Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam,witam....urodzinowe imprezy i ciiiiiiiiisza 🤪 🤪 🤪

My też się szykujemy do wieeeeelkiej uroczystości...TO JUŻ JUTRO mój smykuś skończy roczek...jaaaaaacie jak szybko to zleciało.Nasze śliczne bobaski "zmężniały" i usamodzielniły się 🤪....co niektóre już same drepczą hihi - mój postawił pierwsze trzy kroki i....na razie koniec haha chyba brak mu odwagi.Jest taki pocieszny i można go w końcu zrozumieć o co chodzi 😜

Życzę naszym "roczniakom"dużo zdrówka,wytrwałości i samych uśmiechów na buzi oraz sukcesów w poznawaniu DUŻEGO świata!!!!!Buziaczki dzieciaczki 😘 😘 😘 😘 😘

Sto latek dla Bartusia z okazji ukonczenia pierwszych urodzinek 🙂 🙂 🙂 🙂spoznione ale szczere... 🙂 🙂 🙂u nas ok po urodzinkach...tort bylsuper...maly zlapal piniazek w reke he he..nie wiem czy znacie ten zwyczaj... 😲i wogole bylo super...chociaz w malym gronie... 🙂a w te sobote mamy leciec do Polski i nie wiem jak to bedzie bo Gracjan dostal kataru ...kur...jestem zalamana...mam nadzieje ze mu to przejdzie...boboje sie chore dziecko brac do samolotu...ma juz 4dzien katar...wiec mam nadzieje ze do soboty go wykuruje... 😞zawsze cos...buuu 😞 😞dobra zmykam bo Gracjan sie drze.... 😞 😞 😞ostatnio wojuje mi na calego... 🤪 🤪 🤪papa vbuziaczki 😘 😘 😘

hejka mamunie roczniaków 🤪 🤪 🤪

muszę się pochwalić bo mój smykuś w końcu odważył się na samodzielne kroki 😜 😜 😜
nieporadnie jeszcze ale się wyćwiczy hihi....

Jak tam zdrówko milusińskich??? u nas znowu kaszelek uch 🤨

buziaki dla wszystkich duuuuuuużych 😉 misiaków 😘 😘 😘

• Mamusia
Marzi no we 3 piszemy 😜.....Dziękujemy za życzenia....i dla listopadówkowych bąbli też najlepsze życzenia od starszych kumpli....
BRAWO BARTUŚ....WIELKIE GRATULACJE Z OKAZJI PIERWSZYCH KROCZKÓW.....
Moni teraz to dopiero zobaczysz,które pół dnia dłuższe 🙃.....jak Ci łazić zacząl.......
Za moim to nie nadążam.....wszędzie jest....na stole....w każdej szafce i szufladzie...a dzisiaj to nawet puszkę z ananasami zwalił z szafki na palucha u nogi i rozciał do krwi 🤢.....dobrze,ze nie paznokieć....bo by pewnie złaził 🥴.....
A takk poza tym to apetyt dopisuje....je wszystko .....a mięcho poprostu uwielbia......całe udko.....2 mielone.....schabowy.....co to dla Olisia ☺️.....ale dobrze niech je.....przeciwieństwo starszego.....wegetarianin z wyboru(nie dot.Mc.Donalda i KFS)
Buziaczki dla Maluszków
Może pozostałe Mamusie coś napiszą,bo wieki ich tu nie było....Mam na myśli Natalie i Madzie 🙃

• Mamusia
Moj Szymek tez już drepcze od niedawna jakieś dwa tygodnie,ubaw jest z niego niezły 🙂Dziekujemy za życzenia przygotowania idą pełna para,wkoncu pierwsze urodzinki są tylko raz w życiu!!!Mój mały nie chce wogule sam jeść,tzn jak daje mu coś w raczke to wyrzuca,a przecież niebede karmić go do 2 lat,len mały. A Twój Maluszek sam je?

