Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

no cześć Mamunie!!!

Madzia zapomnisz szybciej niż myślisz...ja miałam taki ciężki pierwszy poród,myślałam że umrę a tu widzisz już mam trzeciego skarba,a mój małżonek zaczął już wszystkim rozpowiadać że jeszcze córeczka kolejna mu się marzy 🤪 🤪 🤪

No ja na razie planów takich nie mam po trudach porodu ale to zrozumieją tylko kobiety hihi...

mój Bartuś ogólnie grzeczny,jak nie śpi to się rozgląda tak jak Oliwier Maxary :P nie lubi tylko na razie kąpieli ale mam nadzieję że jak będzie starszy to się zmieni...a wasze maluszki lubią kąpiel??

Nie dokarmiam ani nie dopajam,jest tylko na moim cycu i mam nadzieję że jak najdłużej...Tomka karmiłam 13 miesięcy ale Olę tylko 3 ...

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mój mały to się przy kąpieli tak drze,ze wytrzymac nie mozna.....ale ja go kąpię co drugi dzień.....chociaż połozna mi mówiła,ze raz w tygodniu nawet wystarczy.....no ale ja częsciej wolę.....a jak nie jest kąpany to go przemywam woda i codzienie woda przegotowaną oczka i buzke

• Mamusia
🙂
Tak karmie piersia...moja mała -odpukac- spi ,je i kupki robi...tez jak lezy to sie rozglada...robi przeslodkie minki...az sie napatrzec nie mozemy..
Byla u mnie polozna i kazala werandowac...po kilku dniach..wczoraj nadszedl dzien spacerku...ja nie wierze w przesady choc tez juz slyszalam o takim,ze sie przed chrzcinami nie powinno wychodzic tyle,ze ja mam chrzciny dopiero po drugim etapie szkolenia mojego "M:" wiec w drugi dzien swiat Bożego narodzenia wiec nie trzymam malej w domku do tego czasu bo korzystam z pieknej pogody 🙂 🙂

Mam nadzieje,ze zapomne narazie jeszcze macica daje o sobie znac wiec calkiem fajnie nie jest...ale juz blizej niz dalej 🙂 🙂

Witam Was październikowe mamusie 🙂

Jeszcze tak niedawno pisałyście jak to już byście chciały tulić swoje maleństwa a tu już tematy o karmieniu kąpielach przewijaniu :laugh: Jejku jak ja dziewczyny Wam zazdroszczę :P
Ja już leżałam w szpitalu na podtrzymaniu bo mój Bartek chciał na ten świat wyjść ale to jeszcze byłoby trochę za wcześnie 😉

Dziewczyny ucałujcie swoje maleństwa od grudniówek i niech Wam się zdrowo chowają 🙂 🙂 🙂

Cześć mamusie i szkraby !!!

Agnieszko,dziękujemy za buziaki na pewno zostaną przekazane :P

Mojemu Bartusiowi coraz dłużej nie chce się spać 🙃 absorbuje wtedy cały czas bo...lubi oglądać mieszkanie na przykład hi,hi...lubi jak mu opowiadam co robię i gdzie chodzimy,a jak muszę posprzątać to zaczynam od odkurzania bo leży wtedy spokojnie 🤪 ...A jak Wasze maluszki?Lubią być na rączkach?Bartek najlepiej lubi jak go kładę na brzuszku na moim brzuszku :P

Pozdrawiam i życze miłego dnia!!!

