Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czesć mamusie 🙂

Wczoraj podałam Małej pierwsze jedzonko...niestety pluła niesamowicie ale nie płakała...jak jej podawałam to się cieszyła ale jeść za bardzo nie chciała - a jakie minki przy tym robiła!!!! Oczywiście cała twarz w marchewce!!

dzisiaj rano puszczała straszne bąki, jak nigdy...zastanawiam się czy to czasami nie po tej marchewce. Dziewczyny, a czy dzisiaj mogę znowu podać trochę czy zrobić trochę przerwy??

Ineczko ja też jeszcze nie ubrałam choinki...miałam to robić wczoraj ale miałam lenia:P Dzisiaj też raczej tego nie zrobię bo mąż musi mi przynieść ozdoby z piwnicy a wróci pewnie późno...a ja dzisiaj od razu po kąpaniu małej lece do kosmetyczki zroic sobie w końcu moje krzaczaste brwi 😁 Nie miałam kiedy iść...no i oczywiście na solarium 😉

Kasiu ja już na szczęście nie muszę nosić wkładek laktacyjnych - ewentualnie jak karmię jedną piersią to do drugiej wkładam pieluchę, bo leci ale tak to nie mam na szczęście tego problemu.

Dzisiaj u nas tak strasznie pada śnieg, że szok. Myślałam, że wyjdę dzisiaj z gabi na spacer, bo temperatura ok, ale chyba niestety nici z tego...a kupić kilka rzeczy w pasmanterii i kupić papier do prezentów żeby już teraz je zapakować, bo później na ostatnią chwilę zrobię to byle jak 🙂A w tym roku mam wizję żeby wszystkie prezenty były zawinięte w jednokolorowy papier - czerwony lub zielony i miały wstążeczkę w czerwono - zieloną kratkę 🙂 Musze właśnie tylko tę wstążkę kupić.

Ale się rozpisałam 😜 hehehehe....kurcze cieszę się na te Święta jakoś wyjątkowo w tym roku....mąż jeszcze do tego od środy do końca roku ma urlop więc spędzi z nami trochę czasu....

OOOOOOOOOOOOOOOOOO....ale kupka poszła u Gabi..hahaha....zauważyłam, że najlepiej jej się robi jak siedzi w bujaczku 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej laseczki 🙂
Martus zaraz zobacze ta stronke 🙂
My wlasnie wrocilismy ze spacerku pierwszy raz od ponad tygodnia Oliwus byl na dworku 🙂 u nas -1 i slonko swieci wiec ladna pogoda 🙂
MOj maly tez raczej sam zasypia w lozeczku chociaz zdaza sie ze go bujam w ramionach i kolysanki spiewam 🙂 a rano o 4 jak Michal wychodzi do pracy to tez go klade do mnie do lozka i spimy sobie razem do 8 🙂 🙂 🙂
Martus daj jej dzisiaj tez ta marcheweczke i tez 3 lyzeczki i zobacz czy bedzie znowu tak puszczac baczki 🙂
ja dalam malemu brzoskwinie i zrobil mi po nich az 3 DUZE kupy hehe
Kasia powiem Ci ze ja caly czas nosze wkladki laktacyjne bo mi caly czas cieknie:/ a dzisiaj w nocy to szok przezylam bo budze sie a tu cala koszulka po prawej stronie piersi mokra 😲 wkladka przeciekla :/ ale nie wiem dlaczego 🙂

• Mamusia
Dałam dzisiaj małej marcheweczkę...i zajadała, że szok!! Musi się nauczyc jeść bo i tak dużo jej z buziaka wylatywało ale przynajmniej coś zjadła 🙂 Jak już przestałam jej dawać to się biedna rozpłakała...chyba chciała jeszcze...no ale nie chcę przesadzić więc szybko cycusiem ją udobruchałam 🙂

My dzisiaj też byłyśmy na godzinkę na spacerku 🙂 Pogoda taka sobie ale temperatura ok - 2 więc nie było źle.

• Mamusia
a w Szczecinie było -7 i snieżyca ;/ więc kolejny dzień byłam w domku - niestety, nie pojechałam do rodziców, bo rogi były bardzo śliskie i się bałam kierować.

