Skocz do zawartości

witaminki | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Ja na początku brałam Feminatal (50zł-30 tabletek) a jakoś w 4 miesiącu przeszłam na PrenateElite(26zł) mają witaminki i kwasy omega3 do tego żelazo Biofer Folik (16zł)

• Odpowiedzi 95
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
dziewczyny, ja nie wiem, może mój lekarz jest nawiedzony, ale powiedział mi że mam nie brać żadnych zestawów witaminowych ( a pytałam o nie dwa razy) tylko jeść owoce.

Na razie codziennie zjadam jakiś owoc, zawsze coś mlecznego. Ale na przykład mięsa nie jadam w ogóle ostatnio... No i nie wiem. Zobaczę co powie jak zobaczy wyniki badań...

Ja biorę prenatal classic (ok. 30 zł 100 tabletek), i do tego dokupiłam sobie LINOcomplex NNKT 60 kapsułek ok. 9 zł. Myślę, że w tej materii nie warto przepłacać, tym bardziej, że witaminowy skład jest ten sam, jedynie może nie być kwasów omega, które sobie dokupuję za niecałe 9 zł i też jest ok! 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Dlaczego ograniczacie witaminy zeby dziecko nie bylo duze ?? Ja wlasnie jem codziennie witaminki , chce zeby bylo duze , silne i zdrowe.
DHA to skladnik jakis tam tluszczow ktore odpowiadaja za rozwoj umyslu dziecka , podobno ze dzieci sa inteligentne jesli sie to bierze , ja mam ten skladnik w moich witaminach , poczytaj moze w necie dokladnie.

ja biore feminatal400...pije wapno,lykam magnez...i jem warzywa i owoce...pije soki wyciskane z marchwi i jablek,rybki itd.no ale mam slabosc do slodkiego 😉 jak widze slodkie to bucham z rozpedu jak byk w zielsko 🙂

tak wlasnie DHA...bardzo wazny skladnik -obecnosc DHA w diecie kobiety ciezarnej przyczynia sie do rozwoju intelektualnego i psychoruchowego dziecka....mozecie znalezc go w np.feminatal400 ale w innych tabletkach pewnie tez jest 🙂 tzw.kwas dokozahekasenowy

• 2 tygodnie później...