Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Madzia2009 napisał:
A Witam...własnie...to mnie zastanawialo...
Od kilku dni mam bulgotanie,ale takie bardzo intensywne..byłam w szoku i nie wiedzialam co sie dzieje...Wy tez tak macie??Powiedzcie jak jets z zafbrowaniem wlosow bo mam mega odrosty a mnie starasza,ze to zaszkodzi dziecku...ale przeciez amoniak do krwi nie przenika

Jesli chodzi o farbowanie wlosow to pytalam mojego lekarza i powiedzial, ze jak najbardziej moge wlosy farbowac. Wiadomo ladna mama to zadowolona mama. na pewno bedziesz miala lepsze samopoczucie patrzac w lustro 🙂 Pozdrawiam!!!!

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Teoretycznie mam termin na 16 października ale lekarka jest bardziej skłonna na termin - początek listopada- i od jakiegoś czasu jak położę dłoń na podbrzusze to czuje właśnie takie - przelewanie, bulgotanie - tata maluszka nic nie czuł, jak położył dłoń, może dlatego, że ja się bardziej wsłuchuje w siebie - macie coś podobnego!?

Ja czuje sie całkiem dobrze 🙂 na początku bylo zle bo ciagle wymiotowałam 😞 ale teraz jest już lepiej...:P Tylko sie martwie bo czasami pobolewa mnie brzuszek 😞 ale ostatnio wyczuwam juz ruchy malenstwa wiec to mnie troche uspokaja.Mam nadzieje ze w poniedzialek będe miala zrobione USG 😆 To moja trzecia ciąża...dwie poroniłam 🥴 dlatego jestem niespokojna,ale mimo to to staram sie nie martwic... 😉

• Mamusia
Ja dołączyłam się do waszego forum, mimo że mam termin na listopad ale czuje że bedzie wcześniak i że urodzi się w październiku-tak myśle bo mam problem z macicą ja czuje sie ie najlepiej ale od kilku dni juz nie wymiotowałam więc mam cicha nadzieje że mdłości mi przejdą tym bardziej że za 2 tygodnie ide na komunie i jak pomysle ile tam bedzie pyszności które chciałabym zjeść 🙂

• Mamusia
Bardzo sie ciesze,ze wszytsko jest wporzasiu 🙂 🙂
Widok fikajacego dzieciatka jest rewelacyjny..tez ostatnio sie mu przygladalam jak fikał 🙂
Co do jedzenia..jem w miare normalnie kilka posilkow no moze o 2 wiecej niz wczesniej hihi ale smakow takowych juz nie mam......
Zle samopoczucie przeszlo...wiec mdlosci ustaly teraz tylko mocny bol kregoslupa,ale z tym to od zawsze mam problemy..teraz jak jestem w ciazy sie poprostu bardziej nasila..wiec nie jestem zdolna do funkcjonowania jak przed Stanem Błogosławionym .........Ale jeszcze troszke i minie.........
Warto pocierpiec 🙂 🙂

Czesc dziewczyny!!!co tam u Was słychac???ja dzisiaj nie spałam prawie cała noc i jestem wykonczona...Mój powiekszajacy sie brzuszek mi przeszkadza i nie moge znalezc odpowiedniej pozycji do spania a poza tym to miałam straszne koszmary 😞

malinka24 napisał:
Czesc dziewczyny!!!co tam u Was słychac???ja dzisiaj nie spałam prawie cała noc i jestem wykonczona...Mój powiekszajacy sie brzuszek mi przeszkadza i nie moge znalezc odpowiedniej pozycji do spania a poza tym to miałam straszne koszmary 😞

cześć dziewczyny...słyszałam że najlepszą pozycją do spania dla mamy i dzidziusia jest lewy bok...ale ja też mam problem tym bardziej że niestety muszę leżeć cały czas przynajmniej do 8 maja,złapały mnie jakieś bóle ale mam nadzieję że będzie wszystko dobrze

• Mamusia
Witam :0
U mnie w domku to wogole w nocy nikt nie mogl spac..coka łaziła..mnie kazdy szmer stawial na nogi...a maz gonił po domu jakby byl nawiedzony
U mnie brzuszek jest taki,ze w kazde swoje spodnie sie nie mieszcze mam ogromny problem by zapaic guzik w spodniach ;/;/
Do tego pogoda odbiera mi sily nie mam na nic weny...jak juz usiade to bym siedziala caly dzien...a gdzie tam do konca 😞

Jestem przerażona ....cale lato pzred nami

Mnie też to przeraża że całe lato będziemy sie męczyły z brzuszkami...a do tego pazdziernika tak daleko.Teraz tez meczy mnie upał, 😞 a co będzie pozniej 😞 ale cóż zrobic musimy dac rade 🙂 🙂 🙂