Dziś Grzesiek zjadł pół banana rozgniecionego, zajadał się aż mu uszy się trzęsły :0 do tego popił sokiem jabłkowym z miętą. Dziś jestem z niego zadowolona 🙂
Ale niestety samych jabłek, albo jabłek z winogronem ze słoiczka nie chce jeść 😉 krzywi się przy tym bardzo 😉

Gosia, mnie wkładki tez przeciekają, teraz mam te z rosmana, ale nie będę ich już kupowała, strasznie się przesuwają i właśnie przeciekają. Natomiast bardzo dobre dla mnie są johnson&johnson, w rosmanie promocja, 50 sztuk za 12,99 🙂

My choinke mamy chyba o 16.12. Sprzątałam sypialnię i zrobiłam miejsce la chhoinki.. no to ubrałam, zawiesiłam co trzeba 🙂 Grzesiu bardzo lubi patrzeć na włączone lampki 🙂

Buziaczki 😘

• Mamusia
z tego testu wyszlo mi takie cos
Zakłócanie snu dziecka.
Sypianie w tym samym pokoju co dziecko może być przyczyną niezamierzonego wybudzania dziecka, które może reagować na dzwięki wydawane przez rodziców.

Innym powodem może być nadwrażliwość rodziców, którzy reagują na każdy ruch i dzwięk dziecka. Niemowlęta w trakcie snu często wydają dzwięki i się ruszają, a pozostawione w spokoju zasypiają dalej.

Jeżeli to możliwe to niemowlę należy umieścić na czas snu w oddzielnym pomieszczeniu. Mało prawdopodobne jest to, że rodzice nie usłyszą prawdziwego płaczu dziecka, a sami rodzice nie będą alarmowani przypadkowymi odgłosami wydawanymi przez dziecko.

i co mam zrobic jak mamy jeden pokoj??klasc dziecko w kuchni czy jak??? 🙂

Biedna Gabi chciala jeszcze hehe niedlugo bedzie coraz to nowsze smaki wcinac 😁 moj maly juz nauczyl sie jesc z lyzeczki i juz sie tak nie brudzi przy jedzeniu i nic mu z lyzeczki nie spada hihi 😁

• Mamusia
Gosiu możliwe, że Mały troche więcej się rusza w nocy i słyszysz każdy jego ruch i wydaje Ci się, że śpi niespokojnie...jak jestesmy u moich rodziców to ostatnio też wydawało mi ię, że Gabrysia nie śpi w nocy (śpimy tam w jednym pokoju), a w domu jest wszystko dobrze. Ostatnio obserwowałam ją jak śpi tutaj i też zauważyłam, że kręci sie tak samo jak tam...tyle, że ja tego nie słyszę i jej nie rozbudzam chcąc jej np włożyć smoczka...

Ty niestety nie jesteś w stanie nic zrobić jak macie jeden pokoik...może po prostu nie reaguj na każde pisknięcie Oliwierka. Dopiero jak zacznie płakać to idź do niego.

Dzisiaj Gabi znowu rano puszczała bączki - to chyba po tej marchewce-nie wiem czy to dobry objaw...mój mąż mówi, że to dobrze, że gazy puszcza, bo przynajmniej brzuszek ją nie boli - gorzej byłoby jakby nie puszczała bączków i nie robiła kupki. hmm sama już nie wiem. Najbardziej się cieszę, że nie ma żadnej wysypki po nowym jedzonku... Jedynie te zielone kupki ze śluzem 😞 Cały czas je robi...od dzisiaj będę podawała jej dicloflor30 - mam nadzieję, że pomoże. Lekarz mówił, że nie mam się tym przejmować...ale łatwo powiedzieć jak nie chodzi o swoje dziecko 😉

Dzisiaj spróbuję jej podać troszkę jabuszka - zobaczymy jak zareaguje, bo z tego co czytam to Wasze Maluchy nie chcą go jeść 🙂

• Mamusia
hej hej 🙂
Martuś, nie przejmuj się tym, że Gabi tak bączki puszcza - Grzesiek bardzo często puszcza, zdarza się mu nawet kiedy przekładam go z boku na bok :P
a co do kupek - u nas też są zielone ze śluzem - więc wszystko ok 🙂
dzisiaj Grzesiu zjadł domowej roboty zupkę marchewkową , bardzo mu smakowała 🙂

Gosiu, u nas mały tak do 23.00 śpi sam w sypialni, a potem kładziemy się i my, i zarówno jak śpi sam jak i przy nas często się wierci i ma niespokojny sen.

