Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Marzi wyprać możesz ale nie zakładaj bo po co ma się kurzyć.....Mąz albo Mama to zrobią jak będziesz w szpitalu albo sama.....przecież to 5 min.....Ja w przyszłym tyg kołyska samobujającą zamawiam i Dzidzia na pewno pewno przez 1 rok będzie z nami spac.....Przyznam ,ze ja jeszcze nic nie przygotowałam.....bo tak codziennie odwlekam ,ze mam jeszcze czas....że urodzę w terminie....dopier za tydz czy dwa planuję wszystko załatwić....

• Mamusia
Mi juz zoststalo niewiele, bo 4 tygodnie.W sumie w kazdej chwili moge zaczac juz rodzic. Nie chce sie pozniej denerwowac na porodowce, ze maluszek nie ma wszystkiego przygotowanego. A jak zaczna sie bole to nie bede przecie lozeczka robic tylko skupie sie na relaksie przed wielkim wysilkiem.

• Mamusia
ja też prawie wszystko mam....i odwrotnie jak Ty Marzi,bo ja mam mnóstwo małych ubranek 56 i 62....nakupiłam tego od cholery....sama juz nie pamiętam co kupiłam,bo wszystko spakowane na razie i jak zacznę prac to sobie przypomnę...hihihi....pieluch tetrowych muszę dokupić i ceratkę do kołyski pod prześcieradełko.....no i kosmetyki i pampersy...i na końcu wózek....ale to w pazdzierniku...

• Mamusia
Z kosmetykow to kupilam do buzi nivea na kazda pogode,olejek do kapieli Oilatum,linomag i bepantem ,sudocrem ma mi dac znajoma,sol fizjologiczna,waciki do pepuszka z spirytusem,choc pewnie i tak lepszy bedzie spirytus 70% rozcienczyc z woda ale kupilam tak zeby miec,myslicie ze co jeszcze z kosmetykow sie przyda???

witam cieplutko!!!

http://republika.pl/blog_oy_3875793/5030574/tr/kwiaty_bukiet.jpg

Ciekawe jak długo będzie ładna pogoda? Już nie mogę się doczekać spacerów z wózeczkiem 🙂

Jakie plany na dziś?Ja będę mieć gości,właśnie piekę ciasto...

trochę mi smutno bo wczoraj zmarł mi dziadek...zdenerwowałam się aż mnie brzuszek rozbolał,ale już mi trochę przeszło...

Buziaki 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

Hej dziewczynki!!!długo nic nie pisałam...jakos nie miałam weny... 😞 dzisiaj koncze 37tydzien i zaczynam 38... 🙂 jejku teraz moge zacząc rodzić w kazdej chwili...i jestem jakas poddenerwowana... 🤨 dzis o 8.06 moja koleżanka urodziła synka 3.900,58cm...wiec niezła kluseczka z niego...miała termin na 18wrzesnia ale jej mały sie pospieszył... 🙂
Ostatnio byłam zwiedzac porodowke gdzie mam rodzic...dziwnie sie tam czułam z mysla ze nie długo tam trafie...boje sie tego dnia ale juz chce mojego synka miec przy sobie... 🙂

Pozdrawiam 🙂 🙂 🙂
Ps.moze sie powymieniamy numerami telefonów...????jakby cos sie działo 🙃

Make a pregnancy ticker

• Mamusia
czesc dziewczyny dlugo mnei nie bylo ale dokanczalismy remont ... ja swojej niuni wszystklo popralam i poprasowalm jutro albo w poniedzilek strzele foto to pokaze wam ile tego mam ....ale uwaga popralam tylko narazie saam rozmiar 56 a tego jest tyle ze o matko !!!!!!!!!!!!!
co do kosmetykow to mam sudocrem krem na kazda poode hipp, zasypke tak zeby byla 😁 szamponik bambino 🙂oliwka hipp lepsza mi sie wydaje od bambino i polozna chwilila oilatum krem junior do smarowania oilatum plyn do kapieli - na poczatek mam jeszcze siemie lniane
a co do tych rejstracji to mi sie onenie podobaja:/ przesadka taka 😁
dzis mam skurcze ze az drza mi nogi za tydzien wzisyta u ginki wiec jej wszystko pwoeim jestem ciekawa czy maal sie obkrecila

