Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Marta moj maly to w dzien spi po 20-30min heh 2-3h to naprawde rzadkosc heh a ja tez tak sobie obiecalam z tym spaniem w naszym lozku i jak narazie slowa dotrzymuje OLiwierek spi u siebie 😁
Kasia masz racje im maluch starszy tym grzeczniejszy i juz tak nie placze i nie marudzi bo potrafi sie sam czym tam zajac hehe 😁 😁
Asnet u nas jak narazie wszystko stoi w miejscu ale tak za miesiac zaczynamy dzialac 🙂ja suknie ogladalam w takim salonie na Bema obok rosmana i kupie taka do max 2500zl bo na drozsza szkoda kaski 😉 dzieki za namiary na te salony napewno zajrze 😁
Nadia sliczna a oczka naprawde ma WIELKIE 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A u nas dzisiaj niestety coś się chyba niedobrego dzieje 😞 Mała w ciągu 1 godziny zrobiła 3 kupy, a w ostatniej było bardzo dużo śluzu i krew 😞 Ogólnie dzisiaj to już 5 kupka - od miesiąca nie robiła aż tyle...kurcze ale jestem zdenerwowana. Mam nadzieję, że nic się nie przypałętało 😞 Podejrzewam, że to ja coś zjadłam i jej zaszkodziło. Albo to kolejny objaw tej pieprzonej alergii pokarmowej.

Gosiu mam do Ciebie pytanie odnośnie biegunki- czy podawałaś Oliwierkowi herbatkę? Bo bardzo boję sie, że Gabi się odwodni i tak myślę żeby jej podać herbatkę, bo w cyckach mleczka brak 😞

• Mamusia
oj miałam co czytac...
Marta i co z tą kupką Gabrysi? Mam nadzieje ze wszystko w porzadku....

Dzieki Wam za info w sprawie chrzestnych - wniosek jest taki ze wszystko w sumie zalezy od woli księdza...nie mam zastanawialismy sie nad datą jeszcze - ja to bym chciała na wiosne, ale moze wczesniej bedzie - jeszcze pomyslimy.

Dziewczyny, koniecznie wrzuccie tutaj zdejecia waszych sukieneczek slubnych - ech, jak sobie przypomne te przymiarki, co to byly za chwile....jaki dylemat - bo która wybrac....
I pamietam jak płakałam gdy sprzedałam swoja kiecke - az normalnie zal było....ale byla normanie sliczna - ecri i taka delikatna....

Wasze dzieciaczki takie słodziutkie 🙂 A Nadia Sandroos ma takie wielkie oczka 🙂)))

do jutra, pa

• Mamusia
Kurcze Marta jak jest krew to nie dobrze...obserwuj malutka i jak dzisiaj bedzie tez duzo kupek i krew to od razu idz z nia do lekarza bo sie odwodni a wtedy to juz tylko szpital i kroplowki a mowie Ci to straszny widok 😞 😞 podawaj Gabi cokolwiek do picia moze byc herbatka rumiankowa, zwykla woda zywiec albo przegotowana albo kup w aptece Floridral Baby ok 25zl kosztuje przeciw biegunce i nawadnia. Oby juz dzisiaj Gabi nie robila tylu kupek i zeby bez krwi byly...
Kamyk jak tylko kupie suknie to napewno wstawie zdjecie 😁

• Mamusia
Martuś, tak jak Gosia mówi, podawaj Gabrysi cokolwiek do picia. Poszukałam conieco w necie o tych objawach, może to to?
http://www.emedica.pl/szczeg_choroby.php3?nr=81&typ=1 ?
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3131850
Tak czy owak lepiej pójdź z Małą do lekarza, żeby od razu szybko działać..
A czemu nie masz pokarmu w cyckach? Zanikł Tobie? 😞

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂

Wczoraj po mojej wiadomości Gabi zrobiła jeszcze jedną kupkę ze śluzem, ale krwi na szczęście nie było. Ale się wczoraj zdenerwowałam... 😞
Dzisiejsza noc niestety kiepska, bo Gabi cały czas taka niespokojna jest. Kurcze teraz wydaje mi się, że mnie może zrobić kupki, bo od 4 rano tak się pręży i stęka. Nawet przez sen.

Kasiu mam pokarm w piersiach, ale Gabrysia wczoraj cały czas chciała być przy cycuszku, a niestety mleczko tak szybko się nie naprodukuje i były wczoraj braki 🙂 Ale wypiła 100 herbatki wczoraj 🤪

Mam nadzieje, że dzisiaj już będzie wszystko dobrze 🙂 Buziaki

• Mamusia
co do braków w mleku.. dziś Grzesiu też non stop przy cycu i mnie również mleko nie zdąża się produkować. Teraz czuję, ze są puste w środku :P teraz czekam aż się obudzi, pewnie ok. 23.00 to dam mu butlę. Na noc zjada 150 ml. A w dzień to ssie często cyca, ale mało 😉

• Mamusia
Oj to dobrze Martus ze z Gabrysia jest dobrze musialas poprostu cos zjesc i jej zaszkodzilo 🤨
Moj dzisiaj o dziwo w dzien sporo spal jak nie Oliwier hehe bylismy z malutkim na spacerku w koncu bo pogoda nawet dobra coprawda zimno ale w koncu od tygodnia nie padalo heh
DZisiaj nawet nie plakal jak go kapalismy 🤪 [img size=300]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie0013mini.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Marta ja bym na twoim miejscu z tym pojechala do szpitala jak krew ze sluzem nasza kuzynka u swojej corki tez tak miala i czekala a potem jak sie obudzila po tyg to w szpitalu z dzieckiem na tydzien wyladowala. Miala jakas tam bakterie jak jest krew i sluz to nie ma co bagatelizowac mam nadzieje ze wszystko dobrze bedzie z malutka 😉

A ja niedawno wrocilam od dentysty ostatnia kanalowke mi zrobila jeszcze tylko 4 plomby zwykle i finito zeby wyleczone 😁
23 jedziemy na szczepnienie z mala juz drugie 😉
Ja jutro ide do dietetyka zobaczymy jaka magiczna diete mi wypisze ;D
Jestesmy jzu po chrzcinach 😁 impreza sie udala najpierw byla na sali od 13 do 19 potem do domu sie przeniosla rodzinka hehe 😁
A nasza ostatnio jakies histerie przezywa jazdy dziwne ma i krzyczy i ryczy w nieboglosy jak jest spiaca tak przewaznie jest teraz tatus ja buja w bujaczku i spi 😁 a tak to przewaznie zasypia nam kolo 24-1 ;D czasami sie zdarzy ze o 2-3 ;D ale to zadko a co do spania to nasza w dzien przespi nawet 2 razy po 3h a w nocy jak o 24 dajmy na to zasnie to o 6-7 sie budzi 😁
A i dzisiaj kupilismy malej mate edukacyjna z fisher price z ta zyrafka ;D i mala jest przesczesliwa ;D

• Mamusia
Asnet to Ty tez mialas sporo tych ząbkow do leczenia :evil: 😉
NO to czekamy na zdjecia 🙂 tez juz bym chciala miec chrzciny za soba 🙂
My drugie szczepienie mamy 28.10 a 29.10 ide na kanalowke ehh juz sie boje narazie mi zatrula zęba 🙂
a to moj malutki 😁 [img size=360]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/PA190396malutkie.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂

Gosiu ale Oliwierek już duży 🙂 i taki wesolutki 🙂
Ja tez musze iśc do dentysty i ortodonty, bo nie byłam ponad 3 miesiące, a w grudniu chciałabym ściągnąc aparat, bo juz 2 lata go noszę i jeszcze na dolne zęby musze tez założyć;/

Ja byłam dzisiaj z małą u pediatry. Nie wiem co już mam robić z tą jej wysypką i ciemieniuchą. Z brwi już zeszło, ale jeszcze ma na całej główce i trochę na powiece. Oprócz tego zauważyłam suche place na udach i łokciach 😞 Ale najgorzej wygląda jej szyjka...dookoła ma całe czerwone, aż zaognione 😞 Wygląda to dosłownie jakby ktoś ją linka jakąś dusił...już mam dosyć.

Najbardziej chce mi się śmiać z tego w czym mam ją kąpać...nie wiem czy któraś z Was słyszała o zabobonach związanych z tymi ziołami - czarcie żebro 🙂 I właśnie w tym mam ją kąpać 🙂 hehehehe - od jutra Gabi będzie grzeczniutka, bo odgonimy wszystkie złe uroki na nią rzucone 🙃

• Mamusia
chrzciny [img size=306]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/chrzest.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

slaba jakos jest tych zdjec po pomniejszeniu bo kurcze meczylam sie z tym jak diabli duza rozdzielczosc te zdjecia maja i kilka ray trzeba bylo pomniejszac