Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

agata_1982 napisał(a):
moja średnio 100ml ale to cięzko tak powiedzieć jak ma dłuższa przerwę to 110ml jak krótszą to np. 90 ml a potrafi za godzinę po jedzeniu wołac znowu, wtedy daje jej troszke mniej ok 70-80ml
a nie da się pomylić że nie dojadła bo jak jest głodna to za chwilę ssie paluchy a później juz jest serenada 🙂

Kurde no a moja nie daje serenad dlatego mam problem ale zaraz zaradzimy 🙂
butelka z cycusiowym smokiem juz jest i sprawdzimy ile dziewcze wypija

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
cześć dziewczynki, chatka posprzątana, wszystko przygotowane i malutka śpi. Mam nadzieję ze lek jej pomoże i nie będzie ulewać, dziś po podaniu już lepiej. Ja nie wiem ile zjada bo ciągnie z cyca,u mnie niestety to że ciągnie piąstkę czy paluszki to nie oznacza że jest głodna, ma bardzo wypracowany odruch ssania i co napotka na drodze to do buźki i ssiemy opócz smoczka on za bardzo jej nie leży. :silly

• Mamusia
Wita,my
Mała usypia....noc przespana 2 razy wstawalismy.... 🤪
Maggie, Letka, Anulcia dajcie znac czy juz tulicie swoje niunie 🙂 🙂 🙂 🙂
Ale sie zimno zrobiło ....nie wiem jak ubrac mała....byłyscie dzisiaj na dworze....i jak ubieraliscie swoje niunki....
U nas nie było pomyłek typu miała byc cipka a urodziły sie jajka.... 🤪

• Mamusia
ANIA100 napisał(a):
cześć dziewczynki, chatka posprzątana, wszystko przygotowane i malutka śpi. Mam nadzieję ze lek jej pomoże i nie będzie ulewać, dziś po podaniu już lepiej. Ja nie wiem ile zjada bo ciągnie z cyca,u mnie niestety to że ciągnie piąstkę czy paluszki to nie oznacza że jest głodna, ma bardzo wypracowany odruch ssania i co napotka na drodze to do buźki i ssiemy opócz smoczka on za bardzo jej nie leży. :silly

jaki lek na ulewania

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
ANIA100 napisał(a):

jaki lek na ulewania

🤨 Mój też ulewa ... co to za specyfik ?

Witam dziewoje, młody się weranduje na śpiocha więc mam chwilkę, ale raczej niedługą, bo zaraz karmienie 😜

Ja w porze karmienia dziś rano odciągnęłam na luzaku 130ml z lewego, ale mój zjada jakieś 110 w porywach 120 ml. I też lubi ssać więc ja raczej z zegarka wiem kiedy jest głodny, albo jak łapczywie łapie smoczek a potem go wypluwa i ryczy to też znak, że czas wyjmować cyca :P
Tadeo chyba ma skaze białkową (mój mąż ma więc jest 40% prawdopodobieństwa że on też). Ma na buzi krostki, czerwone placki i popękaną skórę za uszami, a dziś w nocy mi regularnie rzygnął 😮 😮 😮 bidoczek 😞 😞 pomimo, że mleka i pochodnych nie jem od dwóch dni... No nic, poczekam, a jak się nie poprawi to ma pewnie alergię na co innego. A tak chciałam, żeby nie był alergikiem pokarmowym no i klops 🤢 🤢 Ja to sobie mogę chcieć.

Poza tym nie dogaduję się z M. ... Nawet zaczęłam się zastanawiać, czy ten nasz ślub kościelny zaplanowany na czerwiec ma sens 😞 😞 Mega beznadzieja 😞 😞 😞 Nic mnie nie cieszy, no może poza usmiechem mojego syna, pierwszym świadomym skierowanym w moją stronę 🤪 Ale jak M. wraca z pracy to rozmawiamy tylko o dziecku niemal jak obcy z obcym 🤢 🤢

• Mamusia
kahlanik napisał(a):
Witam dziewoje, młody się weranduje na śpiocha więc mam chwilkę, ale raczej niedługą, bo zaraz karmienie 😜

Ja w porze karmienia dziś rano odciągnęłam na luzaku 130ml z lewego, ale mój zjada jakieś 110 w porywach 120 ml. I też lubi ssać więc ja raczej z zegarka wiem kiedy jest głodny, albo jak łapczywie łapie smoczek a potem go wypluwa i ryczy to też znak, że czas wyjmować cyca :P
Tadeo chyba ma skaze białkową (mój mąż ma więc jest 40% prawdopodobieństwa że on też). Ma na buzi krostki, czerwone placki i popękaną skórę za uszami, a dziś w nocy mi regularnie rzygnął 😮 😮 😮 bidoczek 😞 😞 pomimo, że mleka i pochodnych nie jem od dwóch dni... No nic, poczekam, a jak się nie poprawi to ma pewnie alergię na co innego. A tak chciałam, żeby nie był alergikiem pokarmowym no i klops 🤢 🤢 Ja to sobie mogę chcieć.

