Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zapomnialam napisac ze bylam dzisiaj na zakupkach i nakupowalam malemu troszke ubranek na 68 juz musze bo sie nie miesci w 62 😁 i jedne body na 72 zobacze czy beda bardzo za duze 🙂 kupilam jeszcze takie fajne ciapko-skarpetki z kubusiem puchatkiem i 2 zabawki tzn gryzaczki 😁 Oliwierek gryzie wszystko i gryzie ale zabkow jak narazie nie widac 😁 aha nie pamietam czy juz pisalam ale kupilam mu mleko Bebiko bo Hippa w rosmanie nie bylo ale jescze nie podaje bo jakos znowu mam duzo swojego 🙂 🙂
a 12 grudnia przyjezdza do nas moj tato na week ciekawe jak malutki zareaguje na nowa osobe bo ostatnio jak przyszedl kolega Michala to przestraszyl sie i plakal 🙂

• Mamusia
Hihi wyobrazam sobie co to za bol bo mnie maly jak czasem scisnie swoimi dziaselkami w sutka to tez zaciskam zeby 🙂
a wogole jak bylam w sklepie to po raz kolejny jakas pani jak zaglada do wozka do malego(juz mnie to irytuje 🙃 ) to mowi ze "sliczna dziewczynka" hehe ja oczywiscie od razu prostuje ze chlopczyk ciekawe czemu tak mowia, wozek mam niebieski kombinezonik tez raczej taki chlopiecy 🤔

• Mamusia
w rossmanie nie ma tego mleka, ja kupuje mu w realu lub kerfurze ) 🙂 To Oliwierek do tej pory 62 ubranka nosił? 🙂 mój dziś rano przymierzał śpiochy na 68 i niestety, muszą pójśc w odstawkę 😞 nóg nie może wyprostować. We wtorek jadę na zakupy kupić mu ciuszki na 74. Ma pare sztuk śpioszków na 74 i są idealne na niego. A bodziaki z krótkim rękawkiem to ma nawet na 80 i też sa dobre, traktuje je jako podkoszulki po bluzki z długim rękawkiem.
Po choinkę prosze o ciuszki na 80 🙂

Dobra, mykam się wykąpać póki mały śpi 🙂
buźka 😘

ciekawe co tam u Martusi i Gabrysi, no i Jak u Agniesi po chrzcinach.. My jednak chrzcimy 10 stycznia.. ksiądz nie zgodził się na 26 grudnia bo to dzień jakiś męczenników i on nie zamierza wtedy chrztu udzielić. Eh, sa z nim same problemy, nie lubię go 😞 to nie jest ksiądz z prawiwego zdarzenia. To taki typ co przy Tobie do koperty zajrzy ile dałas na kościół jak chodzi po kolędzie.. brr

pa 🙂

• Mamusia
KAsia ja malemu nie kupuje spioszkow bo jakos nie lubie go w nie ubierac, zakladam mu przewaznie spodenki, bulzeczke i body tak wiec kieruje sie przewaznie rozmiarem bodow czyli 68 teraz ma i sa idealne a 74 mysle ze beda troszeczke za duze 🙂
MArta pewnie sie odezwie jak wroci od mamy 🙂 a u Agniesi to faktycznie ciekawe jak minely chrzciny 🙂
10 styczen tez fajna data )10.01.10 😁) my tez mielismy robic 10 stycznia ale reatauracja byla juz zajeta tego dnia wiec robimy w walentynki a co do ksiezy tego typu co ten Wasz to sie nawet nie wypowiadam:/ 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Tak jak napsiała Gosia, dzisaij wróciłam od rodziców 🙂 Tam nie mam nawet kiedy zaglądać na brzuszek.
Tak mi zleciały te ostatnie dni, że szok. Gabrysie niestety przyanjmniej raz dziennie dostaje histerii - nie mam pojęcia dlaczego, ale płacze wtedy tak przeraźliwie, że nie wiemy co roić. Moja mama mówi, że jeszcze nigdy nie słyszała żeby dziecko tak płakało. Wczoraj jak wracałyśmy z mają mamą i Gabrysią od mojej babci( jakies 40 km) to musiałyśmy się w lesie wieczorem zatrzymać, bo tak ryczała że szok. W biegu ściągałam bluzkę żeby dać jej cycka. Mówię Wam dosłownie szok.

