Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
megimi napisał(a):
a propo tych boli TAM..to wczoraj bylam u gin.i mialam ctg robione jak po tych 20 min.wstalam to mnie pipka tak bolala jkby mlotkiem ja ktos obil 😁

Mnie wlasnie boli najbardziej przy wstawaniu, albo siadaniu, po czym przechodzi 🙂 Ale widac to "zdrowy " objaw 🙂

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ojjj Laski ja przedwczoraj kosiłam podwórko nogi miałam czarne jak świeta ziemia moczyłam pół godz żeby się odmyły 😁 😁 ciężko się schylić 🥴
Skrobiecie jak szalone ciężko z nadrobieniem. Mnie też ciągnie do żarcia a najgorsze że mama nawiozła słodyczy 😜
Zostało mi jeszcze jedna suszarka prania do wyprasowania ale narazie schnie 🙂 A to dopiero rozmar do 68 poprane, wiecie co nawet 42 znalazłam takie maleńkie 🤪

• Mamusia
wiecie co szukam sobie własnie tych wszystkich różnych dziwnych rzeczy co to po porodzie nam będą potrzebne podobno i jestem w szoku że te wkładki laktacyjne są takie drogie... ile to może w produkcji kosztować?????? zdzierają z nas jak mogą....
jak długo się tego używa i jak dużo???

znalazłam też takie cuda, których cena zdaje sie być lepsza niż tych jednorazowych ale nie wiem sama czy mnie to przekonuje.... http://allegro.pl/wielorazowe-wkladki-laktacyjne-lilypadz-wysylka-0-i1711993912.html
co Wy o tym myślicie?

• Mamusia
piszemy,piszemy 😆 w podskokach po jedzonko i pitku,mam przy sobie kawunie i duuuza drozdzowke pychota.... 😁
powiedzcie jak z opuchlizna na nogach czy wystepuje u was???????
Mi sie to pierwszy raz przytrafilo podczas wyjazdu do Paryza,bo to kilka dobrych godzin trwalo.
Nogi mialam jak balony ale sie usmialam wtedy.. 😁 😁 😁

• Mamusia
Zocha napisał(a):
wiecie co szukam sobie własnie tych wszystkich różnych dziwnych rzeczy co to po porodzie nam będą potrzebne podobno i jestem w szoku że te wkładki laktacyjne są takie drogie... ile to może w produkcji kosztować?????? zdzierają z nas jak mogą....

znalazłam też takie cuda, których cena zdaje sie być lepsza niż tych jednorazowych ale nie wiem sama czy mnie to przekonuje.... http://allegro.pl/wielorazowe-wkladki-laktacyjne-lilypadz-wysylka-0-i1711993912.html
co Wy o tym myślicie?

Jak dlugo i ile to pewnie indywidualnie,kazda inaczej bedzie miala, a ponoc najlepsze sa te wkladki jednorazowe firmy johnsons ktoras tu mowila. Ja kupie sobie jedno opakowanie na poczatek i zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie 🙂

• Mamusia
Już wróciłam 😁 I stwierdzam,że nie nadaje sie już na takie wyprawy..doszłam do sklepu,ale myślałam,że nie wróce..tak mnie okropnie dupsko boli i nad dupskiem plecy..jakaś porażka 😮 Jeszcze Emilka mi buszowała w brzuszysku 🤪 Był ze mną mój Chrześniak ma 6 lat,darłam sie na całe gardło żeby zaczekał na mnie,bo przecież Go nie dogoniettt 😁 🤪 😁 Ludzie patrzyli na mnie jak na wariatke 😮 🤪

• Mamusia
ja juz 4 raz w ciagu ostatnich 2 tygodni mialam biegunke, caly dzien od 11 do 21 zwijalam sie z bolu takie mialam skurcze jelit a potem to chyba macicy rozwniez bo brzuch byl taki twardy.

moja doktor kazala wziasc nospe i jak nie przejdzie do rana to na pogotowie jechac ale przeszlo.

jutro mam wizyte wiec zobaczymy jak tam maly po tych przejsciach, wyglada na to ze coraz wiecej rzeczy musze z mojego menu wyeliminowac.