Poza tym nie dogaduję się z M. ... Nawet zaczęłam się zastanawiać, czy ten nasz ślub kościelny zaplanowany na czerwiec ma sens 😞 😞 Mega beznadzieja 😞 😞 😞 Nic mnie nie cieszy, no może poza usmiechem mojego syna, pierwszym świadomym skierowanym w moją stronę 🤪 Ale jak M. wraca z pracy to rozmawiamy tylko o dziecku niemal jak obcy z obcym 🤢 🤢

Magda pokarz mi parę, która nie miewa gorszych dni po narodzinach dziecka 😉 to jak z naszymi emocjami po porodzie- raz górka, raz dołek 🤔 myślę, ze z czasem wszystko sie unormuje, na razie zmęczenie, niewyspanie i stres robią swoje ale przynajmniej ja mam takie wrażenie, z każdym dniem jest coraz lepiej. Teraz całe życie kraży wokół naszych Dzieciaczków, które pochłaniają 100% naszej uwagi więc rozmowy głównie tego dotyczą.
a macie mozliwość spędzic troche czasu razem? wyjść gdzieś?

• Mamusia
siemka dziewczyny
noc spokojna mały budził sie 3 razy , teraz troche poczuwał dałam mu cyca i zasnoł cikawe najak długo 🙂 , ogólnie jest grzeczny mama mówi ze kazda chcialaby miec takiego złotego dzieciaka ,
jutro sciagaja mi szwy z brzuchola odrazu ulga bedzie ..i wyrabiamy jutro akt urodzenia naszego synka 🙂

• Mamusia
aniulka25 napisał(a):
czesc. My dzis po ciezkiej nocy. Maly czesto sie budzil, by marudny, nie mogl zasnac. Jakie to dziwne, raz nie wiem , ze mam dziecko innym mam wszystkiego dosyc

uh.. my tez.. a wczoraj bylo tak pieknie.. 🥴 ja tez nie wie jak to jest z tymi dzieciakami.. pewnie jak z nami - raz marudne, raz nie 😉

• Mamusia
kahlanik napisał(a):

laal.. 130 z leweg tylko 😁 ja to jak 70 z lewego mam to jest szczescie i radocha.. normalnie 50 leci.. albo mniej 🥴 a z prawego jeszcze gorzej 😜
moze sprobujcie gdzies wyjsc razem, niech ktos sie zajmie Tadziem przez kilka godzinek 🙂 my sie do kina wybieramy (moze dla Was tez kino? albo jakis obiad, zebyscie mogli pogadac?), ale to dla relaksu, bo jak narazie pogorszenia w zwiazku nie bylo 😉 ale moze to sprawka fikusnego gorsetu, ktory zakupilam iedawno he he 😁 🤪 😉
a oze powiedz mu, co Ci lezy na sercu i rozmowa Wam pomoze 🙂 trzymam kciuki za poprawe 🙂 jak nie to kup gorset 😉 😁

• Mamusia
Maga napisał(a):
aniulka25 napisał(a):
czesc. My dzis po ciezkiej nocy. Maly czesto sie budzil, by marudny, nie mogl zasnac. Jakie to dziwne, raz nie wiem , ze mam dziecko innym mam wszystkiego dosyc

uh.. my tez.. a wczoraj bylo tak pieknie.. 🥴 ja tez nie wie jak to jest z tymi dzieciakami.. pewnie jak z nami - raz marudne, raz nie 😉

dziewczyny, a próbujecie kłaść maluchy na brzuszku? może im gazy zalegają i stąd te ich nerwy? ja swojego staram się często kłaść, po tym ładnie sobie pruta i nie ma póki co żadnych problemów z brzuszkiem

• Mamusia
Laurka2011 napisał(a):
hej! juz mojej malej nie chwale heh ze grzeczna w nocy do 2.30 oczy duze jak cebule miala i treba bylo ja na rekach miec i chodzic z nia co ja polozylam ona w ryk masakra a w dzien spi nawet oczek nie chce jej sie otwierac

przestaw małą bo potem nie dasz sobie z nią rady. w nocy staraj się być cicho, nie mówić do niej a zmieniac pieluszkę i karmić przy ledwo się tlącym świetle. A w dzień niech mała śpi przy Was, tzn w pomieszczeniu gdzie jest normalny hałas i jak sie obudzi to postaraj się chociaz na chwilkę ja zająć, niech oczka otworzy i popatrzy na świat, wtedy pozna, że dzień jest od tego by być bardziej aktywną a noc jest po to by spać - u nas taki system działa i w nocy tylko karmię Michała, przewijam i odkładam do łóżeczka i zasypia dalej 🙂