• Mamusia
Witam Mamusie!!!!......bo juz nie Ciężarówki..... 🙂 .....Agnieszko dziekujemy za buziaki i odwzajemniamy 😘 ....trzymamy kciuki za Ciebie i Bartusia......Juz niedługo bedziesz go tulic tak jak my nasze Skarbeczki....Puki co rozkoszuj się ostatnimi chwilami wolnosci....pózniej za tym zatesknisz 😉 ......Mojego Oliwierka mało nosimy na rekach,bo nie chce go uczyć.....W dzien czasem pomarudzi,ale nie drze sie tylko maruda taka jest.....za to w nocy daje pospac.....budzi sie co 3 godziny....possie cyca z 10 min i dalej lulu....dzisiaj o 10 wstalismy ☺️ ☺️ Paulisiu co do diety...to powiem Ci szczerze,że ja narazi nie szaleję,bo małemu nie chce zaszkodzic.....Obiady to praktycznie zupy na rosole z mrchewka ipietruszką z ryzem lub grysikim.....a śniadania i kolacj to iałe pieczywo z szynka drobiowa ,ewentualnie biały lub zółty ser.....jabłuszko pieczone dzisiaj jedliśmy....sok z marchewki tez był....cielęcinka gotowana w zupce.kura,wołowinka.....biszkopty.....mleka mało piję,bo boję sie skazy białkowej zeby nie dostał.....no to tyle....al ój ma dopiero 2 tygodnie i powoli mu bede wprowadzac inne papu....aha duzo wody i herbatek-pokrzywowa i z melisy(śpimy po nij że ho ho).....POZDRAWIAMY!!!!

Witam!!!
Paulisiu,tak jak Maxara napisała to praktycznie wszystko gotować trzeba...nie wolno smażonego i należy unikać ostrych przypraw...ja jeszcze oprócz tego co Maxara to dużo nabiału jem,najczęściej jogurty...

Dzisiaj w nocy Bartuś nie bardzo chciał spać 🙃 ale całe szczęście nie płakał tylko postękiwał sobie...teraz chociaż pozwolił mi zjeść śniadanko 😁 ...

Słonecznie dziś więc na spacerek pójdziemy...

Życzę miłego dzionka...buziaki dla maluchów 😘 😘 😘

• Mamusia
czesc dziewczyny troch emnie nie bylo ale z cvzasme kiepsko sprztam w wolnych chwilach albo goscie a tu sobie poczytam itd 😁
mam pytanie dajcioe jakis dobry krem na rozstepuy bo na dupie mam zebre!! a wae mam 53 kilo i chce juz przy takiej zostac inie spadac z niej bo fogurke mam super brzuscha juz tez nie ma uino linee mam brazowa ale zejdzie ino te rozstepy mnei rozszpecaja ... i pytanko do cesreczek kiedy moizna isc na solarke?? bo ja juz bym poszla zeby je zakumflowac- rozstepy bo nei wytrzymam :P
ide zaraz zbierac si ena spacer 🙂 ino przeprostuje wlosy
aha i sie pochwale ze krwawilam tylko 5 dni po cearce i sexik juz byl w tamten wekend pierwszy :P
a amelce pepek odpadla po 8 dniach polozna go ukrecila wieczorem jak zdjecie mojej kluski 🙂 wrzuce o ile sie da a jak nie to na nk
wczoraj bylismyan wizycie kontrolnej i z najnizszej wagi urodzeniowej 2760 teraz ma 3300 poo 20 dniach 🙂 jest co noisic a kocha raczki 🙂

• Mamusia
czesc dziewczyny troch emnie nie bylo ale z cvzasme kiepsko sprztam w wolnych chwilach albo goscie a tu sobie poczytam itd 😁
mam pytanie dajcioe jakis dobry krem na rozstepuy bo na dupie mam zebre!! a wae mam 53 kilo i chce juz przy takiej zostac inie spadac z niej bo fogurke mam super brzuscha juz tez nie ma uino linee mam brazowa ale zejdzie ino te rozstepy mnei rozszpecaja ... i pytanko do cesreczek kiedy moizna isc na solarke?? bo ja juz bym poszla zeby je zakumflowac- rozstepy bo nei wytrzymam :P
ide zaraz zbierac si ena spacer 🙂 ino przeprostuje wlosy
aha i sie pochwale ze krwawilam tylko 5 dni po cearce i sexik juz byl w tamten wekend pierwszy :P
a amelce pepek odpadla po 8 dniach polozna go ukrecila wieczorem jak zdjecie mojej kluski 🙂 wrzuce o ile sie da a jak nie to na nk
wczoraj bylismyan wizycie kontrolnej i z najnizszej wagi urodzeniowej 2760 teraz ma 3300 poo 20 dniach 🙂 jest co noisic a kocha raczki 🙂