Wczoraj zostawiliśmy małą pierwszy raz z babcią i wyszliśmy sobie do pubu 🙂 Wróciliśmy po 24 i za 5 minut od naszego wejście Gabryśka się obudziła 🙂 Mamy wyczucie 🙂 Kurcze fajnie tak mieć z kim zostawić dziecko.

Co do ciuszków to Gabi mieści się jeszcze w 62 chociaż nie wszystko na nią pasuje. Mam też już ciuszki na 68.

• Mamusia
Aj MArtus nawet nie wiesz co ja bym dala zeby pojechac sobie do rodzicow ehh ale to 500km czyli cala noc albo caly dzien drogi wiec narazie odpada 😞fajnie ze poszliscie sie rozerwac troszke 🙂my niestety nie mamy takiej mozliwosci 🙂dzisiaj andzrejki oczywiscie siedzimy w domku wiec Michal kupil sobie 3 Heinekenki i zasnal hehe malutki tez spi a ja sie nudze 😁
Ciekawe czemu Gabi dostaje tych atakow placzu??moze glodna jest??

• Mamusia
ah Marta, u mnie Grzesiek dostaje napadu histerii wieczorem, szczególnie po 18.00. Nie wiem wtedy co mu jest, po prostu płacze. Cyc nie pomaga, bo ze złości przygryza i jest jeszcze gorzej, bo bolą go dziąsełka. Wtedy lulam go na rękach, tulę, to samo mąż. Wtedy trochę się uspokaja..

rzeczywiście, fajnie jest jak ma się zaufaną osobę z kim mozna dziecko zostawić. Ja we wtorek do mamy jadę, zostawiam małego i ruszam na miasto. Trzeba sobie jakieś ciuszki kupić, odwiedzę solarium ( ale zakryję cycki pieluchą :P ), pewnie zajrzę o biblioteki poszukać książek do magisterki, a na końcu mam zamiar zrobić zakupy dla małego bo wyrósł z ciuszków 🙂

• Mamusia
To widzę, że nie jestem sama z histerią:P Kasiu ja chodzę na solarium i naprawdę nic się nie dzieje. Opalam się po prostu w staniku.

Gosiu a te histerie to raczej nie sa z głodu, bo mam ostatnio znowu bardzo dużo mleczka(częste przystawianie pomogło i już nie mam braków). Może tak jak u Grzesia dziąsełka ją bolą. Lekarz powiedział, że do zębów jeszcze daleko ale dziąsła mogą swędzieć i boleć dużo szybciej.

Teraz Gabrysia jest na spacerku z tatusiem, a ja mam chwilkę dla siebie 🙂

Dziewczynki a czy Wasze dzieciaczki też czasami robią zielone kupki i jest w nich trochę śluzu??

• Mamusia
Zaglosowalysmy z Nadulkiem...
kurcze w srode idziemy do szczepienie, juz sie bac zaczynam, ze znow sie bedzie taic z placzu...

Kurcze Ci niektotrzy ksieza sa tak problemowi ze szkoda gadac...

Co do kupek to Nadii ze sluzem sie nie zdarzylo, ale robi caly czas wodniste i podsmierdujace kwasnym.. :P az w nos gryzie jak sie ja przebiera...

oki ide sie szykowac do wyjscia, poki siedzi grzecznie na lezaczju 🙂

• Mamusia
Marta fajny konkurs 😁 glos oddany 🙂 i tez zrobie pokoik dla Oliwierka 😁
Moj zielonych nie robi ale za to tak jak Nadusia robi wodniste tylko ze moj robi te wodniste co 2-3 dni dlatego ide dzisiaj o 12 z nim do lekarza bo mnie to martwi...
Skoro mowicie ze nic sie nie dzieje jak sie chodzi na solarium to tez sie wybiore na 5 min na poczatek 😁

• Mamusia
hej hej 🙂
no to skoro mowa o kupkach :P to Grzesiek raz zrobił zieloną - jak najadłam się szpinaku 🙂 a tak, to robi hmm.. śmierdzące :P takie jak po piersi.