Jutro na 18.00 idziemy do kościoła na "nauki" przed chrztem, no i może uda nam się o spowiedź zahaczyć 😉

• Mamusia
cześć mamusie 🙂
Julcia już śpi od godzinki,na razie pije samo mleko,na noc daje jej tylko mleko z dodatkiem kaszki i dzięki temu dłużej śpi w nocy.
A ja dzisiaj upiekłam piernika i makowca,nie wiem czy wyszły bo nie smakowałam,w końcu to na święta 🙂

Kochane Wesołych Świąt Wam Życzę 🙂

• Mamusia
Inka napewno ciasta pyszne wyszly 🙂 ja tez juz upieklam pierniczki dzisiaj robie rybe po grecku a jutro reszte ufff duzo roboty jeszcze mnie czeka moj Michal sprzata caly dom i nawet go nie gonilam 🙂 sam zaczal sprzatac 😁
Kasia ja bylam juz na naukach w ta niedziele chociaz chrzciny dopiero w lutym acha i zmienila sie data na 28 luty juz ostatecznie 🙂 🙂 🙂
U nas zielonych kupek naszczescie nie ma 🙂 wogole odkad wprowadzilam mu sloiczki to ma super kupki 🙂 a wczoraj zjadl ponad pol sloiczka marchewki z jablkiem normalnie szok 🙂
DZisiaj chyba maly w nocy sie nie wiercil bo wcale do niego nie wstawalam dopiero o 4 go nakarmilam a zasnal o 20 😁
Lece niedlugo na ostatnie zakupy i jeszcze kozaki musze kupic jednak zeszloroczne sie nie nadaja:/ bo przeciekaja strasznie a tak mi sie podobaly 😞 😉

WEsolych Swiat MAmusie 😘

• Mamusia
Mój kaszką pluje na odległość :P może zje parę łyżeczek, ale w butli już nie chce pić - kiedyś pił ładnie.
A ja czy nakarmię Grześka butlą, czy cycem na wieczór, to i tak samo śpi w nocy, tzn średnio po 2 godzinki i przerwa na cyca :P już tak się przyzwyczaiłam do tego rytmu, że sama budzę się w nocy i sprawdzam co z małym 🙂

Kochane, ja również życzę Wam zdrowych,pogodnych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia, aby nadchodzący Nowy Rok był jeszcze lepszy od tego, który właśnie mija 🙂 No i pociechy z Waszych dzieciaczków - dla nich zdrówka, ładnych kupek, smakowitych obiadków i bezbolesnego wyżynania ząbków :P [img size=426]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/bo__e.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Ja na szczęście nic nie musze gotować ani piec...jedziemy na gotowe 🙂 🙂 🙂 hehehe

Muszę Wam powiedziec,że gabrysia tak się wczoraj zajadała jabuszkiem, że szok!!! dzisiaj znowu jej podam kilka łyżeczek 🙂 Tyle, że minki robiła takie jakby cytrynę jadła 🙂

Dzisiaj wyjeżdżamy już do rodziców 🙂 Fajnie, że Święta tuż tuż 🙂

Kochane Mamusie życzę Wam zdrowych, pogodnych Świąt Bożego Narodzenia. Przede wszystkim żeby Pociechy zdrowo rosły 🙂

BUZIAKI!!!! Fajnie, że jesteście :*

• Mamusia
Martus ale Ci fajnie 😁 ja niestety musze robic wszystko 🙂
a wiec GAbi lubi jabluszka to nie jej bedzie na zdrowko 🙂
maly spi lece gotowac 🙂
jeszcze raz Wesolych Swiat kochane dziewczynki 😘 😘 😘 dobrze Martus napisalas FAJNIE ZE JESTESCIE 🤪 😘

• Mamusia
ah, juz po wigilii.. nigdy jej nie zapomnę 😞 Grześkowi wychodziły zęby - byliśmy z Pawłem umordowani 😞 Płakał zarówno u mojej babci jak i u teściów.
Rano wyszła mu lewa górna jedynka.. a wieczorem szedł górny prawy..
Mnie do teraz głowa boli, az się boję co będzie w chrzciny..

