Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

hej babolki...no mój Bartoś spokojnie może dołączyć do brygady URWISÓW 😜...najfajniejsze jest wszystko to co mu nie wolno 🙃 utrapienie ,też się wydziera...całe szczęście przesypia całe noce (pół u nas w łóżku) i śpi do 8-9 rano...potem śniadanko i bajeczki...ogólnie potem to się snuje to się bawi - uwielbia budować z klocków 🙂 o 13-14 drzemka tak 2 godzinki...jak jest pogoda to spacer,podwieczorek,kąpiel,kolacja a spać idzie różnie o 21,22 zależy 😉
No a na wizycie okazało się że lekarz jakiś drętwy 😠 potwierdził ciążę i tyle i obliczył termin na 15 sierpnia....

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Bartoś śle dużo zdrówka dla Olisia 😁
U nas nic nadzwyczajnego się nie dzieje 🙂 Bartkowi idą 3 ząbki i marudzi 😞...poza tym lubi się uczyć nowych słów i liczenia 😜 ale jest bardzo niecierpliwy,trudno go zająć czymś na dłużej...
Ja na razie walczę z mdłościami i zaczyna mi widać brzuszek ...
Pozdrawiam serdecznie... 😘 😘 😘

• Mamusia
Witam
Ale pustki u NAS 😞.....a ja myślałam,że będziemy tu pisać przynajmniej jak maluchy skońcą 18.....LAT nie miesięcy 😜.........
Oliś już ok......obeszło się bez antybiotyku chociaż powiem Wam,że trochę z ty ryzykowałam,bo podejżewam,ze był jakiś stan zapalny w oskrzelach....ale dałam radę domowymi metodami tzn.pulmexem się smarowaliśmy i piliśmy flegaminę,a za pół godzinki oklepawaliśmy,poza tym sok malinowy i syrop robiony z mleczy i z lipy na przemiam ,no i kupny prawoślazowy.....bardzo Wam takie sposoby polecam 😉.....Nam sie udału do tej pory bez antybiotyku 🙃....no i chciałam jeszcze bańki bezogniowe postawić ,ale Mama gdzieś wyniosła i nie mogę znalezc.......
Poza tym rozpoczęliśmy wielką akcje pod tytułem"ODSTAWIANIE OLIŚKA OD CYCORA"....no i wczoraj w nocy chciałam mu w ogóle nie dawać.....bo już jakiś miesiąc temu przestałam go usypiać przy cycu.....no a teraz przyszedł czas na kolejny krok....no więc dostał tylkon 1 raz w nocy ,bo już tak wył i8 rzucał smokiem jak mu wpychałam.....a pózniej tylko smoka dawałam,ale i tak sie przebudził tylko raz....TAKŻE SUKCES MOJE KOCHANE.......Dzisiaj zrobię mu picie na noc i postaram się nie dawać.....Cycki jak na razie miękkie.....Trzymajcie kciuki 😜
No ,a poza tym niegrzeczny,łobuz,huligan i wyjec
JA JUŻ CHCĘ WIOSNY!!!!!!
I jak odstawie go wkońcu to marzę żeby sie naj......tak porządnie,bo od 2 lat w czystościach żyję(nie licząc 2 wesel 😉)
BUZIAKI KOCHANE
TĘSKNIĘ ZA WAMI
Malinko kochana co u Was ?
Moni jak się czujesz cięzarówko 😁?

• Mamusia
Witam
Dzisiejsza noc obyła się bez cyca 🙃.....Budził się,ale dawałam mu herbatkę 🤪......Cyce nadal miękkie.....Chociaż powiem Wam,że zle się z tym czuję.......Czuję się tak jakbym mu coś zabierała....coś ważnego....Chyba ja jestem bardziej od niego uzależniona.....Mam chyba chore trochę do tego podejście,bo czuję,ze jestem zła Matką,bo odstawiam go dla własnej wygody 🤨
😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
Buziaki