Czy też tak macie, że maluchy absorbują Was coraz bardziej? Ja coraz częściej poprostu w dzień nie mam czasu la siebie 😞 Mały zasypia na max 30-45 minut, a jak wstanie, to lubi jak się z nim bawię, tzn kładę go na podłodze, wokół niego zabawki i go zabawiam. Potem chce na ręce, więc go nosze, ale ileż można nosić takiego ciężkiego klocka?:P Ogólnie, Grzesiek lubi jak jest ktoś przy nim i się nim zajmuje. Teraz zasnął, ale na jak długo?

dobra, pobuszuje chwilę w necie a potem wybieramy się na spacerek 🙂

miłego dnia 🙂

• Mamusia
Kasia ja mam tak samo maly spi po 30 minut tak ze 3 razy dziennie o i wlasnie sie obudzil 🙂 i powiem Ci ze szybko sie nudzi jak sie sam bawi wtedy musze go zabawiac albo nosic 🙂
wogole moj ostatnio zaczal puszczac smierdzace pierdziuchy hehe a wczesniej nic nie bylo czuc 😁

• Mamusia
Bylam u lekarza i malutki zdrowy jak ryba 😁 😁 😁 wazy rowno 6 kilo a dlugi tak jak go sama mierzylam na 67cm 🙂 poprostu mu sie jelitka jeszcze ksztaltuja przypisala mi taki lek w zawiesinie Debridat, przez 2 tyg mam mu go podawac reguluje prace jelit, i Dicoflor 30 przez 20dni aha i mowi skoro ma te luzne kupki to moze powinnam juz mu zaczac powolutku wprowadzac nowe dania marcheweczke na poczatek 🙂no wiec od srody zaczynamy wprowadzac ta marcheweczke a i kasze manna pol lyzeczki dziennie(gluten wiecie o co chodzi 🙂)i kleik ryzowy 🙂 oczywiscie wszystko powolutku
Mleka Bebiko mu nie podaje bo mam swojego duzo ale jakbym znowu miala piersi flaczki hehe wieczorem to wtedy mu dam 🙂
To dzisiejsza mala sesyjka 😁 [img size=358]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/PB300524.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
a to robilam pol godziny temu czyli o 21.30 bo lobuziak jesscze nie spal(skad on bierze tyle energii :laugh: 😉) tylko chcial sie bawic ale juz spi naszczescie 😁 [img size=448]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/PB300531.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
MArta zazdroszcze przespanej nocki 🙂ja to od jakis 2 tygodni wogole sie nie wysypiam:/ maly spi niespokojnie wierci sie przez sen cos tam zamarudzi i do tego 2 razy musze go karmic ok 1.00 i ok 5.00 do tego broni sie rekami i nogami przed spaniem wieczorem hehe i coraz pozniej zasypia:/ 🙂
teraz mam chwilke bo wlasnie zasnal ale za 30 min z zegarkiem w reku sie obudzi 😁

• Mamusia
O matko ile wyscie juz tu zapisaly ja ostatnio czzasu nie mam na komputer 🙂 mala w dzien moze spi z 2 razy po 2h a tak to gada jak najeta 😁 My sie smiejemy ze jak podrosnie i bedzie tyle gadala to zagada nas na smierc 😜. Pozatym zdrowa wazy 8500 :P kluska jak tralala 😁.
4 grudnia idziemy na 3 szczepienie.
A co do spania w nocy to o 23-24 zasypia poprostu klade ja do lozeczka i sama spi pada juz ze zmeczenia po calym dniu, i spi sobie tak do 6-9 😁 o 6 sie budzi na jedzenie i potem spi do 9
Ladnie sie podnosi jak sie ja zlapie za raczki 😁
A Goshe laska z ciebie jak tralal 😁

A oto nasza Maja [img size=480]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/nocne_zabawy.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />