrażniona nie mogła biedactwo zasnąć dopiero przy cycusiu mamusi, ale przez to mało zjadła, no cóż nadrobi jak się obudzi 🙃
gdzie te słoneczko z przed weekendu?ten wiatr mnie nie lubi a ja jego! mam nadzieję, że święta będą słoneczne i u babć się wyspacerujemy za wszystkie czasy i nie będziemy siedzieć przy stole żeby nie przytyć :P

• Mamusia
Witam mamunie!
Jagódka gratulacje i buziaki dla Ksawcia z okazji 3 miesiąca 😘 😘 😘

mycloud moja córa też się ślini jak cholera,mało śpi w dzień-niestety na moją niekorzyść bo nie mogę nic konkretnego zrobić,dziąsełka niby twardawe ale jest spokojna,oby to wasze ząbkowanie szybko poszło 🙂kup sobie Dentinox żel-ponoć pomaga.

Dziś niestety nici ze spacerku bo cały czas pada-od wczoraj popołudnia-więc siedzę w domu i nadrabiam zaległości w prasowaniu 🙂niunia się weranduje.

A pieluchy 3 używamy już od tygodnia,musiałam wykończyć zapasy 2-szkoda by było wyrzucać.Udało się.W ogóle to robiłam porządek u lali w szafie-kurcze jak ona szybko rośnie-kolejną siatę rzeczy odłożyłam-niektóre to ubrała tylko raz 😞
Też ostatnio kupiłam jej 2 kurteczki lżejsze,parę bluzeczek z długim rękawem i chciałam jakieś buciki-ale w pobliżu nie ma i muszę szukać w centrum.No i czapusie na wiosnę-lato

• Mamusia
my po spacerku dziewczyny śpią 🙂 Majka coś dziś jakaś rozdrażniona nie mogła biedactwo zasnąć dopiero przy cycusiu mamusi, ale przez to mało zjadła, no cóż nadrobi jak się obudzi 🙃
gdzie te słoneczko z przed weekendu?ten wiatr mnie nie lubi a ja jego! mam nadzieję, że święta będą słoneczne i u babć się wyspacerujemy za wszystkie czasy i nie będziemy siedzieć przy stole żeby nie przytyć :P

zamierzam dokładnie zrobić to samo,choć moja teściowa to myśli,że jak już przyjdziemy do Niej to będziemy cały czas siedzieć przy stole a Małgonia obok i leżeć plackiem żeby mogła się Nią nacieszyć-nic z tego-po moim trupie.Zjemy jajeczko i na spacer 😜
Pogoda ma być więc co żarcie to spacerek 🙂

myślę sobie,że o to kiedy zacząć wprowadzać kaszkę najlepiej zapytać swojego pediatrę.Co do słoiczków ja mam zdanie,że jeśli jest napisane po 4ms.to znaczy,że po 4skończonym,a nie po 3.Lepiej dać brzuszkom troszkę więcej czasu,niedawno jeszcze przerabialiśmy kolki,a na każdy nowy posiłek nie wiesz jak brzuszek zareaguje,dlatego nie spieszyłabym się aż tak.Ale to moje zdanie.

jeny dziewczyny jakie fajne te zmiany na brzuszku,można cofnąć wstecz i poczytać swoje pierwsze posty 🙃jak zauwazyłam było tak wiele różnych styczniówek, które potem przestały pisać,ze szok. Zmykam już,buziaki.

noo, mam chwile dla siebie. Ksawciu wykapany, tata usiluje karmic a ja musze odsapnac.
Z tymi jabluszkami - pewnie ze chcialabym zeby juz jadl cos poza tym syfnym mlekiem ale ja tak jak mycloud nie bede sie spieszyc. W czwartek pogadam z pediatra bo ona twierdzi ze zamiast zageszczacza NUTRITONU mozna spokojnie zagescic mu mleko kaszkami - to akurat byloby dobre rozwiazanie ale reszta od 5 miesiaca tak jak jest wszedzie zalecane. Nic na sile - to ze dziecko teraz zje jablko czy zupke w niczym mu nie pomoze a wrecz przeciwnie. jeszcze bedzie czas na nowe smaki

• Mamusia
aaana napisał(a):
hej dziewczyny ja z lutówek z pytaniem jako do bardziej doświadczonych mam 🙂
czy wasze maluchy są/były w 2gim miesiącu życia takie niespokojne W CZASIE jedzenia??
moja Dominika po chwili jedzenia wierci się, kręci ze złością głową i zaczyna krzyczeć gryźć wściekle smoczek i wypluwać - jak zabieram butlę (bo karmię butlą) to też ryk bo jest głodna jak daję znowu to też źle bo chce ale nie może jeść.. no i po jedzeniu ryk.. domyślam się że to reflux i niby minie ale jak tak dalej pójdzie to ja zwariuję z nerwów a i dziecko też nie ma lekko biedne... 😞
jeśli miałyście taki problem jak mu zaradzić? czy minął samoistnie?

ja mam coś podobnego, jutro idę do pediatry, a tak poza tym skorzystałam z netu i mam wstępne info, coprawda nie ma to jak lekarz obejrzy maleństwo, ale zawsze to coś:
http://dziecko24.pl/porada/86663/kasiulah/0/1/all/DESC/kasiulah

• Mamusia
SyLa1205 napisał(a):
mycloud- gdzie przewinełaś na poczatkowe posty ja nie mam czegos takiego? pokazuje tylko pare ostatnich?

mi pokazuje nawet 2975 post!!!!
ale jak wciskam moje ostatnie posty to pojawia mi się nasze forum ale od ostatnio napisanego postu kogoś innego, tak więc cofać się muszę ;(

• Mamusia
no my w niedzielę też byliśmy w kościółku, mała spała całą mszę 😉 mam nadzieje że w niedzielę będzie to samo 😜 no i jutro koniecznie znów muszę przymierzyć jej sukieneczkę do chrztu bo obawiam się, że rękawki mogą być przykrótkie 😮

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
noo, mam chwile dla siebie. Ksawciu wykapany, tata usiluje karmic a ja musze odsapnac.
Z tymi jabluszkami - pewnie ze chcialabym zeby juz jadl cos poza tym syfnym mlekiem ale ja tak jak mycloud nie bede sie spieszyc. W czwartek pogadam z pediatra bo ona twierdzi ze zamiast zageszczacza NUTRITONU mozna spokojnie zagescic mu mleko kaszkami - to akurat byloby dobre rozwiazanie ale reszta od 5 miesiaca tak jak jest wszedzie zalecane. Nic na sile - to ze dziecko teraz zje jablko czy zupke w niczym mu nie pomoze a wrecz przeciwnie. jeszcze bedzie czas na nowe smaki

A jednak pomogło Jagoda 😉 🙂 I nawet sam lekarz mi doradził zamiast faszerować go chemią dostaje albo troszkę jabłuszka albo soczku jabłkowego z tym że to pierwsze lepiej Kacprowi smakuje...nie życzę żadnej czekania na kupkę 😉 😮i tego pierdzonka ojojjjooj hehhee

Ja tu czytam że wy tydzień jedziecie na "3 pieluszkach"a my już od miesiąca hihihi no ale co poradzić jak mały waży pewnie już z 7 kilo 🙂 🙂 ale nie widać po nim tego.A co poniektóre ubranka to już na 74 ubieramy 🤪 🤪 🙃 🙃