• Mamusia
Siemka
Marzi Oli je sam jakieś przekąski typu ciasteczka,paluszki,suszone owoce.....ale łyżeczka to jeszcze za wcześnie 😁....będę próbować za kilka miesięcy......
U nas już po imprezce......aha i zapomniałam Wam napisać,że Oliś wybrał.......różaniec 😲.....i to nie przez przypadek,bo w trzech próbach......nwet zasłanialiśmy go kubeczkiem....a i tak wybrał.....pózniej wrzuce zdjęcie na agu agu,bo fajnie to uwieczniłam
POZDRO

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
ale tutaj cisza.....uuuuuuuuu................co to wszystkie strasznie zajęte Mamki?
Jak Wasze pociechy?....zdrowe?.....i jak postępy w pokonywaniu barier?bo u nasz wszystkie przekroczone 😁.....już wszędzie był......
Pogoda wymarzona.....no tak ciepłego listopada to ja nie pamiętam.......
Olineczek ma wilczy apetyt....papa wszystko co się mu da....już od dawna je dwudaniowe obiadki........no poza kanapkami....sam chlebuś lub bułeczkę to tak......ale dzisiaj spróbuje z pasztetem,bo dużo dzieci go lubi.......
Poza tym to zabawki beee.......najlepsze garnki i łyżki....kosz na śmieci i kibel......i uciekanie jak coś zbroi......
Zaczynam zabezpieczać przed nim mieszkanie....ale koszty mnie przerażają......barierki strasznie drogie.....nio i szuflad i szafek to mam mnóstwo.....pewie kupie jedną barierke 😁 na schody i kilka szafek tylko zabezpiecze z chemikaliami....nożami ....no i kuchenkę gazową,bo mam jazdee,ze mi garnek ściągnie
BUZIAKI DLA POTWORKÓW KOFANYCH

witam!!!

Myślę Maxarko że wszystkie mamy podobne dylematy hihi 😁
Przynajmniej mój Bartek podobnie jak i Oliś uwielbia bawić się w kuchni uch...a kuchenka gazowa jest tak ciekawym obiektem że hoho...Najgorzej jak mam kogoś odwiedzić 😜 bo Bart zagląda do wszystkich szafek a nadążyć za nim to mistrzostwo haha...
Apetyt również wielki - wcina wszystko co tylko do jedzenia się nadaje 🤪 no ale też i wygląda a siłę ma - co chwilę mnie zadziwia 😁

Pozdrowionka dla wszystkich szkrabów i dla Was dziewczyny 😘 😘 😘

HEJ Kochane!nie odzywam sie bo za bardzo nie mam czasu... 😞
Wrocilismy z Polski bylo super...odsapnelam troche od mojego syneczka... 🙂poimprezowalam 🙂ale nie ma to jak spokoj cisza(bo przy tesciowej nie mozna na to liczyc he)
A teraz znowu zmieniamy chate...bo z obecnej musimy sie wyprowadzic...bo wylazl nam w pokoju na scianie grzyb...i nie chce tam z dzieckiem spac...bo to podobno jest nie dobre dla maluchow 😞
No i znowu latamy i szukamy mieszkania...buuu...mam dosyc
A ja mam ostatnio mega dola...siedze w domu sama jak taki odludek,maz w pracy,nawet nie mam z kim pogadac,i jakos mi tak smutno...mam nadzieje ze mi przejdzie... 😞
Gracjan ma tyle energi,lata w kolko po calym domu...i ciagle cos broi...kocham go ale czasami brakuje mi sil...i mam ochote uciec na bezludna wyspe zeby chociaz pol dnia spedzic w spokoju... 😞przepraszam ze wam smece... 😞
Buziaki 😘 😘 😘

