Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kurczę tak czytam i coraz bardziej chciałabym dawać już coś Gabrysi do jedzonka 🙂 Ale ona jest młodsza od waszych maluchów. Oliwierek to już 4 miesiące skończył no a Grzesiu już prawie ma.

Ale chyba też już w grudniu spróbuję jej coś dać:P Ostatnio jak jadłam bułeczkę i trzymałam Gabi na rękach to wystawiała dziubek do mojego jedzonka. Kurczę tak mi się jej żal zrobiło, że zaraz do cycusia przystawiłam 🙃

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
he he 😁
wiem co czujecie, my tez gromadzimy i gromadzimy kleiki, sloiczki itd 🙂

Choc pewnie sprobuje jej cokolwiek dac po 3 szczepieniu...
niestety bylam jako dziecko na wiekszosc produktow uczulona, wlacznie z glutenem.. 😞 wiec chcialabym przeciagnac ja na mleczku jak najdluzej co by sie dzidzia nie uczulila...

a mi to zawsze jest przykro, bo Wasze malenstwa zawsze sa o cos do przodu 😁 a miedzy niektorymi a Nadula jest praktycznie miesiac roznicy 😁

• Mamusia
Sandra nie smutaj sie 😁 :laugh: NAdulka i Gabi sa w podobnym wieku 🙂 moj Oliwus i Grzesiu tez wiec sie jakos uzupelniamy 🙂Majka Asnet i Pati Elasi tez dzieli chyba tydzien 🙂
Dzisiaj zjadl pol sloiczka marchewki z ryzem i az mlaskal hehe wczoraj mu nie smakowala a dzisiaj az to bardzo 😁
JA musialam dzisiaj kupic malemu termometr bo poprzedni sie popsul a niby mial byc taki dobry - elektroniczny do czola mialam teraz kupilam elektroniczny ale do ucha i zobaczymy jak sie sprawdzi 🙂 🙂
Dostalam dzisiaj tez paczuszke od mamci dla Oliwierka na Mikolaja 🙂 malutki dostal kilka slicznych ubranek i podgrzewacz Lovi 😁 aha i od MIchala z pracy tez paczke swiateczna pelna slodyczy dostal(oczywiscie my zjemy hihi ale Oliwula cycuszkiem dostanie co nieco 🙂 🙂 🙂) Dzisiaj moj misiaczek same prezenty dostaje 😁

• Mamusia
Sandra nie przejmuj się, że Nadia troszkę odstaje...moja Gabi też 🙂 Z tego co pisałaś to Twoja juz przewraca się z brzuszka na plecki, a moja niestety dopiero jakieś 2 tyg temu zaczęła stabilnie główkę trzymać, ale i tak na brzuszku nie lubi leżeć. Teraz zauważyłam, że chce opanować technikę siadanie. Jak leży u mnie na kolanach to cwaniara już potrafi się podciągnąć do pozycji siedzącej 🤪

Zaraz szykuje swoich szkrabów( męża i Gabi) na spacerek, a ja troszkę posprzątam 🙂 Popołudniu lecimy na jakieś zakupki 🙂 Może rozpoczęły się już jakieś przeceny 🙂

Kochane plisss o głosik 🙂 Ale sie wkręciłam w ten konkurs 🤪 Szkoda, że nie mam neostrady, bo wtedy wystarczyłoby tylko zresetować i mogłabym oddawać kilka głosów dziennie, a tak dupa - tylko jeden.

http://www.akademiatroskliwejmamy.pl/konkurs/pokoj/1568

• Mamusia
Martuś, ja mam neostraę i udało mi się parę razy kliknąć na Twój pokoik 🙂 super byłoby jakbyś wygrała umeblowanie pokoiku Gabi 🙂

Dziś Grzesiu kończy 4 miesiące 🙂 dokładnie o 18.35. O tej godzinie ( 14.36 u mnie na kompie ) zaczęłam liczyć sobie skurcze i zapisywać w komórce - mam te zapiski do dziś 🙂 ah... co za wspomnienia 🙂 pewnie dlatego tak to dobrze wspominam bo poród miałam bardzo lekki. Gdybym przechodziła przez gehenne jak nie które cieżaróweczki, pewnie nie wspominałabym narodzin małego tak często 😉