Anulcia napisał(a):
Już wróciłam 😁 I stwierdzam,że nie nadaje sie już na takie wyprawy..doszłam do sklepu,ale myślałam,że nie wróce..tak mnie okropnie dupsko boli i nad dupskiem plecy..jakaś porażka 😮 Jeszcze Emilka mi buszowała w brzuszysku 🤪 Był ze mną mój Chrześniak ma 6 lat,darłam sie na całe gardło żeby zaczekał na mnie,bo przecież Go nie dogoniettt 😁 🤪 😁 Ludzie patrzyli na mnie jak na wariatke 😮 🤪

😁 😁 😁

• Mamusia
iza131313 napisał(a):
ja juz 4 raz w ciagu ostatnich 2 tygodni mialam biegunke, caly dzien od 11 do 21 zwijalam sie z bolu takie mialam skurcze jelit a potem to chyba macicy rozwniez bo brzuch byl taki twardy.

moja doktor kazala wziasc nospe i jak nie przejdzie do rana to na pogotowie jechac ale przeszlo.

jutro mam wizyte wiec zobaczymy jak tam maly po tych przejsciach, wyglada na to ze coraz wiecej rzeczy musze z mojego menu wyeliminowac.

Koniecznie zdaj Nam relacje 🙂

ja też wrociłam 🤪
dałam jeść nadii troche sie powierciła czkawka do tego i znów cisza, nie bede jej meczyc jak już to wieczorkiem 🙂
co do usg mój bartek widział tylko raz Nadie na 3d jak bylismy i sie napatrzeć nie mogł jaka ona malutka bo tak to tylko z opowiadań moich mógł sobie wyobrazić 😉

• Mamusia
Leer napisał(a):
ja też wrociłam 🤪
dałam jeść nadii troche sie powierciła czkawka do tego i znów cisza, nie bede jej meczyc jak już to wieczorkiem 🙂
co do usg mój bartek widział tylko raz Nadie na 3d jak bylismy i sie napatrzeć nie mogł jaka ona malutka bo tak to tylko z opowiadań moich mógł sobie wyobrazić 😉

Jak moja jest leniwa to też lubie coś zjeść żeby Ją obudzić...zresztą tak czy siak to ja lubie jeść..zwłaszcza teraz 🤪

• Mamusia
Agamu napisał(a):
Zocha napisał(a):

co Wy o tym myślicie?

Jak dlugo i ile to pewnie indywidualnie,kazda inaczej bedzie miala, a ponoc najlepsze sa te wkladki jednorazowe firmy johnsons ktoras tu mowila. Ja kupie sobie jedno opakowanie na poczatek i zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie 🙂

wiecie, ja używała tych wkładek około roku czasu ( a karmiłam 18 miesięcy Grzesia ), jak nie więcej bo sporo mi mleko leciało, zresztą nie panujemy nad tym, mleko same robi KAP KAP ) .. więc nastawcie się, że będzie to troche kosztowało 😞 Opakowanie 30 sztuk z rossmana kosztuje ok 7 zł no i to starcza na 2 tygodnie..

kasia1986 napisał(a):
Agamu napisał(a):
Zocha napisał(a):

co Wy o tym myślicie?

wiecie, ja używała tych wkładek około roku czasu ( a karmiłam 18 miesięcy Grzesia ), jak nie więcej bo sporo mi mleko leciało, zresztą nie panujemy nad tym, mleko same robi KAP KAP ) .. więc nastawcie się, że będzie to troche kosztowało 😞 Opakowanie 30 sztuk z rossmana kosztuje ok 7 zł no i to starcza na 2 tygodnie..

to chyba zalezy od kobitek ,bo ja nie potrzebowalam wkladek ..ze tak powiem zwieracze trzymaly 🙂mialam autentycznie mleka akurat dla Kami ,ani za duzo ,ani za malo..karmilam 8mcy Kami ,bo juz mi powoli zanikalo ,wiec to sprawa indywidualna jak widac 😎

• Mamusia
Czesc lasencje!!!

Nadrobic wasze skrobanie, graniczy z cudem, wiec nawet nie probuje .. co nowego kochaniutkie ??
Widze ze piszecie o cycach i o mleku, mnie jak na razie nic nie leci.. a mam nadzieje, ze pokarm mi szybko chociaz po porodzie przyjdzie.. cora dopiero na 4 dobe.. oby teraz szybciej...
u nas dzis taki skwar, ze wscieku macicy mozna dostac .....

• Mamusia
Maggie003 napisał(a):
Czesc lasencje!!!

Nadrobic wasze skrobanie, graniczy z cudem, wiec nawet nie probuje .. co nowego kochaniutkie ??
Widze ze piszecie o cycach i o mleku, mnie jak na razie nic nie leci.. a mam nadzieje, ze pokarm mi szybko chociaz po porodzie przyjdzie.. cora dopiero na 4 dobe.. oby teraz szybciej...
u nas dzis taki skwar, ze wscieku macicy mozna dostac .....

Witamy 🙂
Co nowego?? Jak zawsze tu boli tam boli 😁 normalka 🙂 A mi strasznie leci jak nie mam stanika..a zwłaszcza w nocy wstaje a tu wielgachna plama na koszuli..bardziej mi leci z lewej..