Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

Ja od niedzieli jestem posiadaczką ciążowych spodni i powiem Wam, że REWELACJA. Nic nie gniecie i nie uciska, super uczucie, tym bardziej, że strasznie jestem obolała na podbrzuszu. Wiem że już o tym pisałam, ale tak się zastanawiam ciągle czy to jest norma, bo żadna z Was o tym nie wspominała. Mnie czasem tam pobolewa, ale nie jak na okres, no i kłuje, ostatnio dość intensywnie. Też tak macie??

Ze snem u mnie jest trochę lepiej. Co prawda nie miałam wcześniej problemów z zaśnięciem, ale za to budziłam się często bladym świtem. Starałam się wtedy szybko zasnąć, żeby się żołądek nie obudził, bo, wiadomo, głód=mdłości. Teraz już 3 noce z rzędu jest lepiej, może idzie lepsze nowe 🙂

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
U mnie też od kilku dni boli brzuszek, jajniki. Troszkę się niepokoję, ale dzisiaj idę do lekarza. Wydaje mi się, że przez to też źle śpię w nocy.

Ja teraz najczęściej chodzę w legginsach i tunikach. Przymierzałam spodnie ciążowe(jeansy) i kobitka stwierdziła, że takie spodnie służą od teraz do końca ciąży. Wciągnęłam je i były takie akurat na brzuszek i na uda, ale zastanawiam się czy brzuszkowi będzie wygodnie w tej gumie, bo już teraz była taka przylegająca, no i boję się, że przytyję na udach. A nie chcę kupować większych spodni, bo teraz będą zbyt luźne.
Czułam się w nich całkiem dobrze, tzn odetchnęłam z ulgą, było tak swobodnie 🙂 ale szczerze mówiąc akirat w tym modelu nie wyglądałam zbyt atrakcyjnie.

• Mamusia
Cześc dziewczyny ... ale się rozpisałyście od rana ... a ja dopiero co się z łóżka podniosłam niedawno... Ale fajnie jak tak piszecie i jest dużo do poczytania ...
Kasiu jeśli chodzi o ból brzucha to mnie nie boli już brzuszek , bolał tylko na początku samym wiec nie wiem , musisz się chyba lekarza poradzic,
kurcze jak tak piszecie o tych ubrankach ciążowych to aż sama mam już ochotę coś kupic sobie ... 🙂 chyba sie wybiorę na zakupy...
Anula tego morza to Ci zazdroszczę , bo zimą jest pięknie jeszcze 6 miesięcy temu mieszkałam w Świnoujściu i bardzo tęsknie za ty miejscem....
Miłego dzionka wam życzę...

• Mamusia
izarybka napisał(a):
hej mnie jajniki ciągną,co się ruszę to kłuje, ale to też tak raz łapie raz spokój.

to kłucie to tez raczej normalne,ja od jakiegos 8 do 11 tc też odczuwałam kłucia a to po jednej stronie a to po drugiej,teraz już żadko.

• Mamusia
hej witam wszystkich

w tym tygodniu zaczynam 11 tydzien i przeszly mi mdlosci i zle samopoczucie co mnie martwi 😞
usg mam dopiero za 10 dni i nie wiem czy doczekam, do tej pory mialam juz 6 razy od 5 tygodnia.
ostanania ciaza umarla w 10 tygodniu a dowiedzialam sie w 12 i teraz te 10 dni do usg to koszmar, codzinnie mi sie cos zlego sni.

ubran ciazowych mam juz sporo, mama moja zaszalala i kupila mi 6 par spodni dostalam rozwniez duzo od kolezanek - w tej chwili nie mieszcze sie w normalne spodnie wogole 🙂

fajnie was poczytac bo od 2 miesiecy jestem na zwolnieniu i prawie nie wychodze z domu, od tygodnia moge wstawac z lozka
pozdrawiam wszystkich z terminem na wrzesien, ja mam na 13 wrzesnia a to sa moje urodziny oraz rocznica zabiego po utracie pierwszej ciazy wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze

• Mamusia
Cześc Iza
No to faktycznie współczuję , bo stracic dzidzie musi byc starsznym przezyciem....
Mi się też czasem wydaje ze już mi mdlości przeszły a one wracają jak bumerang razem ze zlym samopoczuciem i zmęczeniem ... wiec musisz byc dobrej myśli , a wszystko bedzie dobrze bo musi byc dobrze...
Mówisz ze urodziłaś sie 13 września to tak zupełnie jak ja heee
I pocichu liczę ze ja tez dzidziusia urodzę 13 wrzesnia mimo ze mam termin na 15 września ...
W mojej rodzinie tzn siostra i kuzynka tak tęż urodziły ...
Pozdrawiam ciepło....

• Mamusia
witam nowe mamusie 🙂

Karolina, mieszkałas w Swinoujściu? super 🙂 też zawsze nad morzem chciałam mieszkać, ale tam z pracą krucho.. i pozostał szczecin. Do morza mamy jakąs godzinke jazy autem 🙂

co do kłucia, to teraz to pikuś, im dlaje, tym macica będzie się rozciągała - to wtedy będą kłucia.. ale nie chce Was straszyć, wszystko jest do przeżycia 🙂

niedlugo lece zmywac farbę z włosów 🙂

• Mamusia
Na imię mam Agnieszka.Co do samopoczucia to muszę przyznać że z dnia na dzień jest coraz lepiej ale czasem jeszcze złapią mnie mdłości tak okrutne że nie mam siły wstać z łóżka.
No ale wszystko trzeba przeżyć 😆

• Mamusia
witam nowe foremki 🙂
ale sie dzis rozpisalyscie hehe 😜
ja jeszcze nie latam siku w nocy, wogole malo sikam 😉 ale za to duzo rzygam haha 😁 co jest napewno gorsze 😞
tez chodze w spodniach ciazowych- bo to ejdyne w ktorych mi wygodnie. co do boli to nie czuje, czasem tylko jajnik mnie kluje.
tez bede musiala sie wybrac do fryziera na pasemka bo juz strasznie wygladam:/ nooo i moj kochany przyjaciel dentysta 🤢

• Mamusia
mgrzedzicka napisał(a):
Ja ogólnie dowiedzialam sie ze jestem w ciąży a dzień później straciłam prace, więc ciężko mi będzie z opłatami za dentystę,

wiesz co ja chodze na nfz do prywqtnej kliniki ktora ma po prostu kontrakt podpisany z nfzetem wiec nie trzeba placic. z reszta kobiety w ciazy nie musza placic za znieczulenia i kanalowki nawet u prywatnego 🙂moze tez id zdo najblizszej u Ciebie 😉

• Mamusia
karolinecka831 napisał(a):
No dentysta oj trzeba dbac o ząbki ... ja już byłam na wizycie i się okazało ze mam 3 do leczenia...
a pół roku temu byłam na przeglądzie i wszystko było zdrowe...

u mnie tez tak bylo:/ a jak zaczely bolec nagle tak bola;(