• Mamusia
Siemka
Malinko nie smęcisz.....wpadaj zawsze na Brzucha....na Nas możesz zawsze liczyć.......wygadać się....A z tą wyspą bezludną to nie tylko Ty masz takie marzenia...... 🤪
Ja też już jestem zmęczona tym siedzeniem w domu....Nawet dostałam wymarzoną ofertę pracy dla siebie 🤨.....jako pedagog w domu dziecka.....ale mam mieszane uczucia 😞.......bo to na razie tylko pół etatu.....także kasa marna.....no i dojazdy,bo to w takiej wiosce oddalonej o 20km......no i OLIŚ.....Mąż mi mówi daj sobie na luz,bo jak wezmiemy opiekunkę,to praktycznie moja kasa pójdzie na opłacenie jej i dojazdy 😞.....z drugiej jednak strony to miałabym kontakt z zawodem 🥴......no.......
Matki zawsze mają pod górke 😞......
Buziaczki dla Was i Maluszków

• Mamusia
Siemka
Właśnie też się Malinko zastanawiam co u Niuni i Amelki.......pod ziemię się nie zapadły?
W ogóle to jestem ciekawa co u reszty dziewczyn....Madzi....Natalii....bo nic nie piszą 😞.......Ciekawe czy wszystkie dzieciaczki już chodzą?
Rok temu o tej porze nasze forum szumiało....a teraz? 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞
Też myślałam żeby di Niuni napisać....ale kiedyś...już dawno wysłałam jej smsa i nie odpisała.....Może wyjechały?bo kiedyś wspominała....
Tak czy owak reszta dziewczyn napiszcie co u Maluchów....plis 🤔

niestety opustoszało nasze forum co??dziewczyny nie piszą a na NK to jedynie widać co u Kacperka I Zuzi...pocieszne te nasze smyki 😁
A my z mężem staramy się o następne hihi 😜 😜 😜
Bartuś dziś mi gorączkował w nocy więc jestem padnięta 🤔 Poję go syropem z czosnku,cytryny i miodu plus multisanostol a i tak zaraził się od starszego brata wrrrr 😠
a powinnyśmy na szczepienie iść - mam nadzieję że szybko wyzdrowieje.
Buziaki dla wszystkich smyków 😘 😘 😘

• Mamusia
wow 🤪 Moni no to gratulacje......hihihii.......Ja też chciałabym mieć jeszcze Dzidzi ...ale za jakiś czas......może.......na razie nie planujemy niestety 🤨......a Mąż podejżewa,bo wszystkie ciuszki....kołyska....gondola leżą spakowane......więc się asekuruję....Moni to może tym razem uda Wam się Dziewczynka żeby była równowaga 😁....Z całego serca gratuluję odwagi życzę powodzenia....Moze w styczniu próbuj to będzie znowu na pazdziernik,ale tym razem 2011 🤪.....i 2 latka Bartus bedzie miał....A z ciekawości-CO WAS TAK WZIĘŁO?.......
Szczerze to ja już zazdroszczę bruszków i tych rozkosznych noworodków jak patrze....a już zapomniałam jaki Oliś był......choć to dopiero rok minął......ale fajnie......
BUZIAKI I OWOCNYCH NOCY ☺️

Witam Kobietki!moj slonce wlasnie zasnelo tak wiec mam troche czasu... 🙂 🙂 🙂
Gratulacje Moniczko! 😘 😘 😘powiem szczerze ze i mnie nachodzi mysl o drugim dziecku...ale tak jakos sie boje...a poza tym to moj maz jeszcze nie chce hihi 🙂bo ogolnie to planujemy zaczac dzialac tak pod koniec przyszlego lata bo marzy nam sie jeszcze dziewczynka...hmm ale zobaczymy...mnie to bardziej sprawy finansowe przerazaja...bo po pierwsze moj nie ma stalej pracy(pracuje przez agencje pracy)a ja siedze z Gracjanem w domu...no i troszke sie bym obawiala ze nie damy rady... 🥴
Gracjanowy ida piatki na dole i na gorze czworki i cos w nocy sie budzi z placzem pewnie przez te zeby... 😞 😞 😞
A poza tym to u nas oki...tylko mam dola bo nie mozemy znalezc czystej i normalnej chaty a zostalo nam 2tyg do wyprowadzki...buuu 😞straszne te mieszkania w Luton maja masakra 🤨
Dobra zmykam 🙂 🙂 🙂buziaki 😘 😘

Oj a tu dalej pusto...buu 😞 😞 😞moj synus ma od wczoraj goraczke...podaje mu panadol dla dzieci na kilka godzin znika i wraca,teraz mu podalam na noc...spi juz biedulek... 😞 😞 😞to chyba zeby...bo na gorze wychodza mu z trzy...i na dole dwa...jeden na gorze sie dopiero przebil a co z reszta...???ja sie wykoncze...gracjan caly dzien chodzi i placze,jest smutny,i caly czas na raczki chce.... 😞biedny 😞a w nocy to nam tak dal popalic...od trzeciej rano chyba z 6razy do niego wstawalam bo budzil sie i plakal... 🥴
Nie wiem corobic?chyba z nim jutro do lekarza pojde... 😞
Co tam u Was???odezwijcie sie buziaki 😘 😘 😘

• Mamusia
Siemka
Malinko jak nie wysoka ta gorączka to pewnie przez zęby...a jak wyższa to może 3-dniówka?
Oliwierowi wyszły 4....a 3 jeszcze nie ma i na szczęście jeszcze przy zębach nie gorączkował....jakoś łagodnie w miarę to przebiega......
Straszny gaduła z niego się zrobił....każdemu mówi CZEŚĆ.....nawet jak z pokoju wyjdę i wrócę to za każdym razem cześc mówi...a wczoraj w samochodzie się uśmiałam,bo do każdego kogo mijaliśmy cześć wołał....poza tym mama...tata....baba....dziadzia....nie.....pokazuje jak piesek robi...kot...i bobo...aaaaa jak chce spać....am jak chce jeść....buty.....i wiele innych
Teraz trze oczy więc ide go położyć
Miłego dnie Mamy i Dzidzie

cześć dziewczyny 😁 😁 😁

widzę że chłopaki postępy robią Bartuś też bardzo kontaktowny się zrobił potrafi w swój sposób przekazać o co mu chodzi 😁 lubię go słuchać hihi
Biedny Gracjanek - buziaczki dla niego na to cierpienie 😘 Bartek ostatnio marudzi i ślini się do tego katar gorączka - strasznie mu te ząbki dokuczają.Dzisiaj idziemy do lekarza bo kolejne szczepienie już trzeba a on ciągle zagilany 🥴...
No a jak tylko nam się uda "zajść" to Was powiadomię hihi...ja to zawsze chciałam mieć dużo dzieci - w szkole zawsze mówiłam że będę miała ich ośmioro 🤪 no ale wiek nie pozwoli mi na realizację 😉
Tak jak piszesz Maxarko fajnie by było jakby udała się dziewczynka no ale najważniejsze żeby było zdrowe a ciąża bez komplikacji...
Ciekawe jak to będzie hihi bo Bart zajmuje tyyyyyyyyyyyle czasu.Najlepiej jakbym w domu nic nie robiła tylko cały czas bawiła się z nim albo czytała mu książki.Mały czasowy terrorysta hahaha 🤪
w ogóle jak pioruńsko szybko leci czas - no masakra jakaś.Już za chwilę święta i nowy rok.Za szybko jakoś mi wszystko miedzy palcami przecieka heh...