Od mikołaja dostał matę edukacyjną - jak go położyłam na niej, momentalnie zaczął się śmiać i fikać, jakby zapomniał o wyżynających się ząbkach 🙂 Mój bidulek, bardzo się męczy 😞 ciekawe co będzie jak mu trzonowe zaczną wychodzić..

Buziaki 😘

• Mamusia
u nas tez Wigilia minela raczej na placzu Oliwierka :/ ale on plakal dlatego ze bal sie dziadkow (tesciow)bardzo rzadko ich widuje dla niego my z Michalem jestesmy calym swiatem 🙂
Dzisiaj za to maly grzeczny jak aniolek hihi
martwi mnie tylko jedno juz 4 dzien nie zrobil kupy ale kurcze nie widac zeby go brzuszek bolal:/

a to moj smieszek sobie siedzi 😁 [img size=336]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/PC250606.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
WESOŁYCH ŚWIĄT dla wszystkich mamusiek i ich kruszynek!!

Parę dni mnie nie było i proszę-kilkadziesiąt stron do nadrobienia!! 🙂

A nie było mnie bo po podróży do Polski samolotem Pati była wręcz niemożliwa!:/ Najpierw chrypka,kaszel, potem katarek i zapalenie spojówek 😞 Ale już jest dobrze 😁
No ale dopiero od jakiś 3 dni znowu się uśmiecha od ucha do ucha,bo biedactwo przeżyło chyba szok-zawsze było tylko kilka osób wokół niej a tu nagle cale chmary ciotek i wujków nie wspominając o dziadkach którzy non stop chcieli ja na raczkach nosić i całować! 🙂

Więc nawet nie braliśmy jej na Wigilie do moich rodziców tylko czekała na nas z teściami aż wrócimy 🙂

Z nowości u nas to chyba to ze zaczęliśmy podawać Patrycji inne smakołyki nie tylko mleczko mamusi 😁

Kasia współczuje Ci i Grzesiowi-biedactwo meczy się z ząbkami 😞 oby dzis było lepiej!

Goshe jejku jak strasznie urósł Oliwierek!nie do poznania!już duży chłopczyk z niego-umie siedzieć! 🙂

Jutro idę na wesele brata,zostawiam Pati z teściami,trochę się boje czy dadzą sobie rade bo do tej pory zostawali na max 4 godziny z nią a tu planuje nie być jakieś 14 godzin w domu:/ ehhh będzie impreza z nerwami 😉

• Mamusia
Elasia to Pati rzezcywiscie troszke przezyla ale juz jest okej i dobrze 🙂 biedactwo ciocie i wujkowie chcieli rozpiesciec malutką 😁
A ogolnie jak swieta minely??robiliscie chrzciny??jakies fotki prosimy 😁
U Kasi Grzesiu tez ma chrzciny 🙂
Kasia Grzes dzielny ma juz 3 zabki 😁 moj jeszcze nic 😞 ale ciagle ma spuchniete dziaselka ciekawe kiedy wyjda mu te zabki:0
NO moj maly urosl naprawde spory sie zrobil a jaki ciezki ojoj juz go dlugo nosic nie moge a dzisiaj zepsulam mu karuzelke ta nad lozeczkiem, nakrecalam pozytywke i kurcze urwala sie ta pozytywka razem z karuzelka 😲 dobrze ze mam refleksik dobry bo zlapalam w pore i nie poleciala na malego 🙂juz nie bede kupowac bo jeszcze z miesiac i juz nie bedzie na to zwracal uwagi 🙂
aha maly juz siedzi 😁 😁 😁 minute posiedzi sam bez podparcia tzn podpiera sie raczkami z boku a potem leci na bok heheh

• Mamusia
Cześć 😘

melduję, że Mikołaj przyniósł Grzesiowi kolejne ząbki 🤪
w sumie ma 2 jedynki na dole, 2 u góry i jedna dwójka lewa 🙂 Bardzo się nacierpiał 😞 oby jutro na chrzcinach nic mu nie wychodziło 🤨
no i 2 dni juz kupy nie robi, oby tylko w kościele nie zachciało mu się :P