hej Maxaro...no ppustki tu u nas... 😞 😞 😞ja zagladam czesto ale jakos sie zebrac za pisanie nie moge...albo moj maz przeszkadza bo zaraz musi wiedziec co ja tu do was pisze... 🤨 🤨 🤨 🤪a nie o wszystkim musi wiedziec.... 😁 🙂 😆prawda??? 🤪
Dzis Gracjan spal w dzien z 15minut...masakra jakas...wsumie to sie wybudzil przez alarm przeciw pozarowy...ktory nam sie jakos sam kurcze wlaczyl...bo pieklam jedzonko w piekarniku i cos sie z niego kopcilo...pierwszy raz go uzywalam,szajs jakis,no i mlody pozniej stwierdzil ze nie bedzie spal i dopiero teraz usypia.Jeszcze go slysze ze sobie gada w pokoju,jejciu ile on ma w sobie energii... 🤢 🤢 🤢
A btak to u nas ok,chociaz ja jakas ciagle padnieta jestem...czasami nie mam sily na nic...tez juz bym chciala wiosny 🙂 🙂 🙂a tu jeszcze tak daleko... 😞 😞 😞
Maxaro napewno jest ci ciezko odstawic malego od cyca ale wydaje mi sie zedo tego niestety potrzeba czasu...a pomysl o tym ze moze przestanie budzic sie w nocy co i jemu i tobie nie zaszkodzi...kolezanka jak przestala dziecko karmic piersia(mial roczek)to automatycznie przestal sie w nocy budzic 🤪 🤪a i tobie przyda sie odrobina swobody ☺️ 🙂 ☺️
Wiesz nasze dzieciaczki tak maja ze jak sie do czegos przyzwyczaja to potem ciezko im sie pogodzic ze strata ale minie kilka dni i zapominaja... 🙂
To samo z Gracjanem pil mleko i soczki w butelce a jak mu dalam kubek niekapek...to protest i bek i ne ne ne...meczyalam sie z nim tak kilka dni,mialam czas ze oddawalam mu butelke bo nic nie pil a mi bylo go zal...ale pewnego dnia(okolo dwoch tygodni temu)schowalam butelke i dalam mu niekapka i tak caly dzien po lyczku pil...a dzis juz pije z niego super...i jestem i zniego i z siebie zadowolona 🙂 🙂dlatego ty tez Maxaro musisz byc cierpliwa, z czasem Oli zapomni o cycu i bedzie mu i tobie bardzo dobrze...zycze ci powodzenia 🙂 🙂 🙂i nie win sie 🙂 🙂 🙂jestes wspaniala mama 😘 😘 😘
A sie rospisalam hi
przepraszam za bledy...pisze szybko bo zaraz moj ciekawski maz zechce poczytac...nie dam mu tej przyjemnosci 🤪 🤪 🤪
Buziaki kochane 😘 😘 😘

• Mamusia
Cześć Dziewczynki
Patrzcie co wynalazłam na allegro
http://allegro.pl/pieluszki-formowane-tetro-blue-note-wielorazowe-i1409053817.html
strasznie drogie te pieluszki i ciekawe czy dobre
Myślicie już o sadzaniu na nocnik?
Ja planuję w lecie zacząć.......koło 2r.ż....
Pozdrawiam

Ja tezmysle ze Gracjana zaczne sadzac na nocnik w lato...bedzie wiecej okazji zeby mogl z gola pupka pobiegac 🙂
Dwa dni temu jakgo posadzilam na nocniku to szybko z niego uciekl... 🤪 🥴 😲wiec pewnie bedzie ciezko go odzwyczaic od pieluszki...
Fajne te pieluszki wielorazowe...ciekawe czy sa dobre... 😮no cena wysoka...hmm 🤔 🙂
Moje dziecko wojuje...ciekawe czy mi dzis zasnie w dzien...spalismy do 8.30... 🙂

Tak jak myslalam...Gracjan chyba nie zasnie tak szybko...skacze sobie w lozeczku i nie w glowie mu spanie... 😠 😠 😠

Moniczko a ty gdzie sie podziewasz...???odezwij sie...jak sie czujesz i wogole co tam u was??? 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej Hej jest tu kto?
Malinko no i jak ze spaniem Gracjanka?
Moniczek ,a Ty gdzie się podziewasz ciężarówko?Mam nadzieję ,ze dobrze sie czujecie?
Oli już prawie zapomniał o cycusiu.....pije w nocy wodę,ale i tak budzi sie tylko 2...3 razy....Powoli pewnie przestanie w ogóle wstawać 🤪
Teraz właśnie drzema,ale już tylko dopołudnia tylko,bo popołudniu go nie kładę.......
Czy Wasze Dzieci tez teraz tak duzo piją....Oliś sobie upieprzył taką małą butelkę z aventu i tylko z niej chce pić....a z kubka nie bardzo i ciągle tą butelke mi przynosi żeby napełniać.....

