Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
12,99 za sztuke.

Dziewczyny wspominaly, ze swego czasu byly ponoc w fajnych cenach w Smyku, jesli dobrze pamietam...ale sie nie zalapalam... 😠

Dorzuce staniki i normalnie torba spakowana...ciekawe czy zdaza dotrzec...wazne ze koszule do karmienia mam.
Oki ide spac, bo jutro na USG ide i wczesnie trzeba wstac 🙂

Do juterka
😆

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂

Sandruś jestem,jestem i raczej nie wybieram się nigdzie:P
Napisz jak wrócisz jak tam po Usg itd 🙂Jak się czujesz?
Myślę,że spokojnie napiszesz jutro ten egzamin,a później niech się dzieje co chce 🙂
no to nadszedł nasz dzień,a tu u mnie cisza.
Od trzech dni mam ciągle twardy brzuszek z malutkimi przerwami i trochę boli,ale nic więcej,żadnego czopa,mocnych bóli,odejścia wód ani skurczy,ale już się oswoiłam z tą myślą,że przenoszę ciąże więc się nie martwię i czekam cierpliwie.Mam nadzieje,że coś się zmieni w tym tygodniu i że Julka nie będzie aż tak długo kazała na siebie czekać...

Pozdrawiam i życzę wszystkim mamusiom miłego dnia 🙂:*

• Mamusia
Ja tez bylm na ekspresowym USG 😁 W sumie prosilam tylko o pomir masy, bo bylo tyle kobiet, a ja nieladnie poprosilam o zostawienie numerka juzx w pt.. i mialam 3 🙂 A niektore babki czealy od pred 7 i numerkow nie sgtarczylo...Masakra...

To co wiem: lozysko III stopien dojrzalosci, i masa babla 3500g, wiec zdecydowanie wystarczy.. 🙂

Czuje sie dobrze, choc dzisiaj jak na bombie siedze i nic ni robie, co by nie urodzic... 😉 Juro o tej godzinie bedziemy zaczynac pisac 😎

• Mamusia
Hej kochane:*
Marta nie smuc sie takie chwile zalamania to normalne przy takim malutkim dziecku jescze tym bardziej u nas jak my wszystkie takie niedoswiadczone 🙂
z jedzeniem to naprawde roznie bywa..kazdy maluszek inaczej moze zareagowac na ten sam pokarm..ja np. nie moge jesc kukurydzy (a mozna przeciez bo czytalam) bo mojego Oliwierka strasznie brzuszek boli pozniej 😞
Sandra kochana nie stresuj sie dasz rade jutro z tym egzaminem 🙂pamietaj co Ci przepowiedziala Wrozka Gosia 😁
Agatka odciagaj odciagaj bo to wazne 🙂
Musze sie Wam pochwaic ze wlasnie sie zwazylam i doszlam w koncu do swojej wagi przed ciazy 😁 cale 10kg zeszlo 😁 😁 😁 brzuch tez juz zszedl tylko te wielkie cycki zostaly hehe 🙂
a dzisiaj w nocy znowu maly zrobil na mamusie kupke ta z armaty 😁 jak go przewijalam 😁 😁 😁

• Mamusia
U mnie dzisiaj rano była położna...Gabi przybiera na wadze więc nie mam się martwić tym, że ulewa. Mówi, że całkiem mozliwe, że to z przejedzenia 🙂 Mój mały łakomczuszek 🤪

Ineczko to może urodzisz w terminie jak masz taki twardy brzuszek 🙂 Życzę Ci tego z całego serca...fajna data 1.09 🙂

A Tobie Sandra zdanego egzaminu i urodzenia córeczki 2.09 :P Spora jest już Malutka...u mnie usg nie pomyliło się zbyt dużo więc pewnie urodzisz ok 3,5 kg 🙂

Mamusie czy Wasze dzieciaczki tez domagają się noszenia na rączkach?? Mój mąż się nie może nadziwić, że tygodniowe dziecko może domagać się noszenia.

