Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
bo ona mi napisala tak "Hej.Nie odzywalam sie bo maz wzial komputer.Nadal jestesmy w szpitalu bo mala ma zoltaczke i ma wlaczona fototerapie.Zyje nadzieja ze jutro spadnie i wyjdziemy ale to raczej nierealne 😞 w sumie lepiej ze wyszlo w szpitalu a nie w domku. Inka urodzila. Pozdrawiam Was "

to ja myslalam ze ona mnie chciala poinformowac ze Ty Ineczko urodzilas juz 🙂 ale jej pewnie chdzilo oto tzn ona sie mnie zapytala czy Ty urodzilas 😁 tylko ze nie dala znaku"?" na koncu zdania i ja glupek nie zrozumialam ocb 😁

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nie no jaja wyszly 😁 hihi a ja juz gratulacje pisalam 😁 😁 😁 dobrze ze watek nie zalozony o INeczce sierpnioewczce ze juz jest mamusia 😁 😁 😁

Marta moj tez czasem tak lyka powietrze przez takie ssanie piersi no i masz racje brzuszek potem boli 😞

• Mamusia
No i właśnie nie wiem co zrobić żeby nie łykała...ale chyba nie ma wyjścia - przeciez jej nie wytłumaczę:P Karmiłam na leząco, siedząco ale zawsze łyka. Całe szczęście, że chociaż mniej ulewa 🙂

Z tego co dzisiaj czytalam ten ból brzuszka to moga byc właśnie kolki - bo sa one powodowane głównie przez nagromadzone w brzuszku powietrze.

• Mamusia
a jak ona Ci placze??bo moj jak mial kolki a mial naszczescie do tej pory tylko 2 ray 🙂 to zaczal ryczec tak nagle w nieboglosy az sie purpurowy robil no i po 20 min przestawal to straszne bylo 😞
a z tym lykaniem powietrza to tez nie mam pojecia co robic:/mam tylko nadzieje ze z czasem nasze maluszki naucza sie prawidlowo ssac cycuszki 😁

• Mamusia
Własnie moja nie ryczy wniebogłosy - raczej marudzi, popłakuje i strasznie się pręży albo nóżki podkurcza. Może to sa po prostu tylko problemy z brzuszkiem. Dajemy esputicon w nagłych wypadkach.

Mam nadzieję, że kolki nas ominą, bo z tego co wiem to nic wtedy nie daje ulgi maluszkowi.

Martuś, u nas Kacper ma tak samo. Nie płacze w niebogłosy ale się tak preży i wygina, że jesli jest po jedzeniu to z tegowysiłku potrafi mu się nieźle ulać, raz nawet zwymiotował jak tak kopał nóżkami. Jeszcze nie dawaliśmy mu sab simplexu, bo mamy go tak w razie dużej "awarii" 😉 ale też mam nadzieję, że tylko będzie lepiej.
Na razie w nocy jest OK, dla niego najgorszy moment dnia to czas między 7 rano a 12.00 wtedy ma problem zasnąć, jak go karmię to tak wywija nóżkami że czasem boję się żeby się porządnie nie zakrztusił.
A a propos tego krztuszenia mam te same problemy z Kacprem co Wy. nie wiem kiedy zacznie spokojniej jeść, bo na razie to też mlaska, nabiera powietrza...

No i jeszcze jedno, w tym tygodniu skończył mi się ten wielki nawał pokarmu. Widzę, że mam go trochę mniej niż przedtem. Małemu starcza, ale ilość pokarmu jest zauważalnie mniejsza. Pediatra powiedziała, że to normalne i że teraz moje piersi przystosowały ilość pokarmu do zapotrzebowania dziecka. Wy też zauważyłyście coś podobnego u siebie?

Ja nie wiem ile mały waży, muszę dzisiaj wejść z nim na wagę i potem sama się zważyć, będę miała orientacyjną wielkość 🙂 Pewnie będzie już powyżej 4 kg 🙂

Buźka 🙂

• Mamusia
Goshe ty pierdolo :P ale to robi roznice jak nie ma znaku zapytania :P a juz chciala gratulowac Ince :P juz mysalalm ze szczesliwa lezy w szpitalu :P.
A i goshe co do tej zoltaczki to twoj wyjatkowy chlop jest 😁.

A moja dalej ma lekkie problemy z wysraniem dalej podajemy jej leki ktore w sumie pomagaja ale cos ostatnio nie chce spac tylko sobie gaworzyc i oczy jak 5zl macha nogami i sie cieszy co za dziecko 😁.

Teraz lezy w lezaczku i flimka struga 😁
Siedze sama w domu bo moj pojechal po mleko dla niej i do pediatry spytac sie o ta pieluche ktora zalecil pediatra czy trzeba nosic to 24h na dobe i okazalo sie ze tak .

Ale co do kolek to ja wam babeczki wspolczuje czy pobolewajacych brzuszkow to jest koszmar mysmy mieli to w 3 tyg urodzenia ale to przez 3-4 dni i sie skonczylo odpukac..

• Mamusia
No niezłe jaja wyszły z Ineczka 😉

Moja Patrycja również dziś w nocy nie dała mamusi się wyspać:/ od 1 do 3 płakała i prezyła sie strasznie,dałam espumisan i po jakimś czasie zrobiła kupke i usneła,mamusia również 😉

Strasznie mi szkoda jej było,a najgorsze że to moja wina-weekend więc znajomi przyszli i pozwoliłam sobie na ciasteczka z czekolada ☺️ i jeszcze inne świnstwa:/

Ale dzis się poprawie i ladnie zdrową zupke zjem 😉

• Mamusia
To widzę, że problemy z Maluszkami mamy wszystkie bardzo podobne.

Gabrysia też dzisiaj w nocy zwymiotowała na mojego męża... 😞Ale teraz ju z wiem, że to na pewno jest przez to łykanie powietrza. Bardzo uważam na to co jem więc nie podejrzewam zeby to było od czegoś co zjadłam.
Asiu jeśli chodzi o pokarm - to ja mam nawał jedynie przed karmieniem...dosłownie strumieniami leci 🙂 Ale Twój Kacperek jest troszkę starszy więc pewnie mi też to niedługo minie. A jak Twoja waga?? Mi dopiero 13 kg zeszło i od 3 dni stoi w miejscu 😞 Kurcze przynajmniej 10 muszę jeszcze zrzucić 😞 Ten czas tak szybko leci. Moja Gabi dzisiaj kończy dwa tygodnie. Nawet nie wiem kiedy to zleciało...a jeszcze niedawno tak bardzo oczekiwałam, aż wyjdzie z brzuszka 🙂, a teraz leży sobie obok mnie 🙂

Elasia no to poszalałaś ze "zdrowym" jedzonkiem 🤪
Ja ostatnio nieświadoma całkowicie na obiad ugotowałam zupę pieczarkowa 🤪 i Gabi pewnie po tym te z miała nockę z głowy.

Martuś,
u mnie po porodzie jak wróciłam do domku miałam 9 kg mniej. Teraz z końcowego 103kg, waże 85,5kg i jeszcze muszę zrzucić te 5,5 kg. Nie wiem ile mi to zajmnie bo też jakoś stoi w miejscu ostatnio waga 🙂

• Mamusia
hej Mamuśki 🙂

Martuś - słodka Twoja Gabi 🙂 a jakie wydatne usteczka ma 🤪

Czytałam o Ineczce, nieźle wyszło z jej "porodem" 😉

Asiaczek, pisałaś coś o nawale pokarmu, ja również u siebie zauwazyłam, że od pewnego czasu mam mniej pokarmu, tzn za dnia piersi nie są takie pełne. Natomiast więcej mleka mam w nocy, wtedy to są troszkę twarde 🤢

Czy Wy też tak macie, że jak przystawiacie dziecko do jednej piersi, to z drugiej też Wam leci? Ja tak mam od pewnego czasu, co gorsza, gdy mały zaczyna ssać z lewej, to prawa mnie strasznie kuje i tryska z niej mleko. Normalnie wkładek nie nadążam zmieniać :P

Wczoraj Grzesiu skończył miesiąc, zważyłam go, ma 4570g 🤪 mój grubasek kochany hehe

co do mojej wagi, to od porodem stoi w miejscu, wciąż 70 kg, więc muszę zrzucić jeszcze 5 by wrócić do stanu sprzed ciąży. Nie wiem za bardzo jak to zrobię, bo póki co diety odchudzającej mieć nie mogę, ćwiczyć jeszcze też nie za bardzo można, a wkurza mnie niemiłosiernie ten obwisły brzuch 🤢

buziaczki Kochane, papa :*

• Mamusia
Kasiu ja tez tak mam od samego początku, że jak karmie jedną piersią to z drugiej leci jak z kranu 🙂 Ja podczas karmienia podkładam sobie pod ta druga pierś pieluszkę tetrową, bo wkładka nie wystarcza 🙂

Mnie też troszkę denerwuje ta moja waga i zwisający brzuch. Jeśli chodzi o ćwiczenia to ja sie właśnie zastanawiam od kiedy można zacząć...
a czy używacie jakieś preparatów? Bo ja sobie kupiłam jakiś żel wyszczuplająco-ujędrniający z Nivea i nie wiem czy mogę go używać...ale chyba nie ma żadnych przeciwwskazań.

• Mamusia
kurcze a mi znowu cos sie zrobilo i znowu mam za duzo pokarmu musze odciagac ale tylko z lewej piersi, prawa jest taka fajna mieciutka 🙂
moje dziecko to powiem Wam ostatnio wogolle nie chce spac w dzien tylko rozglada sie zaczyna cos tam gawozyc heh ale spac nie mam mowy no jak pojde z nim na dwor to spi tak ze 2 godzinki ehh teraz tez od 9 do teraz to spal moze z 2h
Slodka Gabi hihi jaka minka 😁 to jest zdjecie z pierwszej kapieli Oliwierka 😁 (moja mamcia i Michal go kąpią)jak on sie wtedy darl jakby go ktos ze skory obdzieral hehe ale teraz juz lubi sie myc 😁 [img size=448]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/P8060145m.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Ojej, tak patrze na fotkę Oliwierka to przypomina się mój Grzesio jak tez tak płakał. Ale to dlatego, że w szpitalu myją dzieci jak świniaki, pod kranem, szybko, niedelikatnie - i potem dziecko to pamięta. Potrzebowaliśmy kilku kąpieli, aby Mały polubił się kąpać - teraz fajnie pluska i jest cichutki 🙂

Marta - wydaje mi się, że smiało możemy używać żelów wyszczuplających 🙂

• Mamusia
chyba nie ma przeciwwskazan do stosowania tych preparatow wyszczuplajacych Marta a ten Niwea to slyszalam ze bardzo dobry jest moja kloezanka go uzywa i jest bardzo zadowolona 🙂
ja powiem Wam nie wiem jak to zrobilam ale kilogramow ciazowych juz dawno sie pozbylam chociaz to tylko 10kg bylo wiec bylo latwo ale brzuch tez juz mam plaski 😁 wogole nie widac ze w ciazy bylam 😁 kurcze no mowie Wam zadowolona jestem bardzo ze tak szybko doszlam do formy sprzed ciazy 🙂