• Mamusia
No Malinka to już niedługo......ja Ciebie obstawiałam jako pierwszą......nr tel powysyłajmy przez nk......Niunia no to super,ze masz juz pranie i prasowanie za soba....ja w przyszłym tygodniu to mam zamiar zrobić.....Rany Dziewczyny to już połowa września,.....sierpniuwki zaczęły rodzić w lipcu....wrześniówki w sierpniu....no to My......uwaga....na dniach sie zaczniemy rozsypywac....aż wierzyć mi się nie chce ,że to juz...... 🤪 szok normalnie.....a co do tych tablic to obciach jak cholera....u mnie w mieście się z tym nie spotkałam....więc....jakbym coś takiego zapodała....to byłabym na językach całego osiedla....albo miasta....że to ta debilka co jezdzi z tym wózkiem z tablicami....ale jak idac komus się to podoba,bo kupują......

• Mamusia
Hej dziewczyny. 🙂
Wczoraj juz myslalam, ze bede rodzic....
Od rana wymiotowalam, bylam jakas dziwna, mialam skurcze i w ogole tak czulam....ale nic dzis dalej 2in1 😉
Co do tych tablic mi sie podobaja.Widzialam u nas tego troche.Dzieciaki maja albo przy rowerach albo wozkach.Nawet fajnie to wyglada....

• Mamusia
natalio ja tez wczoraj wymiotywalam i czulam silne skurcze az mi nogi drzaly 😎 zobaczymy jak to bedzie ja musze troche poczkeac bo teraz w tyg ide zobaczyc wozek i kupic i jakas sofe albo kanape do pokoju wiec musze troche poczekac chce jeszcze okno umyc w sypialni i powiesic nowe firanki

• Mamusia
A ja w miarę się czuje......mam jedynie te przepowiadające skurcze....ale czasem cholernie bolesne.....co to będzie jak przyjdą prawdziwe? 😮 są naprawde bardzo bolesne.....i ostatnio u mnie się pojawiły takie właśnie pojedyncze.....kurcze Mąż mi mówi,że mi już kupa puka....heheheh.....ale paskudna pogoda....ja jutro jadę po komodę dla maleństwa i zacznę pranie i prasowanie....ale cholera zimno i kropi.....rychło w czas mi sie zachciało./....a co ja poradze,ze dopiero teraz mam wenę do wicia gniazdka....a to sygnał,ze MŁODE sie już pcha na świat....ja sobie daję 3 tyg

Witam 🙂
Ale sie dzis nie wyspałam... 😞 wogóle od rana dostałąm złą wiadomosc...moja młodsza siostre potrącił na przejsciu dla pieszych taksówkarz...naprawde mogło sie to dla niej skonczyc tragicznie,bo wypadek był poważny...ale na szczescie jest tylko potłuczono i ma reke w gipsie....boże jak ja sie dowiedziałam to aż mi serducho staneło... 🤨
Jeszcze mnie trzęsie w środku... 😞 najgorsze jest to ze ona sie co chwile ładuje w jakies kłopoty...boje sie o nia.. 😞
w dodatku ma faceta który pije...a ona niszczy sobie z nim życie... 😞 ah szkoda gadac...ciagle jakies problemy.

Make a pregnancy ticker

• Mamusia
Malinka rozumie CIĘ ,ale teraz nie wolno Ci się denerwowac.....Ja starszego urodziłam w kilka godzin po tym jak przyszedł do mnie policjant i poinformował mnie,że mój mąż miał wypadek samochodowy.....dobrze,że to było 5 dni przed terminem....a co by było gdyby ta wiadomość padła na mnie jak byłam w 6 czy 7 miesiącu.....także Malinko i inne Brzuszki RELAX i 0 stresu