Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Moja Gabi kończy dzisiaj dwa miesiące!!! 🤪 Kiedy to zleciało!! Aż się wierzyć nie chce

Tak wyglądała jak się urodziła [img size=480]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSC05783_1.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jejku ale Gabi urosla 🤪 jaka slicznotka z niej a jaka duza 😁
jaki temat nam sie nawinal heh samochody 😁 😁 😁
ja kupilam kombinezon tylko na rozmiar 74 chyba i za duzy na niego troszke ale przeciez za 2 miesiace zima sie nie skonczy a kombinezon bedzie akurat 😁 a dalam 80zl takze mniejwiecej wszystkie podobnie kosztuja 🙂
jurto o 5 rano przyjezdza moja mama do wnuczka na weekend 🙂
a co do chrzcin to zalatwilismy i siostra Michala jednak bedzie mogla byc chrzesna 🙂 ale data nam sie zmienila i albo bedzie 10 styczen albo 14 luty bo tylko w tych dniach mozna ehh
buzka 😘

• Mamusia
A ja jak bym miaa kupowac auto dla siebie to toyota rav4 5 drzwiowa moj M chce sobie po slubie taka kupic a mi zostanie pasat combi ;D albo podoba mi sie bmwx6 jak bmw nie lubie to to mi sie strasznie podoba 😁 jest piekne 😁 tak wyglada

http://www.probefahrten.eu/wp-content/uploads/2008/02/bmxx6-probefahrt.jpg

a ta rav4 http://www.allcarwallpapers.com/wallpapers/previews/toyota-rav4-2765.jpg

Moje dzieciatko dzisiaj bylo na drugim szczepieniu na rotawirusa pneumokoki i te podstawowe 😁

A jesli chodzi o wyprawke na zime to kupilam kombinezon w smyku dalam 70zl a tak to moja przyjaciolka dala mi po swoim synu uniwersalna kurteczke biala ii kombinezon w takiego miska kremowego 😁 i kupilam w lumpie kurtke rozowa puchowa
Co do tego ubierania tych kurteczek to fakt musze przyznac ze ciezko z tymi raczkami jest ale co zrobic takie madre rzeczy produkuja 😁

• Mamusia
Ja na zimę mam kombinezon kupiony w carefurze po okazyjnej cenie - 18 zł 🙂 co prawda jest na 74 bo innych rozmiarów nie było, ale to i tak głównie do wózka, więc może być ciutkę przy duży. A teraz zakładam mu inny kombinezon, na 68 - dostałam od koleżanki 🙂

Rzeczywiście Gabrysia urosła, świetna dziewuszka z niej 🙂

A Grzesiek coraz bardziej zaczyna gaworzyć, lubi z nami "rozmawiać" po swojemu i wręcz wymaga by mu uwagę poświęcać rozmawiając do niego 🙂

• Mamusia
Kasiu to naprawdę niezła okazja była na ten kombinezon! Gabi rzeczywiście rośnie w oczach! Kurde nie wiem co mam robić, bo codziennie o tej samej godzinie się nam budzi i marudzi! Po kąpieli od razu zasypia i budzi sie dokładnie po godzinie i nie chce spać 😞 Na rączkach jest dobrze, a jak wkładam ją do łóżeczka to histeria... 😠

Kasiu ja też zauważyłam, że Gabi oczekuje już, że jak nie śpi to musi ktoś ją zabawiać i do niej gadać!

• Mamusia
A Patrycja sypia az do 8 ostatnimi czasy wiec w koncu sie wysypiam! 🙂 Ale coś za coś i w ciągu dnia nie sypia tak jak wcześniej-po każdym karmieniu tylko z godzinke:/ Nawet obiadu nie zdążę zrobić!

Asnet jak tam Twoja dieta?dajesz rade oprzeć się zachciankom? 🙂 Bo ja już setny raz sobie obiecuje ze słodyczy nie będę jadła a za godzinie szuruje do sklepu po ulubiona biała czekoladę! 😞

• Mamusia
Martuś, Grzesiu też się przebudza po kąpieli.Karmię go i Zasypia średnio ok. 20.00, Budzi się średnio po 30 minutach na dopitkę, oczywiście cycuś 🙂 i tak oto zasypia na dużej, średnio na 3 h.

Dobra Laski, mykam za zajęcia bo właśnie mam przerwę i w domku jestem 🙂

• Mamusia
Elasia pewnie ze idzie 😁 4 dzien juz i jak narazie do przodu 😁 nawet nie odczuwam ze jestem na diecie ;D dzisiaj na obiad jadlam leczo i brokul 😁

A mi dretwienia wyszly z w rece i nie wiem czy mam jakis ucisk na kregoslup w ciazy tez tak mialam przed ciaza nie :/
Ale robilam rentgen odcinka ledzwiowego i mam obnizony 5 kreg i lordoze lekka i spie na brzuchu i cwiczenia wykonuje mam nadzieje ze to lekkie dretwienie minie 😞((.

A teraz uciekam ide z M poogladac jakis film na dvd 😁 a malutka z babcia i ciotka sie bawi 😁 chwila odpoczynku 😁.

