Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Siemka
GRATULACJE DLA GRACJANKA 🙂....Duży ,grzeczny chłopczyk....moze zacznie wołać ,ze chce na na nocnik?
U nas się zbiera na burzę,ale na razie nie pada....może bokiem przejdzie?...a zresztą niech pada byle by jutro pogoda była piękna 😜....Dzisiaj sie ze 3 godz opalałam na podwórku,a Oliś nawet ładnie sie bawił,tylko od czasu do czasu za nim biegałam jak sie gdzieś schował...
Mój też jest urwis..Dzisiaj spał tylko 1 raz do południa i pózniej padł przed 19 tak,ze chyba zrobie mu od dziś tylko 1 drzemke,ale musze go tak do 111 lub 12 przetrzymac....
Skubaniec coraz więcej umie...codziennie coś nowego...Ostatnio jak sie go pytam....A jak ty masz chłopczyku na imie? to on Olis odpowiada 😜....ale tak to super mówi,ze mi się chce smiac
Dobra kończe,bo sie taka burza zerwała,że szok i kompa musze wyłaczyć ,bo jeszcze mnie piorun strzeli 🤪
BUZIAKI
😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witajcie kochane mamcie 🤪 🤪 🤪
no jak ja wam zazdroszczę tych nocniczków - mój na słowo nocnik zwiewa gdzie pieprz rośnie 🙃 🤪 BRAWO DLA GRACJANKA
Maxara ale żeś mi komplement trzasnęła - dzięki ale wcale taka twarda nie jestem - ostatnio załapałam doła : Bartek bunt dwulatka 😮 starszaki zbuntowane nastolatki 😮 a mąż sie zachowuje tak jakbym w ciąży nie była i miała z 20 lat 😠 😠 😠 wszystko na mojej głowie ech....
No ale kto jak nie kobieta poradzi sobie z tym wszystkim....dzisiaj też wstałam,zrobiłam dwa prania,upiekłam ciacho i zaraz spacer z Bartolinim 😜
no i pomału szykuję sobie wyprawkę dla mojej Tosi 😎 mogę sobie poszaleć na różowo hahah
Miłego dnia mamcie i duuuuuuuuuużo buziaków 😘 😘 😘

Oooo....bo nie wierze.... 🙂 🙂 🙂Moniczka nasza kochana sie wkoncu do nas odezwala... 😁 😁 😁
Super 🙂 🙂 🙂Tesknilysmy 🙂 🙂 🙂 🙂
Pozdrowionka 😘 😘 😘i uciekam narazie bo moj syn mi mieszkanie demoluje.... 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Siemka....... 😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮 co jest Malinko?
Pogoda się zepsuła 😞.....niestety......Także nudy się zapowiadają na dziś......
Dziewczyny Oliwier siada mi na nocnik 3 sekundy 😁...i to nogami włazi i kuca i woła siiiiiiiiiii 😁
Jeszcze za wcześnie.......Jak będzie cieplej to zaczynam mu na podwórko majtusie ubierac i uczyć go ,,podlewania,,kwiatuszków 😉.....Kacpra tak nauczyłam...Zobaczymy jak będzie z Oliśkiem.......
Pozdrawiam
😘 😘 😘 😘 😘 😘

Hej... 🙂
A wczoraj sie z moim pozarlam...tak fest... 😞 😞 😞dzis juz niby ok...wyjasnilismy sobie wszystko ale i tak mam dola...nie ktorych slow ktore powiedzial sie nie zapomina... 🥴 🥴ale szczegoly napisze jak bede sama...bo teraz poszedl do sklepu i zaraz wroci... 😮
Znajomi maja przyjsc z 4letnia corka...oj cos czuje ze bedzie wyrywanie zabawek... 🤪 🤪 🤪troche sobie podrinkujemy... 🤪 🤪 🤪
Maxaro Gracjan to mi raz na nocnik nasiusial a potem go sadzalam i nic...ale przyjdzie czas to bedzie rada...:0ja to tylko zaluje ze nie mam ogrodka to mi Gracjan nie bedzie mial gdzie z golym tyleczkiem polatac i popodlewac krzaczki...buuu 😠 😠 😠
Pozdrowionka i buziaki dla maluchow 😘 😘 😘