hej...no gracjana klade tak okolo 13 godz...i albo zasypia w pol godziny albo sie meczy dluzej...ale ostatecznie bez krzyku zawsze pada...he
Zauwazylam ze jak z nim przed drzemka nie wyjde na dwor to mu sie gorzej usypia...jednak pobyt na swiezym powietrzu dobrze na niego dziala.... 🙂
Gracjanowi ostatnio kupilam bardzo fajny kubek z aventa z miekim cienkim dziubkiem i on lubi z niego pic...a ztych z twardymi dziubkami narazie nie chce... 🤪
Teraz siedzi w krzeselku i jemy sniadanie...teraz juz nie chce jesc ....pol kromki chlebka kawalek parowki i ma dosyc... 😁 🙂
Trzeba sie zebrac do miasta na spacerek... 🙂 😘 😘 😘

No wlasnie Moniczko gdzie jestes???odezwij sie... 🙂 🙂 🙂

Dzis mojego meza siostra dowiedziala sie ze bedzie miala synka...jest w piatym miesiacu ciazy...bardzo sie ciesza bo maja corke co ma prawie 12lat...ale bedzie roznica wieku... 🙂 🙂 🙂ale to nic najwazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa... 🙂

Dziewczyny odzywajcie sie???
Gracjanek spi...a ja sie nudze,obiad zrobiony...kurczepowiem wam ze ostatnio strasznie sie nudze...Gracjan caly dzien lata,bawi sie a ja nie mam co z soba zrobic...azdziwnie sie czuje im Gracjan wiekszy tym bardziej umie sie sam soba zajac... 🤪i z jednej strony fajnie a z drugiej coraz bardziej teskni mi sie za praca i za ludzmi... 😞ah sie pozalilam 😞

hej moje kochane 😁 😎
ups przepraszam za tak długie milczenie... ☺️ ☺️ ☺️
Maxara wiesz ja też ostatnio myślałam żeby zapytać Was o nocnik 😜 ja próbowałam sadzać Bartusia to się drze strasznie i nie chce siadać,więc nocnik stoi jako ozdoba pokoju haha...
Malinka ja też mam problem z zasypianiem wieczornym - Bartek tak się nawywija zanim zaśnie że aż czasami to się spoci 🤔 no i niestety tak jak Maxara usypiam go w naszym łóżku.
A co do picia to i mój smyk strasznie duuuużo pije aż czasami sie dziwię gdzie to mieści...pije z butelki a kubeczek to tylko od czasu do czasu...
A ja czuję się już dobrze...mdłości prawie ustały i czekam teraz na wizytę 1 lutego i usg genetyczne...

buziaki dla Was i smyków 😘 😘 😘

Bartek też właśnie zasnął a ja robię obiadek
wczoraj byłam na USG - wszystko w porządku,fasolka rośnie zdrowo,a ja czuje sie coraz lepiej 🙂
Buziaki dla Was dziewczyny 😘
Maxarko tule Cie do serca

• Mamusia
Dzięki za pamięć i wsparcie Dziewczynki.....Już po wszystkim....dzisiaj było pożegnanie 😞
Moniczko super,że Agula rośnie 😜......Już masz praktycznie pierwszy trymestr za sobą 😎.....ale to zleciało
Muszę Olinka pochwalić....Odkąd go odstawiłam śpi rewela.....Budzi się jeszcze tak ze 2 razy....napije i dalej lulu....Faktycznie to prawda z tym spaniem od odstawieniu
No i Dziadyga Mała gada jak najęty.....Ostatnio łazi i do każdego KOCHAM CIĘ...... 🙃.......
Pozdrawiam

• Mamusia
Siemka Dziewczynki 🙂
Spadłyśmy na 3 stronę 😞...
Co tam u Was?
U nas wporzo.....Oliś waży 14 kg. 🥴...w szoku byłam jak go na wage postawiłam...Za to ja chudne 😜....Chce do wiosny zrzucic kilka kg 😜
Moni co u Was?Jak sie czujesz?
Malinko ,a o Was co słychać?
Pozdrawiam
😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