Faktycznie, jutro Mikołajki! Muszę coś wykombinowac, Grzesiu dostanie interaktywny telefonik, który wylicytowałam na allegro :P tylko pewnie w poniedziałek przyjdzie, a mojemu Pawłowi chcę dać rózgę :P poszukam jakiejś gałązki, obwiążę kokardką i położę pod poduszką ;] Rózga to tak dla zabawy, na mikołajki mężowładny sprawił sobie kolejne akwarium 🙂

buziaki Laski ;]
mam jutro 2 zaliczenia, wypadałoby coś poczytać. Papa 🙂

• Mamusia
Ale sliczne to ubranko 🤪 Gzresiu bedzie elegancki ja jakis garniak chce mu kupic 😁 😁 😁
MArta ja dopiero moglam teraz zaglosowac bo wczesniej bylam caly czas zalogowana i nie moglam i nie wiedzialam czemu ale juz wiem 😁 😁 😁 i prosze glos oddany moze cos wygrasz 🙂
JA tam mimo ze mialam ciezki porod to i tak go bardzo milo wspominam pewnie dzieki opiece poloznej i Michala w szpitalu 😁
Polecialam dzisiaj do leclerca na zakupy i natknelam sie na promocje Pampersow 38zl za 78 sztuk 😁 hihi i tym sposobem zaoszczedzilam kilka groszy 😁
a dzisiaj jaka moj maly walnal kupe oja 😲 po tych sloiczkach myslam ze zygne tak smierdziala 😁 😁 a bylo jej tyle ze z 15 chusteczek musialam zuzyc zeby malego powycierac hehe

• Mamusia
Dzieki dziewczynki za głosiki 🙂

Kasiu super jest to ubranko - przynajmniej później jeszcze je wykorzystasz.

Gosiu ale fajnie, że już ząbek idzie Oliwierowi 🙂My ostatnio kupiliśmy pampersy w tesco za 99,00 dwupak 96x2!!! I chusteczki papmersa 6 paczek za 27 zł.

A chciałam Wam powiedziec, że moja Gabi bardzo polubiła siedzenie i cały czas chce się podciągać do siadu. Tak słodko to wygląda 🙂

• Mamusia
a jaka zadowolona Gabrysia ze juz potrafi sie podniesc 😁
nasz Oliwierus dzisiaj nowy postep zrobil 🙂tak jak zawsze posadzilam go podpartego poduszka z tylu i on dzisiaj tak jakos sie napiął ze sam siadl bez podparcia 😁 ale zaraz przechylil sie na bok hehe pare razy pod rzad tak zrobil 😁
Martus no to Ty naprawde trafilas na super promocje 😁 takie mega paki sie owiele bardziej oplacaja 🙂
DZisiaj kolejny Mikolaj przyszedl do malego - druga babcia i chrzesna i dostal sliczne ubranko, zabawke pszczolke ktora gra i cala siatke sloiczkow 😁(z tego ostatniego bylam najbardziej zadowolona) 😁

• Mamusia
hej hej 🙂 co ja czytam 🙂 Będziemy miały kolejnego zębolka :P Daj znać Gosia jak Oliwierek przeszedł wyrżnięcie się ząbka. U Grześka póki co górne jedynki nie wychodzą.

Martuś, super, że Gabi juz taka silna 🙂 Grzesiek też by już chciał non stop siezieć, ale teściowa mnie gania, że ma jeszcze za młody kręgosłup i nie można go tak obciążać - hmm.. chyba po części ma rację 🤨 dlatego ja staram się posadzić małego na chwilę, potem zmieniam mu pozycję by nie nadwyrężał jeszcze kręgosłupa.