• Mamusia
Siemka
Malinko ja to sie ostatnio non stop kłócę ze swoim....debil jeden....w niczym mi nie pomaga,bo on jest zmęczony ciężką praca,a jak weekend przyjdzie to wy....albo na ryby albo do kumpli,a ja sama z dziecmi.....normalnie nie raz mi sie ryczeć chce przez niego......chłopy to h.........
Moni kochana 100 lat Kochana z okazji 18-stych urodzinek
Buziaczki

dzięki Maxarko ☺️ ☺️ ☺️ matko te 18 już z dwóch stron i jeszcze buuuu..... 🙃
dziewczyny może to wiosna tak na chłopy działa 😮 bo mój tez fisiuje aż przykro sie robi kurcze....
tutaj człowiek się poświęca rodzinie i domowi a mąż kurde najbliższa osoba w ogóle nie wspiera tylko traktuje podaj,przynieś,pozamiataj 😠 😠 😠 ja tu jak wieloryb sie toczę a on mówi że przesadzam z tą ciążą 😮 😠 😮 i na przykład potrafi MNIE wysyłać do sklepu ( a mieszkamy na III piętrze 😲 )
No ale cóż - przecież oni nigdy nie dorastają 🙃
Co do ogródka to też żałuję bardzo że go nie posiadam 🙃 najfajniej puścić smyka w gaciach ii niech się uczy...Bartek na razie tylko "zgłasza" jak już w pieluszce ma zawartość hihi
mam nadzieję że w końcu przekona sie do nocnika...a póki co to uczy sie nowych słówek 😎 i może je potem w kółko powtarzać....uwielbia drewniane klocki i ciuchcię...każe siadać z nim na podłoge i razem sie bawić 🤪,ale czasami potrafi dopiec że hoho...no i problem przy ubieraniu - wierzga jak koń 🙃 🤨
Przesyłamy Wam buziaki 😘 😘 😘
Miłego dnia

ło matko dziewczyny jak u nas gorąco uffff 🤔 - najchętniej chodziłabym w bikini heheheh 🙃 tylko hmmmmm...nie szyją takowego w rozmiarze wieloryba 🤪
mam ostatnio problem z Bartem 😞 wybudza sie w nocy,wstaje z łóżka i płacze 😮 a ja nie wiem o co chodzi...chociaż zastanawiam się czy to nie od ząbków ??? bo akurat wychodzą mu kły - dwa przebite i dwa "spuchnięte" - jak myślicie?
poza tym to bywa grzeczny hihihi 😁
buziaki 😘 😘 😘

• Mamusia
Siemka
Moni ślicznie wyglądasz 🙂
Na 99% zęby i na 100% kły......Ja miałam takie jazdy z Oliwierem jakiś miesiąc czy dwa temu....pisałam Wam o tym....ryczał....nie mogliśmy go uspokoić ....nurofen na kilka godz pomagał....gryzł kocyk ,smoczki,piżamkę i trwało to dość długo....najpierw jeden kiełek sie przebił ,a jakiś tydzień temu drugi...te dolne oczywiscie....To były jego ostatnie ząbki,które mu wychodziły i zdecydowanie najgorsze...ja juz normalnie nie wiedziałam co z nim robić.....ryczał...darł sie,a zębów nie było......Wtedy właśnie odrzucił raz na zawsze smoczek...ja mu go wpychałam jak płakał w nocy,a ten wyrzucał i jeszcze gorszy krzyk....no i sie skończyło smoczkowanie....
Moni takze Ci współczuje......Dawaj mu nurofen co 6 godz po 5ml......bo innego sposobu nie ma......To trwa jaies tydz lub dwa i pózniej cisza......i nagle zabek jest
Malinko ,a Twój Gracjan ma juz wszystkie kły? 😮

Hej...no wydaje mi sie ze Gracjan nie ma jeszcze zebow tych z tylu...ale nie jestem pewna,bo do buzi minie da zajzec....a raz to mnie tak ugryzl ze szok za to ze mu palca do bbuzi wsadzilam.... 🙂 🙂 🙂
Teraz spi moja bestia mala to spokoj mam... 🤪 🤪 🤪
Moni dla ciebie na te nieszczesne zabkowanie 😘 😘 😘 😘

Halo....halo... 🙂 🙂 🙂gdzie sie babeczki podziewacie????
U mnie nuda...mlody spi,zaraz moj zpracy wroci to lece do miasta na jakies zakupy i solarium.... 🤪 🤪 🤪
Jak tam u was z pogoda...?
Tu jak zwykle pochmurno i wietrznie.... 🤨 🤨 🤨ale mi brakuje polskich upalow...jeziora...morza....lasow...i mojej wioski na ktorej sie wychowywalam... 😞 😞 😞smutno mi tu...chce do Polski....a lecimy dopiero 22lipca.... 😞 😞 😞
Buziaki 😘 😘 😘

• Mamusia
Siemka
Upały Malinko to mało powiedziane....ja nie muszę na solarium chodzić,bo spacerując z Olim sie zjarałam na murzynka 😉.....22 lipca to już nie długo.....dasz rade....Ja Ci pogode zamówie..... 😉
Olisiek jest tak niegrzeczny ,że ja już wysiadam......cały dzień za diobłem biegam......a on dom ...podwórko...dom ...podwórko...i na ulice mi zwiewa....Dzisiaj sobie sam dvd włączył i Piłe 7 oglądał...no ja juz nie mam siły do niego.....
Moni,a co u Ciebie?
Buziaki

• Mamusia
Siemka Laski
Co tutaj tak cicho?
Malinko co u Ciebie?Lepiej juz z Mężulkiem?
Moni,a Ty jak sie czujesz?.....Kupujesz wózek dla rodzeństwa?...bo się właśnie tak zastanawiam jak będa spacerki w sierpniu u Was wyglądać?
U mnie pogoda sie popsuła....w dodatku angina mnie zaatakowała tak ,ze wczoraj w nocy to myślałam,ze umrę...dreszcze ,bóle,łykać nic nie moge...Mam nadzieje,ze Oli sie nie zarazi,bo ja od Męża złapałam.....Mój diabełek to już takie jazdy kręci,ze normalnie wysiadam....Ucieka mi z domu w skarpetkach....biega tylko z krzesłem po domu i sobie pod drzwi podkłada....wystarczy,ze go na chwilke z oka spuszcze...no szok....wyłazi wszędzie ,do zlewu włazi,na parapety,w szufladach sobie siedzi.... 🤔
Dobra juz nie biadole,bo pewnie to znacie
Buziaki
😘 😘 😘 😘 😘

Hej!
Maxaro jajuz nie mam sily na tego mojego meza....normalnie co juz sie wydaje ze bedzie ok...to znowu sie klocimy....chodzi glownie o pieniadze...o te ze np jak dzis zobaczylam super buty dla mnie to stwierdzil ze to glupota...i wogole....i co ja potrzebuje to glupota...ryczec mi sie chce...bo chodze ubieram sie w lumpeksach...zaluje sobie na nowy ciuch,nawet na mleczko do demakijazu....ale juz mam dosyc bo on ciagle mi wyrzyguje pieniadze...ze na co ja tyle kasy wydaje... 🤨 🤨 🤨a kur...za przeproszeniem wszystko idzie na zarcie....a pan wielmozny byle czego nie zje... 😠 😠 😠a nawet jak chce z siostra wyjsc na drinka czy kawe to robi mi awantury..... 🤨 🤨 🤨dobra koncze bo cos mlody buczy... 🤨 🤨 🤨bede pozniej to sie odezwe 😘 😘 😘

Hejka!
Maxaro lepiej sie juz czujesz???mam nadzieje ze tak 😘 😘
Usypiam mojego malego czorta w pokoju...ale slysze ze jeszcze sobie gada.... 🤪mam nadzieje ze zasnie... 🤨
Wczoraj sie pozalilam na mojego... 😲tak wiec dzis nic o nim nie wspominam...obiecal poprawe...zobaczymy... 🤨
Gracjan tez diabelek...tez wszedzie wlazi...i sciaga sobie ciuchy...ja rano wstaje a ten bez skarpetek....bez pizamy...tylko pampersa jeszcze nie umie sciagnac na szczescie.... 🤪 🤪 🤪ale jak tak czytam co Oli wyprawiato stwierdzam ze jest lepszy od Gracjana hi...bo jeszcze mi mlody do zlewu nie wlazl ani na parapet... 🤪 🤪 🤪to masz wesolo ... 😁Gracjan za to na placu zabaw przechodzi siebie...lata jakopentany a ja za nim...bo boje sie ze mi gdzies wyrznie z jakies zjezdzalni.... 😠 😠a wogole nie ma poczucia ze moze sobie krzywde zobic...no coz jeszcze za maly jest.... 😲poczekamy to zmadrzeja te nasze maluchy...ale kiedy to bedzie.... 🙃 🙃a no i Gracjan w w wozku nie chce siedziec po 5minutach wyje i chce wyjsc...bo sam chce isc... 🥴
Moni wlasnieco tam u ciebie???dalej spowiadaj nam sie tu....???? 🙂 🙂 🙂
Buziaki 😘 😘 😘

• Mamusia
Siemka
Dzięki Malinko,ze pytasz o moje choróbsko 😘....już praktycznie zdrowa jestem 😎.......Gorąco się znowu zrobiło więc spacerujemy z Olim 😜...
Diablisko moje nie lubi kakaa...bo mu chyba od 4 dni robiłam na bebiku i teraz mu daje do łóżka,bo on z flachą wody lub czegoś zasypia,a ten do mnie nie cie tzn. nie chce....ja mu wpycham ,a on nie cie....i w końcu mu musiałam wody przynieść,bo sie drze.....Ja mu kupuje żywiec owocową,bo jakoś czystej mu nie dawałam i nie chce pić...no a teraz kompot z truskawek też bardzo mu smakuje i soki marchwiowe......
Nie wiem jeszcze co pisać,bo mam tyle roboty jak on idzie spać,że szok....właśnie teraz dopiero pranie musze wywiesić ☺️...bo przy nim to ja nic nie moge zrobić....
Buziaki
☺️ ☺️ ☺️ ☺️

o matko dziewczyny 😮 😮 😮 chłopaki nieźle Wam w kość dają 😜...mój Bartek najdalej na stół wlazł hihi innych pomysłów nie ma - jedynie przyciął sobie paluchy bo lubi u Olki w pokoju drzwiami trzaskać 🙃 😮...poza tym to nie mam problemu...w wózku jeździ jak ma ochotę albo prowadzi go a do picia mogę dać mu wszystko od czystej wody po soki 😁
a w domku potrafi sobie usiąść na podłodze i grzecznie sie bawi albo autkami albo ciuchcią...oczywiście dużo daje posiadanie starszego rodzeństwa - pomagają jak tylko mogą 😎
a ja cóż - słoń w składzie porcelany - sapiący jak stara lokomotywa...wczoraj byłam na wizycie i lekarz kazał mi zwolnić tempo bo wysiadają mi nogi i serducho - więc leżę dupką jak tylko mogę 🙂
Maxara wózka nie kupuję - głęboki mam po Bartolku a on jeździ w spacerówce...tak jeździliśmy ze starszą dwójką - na dwa wózki 😁
Malinko to przykre jak dwie kochane osoby kłócą się o kasę 😠 też to przeszłam ... cholera jakby kasa była w życiu najważniejsza 😞
trzymajcie sie babeczki cieplutko - pozdrawiam serdecznie i ślę z Bartusiem buziaki dla Was i chłopaków 😜 😘 😘 😘

Witam!
Zla...niewyspana....i wogole jakas nie taka dzisiaj jestem.... 😞 😞 😞
Moj mnie wkurzyl bo spi sobie wielki pan!!!a ja musialam wstac...w d... mam wszystko...jeszcze sie na nim odegram... 😠 😠 😠

• Mamusia
Siemka
Malinko ja mam z moim to samo...też wiecznie przemęczony jest i ni h...sie dzieckiem nie zajmie...a ja to cały dzień leże do góry c..... 😁......
K.....to moje dziecko to na 100 ma adhd 😁,bo robaki wykluczam ,bo odrobaczaliśmy go jakiś miesiac temu i po tyg powtórka......On biega jakieś 10 godz non stop.....nawet jak sie wywróci i nogę obije albo łape to nawet nie zapłacze tylko wstaje i biegnie dalej....dzisiaj go np.z wodą utlenioną goniłam po podwórku....nosz......
Kurcze burz przeszła dzisiaj straszna i prawie nas złapała jak wracaliśmy do domu z zakupami....przemoczeni dotarliśmy,bo matka matołek parasola nie wzieła ani folii ☺️
Aha i jeszcze moje dzisiejsze odkrycie....malowanki wodne-polecam dzisiaj nawet mój adhdowiec sie nimi zainteresował i pięknoie mu szło...tylko pozniej wode z kubeczka pić zaczął....wstawie Wam zaraz linka z tym jak na all znajde
W ogóle to ja nie wiem co on ostatnio ma z tą woda....z wanny tez pije....bierze kubek albo łódke i se pije 🥴
Piszcie coś
Buziaki
😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