hej kobitki! 🙂
co u was słychac??ja mam chwile bo Gracjanek spi... 🙂 a i ja zaraz sie troche zdrzemne... 😉 mój pulpecik waży już 5kg...wiec jest co nosic i rece odpadaja... 😲 niunia90 mój mały tez kocha byc noszony...ale jak mu odmowic jest taki słodki... 🙂 mam pytanko do dziewczy ktore karmia butla...wiecie może jak zatrzymac laktacje???nie mam tego duzo ale piersi jeszcze bola i czasami kłuja jakby mi ktos igly wbijał... 😞 położna radzila mi sie napic herbaty z szałwi...zobaczymy czy pomoże... 🥴 niunia90 jeżeli rozstepy masz jeszcze czerwone to lepiej ich jeszcze nie opalac bo koleżanka tak zrobiła i dało to taki efekt że rozstepy zrobiły sie jeszcze bardziej widoczne... 😲 wiec lepiej zaczekac az same zbledna troszke... 😉 ja juz tez nie moge sie doczekac jak pojde na solarium... 😉

pozdrowienia i buziaki dla was ode mnie i Gracjanka 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Witam Mamuśki......My tez dziś na pierwszym spacerku w wóziu bylismy.....Mały spał jak suseł......Ja też już praktyczni nie krwawię i w szoku jestem,bo myslałam,że to dłużek]j potrwa.....a jak u Was?Nie za szybko mi to przechodzi?.....Z seksikiem-to jeszcze potrwa,bo szwy jeszcze nie rozpuszczone mam.....i szczypie......zresztą po 6 tyg dopiero chyba zaryzykuje....no i musze po jakiejs spiralce albo wkładce pomyslec......Malinko co do zatrzymania laktacji-to noś dobrze przylegający biustonosz,nie odciągaj pokarmu,bo to stymuluj piersi do laktacji....jezeli pokarm zalga w piersiach to przykładaj do nich 2-3 razy dziennie zawiniete w serwetkę kostki lodu....Powoli stracisz pokarm.....Sory ,że zapytam-ale nie myslałąs Malinko żeby chociaż troszkę mleczka z piersi dawac Gracjankowi?A co do wagi mojego Oliwierka-to ja sie dowiem ile wazy w przyszłym tygodniu,bo mamy isc do pediary.....A Wy juz byłyscie?bo mi powiedziały pielęgniaki,że jak 3 tyg skończy....aha dzisiaj o 10.03 skonczył 2 tyg:laugh:
Jakie witaminki dajecie maluchom-bo mój K i od dzis D3

• Mamusia
malinka24 napisał:
hej kobitki! 🙂
co u was słychac??ja mam chwile bo Gracjanek spi... 🙂 a i ja zaraz sie troche zdrzemne... 😉 mój pulpecik waży już 5kg...wiec jest co nosic i rece odpadaja... 😲 niunia90 mój mały tez kocha byc noszony...ale jak mu odmowic jest taki słodki... 🙂 mam pytanko do dziewczy ktore karmia butla...wiecie może jak zatrzymac laktacje???nie mam tego duzo ale piersi jeszcze bola i czasami kłuja jakby mi ktos igly wbijał... 😞 położna radzila mi sie napic herbaty z szałwi...zobaczymy czy pomoże... 🥴 niunia90 jeżeli rozstepy masz jeszcze czerwone to lepiej ich jeszcze nie opalac bo koleżanka tak zrobiła i dało to taki efekt że rozstepy zrobiły sie jeszcze bardziej widoczne... 😲 wiec lepiej zaczekac az same zbledna troszke... 😉 ja juz tez nie moge sie doczekac jak pojde na solarium... 😉

pozdrowienia i buziaki dla was ode mnie i Gracjanka 🙂 🙂 🙂

Malinka ja brałam BROMERGON 2 razy dziennie po posiłku.Kilka dni miałam piersi zwiazane bandazem elastycznym, ale najpierw musiałam siacnac pokarm na maxa i ograniczyc spozywanie plymow.A tabletki wypisal mi ginekolog. Zrob z tym koniecznie pozadek, bo polozna mi powiedziala, ze moze to sie nawet skonczyc u chirurga jak nie pozbede sie pokarmu....Buziaki dla wszystkih 😘

• Mamusia
dzien dobry mamusie, bo ja to jeszcze ciezarowka jestem 🙂

macie kochane pociechy az wam zazdroszcze 🙂

bylam u lekarza w pn i tam gdzie bede rodzic podobno w ogole nie stosuje sie nacinania wiec jestem w niebowzieta bo tego najbardziej sie balam 🙂

ucalujcie wasze dzieciaki od ciotki klotki grudniowki 🙂

no hej...

Agniesiu dziękujemy za buziaki - przekazane 😉,niedługo i Ty doczekasz się swojego szkrabka !!

Maxara mi też krwawienie już prawie znikło,myślę że nie ma w tym nic dziwnego,w sumie każdy ma inny organizm...Ja też daję maluszkowi wit. K i D ...
A do seksiku już tęsknię ale też mam jeszcze nierozpuszczone szwy i muszę czekać 🤢 A jak chodzi o antykoncepcję to ja chcę brać zastrzyki...raz na trzy miesiące i z głowy...

Odbierałyście już becikowe?Ponoć trzeba zaświadczenie od lekarza że się było pod opieką co najmniej od 10 tygodnia...Też wymyślili co?A jak ktoś sie dowiedział o ciąży później???Rząd zajmuje się pierdołami według mnie 😠 😠

Pozdrawiam i przesyłam całuski ode mnie i Bartusia 😘 😘 😘

Niunia na rozstępy najlepsze serum z firmy Dax Cosmetics...wypróbowałam na sobie bo po Tomku wyglądałam okropnie,próbowałam różnych preparatów i ten był najlepszy...A co do solarium to tak jak pisała Natalia lepiej poczekać aż troszkę zbledną...Buziaki

• Mamusia
Hello....Moniczek ja juz dawno becikowe odebrałam....no i jeszcze przed 1 listopaa zdazyłam,więc nie potrzebowała tego zaswiadczenia 🙂 ....cwana bestia ze mnie.....Biedna jstes Malinko z tymi piersiami.....ja mam pełne jż o 3 godzinach jak Mały spi......no ale on pózniej wyciagie...a Ty Bidulko musiszsama sobie radzic.....Nie wiem może poproś o pomoc położna albo idz do gina,bo tak jak pisze Natalia nie ma z tym zartów.....Ja słyszałam,ze ie mozna odciagać jak sie chce pokarm stracic,bo odciagajac stymulujesz piersi do dalszej laktacji....ale moze faktycznie z kims madrzejszym 😉 niz ja to skonsultuj....

Hej kobitki!dzieki Maxaro za rady... 🙂 no mam problem z piersiami...leci z nich teraz malutko i jest to taka woda...ale bolą jeszcze...niby nie sa twarde... 😲 a wczoraj rozpuscily mi sie szwy... 🙂 ale nadal czuc tam zgrubienie...no mam nadzieje ze jeszcze troszke i bedzie tam na dole wszystko po staremu....hihi 🙂
Gracjanek leży grzecznie w łóżeczku... 🙂 słodki jest... 🙂 no ja czekam na pesel małego zeby odebrac becikowe 🤔

pozdrawiam 🙂

Dzień dobry mamcie!!! 🤪

U mnie w nocy spadł śnieg 😞 czuć pomału zimę a ja jej tak nie lubię 😞 ...

Mam pytanie do mam karmiących piersią...czy pijecie albo jecie coś na zwiększenie laktacji??Jakoś chyba mam mało pokarmu czy co...mały budzi mi się co półtorej godziny i sprawia wrażenie ciągle głodnego...

siostra przywiozła mi sprzęcik do ćwiczeń...będę próbować upodobnić się do ludzi 😉 bo wyglądam jak nadmuchana oponka hihihi...

Pozdrawiamy i ślemy buziaczki 😘 😘 😘

• Mamusia
ja na zanik okazrmu rowniez bralam brmergon i wiazalam peirsi bandazem hodz pwoiem ze trszke jak nacisne t taka jak by margaryna wyplywa 😁
ej alski co wy juz becikowe debrayscie??!11 🤨 ja jeszcze ie ;/ czekam na sel- bo chyba jest potrzebny do becikoweo co nie??
a mowilam ze beda jaja z tym becikowym - zaswiadcznie- dlatgeo wczesniej sie w nie zaopatrzylam 😁 bo u mnei karte ciazy zatrzmuje szpital