Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Cześc dziewczyny, mam dylemat czy zadzwonic i zrobic ten termin na echo serduszka małego, nie odpisałyście mi poza jedna osobą czy wy też dostałyście skierowanie, a jak byście dostały to czy byście robiły jeżeli jest wszystko git, bo mój powiedział też, że to jest naciąganie lekarzy.

MALEXja robiłam echo serca i mimo ze u mnie nie wystepuje podwyzszone ryzyko wady to lekarz mi zalecił oczywiscie nie wykonalalm tego badania w mojej klinice bo to zdziertusy!!!!!!!!!!!!!!!!!!tylko w innej .Ja zrobiłam mimo ze to troche kosztuje ,jesli masz wolna kase to zrób tym badaniem krzywdy dzidzi nie robisz a i Ty bedziesz spokojniejsza ,ale jesli z kasa krucho i lekarz nie mówił ze cos sie dzieje niepokojacego z seruszkiem to nie rob tego badania.takie jest moje zdanie 🙂

hej Doris 🙂
ile takie echo kosztuję ? ja jakby mi gin kazał to bym zrobiła ... to moje zdanie

Asia u mnie to zdzierstwo na maksa w moim "kochanym"enel-medzie dla pacjentów pakietowych czyli dla mnie kosztuje to 270 zł 😠ale ja zrobiłam w innej klinice poleconej i sprawdzonej 250 zł niby 20 zł róznicy ale piechota niechodzi 🙂

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
Agamu napisał(a):
A właśnie, a o wanience już myślałyście??

ja mam wanienkę 🙂 też po chrześniaku , siora mi mówiła żebym sobie kupiła stojak pod nią bo ona nie miała a kąpiąc chciało jej krzyże rozerwać po porodzie więc chyba pomyśle nad takim stojaczkiem 🙂

stojak pod wanienke swietna sprawa i bez niego ani rusz 🙂

• Mamusia
Agamu napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Dzień dobry. Co do wanienki to ze stelażem,bardzo wygodna i praktyczna rzecz,nie trzeba się schylać 🙂

Wizyta dzisiaj o 17,no jestem ciekawa tego usg..zobaczymy co nam lekarz powie oby dzidzia była zdrowa od rana zmienia non stop pozycje też chyba juz cos przeczuwa,oby tylko nam sie pokazała w całej okazałości ale na to wpływu już nie mamy..może tym razem będzie spokojniejsza i uchyli rąbka tajemnicy jaką ma pomiedzy nóżkami 🤪 🤪 😎

a jakie przeczucie ??? 🙂 napewno będzie wszystko oki 🙂 to już 3 wizyta dziś 🙂 będziemy standardowo na relację czekać 🙂

Czuje że mnie kopie mała Haneczka,ale słuchając non stop mojej teściowej i ta pewność mojego S że będzie chłopk zaczynam mieć mętlik w głowie dlatego dla swojego,ich i maleństwa spokoju chciałabym już poznac płeć dalibymi wkońcu wszyscy świety spokój hehe 🙂
Leginsik ja obstawiam, że będzie córa 🙂 🙂 🙂

hehe po ciuchutku licze na to 🙂
Dzięki,wieczorem zdam relacje co i jak 🙂 mam tylko na dzieje że po tym wstretnym chorubsku nie wpłyneło to jakos na moja szyjke i ze sie nie skróciła,ze wogóle na choroba nie wpłyneła na ciąże

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Agamu napisał(a):
A właśnie, a o wanience już myślałyście??

ja mam wanienkę 🙂 też po chrześniaku , siora mi mówiła żebym sobie kupiła stojak pod nią bo ona nie miała a kąpiąc chciało jej krzyże rozerwać po porodzie więc chyba pomyśle nad takim stojaczkiem 🙂

stojak pod wanienke swietna sprawa i bez niego ani rusz 🙂

no i jak patrzyłam to kwotowo nie drogie bo w okolicach 50zł więc skoro mamuśki które już mają dzieciaki polecają to trzeba brać pod uwagę 🙂

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
Agamu napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Dzień dobry. Co do wanienki to ze stelażem,bardzo wygodna i praktyczna rzecz,nie trzeba się schylać 🙂