Kobitki jaka u was pogoda wogole w miastach ??Bo u nas we Wrocławiu pochmurno i tak czasami popada ale na szczescie nie jest az tak zimno 😁

• Mamusia
W Szczecinie dziś ciepło było, ale bez słoneczka 🙂

ale ze mnie osiołek 🙃 🙃 tylko ja potrafię wkręcić łyżkę do elektrycznej szatkownicy.Zachciało mi się tartej marchwi, więc z lenistwa zaczęłam wrzucać ją do szatkownicy. Po pewnym czasie coś marchew nie chciała iść, to ja zamiast takiego plastikowego popychadełka, wsadziłam łyżkę 🙃 No i łyżka do wywalenia i całe ostrze.. ah.. myślenie nie boli :|

Jestem ciekawa jak maluchy zareagują na zmianę czasu, czy wstaną wcześniej.. 🙂 Ja obstawiam, że jutro o 6.00 Grzesiek będzie miał oczy jak 5 zł, zwykle ma o 7 :P
a ja jutro na zajęcia od 8.00 do 15 😞

• Mamusia
Hej kobitki!!
Asnet fajna ta toyota 🙂 a moja mamcia jak zobaczyla ten za duzy kombinezon to polecialysmy na zakupki i kupilysmy mu taki na teraz 😁 sliczny bezowy z mordkami pieskow na stopkach hihi
nasz urwisek to po kapieli wogule nie spi heh zasypia dopiero ok 21 a kapiemy go ok 18.30 🙂
kupilam dzisiaj malemu nowy smoczek bo normalnie odciska sobie slady na policzkach tamtymi 🤨 znowu NUBY tylko tym razem inny ksztalt i go polubil i ssie sobie 😁
no ciekawe jak z ta zmiana czasu bedzie 🙂 [img size=216]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/7552.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Mi do tej pory Pati spała do 8 rano i było i tak dziś ,tylko przez ta zmianę czasu to wychodzi teraz ze o 7 będą pobudki :/ cóz takie sa uroki macierzyństwa 😁 jeszcze tylko kilka miesięcy 😉

Dziś wybraliśmy sie na spacer ale w połowie drogi nas deszcz zmoczył,wszystko by było oki ale zostawiłam na ogrodzie pościel żeby sie przewietrzyła a teraz sie chcąc nie chcąc wyprała:P

• Mamusia
Elasia nasz tez dzisiaj wstal o 6.30 hehe a dzien to tak mi sie dluzy dzis ze szok 😁
i powiem Wam kochane ze mam takiego towarzyskiego syna ze naprawde 🙂 mielismy dzisiaj gosci tzn rodzinka sie zjechala i bylo w domu z 7 osob (przypominam ze mam kawalerke) i maly taki grzeczny przygladal sie kazdemu, obserwowal, gaworzyl i smial sie hehe ale jakies pol godziny temu chyba musial odreagowac ten dzien bo tak zaczal plakac ze myslalam ze ma kolki ale przytulilam do cycka i od razu zasnal 😁 😁

• Mamusia
A nasza to dziecko cygana do kazdego sie cieszy i gaworzy 😁 a jak do niej nikt nie gada to jest obraza majestatu i drze sie 😁 hehe.

Wogole zuwazylismy ze naszej malej zabek idzie myslalam ze sie pomylilam ale babki i ciotki sprawdzily i skubany idzie powoli 😁 masakra

A nasza zasnela dziiaj o 24 wstala o 4 poszla spac i wstala o 9 😁 wiec sobie pospalam trocche ;D

• Mamusia
Mój przez zmianę czasu budzi się teraz o 6.00 :O zwykle o 7.00 wstawał, no ale poprzestawiało mu się troszkę 😉

Zamierzam Grześkowi kupić już pampersy 4. Wyobraźcie sobie, że mały waży już 6800g 🤪 i powoli trójki nie dopinają mu się na (_|_) :P

dobra, mykam, bo muszę chatę ogarnąć i do szkoły parę rzeczy zrobić 🙂

cmok :*

• Mamusia
No i jak przewidywałam Pati wstała o 7 przez ta zmianę czasu:/
Teraz na szczęście dosypia wiec mam chwilkę dla siebie,zdecydowałam ze biorę się za siebie-nie mogę opanować apetytu więc czas na inna taktykę-będę wychodzić z domu jak często się tylko da 😁 spacery,spacery i jeszcze raz spacery...

• Mamusia
ojej Kasia a nasz to kilogram mniej wazy hehe
idziemy na szczepienie w srode mam nadzieje ze nic mu nie bedzie zadnej temperaturki po tej szczepionce 🙂
Asnet moj maly tez obraza sie jak go zostawiam samego hehe wola i chce zeby z nim gadac smieszny jest 😁
Kupilam malemu dzisiaj taka malutka grzechotke akurat do jego malutkich raczek i caly czas ja trzyma w raczkach i nie puszcza hehe i pcha do tej buzki 🙂
aha i chrzciny w koncu robimy dopiero 14 lutego 🙂 tak wyszlo.. 🙂maly juz siedzial bedzie 😁

• Mamusia
jaka fajna hihi slodko wyglada Nadusia 😁 😁
zapomnialam napisac ze mojemu malemu tez zaczynaja wyzynac sie zabki ehh no maruda straszna sie zrobila z niego ale non stop pcha te lapki i slina potokami mu wycieka z buziaczka 🙂 kupilam mu dzisiaj taki zel do dziaselek Dentinox N i powiem Wam ze od razu przyniosl mu ulge bo jakos narazie nie pcha raczek 😁
Boziu biedne te moje sutki jak juz mu wyjda te ząbeczki (mam nadzieje ze jeszcze z 2 miesiace zanim wyjda 🙂 )
a to moj skarbulek 🤪 [img size=448]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/PA260409male.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />