Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Agamu napisał(a):
Ja zamówię 50%mamy 50%taty 🙂

też nad tym napisem myślałam 🙂
Świetne są, ale tak jak mówisz troszkę większe zamówię. Dodałam sobie tą stronkę do ulubionych 🙂. Najpierw muszę z małżem moim przegadać to , bo mi powie, że nas z torbami puszczę. Co chwilę coś zamawiam heehee

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jasna281288 napisał(a):
dziewczyny a jak to usg polowkowe wyglada ja mam je za 2 tyg a jestem ciekawa
to jest normalne usg ( tak jak na każdej wizycie) tyle że mierzone są wszystkie parametry maluszka.Długość kończyn, itp,waga, oglada czy wszystko jest na miejscu.No i ono jest w 3D lub 4D (przynajmniej u mnie), więc widać twarzyczkę itp 🙂 i mój gin, jak chcesz to nagrywa Maluszka na płytę 🙂

mgrzedzicka napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
Agamu napisał(a):
No i jestem z powrotem 🙂...a tu 11 stron do nadrobienia. Szotka wszystko będzie dobrze, głowa do góry! A co do porodów to moja sąsiadka zaczęła rodzić, wezwała pogotowie, po czym urodziła w domu przed przyjazdem pogotowia (fakt faktem, że to był jej drugi poród, ale i tak masakra)!!

Sama???ojojoj ale wszystko ok z nia i dzidzia?
ja jak tylko poczuje skurcze tak co 15,10 minut(nawet te delikatne ide do szpitala ,chce uniknac takich sytuacji ,jak tu piszecie , 😮 😮 😮
Z cora mialam termin na 7 listopada,a urodzilam 9 tego..Moja mama szla do pracy (wowczas mieszkalam z rodzicami),tata i maz tez byli w pracy ,wiec kiedy mialam skurcze juz tak co 15min to torbe pod pache i z mama przed jej praca pojechalam do szpitala ,czulam,ze to nastapi w ten dzien 🙂
czop mi odszedl ok godz 24-1 w nocy,a wody odeszly dop.przy ktoryms tam badaniu rozwarcia,czuli nie bylo tak jak w filmach,odchodza wody i juz sie zaczyna ..
a skad wiesz ze czop odszedl?

Madziu to sie wie 😉wydzielina -sluz z krwia na majtkach ..to to nie fajnie wyglada i sie wowczas bardzo wystraszylam jak mi odszedl mimo ,ze spodziewalam sie oczywiscie i niby przygotowalam psychicznie na te okolicznosc 🥴

Winogron szamam az mi sie pyszczek cieszy 🤪 🤪
A te body super ,jednak te co Czarna -Aga gdzies tam pokazala byly wg mnie fajniejsze ,bo kolorowe 🤪
http://allegro.pl/body-62-nowa-kolekcja-wiosna-2011-z-super-napisami-i1582745548.html
i te sa swietne (mnie urzekla ta zielona żyrafa ,jakby na haju ...hahaha)
http://allegro.pl/body-r-62-mix-kolorow-polskie-robik-i1579757664.html

Agamu napisał(a):
Jak mi odejdzie to zemdleję podejrzewam 🙂 heheeh

No mi odszedl w nocy ,kiedy wszyscy juz spali...prosilam polozna ,ze juz nie moge z bolu wyrobic ,zeby mnie na porodowke moze wzieli,bno czuje ,ze to juz ,a ta do mnie ,ze spokojnie mam sie polozyc spac i nie panikowac... 😮ledwie poczlapalam sie do wc ..i tam mi odszedl ..tam tylko cisza szpitalna i moja panika ..wkoncu lecialam szukac jakiejs piguly ,wkoncu znalazlam a ta zdziwiona oooo..to juz czas??
Ja pierdziu obsluga ,jak niewiem ...potem poszlam zadzwonic po meza ,zeby przyjechal,ze to juz sie zaczelo ,a jak mnie lekarz wyczail ,to rzucil uwaga ,ze juz na porodowce powinnam byc ,a nie po schodach skacze i pogaduchy sobie urzadzam.. 😮nie bylo nastroju ,ani atmosfery ,nikt tam sie nie cackal ze mna dziewuszki,dlatego tym razem nie ma bata ,zorganizuje taki porod z klimatem hahahaha
Asiazabieram Cie ze soba ,a Ty nie zapomnij browarow ,jak ja zdolam tez przemyce i bedzie wesolo 😎 🙂
tak jak mowilysmy ustawiamy sie na wrzesien????

Agamu napisał(a):
Mam ochotę na fasolkę po bretońsku......

pasibrzuszki z nas ,ja w poprz ciazy jadlam zimna ze sloika w drodze powrotnej z zakupow 😁 😁 😁

Agamu napisał(a):
heehhehe ja tak piłam kompot ze słoika w jakiejś bramie!!!!!!!!!!Bo już nie mogłam, taką miałam ochotę na niego 🙂
😁

jasna281288 napisał(a):
larysa czy laura ktore ladniejsze imie waszym zdaniem?
larysa 🙂rzadko spotykane takie ,i nawet ciekawe ,choc powiem ,ze nie wiem jakie zdrobnienia sa do tego imienia ..

• Mamusia
Agamu napisał(a):
heehhehe ja tak piłam kompot ze słoika w jakiejś bramie!!!!!!!!!!Bo już nie mogłam, taką miałam ochotę na niego 🙂

a ja ostatnio jak kupił ćwiartkę arbuza to przed sklepem go rozpakowywałam bo musiałam natychmiast zatopić w nim ząbki... nawet mi wstyd było... ale widzę że to w ciąży normalne... hehe

• Mamusia
ktos tu pisał o badaniu połówkowym,za dwa tyg mam wizyte czyli powinnam się spodziewać takiego badania? moj doktorek nie robi mi usg na każdej wizycie wiec gdy sie o nia ostatnio upomnialam powiedzial ze usg robi sie w 10/12 tyg potem miedzy 18 a 22 bodajże wiec chyba mial na mysle to połówkowe 🤔

• Mamusia
jasna281288 napisał(a):
mi sie Larysa podoba maz to imie wymyslil tylko boje sie jak rodzina na to imie zareaguje no i zeby dziecko sie imienia nie wstydzilo

hmm.. to jesli masz takie wątpliwości czy dziecko będzie się wstydziło imienia to może zastanów się czy rzeczywiście dawać takie imię?

Heh, ale mnie wzdęło, pochłonęłam całą kiść winogron czerwonych i czuje się jak balon 🙂