Wizyta dzisiaj o 17,no jestem ciekawa tego usg..zobaczymy co nam lekarz powie oby dzidzia była zdrowa od rana zmienia non stop pozycje też chyba juz cos przeczuwa,oby tylko nam sie pokazała w całej okazałości ale na to wpływu już nie mamy..może tym razem będzie spokojniejsza i uchyli rąbka tajemnicy jaką ma pomiedzy nóżkami 🤪 🤪 😎

a jakie przeczucie ??? 🙂 napewno będzie wszystko oki 🙂 to już 3 wizyta dziś 🙂 będziemy standardowo na relację czekać 🙂

Czuje że mnie kopie mała Haneczka,ale słuchając non stop mojej teściowej i ta pewność mojego S że będzie chłopk zaczynam mieć mętlik w głowie dlatego dla swojego,ich i maleństwa spokoju chciałabym już poznac płeć dalibymi wkońcu wszyscy świety spokój hehe 🙂
Leginsik ja obstawiam, że będzie córa 🙂 🙂 🙂

hehe po ciuchutku licze na to 🙂
Dzięki,wieczorem zdam relacje co i jak 🙂 mam tylko na dzieje że po tym wstretnym chorubsku nie wpłyneło to jakos na moja szyjke i ze sie nie skróciła,ze wogóle na choroba nie wpłyneła na ciąże
Na pewno będzie wszystko oki 🙂 Trzymamy kciuki i czekamy na wieści 🙂

• Mamusia
achm napisał(a):
kupujecie sterylizatory czy będziecie wygotowywać?

lepszy steryizator ,ale ja nie wim czy go zakupie mozna butle raz wygotowac a poźzniej tylko zalewac wrzatkiem moj sposob myslenia przy drugim bobo troszke sie zmienił he he uwazam ze za sterylnie dziecka nie mozna wychowywac 🙂

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
achm napisał(a):

lepszy steryizator ,ale ja nie wim czy go zakupie mozna butle raz wygotowac a poźzniej tylko zalewac wrzatkiem moj sposob myslenia przy drugim bobo troszke sie zmienił he he uwazam ze za sterylnie dziecka nie mozna wychowywac 🙂
Ja też odpuszczam sterylizator, zdaje mi się że to zbędny wydatek 🙂

• Mamusia
Przy okazji chcemy odwiedzic naszych przyjaciół i poprosić ta moja koleżanke czy zostałaby matka chrzestną dla naszego maleństwa. Zastanawiałyście sie już kto u was będzie? U nas sytuacja wygląda następująco: chrzestnym zostanie mojego S brat,natomiast moja siostra ma dopiero 12 lat a bez bierzmowania ani rusz..najbliższa kuzynka która bedzie na moim ślubie świadkowa mieszka w Łodzi i praktycznie widze ja raz na 3/4 lata chyba że ktoś w rodzinie umrze ;/ Generalnie moja rodzina sie rozsypała,każdy gdzieś mieszka kontaktów takich jak kiedys sie juz nie utrzymuje pomyślałam na początku o mojej cioci a siostrze mojej chrzestnej ale ona choruje A mi zależy tylko na tym aby ktos trzymał w kościele naszego brzdąca i jak dziecko troche podrosnie znalo swoja chrzestna,zeby byla po prostu dla niej ciocia ktora zawsze mozna odwiedzic wiec pomyślałam o tej mojej przyjaciółce.Sami maja juz jedno dziecko,chca sie starac o drugie,nie mowie ze im sie przelewa wiec jesli chodzi o jakiekolwiek prezenty,prezenciki my od nich nie oczekujemy niczego. Nie chce tylko zeby bylo tak jak w przypadku mojej siostry ktora nie wie jak jej matka chrzestna wyglada,dziewczyna ma 26 lat mieszka w tym samym miescie co my a nawet nie odwiedzi,przykre.

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Cześc dziewczyny, mam dylemat czy zadzwonic i zrobic ten termin na echo serduszka małego, nie odpisałyście mi poza jedna osobą czy wy też dostałyście skierowanie, a jak byście dostały to czy byście robiły jeżeli jest wszystko git, bo mój powiedział też, że to jest naciąganie lekarzy.

MALEXja robiłam echo serca i mimo ze u mnie nie wystepuje podwyzszone ryzyko wady to lekarz mi zalecił oczywiscie nie wykonalalm tego badania w mojej klinice bo to zdziertusy!!!!!!!!!!!!!!!!!!tylko w innej .Ja zrobiłam mimo ze to troche kosztuje ,jesli masz wolna kase to zrób tym badaniem krzywdy dzidzi nie robisz a i Ty bedziesz spokojniejsza ,ale jesli z kasa krucho i lekarz nie mówił ze cos sie dzieje niepokojacego z seruszkiem to nie rob tego badania.takie jest moje zdanie 🙂

hej Doris 🙂
ile takie echo kosztuję ? ja jakby mi gin kazał to bym zrobiła ... to moje zdanie

Asia u mnie to zdzierstwo na maksa w moim "kochanym"enel-medzie dla pacjentów pakietowych czyli dla mnie kosztuje to 270 zł 😠ale ja zrobiłam w innej klinice poleconej i sprawdzonej 250 zł niby 20 zł róznicy ale piechota niechodzi 🙂

Cześć dziewczynki, U mnie istna rewolucja budowa, remonty na nic nie ma czasu, a mnie jeszcze dopadło jakieś przeziębienie, leżę, zdycham , i się leczę domowymi sposobami,
Co do echa serca to ja mam skierowanie i oczywiście idę. Już się zapisałam do szpitala i 24.05 brykam na komplet badań.

• Mamusia
Agamu napisał(a):
A na czym polega w ogóle to badanie echa serca ???

ja w opisie mam tak:
serce 4ro jamowe FHR140/min.Prwidłowe połączenia przedsionkowo-komorowe i komorowo-tętnicze.Luk aorty prawidłowy .Linia przepony widoczna.i jeszcze inne informacje ,ale generalnie na takim usg widac wszystkie zyly prowadzace do seruszka ,przepływy ,widac cale seruszko ,takie usg robi sie miedzy 18 a 23 tyg czy 22 na tym etapie mozna wykryc wady wrodzone

• Mamusia
Słuchajcie dziewczyny to echo serca to jest nabijanie kabzy swoim kolegom po fachu, ja dzwoniłam żeby się zapisac na termin ale skierowanie w moim przypadku nie jest wazne bo jestem za młoda i musiałabym iśc do niego prywatnie a takie badanie kosztuje u niego UWAGA TYLKO 300 ZŁ., to jest śmieszne, sorry dziewczyny ale ja w to nie wierzę tym bardziej, że lekarz powiedział, że wszystko ok.

• Mamusia
Agamu napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
achm napisał(a):

Ja też odpuszczam sterylizator, zdaje mi się że to zbędny wydatek 🙂

no ja właśnie też nad tym myślałam osttanio. To moje pierwsze maleństwo więc zdaje sie na Was 🙂

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Agamu napisał(a):

ja w opisie mam tak:
serce 4ro jamowe FHR140/min.Prwidłowe połączenia przedsionkowo-komorowe i komorowo-tętnicze.Luk aorty prawidłowy .Linia przepony widoczna.i jeszcze inne informacje ,ale generalnie na takim usg widac wszystkie zyly prowadzace do seruszka ,przepływy ,widac cale seruszko ,takie usg robi sie miedzy 18 a 23 tyg czy 22 na tym etapie mozna wykryc wady wrodzone

fajna stronke znalazłam o tym
http://www.usgecho4d.pl/usg-rozwoju-ciazy-polowkowe.html

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
Przy okazji chcemy odwiedzic naszych przyjaciół i poprosić ta moja koleżanke czy zostałaby matka chrzestną dla naszego maleństwa. Zastanawiałyście sie już kto u was będzie? U nas sytuacja wygląda następująco: chrzestnym zostanie mojego S brat,natomiast moja siostra ma dopiero 12 lat a bez bierzmowania ani rusz..najbliższa kuzynka która bedzie na moim ślubie świadkowa mieszka w Łodzi i praktycznie widze ja raz na 3/4 lata chyba że ktoś w rodzinie umrze ;/ Generalnie moja rodzina sie rozsypała,każdy gdzieś mieszka kontaktów takich jak kiedys sie juz nie utrzymuje pomyślałam na początku o mojej cioci a siostrze mojej chrzestnej ale ona choruje A mi zależy tylko na tym aby ktos trzymał w kościele naszego brzdąca i jak dziecko troche podrosnie znalo swoja chrzestna,zeby byla po prostu dla niej ciocia ktora zawsze mozna odwiedzic wiec pomyślałam o tej mojej przyjaciółce.Sami maja juz jedno dziecko,chca sie starac o drugie,nie mowie ze im sie przelewa wiec jesli chodzi o jakiekolwiek prezenty,prezenciki my od nich nie oczekujemy niczego. Nie chce tylko zeby bylo tak jak w przypadku mojej siostry ktora nie wie jak jej matka chrzestna wyglada,dziewczyna ma 26 lat mieszka w tym samym miescie co my a nawet nie odwiedzi,przykre.

to faktycznie lipa z taką chrzestną ... ja będę brała siostre i brata mojego M 🙂 ale prosić ich będziemy jak się urodzi .

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
co do chrzcin, to ja raczej brałabym kogoś z rodziny, bo z koleżankami to różnie bywa...
a planujecie dużo gości na chrzcinach?
u nas będą tylko nasi rodzice i chrzestni Gabrysi. Ja nie jestem zwolenniczką imprez wielkich typu chrzciny na 50 osób 🙂 To samo z resztą na roczku 🙂

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
co do chrzcin, to ja raczej brałabym kogoś z rodziny, bo z koleżankami to różnie bywa...
a planujecie dużo gości na chrzcinach?
do chrzcin jeszcze daleko,ale myśle że nie bedziemy szaleć najbliższe dla nas osoby to nie jest przyjęcie dla kolegów i koleżanke.
No niby tak,ale znam ja juz od dziecka,ma juz własna rodzine,w miare czesto sie spotykamy a z rodziny nie mam kogo wziąć..wszystkie moje ciotki gdzies tam mieszkaja,nie utrzymuje z nimi kontaktów z kuzynostwem jest tak samo..nie zadzwonie po paru latach jak mnie jeszcze pamietaja jako mala dziewczynke z zapytaniem czy zostanie ktoras z nich matka chrzestna

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Agamu napisał(a):

ja w opisie mam tak:

no no dokładnie własnie to malenswto mialo sprawdzane ,ale to usg 4d tutaj to jest kużwa wypas tak slicznie wszystko widać 🙂moj mały nie chcia buźki pokazac bo sie raczko zasłaniał i musiałam po schodach biegac zeby zmienił pozycje ale on był uparty he he to po tatusiu 🙂

z rodziną to też czasami bywa różnie;ja też bym chciała moją przyjaciółkę poprosić(znamy się od ok.13 lat) ale mój mąż chce swoją siostrę;w związku z tym,że to dużo czasu to nie ma co jeszcze włosów z głów rwać

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Agamu napisał(a):

ja w opisie mam tak:

no no dokładnie własnie to malenswto mialo sprawdzane ,ale to usg 4d tutaj to jest kużwa wypas tak slicznie wszystko widać 🙂moj mały nie chcia buźki pokazac bo sie raczko zasłaniał i musiałam po schodach biegac zeby zmienił pozycje ale on był uparty he he to po tatusiu 🙂

ja jak byłam w 13TC na USG to musiałam kaszleć żeby małego przewrócić 😜 a on jak na złość pupą się obracał 🙂 i w rezultacie musiał mi USG "dowcipne" zrobić żeby go dokładnie pomierzyć 😜 🙂

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Agamu napisał(a):

ja w opisie mam tak:

U mnie tak oglądał serduszko właśnie i te wszystkie żyły,komory,przepływy,tętno itp. I nic nie mówił o echu. Więc myślę że nie muszę robić 🙂 A na tym filmie, który mamy to tak właśnie widać naszą Jaszczureczkę malutką 🙂 🙂 🙂