Co o słoiczków, o skubaniec jak jest głodny to nie zje. Najpierw musi być mleko, a potem, tak po godzince można spróbować dac mu słoiczek. We wtorek chcę mu kupić kaszkę i dać przez butlę na mleku modyfikowanym. Jestem ciekawa na ile będzie to dla Grzesia sycące i treściwe i ile wytrzyma po niej bez jedzenia. Bo Ostatnio jak jest na cycu, to średnio co godzinę lubi sobie podjeść 😉

• Mamusia
Ten ząbek to wychodzi ale jeszcze nie wyszedl 🙂sam czubek widac tylko 😁 ale maly za to marudny strasznie do tego wczoraj spal w dzien tylko 30 min!!!!!polegl o 19 ale co 2h sie budzil i tak przez cala noc 😞jestem tak nie wypana ze szok! 🙂
ja dawalam mu przez 3 dni(ale to bylo 3 dni temu)kleik ryzowy ale lyzeczka, dzisiaj mu znowu podam wieczorkiem w butelce i zobacze jak bedzie spal 🙂

• Mamusia
Kasiu i chyba Twoja teściowa ma w tym wypadku rację 🙂 Chociaż jeśli dziecko samo się podciąga to chwilkę może posiedzieć 🙂 Moja Gabrysię to sadzam tylko na chwilkę, a potem kładę na brzuszek albo normalnie. Tyle, że jej tak spodobała się ta pozycja, że mogłaby siedzieć cały czas 🙂

Gosiu to Oliwier pewnie przez te ząbki taki marudny jest...może dzisiaj się wyśpisz 🙂

• Mamusia
Kasiu fajnie Grześ tańcuje 🙂 Moja niestety też dzisiaj baardzo marudna...na spacerek nie poszłyśmy, bo pogoda okropna...

Jutro jedziemy na USG jamy brzusznej. Miałam podac Gabrysi wodę przed badaniem ale nie wiem jak to zrobie bo nie chce pić z butelki;/ Chyba łyżeczką będe jej podawać;/

• Mamusia
hehe ale fajna Mikolajka z Gabi i Mikolajek z Grzesia 😁 😁 a to moj Mikolajek 🙂
http://www.dancingsantacard.com/?santa=661421
MArta daj znac jak tam po jutrzejszym USG
JA mojego tez tak nie sadzam jeszcze czasem tak na chwile ale on oczywiscie chce caly czas siedziec 🙂a jeszcze bardziej lubi jak go nosimy na raczkach 😁 😁 ale to tak chyba ma kazde dzieciatko 😁 😁 😁
u nas dzisiaj byla sliczna pogoda wiec bylismy ze 2h na spacerku ale Oliwierus spal przez ten czas tylko 45minut 🙂

• Mamusia
haha 🙂 kolejny tańcujący Mikołaj 🙂
Ja dziś też też byłam z małym na spacerku, ale tak z 45 minut, bo szybko się wybudza i marudzi. Dlatego też kręcę się z nim w pobliżu domu by w razie czego szybko przyjśc o niego.

Marta, chyba rzeczywiście łyżeczką będzie najlepiej.

Ale ze mnie krowa ;/ byłam wczoraj z mężem na Mikołajkach w mc Donaldsie :P przypomnieliśmy sobie stare dawne, kawalerskie i panieńskie czasy :P Eh, do tej pory Grzesiu skarży się na brzuch 😞 że ja nie pomyślałam, że to może jemu zaszkodzić.. ;/

• Mamusia
No Kasiu ładnie poszalałaś w MC Donaldzie 🙂 Ja raz zjadłam spaghetti z Piccolo i niestety Gabi też nie wspomina tego dobrze 🙂 Od tamtej pory nie jem nic takiego.

Gosiu poważny ten Twój Mikołajek 🙂 heheh...ja sobie co jakiś czas puszczam Gabrysie i zawsze sie cieszę jak szalona jak ją widzę taka tańczącą:P

• Mamusia
Trzymam wlasnie malego na kolanach i pisze jedna reka 🙂
Kasia to sobie zaszaleliscie w Maku 🙂i smaka mi narobilas oj kiedy ja jadlam jakiegos cheesburgera niepamietam juz 🙂mojemu maluchowi juz nic nie szkodzi naszczescie gyrsy frytki pizze NIC 🙂
ja tez co chwila ogladam mojego mikolajka 🙂hihi