• Mamusia
😉 No tak to juz jest ale moja az tak nie wymusza noszenia 😁 ja sie wycwanilam i daje ja do lezaczka i ma bujanie 😜

Sandra powodzenia na egzaminie ;D bedzie dobrze zreszta tak samo jak z wczesniejszymi D:

Inka to teraz twoja kolej bedzie na rodzenie cos tak czuje ;D

Jeszcze tylko musimy poczekac na Agnieszke jak sie pojawi na brzuszku 🙂))

A zamieszczam zdjecia z dzisiejszej sesji zdjeciowej mojej kruszynki 😁 hehe [img size=360]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/maja_chodzi.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Witam Mamusie.....Gratuluję ślicznych dzieciaczków.....Mam pytanie do Marty...Widziałam fotkę Twojej córuni(piękna) i zauważyłam,że masz pościel Feretti!!!Jeśli możesz to napisz mi czy jesteś z niej zadowolona?czy gatunkowo fajna i czy kolorki są takie ładne jak na zdjeciach w allegro....Zamierzam sie do kupna tej bogatszej wersji z baldachimem i śpiworkiem....Z góry dziękuję i pozdrawiam....

• Mamusia
no dokladnie Maja to wykapana mamusia 😁 😁 😁 slodko wyglada w tych sukieneczkach hehe
musze powiedziec mojemu M zeby nam tez mala sesje zrobil hehe a co pamiatka musi byc bo narazie to mam same zdjecia Oliwierka samego 😁
moj malutki to oststnio taki lobuz sie zrobil ze szok heh narobil dzisiaj tyle kupy ze az plecami mu wyszlo hehe jak go przebieralam to przyokazji nasikal na mnie a jak juz ubralam to ulalo mu sie tak dosc sporo ehh i od nowa przebierac trzeba a to wszystko przed wyjsciem na spacerek 🤪 🙃

• Mamusia
Maxara ja jestem bardzo zadowolona z tej poscieli. Polecały mi ją moje koleżanki. Jak na razie to nie korzystam ani z podusi ani z kołderki, ale gatunkowo jest oki 🙂 Kolorki są żywe jak na zdjęciach. Rzeczywiście jest to spory wydatek, ale uważam, że warto.

Gosiu widzę, że Twój Oliwierek lubi "obsrać" mamusię :P

Ja juz zawsze uważam, jak ściągam pieluchę to czekam chwilkę, bo zawsze albo jeszcze nasika albo kupka poleci 🙂

INKA a Ty dalej!! NA PORODÓWKĘ 🙂

• Mamusia
No to Sandra jutro Twoj wielki dzien mam nadzieje ze w trakcie egzaminu wody Ci nie odejda hehe 😆 😎 bo jajca by byly chociaz pewnie bys zaliczyla 🙂 🙂 bede trzymac kciuki 😉
Inka posluchaj sie Marty 😁
No lubi lubi a te kupki to juz tak smierdza troche hehe

• Mamusia
taaa jasne na porodówkę,jak się coś zacznie to pewnie polece szybciutko,ale liczę na to ,że na dniach zacznie się już coś dziać 🙂A tak przynajmniej sobie poczytam narazie co tam u Was i Waszych kochanych szkrabów.Można się nawet trochę pośmiać jak to Oliwierek olewa mamusię a Gabrysia strzela z armatki,hi hi:*

My z Sandrą jeszcze czekamy,cekamy,czekamy 🙂 🙂

Buziolki kochane mamusie 🙂

• Mamusia
dzisiaj to mi szwagier powiedział,że boi się ze mną zostawać w chacie sam bo jeszcze urodzę,teściu się śmiał jak widział,że ledwo sobie buty ubieram i,że pewnie jeszcze sobie do października pochodzę z brzuszkiem,kumpela dzwoni codziennie i pyta się jak się czuje a ja na to,że tak jak wczoraj i przedwczoraj,paranoja jakaś.Niby tak się wszyscy martwią a prawda jest taka,że i tak prawie cały dzień jestem sama.