Gosia, Oliwierek supr chłopak, jego uśmiech mnie rozbraja 🤪

Elasia, dobrze że z Pati już ok 🙂 Na pewno rodzinka da sobie z nią radę podczas Twojej nieobecności 🙂

• Mamusia
Ojej te zabki ida Grzesiowi jak burza 🤪 niedlugo wyjda mu wszystkie mleczaki 🤪
Kasia Oliwierek juz 5 dni nie robil kupy:/ ale nie widze zeby go bolal brzuszek za to caly czas pierdzi smierdzaco 🙂
Udanej impreski chrzcinowej 😁 i czekamy na zdjecia malutkiego przystojniaka 😁

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂

My przed chwilą wróciliśmy d0o domku 🙂 Święta minęły super 🙂 Gabrysia jest baaardzo towarzyska i bardzo lubi kiedy dookoła jest dużo ludzi...całe szczęście, bo na wigilii było ok 20 osób.

Od Gwiazdorka dostała bardzo dużo zabawek 🙂 W pierwszy dzień Świąt wyszliśmy ze znajomymi na imprezkę jak co roku, a gabi została z dziadkami. Przyjechałam ją tylko nakarmić po 24 i dalej na zabawę:P Jak się potem okazało Gabi podczas naszej nieobecności miała napad kolki...ale na szczęście babcia i dziadek sobie poradzili na medal...nie chcieli nas denerwować dlatego po mnie nie dzwonili...przecież nic tak i tak bym nie mogła zrobić...to pewnie przez jedzenie, bo sobie troszkę pofolgowałam 🙂

Kasiu, Grześ idzie jak burza z tymi ząbkami...tylko szkoda, że się tak biedny męczy 😞 Gosi uśmiech Oliwierka jest zabójczy 🙂 Właśnie jak czytałam wasze posty to Gabi siedziała u mnie na kolankach i się wpatrywała w Twojego synka 🙂hahahahaha

Elasia mam nadzieję, że Pati była grzeczna z dziadkami, a Ty się wybawiłaś za wszystkie czasy 🙂

Jak zgram zdjęcia to wstawię jakieś ze świąt 🙂

• Mamusia
Chrzciny udane 🙂 Grzesiowi kolejne zęby już nie szły :p W kościele był spokojny, wpatrywał się zdziwiony w księdza jak mu głowę polewał 😉
Jak będę miała fotki to wstawię 🙂

i odziwo był dziś spokojny. Dostał co prawda syropek uspokajający Difergan czy jakoś tak, i dużo nam spał, ale niedawno położyłam go spać o 21.00, to obudził mi się jakoś tuż prze północą 🙂
zobaczymy jak dzisiejsza noc minie.. może wypędziliśmy dzisiaj te wszystkie złe moce co go budziły i będzie już dobrze spał?:P

dobranoc Mamuśki 🙂

• Mamusia
To super kochane ze swieta sie udaly i chrzciny takze 😁
Moj
oliwierus tez byl kiedys bardzo towarzyski 🙂nie to co teraz hehe chociaz zauwazylam ze on sie tylko tesciow boi i jednego kolegi Michala a do reszty osob spokojnie podchodzi 🙂 🙂
Martus fajnie ze sie troszke rozerwaliscie 🙂
Kasia oby te zle moce:P zostaly wypedzone co nie dawaly Grzesiowi spac w nocy 🙂 teraz w koncu wiem co przezywalas przez te wszystkie nieprzespane noce 😁 moj od jakiegos czasu no budzi sie w nocy co godzine bo mu smoczek wypada i zaczyna marudzic a do tego musze go karmic az 3 razy w nocy a czasem nawet 4 !!kupie mu dzisiaj kaszke i dam na noc zobacze jak bedzie spal bo juz powoli wysiadam z niewyspania :/

• Mamusia
Niestety złe moce się nie wypędziły, budzi się jak się budził :P także powoli dochodzę do wniosku, że ten typ tak ma 😉 i nawet butla z mlekiem i kleikiem ryżowym nie pomaga - i tak się po niej budzi 😉

ząbki rosną z dnia na dzień :P trochę śmiesznie, bo czekamy na druga dwójkę prawą górną, ale póki co śladu po niej nie ma 😉 także u góry ma 3 ząbki i śmiesznie to wygląda 😁