Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

mgrzedzicka napisał(a):
A drugiej kolezance odeszly wody na recepcji to recepcjonistka z ryjem ze ma sprzatać, na szczescie nie w tym szpitalu co ja bede rodzic

Jeju scenariusz jak z horroru jakiego 😮 😮 😮straszne
Ja tam tez nie mialam zainteresowania przy porodzie ze str.personelu..rzadko kto do mnie zagladal,dobrze,ze maz byl przy mnie,a polozne ogladaly w nocy jakis serial ....nikogutko,siedzial przy mni cala noc dzieki Bogu ,a rano obudzily mnie jarzeniowy ,i stado studentow...ja z papuga na wierchu a tu gapią sie jak sroka w gnat ...mialam nerwa,ale nie mialam sily sie juz klucic ,chcialam miec to za soba juz ...do tego byla moja kolezanka(akurat na polozna sie uczyla),czulam sie niezrecznie
Moj porod trwal dlugo ,od 21 okropne bole ,o 1 w nocy na porodowke,a o 10:30 dop.urodzilam,bylam wykonczona ,myslalam ,ze nie podolam ,ale dalam rady !! 😁

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Leginsik napisał(a):
oj to sie nameczylas,moze tym razem pojdzie to sprawniej 😉

Mam nadzieje,ze juz troche przeczyscily sie tereny heh 🙂

• Mamusia
No i jestem z powrotem 🙂...a tu 11 stron do nadrobienia. Szotka wszystko będzie dobrze, głowa do góry! A co do porodów to moja sąsiadka zaczęła rodzić, wezwała pogotowie, po czym urodziła w domu przed przyjazdem pogotowia (fakt faktem, że to był jej drugi poród, ale i tak masakra)!!

mgrzedzicka napisał(a):
Moj sobie zartuje i mowi ze przed porodem mam pol litra sobie wypic i bede miala znieczulenie a poza tym bedzie mi wszystko jedno czy one sa czy nie 🙂

Moja tesciowa mi mowila,ze jak rodzila,to jedna trafila na porodowke i byla nabuzowana jak niewiem,bo jej tesciowa rzekomo doradzila ,co skurcz ,to lyczek wina,no to dziewucha przezornie co skurcz pila lampke wina na wszelki wypadek 😁 😁 😁

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
mgrzedzicka napisał(a):
Moj sobie zartuje i mowi ze przed porodem mam pol litra sobie wypic i bede miala znieczulenie a poza tym bedzie mi wszystko jedno czy one sa czy nie 🙂

Moja tesciowa mi mowila,ze jak rodzila,to jedna trafila na porodowke i byla nabuzowana jak niewiem,bo jej tesciowa rzekomo doradzila ,co skurcz ,to lyczek wina,no to dziewucha przezornie co skurcz pila lampke wina na wszelki wypadek 😁 😁 😁
nie wzywali opieki spolecznej? bo zglaszaja takie rzeczy

Agamu napisał(a):
No i jestem z powrotem 🙂...a tu 11 stron do nadrobienia. Szotka wszystko będzie dobrze, głowa do góry! A co do porodów to moja sąsiadka zaczęła rodzić, wezwała pogotowie, po czym urodziła w domu przed przyjazdem pogotowia (fakt faktem, że to był jej drugi poród, ale i tak masakra)!!

Sama???ojojoj ale wszystko ok z nia i dzidzia?
ja jak tylko poczuje skurcze tak co 15,10 minut(nawet te delikatne ide do szpitala ,chce uniknac takich sytuacji ,jak tu piszecie , 😮 😮 😮
Z cora mialam termin na 7 listopada,a urodzilam 9 tego..Moja mama szla do pracy (wowczas mieszkalam z rodzicami),tata i maz tez byli w pracy ,wiec kiedy mialam skurcze juz tak co 15min to torbe pod pache i z mama przed jej praca pojechalam do szpitala ,czulam,ze to nastapi w ten dzien 🙂
czop mi odszedl ok godz 24-1 w nocy,a wody odeszly dop.przy ktoryms tam badaniu rozwarcia,czuli nie bylo tak jak w filmach,odchodza wody i juz sie zaczyna ..

mgrzedzicka napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mgrzedzicka napisał(a):

nie wzywali opieki spolecznej? bo zglaszaja takie rzeczy

Niewiem ,nie pytalam ,ale moja tesciowa to niezla gigantka i bym sie nie zdziwila ,ze to ona byla owa kobitka 😁

Moj ojciec jak mama mnie urodzila to dzwonil do szpitala nawalony jak stodola,a mial w wozeczku mojego brata 1.5roczku ..Mama panike siala,a polozna ze spokojem,"Pani sie nie martwi ,czy ojciec dziecku krzywde zrobi???"Sie smiejemy wspominajac ,A w dzisiejszych czasach to pewnie mial by za to meksyk (nie dziwie sie ile przez pijanstwo i lekkomyslnosc dzieci ginie ..)

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Agamu napisał(a):

Sama???ojojoj ale wszystko ok z nia i dzidzia?
ja jak tylko poczuje skurcze tak co 15,10 minut(nawet te delikatne ide do szpitala ,chce uniknac takich sytuacji ,jak tu piszecie , 😮 😮 😮
Z cora mialam termin na 7 listopada,a urodzilam 9 tego..Moja mama szla do pracy (wowczas mieszkalam z rodzicami),tata i maz tez byli w pracy ,wiec kiedy mialam skurcze juz tak co 15min to torbe pod pache i z mama przed jej praca pojechalam do szpitala ,czulam,ze to nastapi w ten dzien 🙂
czop mi odszedl ok godz 24-1 w nocy,a wody odeszly dop.przy ktoryms tam badaniu rozwarcia,czuli nie bylo tak jak w filmach,odchodza wody i juz sie zaczyna ..
a skad wiesz ze czop odszedl?

• Mamusia
WITAM DZIEWCZYNKI
NIE GNIEWAJCIE SIĘ ALE ROBIĘ WIOSENNE PORZĄDKI W SZAFIE CÓRCI
I ZALEŻY MI NA TYM ŻEBY ZROBIĆ JAK NAJWIĘCEJ MIEJSCA NOWYM UBRANKOM 😉

SPRZEDAM WIEC
PACZKĘ UBRANEK r. 56
http://allegro.pl/zestaw-r-56-dla-dziewczynki-wyprawka-od-mamy-i1598978325.html
JESZCZE WIĘKSZĄ PAKĘ UBRANEK r. 62
http://allegro.pl/zestaw-dla-dziewczynki-r-62-wyprawka-od-mamy-i1598979636.html
ORAZ WANIENKĘ ZE STOJAKIEM
http://allegro.pl/super-wygodna-wanienka-ze-stojakiem-i1599470170.html

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
szotka napisał(a):
No dziewczyny już jestem.Powiem wam że jestem przerażona.Żadnych dobrych wieści dla mnie nie mieli jutro na 8 mam się stawić na oddział patologii ciąży.Mojemu maleństwu serduszko za wolno bije.Jutro będa robić dokładne badania i najprawdopodobniej wyślą mnie do szczecina(mój szpital jest w koszalinie).Więc wychodzi na to że dobrze nie jest.

Szotka nie poddawaj sie ,jestesmy z Toba,musisz wierzyc ,ze bedzie wszysko dobrze ,nie lam sie i nie dopuszczaj zlych mysli ...

hej dziewczyny dopiero teraz jestem

widzisz SZOTKA trzeba mieć wiare ze wszystko bedzie dobrze ja nie znam takiej sytuacji z autopsji ale wiele juz od znajomych slyszalam ze to co sie okazalo nie halo pozniej po prostu wracalo do normy naprawde grunt to wiara i pozytywne myslenie

ide na 17sta na polowkowe ciesze sie juz niesamowicie ale stres mnie zżera od srodka
Ja mialam w ciazy z cora stwierdzenie od nie jednego lekarza odplywanie wod plodowych,wpadlam w depresje ..bylam w19tc ,ale do konca wierzylam,ze bedzie dobrze i z usg naewt chcialam zdjecie dzidzi(lekarka sie dziwila po co mi kiedy itak poronie ..)Lezalam z nogami u gory 2tyg.,basen i zero wstawani ... i codziennie mialam usg ...wszyscy lekarze byli jednoznacznie pewni ...ale nie ja 🙂
az ktoregos dnia mlody doktorek ,kiedy robil mi usg zadziwil sie dlaczego leze w szpitalu...Nie widzial,aby bylo za malo wod i to byl cud!!!!!Wypisali mnie do domku ,a ja bylam najszczesliwsza osoba na swiecie 🙂Kamila urodzila sie zdrowiutka 10pkt w skali Apgar 😎Ja wierze z Toba ,ze bedzie dobrze ,trzymaj sie Kochana 😘 😘 😘

• Mamusia
hej dziewczyny dopiero teraz jestem

widzisz SZOTKA trzeba mieć wiare ze wszystko bedzie dobrze ja nie znam takiej sytuacji z autopsji ale wiele juz od znajomych slyszalam ze to co sie okazalo nie halo pozniej po prostu wracalo do normy naprawde grunt to wiara i pozytywne myslenie

ide na 17sta na polowkowe ciesze sie juz niesamowicie ale stres mnie zżera od srodka

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Mi by sie przydało body z napisem np.Mam super brata albo kocham swojego brata

jest i mama ,jest i tata ,a itak najbardziej kocham mojego BRATA !!!haha 😜
Mi by sie przydalo tez cos takiego ,ale w wersji siostry 🙂

Dobry tekst a tu masz link na takie bodziaki http://allegro.onet.pl/jakosc-dejna-czarne-body-z-imieniem-86-dl-r-i1582625398.html tyle ze czarne ale wspominaja ze maja różne wersje kolorystyczne 🙂