• Mamusia
Matko moja nadii też ma krostki czerwone na buzce i do tego skórka jej schodzi przybrewkach ale połozna powiedziała ze to hormony jeszcze..
ja chcialam dzis sciagnac cos mleka ale nic a nic nie polecialo nawet kropleka czaicie.. załamac sie to mało. 😞 a jak malutka pije z cyca to jej wylatuje z ust mleczko tak jest duzo.. jutro ide ja zwazyc do przychodzi zobaczymy czy tyje czy nie,..
ide sprobowac cos odciagnac mleka..

• Mamusia
Czesc dziewczyny. My własnie wróciłysmy do domu,wkoncu ! U nas wszystko ok,karmie piersią,mleka przybywa czasem musze dokarmić z butli niestety (lub stety) uzywam kapturków bo mi sutki popękały,ale już zagoiłam sprawe jednak nie zrezygnuje z nich bo to czysta przyjemność 🙂
Tyłek boli bo mnie nacinali ale sie goi 🙂 Ide ogarnąc się poki mała śpi,na razie daje mi do dwóch godzin odpoczynku,mam nadzieje że potem to jej spanko sie troche wydłuży 🙂
Pozdrawiam,najszczęśliwsza mama na świecie !!

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
Maga napisał(a):
aniulka25 napisał(a):

dziewczyny, a próbujecie kłaść maluchy na brzuszku? może im gazy zalegają i stąd te ich nerwy? ja swojego staram się często kłaść, po tym ładnie sobie pruta i nie ma póki co żadnych problemów z brzuszkiem

U NAS TEZ CZESTO LEZY NA BRZUSZKU ....MĄZ GO KŁADZIE NA SIEBIE I CZASAMI PRZYSYPIAJA SOBIE TAK NA ŁOZKU 🙂 🙂

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
Czesc dziewczyny. My własnie wróciłysmy do domu,wkoncu ! U nas wszystko ok,karmie piersią,mleka przybywa czasem musze dokarmić z butli niestety (lub stety) uzywam kapturków bo mi sutki popękały,ale już zagoiłam sprawe jednak nie zrezygnuje z nich bo to czysta przyjemność 🙂
Tyłek boli bo mnie nacinali ale sie goi 🙂 Ide ogarnąc się poki mała śpi,na razie daje mi do dwóch godzin odpoczynku,mam nadzieje że potem to jej spanko sie troche wydłuży 🙂
Pozdrawiam,najszczęśliwsza mama na świecie !!

WITAJ KOCHANA Z NIUNKA..... 🙂 🙂 🙂 CZEKAMY TYLKO NA WIADOMOSC OD MAGGIE, LETKI I ANULCI ....I WSZYTSKIE MAMUSIE BEDA MIAŁY SWOJE NIUNKI ....

• Mamusia
Landusia napisał(a):
Matko moja nadii też ma krostki czerwone na buzce i do tego skórka jej schodzi przybrewkach ale połozna powiedziała ze to hormony jeszcze..
ja chcialam dzis sciagnac cos mleka ale nic a nic nie polecialo nawet kropleka czaicie.. załamac sie to mało. 😞 a jak malutka pije z cyca to jej wylatuje z ust mleczko tak jest duzo.. jutro ide ja zwazyc do przychodzi zobaczymy czy tyje czy nie,..
ide sprobowac cos odciagnac mleka..

a czemu odciągasz mleko skoro Nadia ładnie pije z cycka? 🙂

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
pogoda się pogorszyła i też nie wiem w co ubrać maluszka... 🤢

ja dziś ubrałam w taki kombinezonik, w środku ma lekkie futerko, można też np ciepły sweterek dać i przykryć dziecko kocem - nie powinno zmarznąć. U mnie jest 15 stopni, nie wiem jak u Ciebie

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
wstajemy Mamuśki 😘 😘 😘
u nas nocka jak zwykle, co 3 h pobudki 😉 a mnie sie jakos spać nie chce mimo, że w nocy nie mogłam się dobudzić do małego.
Może zaraz za prasowanie się wezmę 😜
Moja Olusia przespała swoja pierwsza pelna noc, ani razu nie wstala, w szoku jestem