buziaczki i pozdrowionka kochane dziewczyny 😘 😘 😘

• Mamusia
Witam
Dziewczynki od kilku dni piszę i za każdym razem posty mi się kasują 🥴
W skrócie
Malinko mam nadzieję,że z Gracjankiem już ok i nie gorączkuje 😘
Moni mam nadzieję,ze zasiewanie u Was dobrze idzie 😁......może w lecie plony zbierzecie 🙃Powodzenia z całego serduszka....i aż zazdroszczę........
U nas ok.....rozglądamy się za prezentami na mikołaja i sama nie wiem co kupić 🤢....Kacper chce telefon....a Oliwier na razie ma taki bębenek grający i głowy zwierząt na patyku ,śpiewające i ruszające mordkami jak się przyciśnie ucho ...wiecie takie do ujeżdżania 😁
Myślę jeszcze nad narzędziami......póznieej link wstawie,bo teraz znowy posta skasuje
Poza tym nie wesoło,bo Tata mój w szpitalu.....niestety przerzuty są 😞....czeka go chemia....ah święta mnie nie ciezą
A u Was jak przygotowania?....Pamiętacie w zeszłym roku z maluchami przy cycku choinkę ubierałyśmy....a w tym czeka nas nie lada wyzwanie ....GDZIE TĄ CHOINKĘ POSTAWIĆ?(żeby nie zwalili)
Dziewczyny się nie odzywają...chociaz ostatnio Niunia sie na NK pojawiła 🙂.....Fajna ta Amelka nasza....Może i do Nas zagladnie 🙃.....Fajnie by było zreaktywować forum 🤪
POZDRAWIAM WAS I ŚLĘ MOC BUZIAKÓW
Aha Dziewczyny uważajcie na jogurty.....straszne co się w nich znajduje ....w mlecznym jogurcie z owocami....nie ma ani mleka ani owoców....a składnieki to poprostu szok....sama chemia....dorośli po nich chorują...a co dopiero Dzieci...Puki co nie znalazłam jeszcze w miarę dobrego jogurtu z tych lodówkowych i na razie podaję Hippa serki z musli i jogurty z owocami
BUZKA 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
NARZĘDZIA GADAJĄCE
http://allegro.pl/fisher-price-gadajace-narzedzia-t8125-nowosc-i1329544632.html
ORKIESTRA
http://allegro.pl/fisher-price-mala-orkiestra-instrumenty-p9129-i1318270248.html
WARSZTAT
http://allegro.pl/fisher-price-uczony-warsztacik-z-narzedziami-5321-i1315251372.html

Hej 🙂Gracjanek juz goraczki nie ma...ale od kilkudni wrecz w nocy nie spimy bo tak nam daje popalic przez te zeby i sam sie bidulek bardzo meczy... 😞 😞 😞ale musimy to przebolec nie ma wyjscia... 🤪
Teraz spi kurde prawie trzy godziny...odsypia pewnie nocke... 🤨musze go zaraz obudzic bo pozniej mi bedzie szalal do polnocy he.. 😜
ja tez nie wiem co mlodemu na prezent kupic...nie mam juz pomyslow... 😞myslalam o akies zabawce edukacyjnej... 🙂Maxaro te zabawki bardzo fajne...moze cos podobnego tutajznajde.. 🙂
Przykro mi z powodu twojego taty Maxarko ale napewno wszystko bedzie ok...zdrowka mu zycze 🙂 🙂 🙂
A ja tak ostatnio o mojej mamie mysle...jak mi jej cholernie brakuje...sni mi sie po nocach...jak z nia rozmawiam i wogole...w styczniu dokladnie 21 bedzie 5 rocznica smierci...a ja wciaz wszystko pamietam jak z wczoraj... 😞i jest mi tak bez niej ciezko normalnie...ah ile we mnie zlosci...jak mama zmarla to bylam w Anglii...nawet sie z nia nie pozegnalam...czasami czuje sie winna...duzo by tu pisac...ale zaraz zaczne ryczec... 😞a moj ojciec sie dalej trzyma,pije i ma mnie i moje rodzenstwo w dupie...smutne ale prawdziwe 😞
Ok pozalilam sie i spadam 😞 😞 😞buziaczki dla was i malych skarbow