Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej Laski Kochane 😘
od wczoraj mam sporo zmartwień. Trwa wojna o psa, jest w schronisku, ale teściowie chcą go z powrotem.
Eh, proszę, nie dopytujcie szczegółów, bo jak o tym myślę, to stres mnie zżera 😞
szukamy nowego mieszkania dla siebie, dziś już byliśmy spakowani i pojechaliśmy w nowe miejsce, jednak Grzesiu był bardzo smutny, więc wróciliśmy , tylko dla niego.
Bardzo żal nam tego zostawiać co aktualnie stworzyliśmy "u siebie" na poddaszu, ale nie dogadamy się z męża rodzicami..
Trzymajcie się Kochane, mogę tak często nie zaglądać, bo nie wiem czy w nowym miejscu będzie net ;( będzie mi Was cholernie brakowało ;(

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
eh, tak naprawdę to jesteśmy w kropce.. czekamy aż emocje opadną i postanowimy co dalej. Póki co schodzimy z oczu męża rodzicom, zobaczymy jak długo tak będzie..
jedyne co wiem na pewno, to że nie będą już pilnować Grzesia podczas moich zjazdów, są zbyt nerwowi a to przenosi się na Grzesia.. Ostatnio wyszłam o 16.30, wróciłam o 20.00.. Grzesiu przez ten czas nic nie jadł i nie pił ze stresu. Cały czas płakał. Ja miałam niezłego pietra widząc, że miał całkowicie suchego pampersa o 23.00 a zmienionego miał o 18.00..

lece spać, paps

• Mamusia
Marta my tez jak sie poklocimy to mi Michal gada zebym dzwonila po rodzicow zeby mnie zabrali hehe i komputerem tez tak samo mi dogaduje zebym sobie weszla na brzuszek i sie pozalila 🙂ach Ci faceci 😁
Kasia wspolczuje tych stresow ale wydaje mi sie ze naprawde bedzie Wam lepiej na swoim 🙂Grzesiu tez sie przyzwyczai wiadomo bedzie Wam ciezej ale nie bedziecie musieli liczyc na czyjas łaske..a malym raz Ty sie zajmiesz raz Twoj mąż, u nas tak jest bo na tesciow to wogole nie mozemy liczyc...

• Mamusia
Kasiu nie martw się 😞 Nie znam sytuacji więc trudno cokolwiek powiedzieć, ale jeśli sie wyprowadzicie to tak jak napisała Gosia na pewno dacie sobie radę...my też nie mamy tutaj nikogo i nie jest aż tak źle...

A jeśli chodzi o mieszkanie...to zawsze lepiej na swoim...naprawdę.

Gosia faceci są jednak tacy sami 🙂 🙂

• Mamusia
Ja planuję założyć spacerówkę w marcu...póki co Gabi mieści się jeszcze w gondoli! Ja spacerówke musze kupić...a to wydatek jakieś 550 zł ;/ No i chciałabym kupic jeszcze ten śpiworek...a oryginalne Mutsy kosztuja 200 zł ;/

Ja też byłam dzisiaj na spacerku z Gabrysią...a potem poszłyśmy do lekarza z wynikami 🙂 jestem taka szczęśliwa, bo jest wszystko oki 🙂 Przez 1,5 tyg przybrała 300gram i waży 6400 🙂 Kaszka przyniosła rezultaty:P

• Mamusia
Gosia, ja też Grzesiowi założyłam dziś spacerówkę i ją zostawiam. Mam taki śpiworek, wyłożyłam nim spacerówkę i nie powinno być małemu zimno.
Grzesiu się bardzo cieszył jak siedział w spacerówce, póki co założyłam mu że jedzie tyłem i ja go widzę, mniej więcej jak będą wakacje to mu przemienię do przodu.
A wózek mam u siebie u góry, bo z dołu zabraliśmy wszystkie nasze rzeczy. O matko, jak mi wózek papierochami śmierdział!! Gondola masakra, wczoraj położyłam w niej Grzesia i cały fajkami śmierdział.. dlatego wózek będzie u nas i nic juz nie będzie mi śmierdziało. Właśnie piorę wnetrze gondoli i wszystkie koce, które były na dole.. 😠 Odrzuca mnie od papierosów, a teściowa pali jak smok, nawet przy nim i nic sobie z tego nie robi.
A co do mieszkanka, to postanowilismy przemęczyć się tu jeszcze z rok, postarać się o kredyt i coś swojego kupić 🙂 Huraa!!! 🙂

Marta, no to ładnie Gabi przybrała na wadze 🙂 Grzesiu waży 9 kg.. 😲 :P

lecę do coś marudzi, cmok 🙂

• Mamusia
Kasiu rzeczywiście troszkę nieodpowiedzialny jest twój teściu, że pali przy małym 😞 Dziwię się, że teściowa-pediatra na to pozwala...;/ Pewnie teraz będzie Ci ciężko bez schodzenia do nich...ale dasz radę 😉

Super wygląda Grzesiu w tej spacerówce...ale z niego duży chłopak juz...masakra...rośnie dosłownie jak na drożdzach!!!!!!!!!!!Ale nie widać na zdjęciach, że taki duży jest.

Gosiu na pewno Oliwierek też przybrał 😉 Jutro jedziemy do rodziców 🙂 Nie mogą się juz nas doczekać 🙂 Przede wszystkim Gabryśki :P

• Mamusia
moniczek napisał:
cześć dziewczyny...chciałam zapytać kiedy zaczęłyście wprowadzać nowe pokarmy swoim szkrabom?

pozdrawiam

MY ZACZELISMY OD 4 MIESIACA powolutku napierw marchewke, marchewke z ryzem a potem juz po kolei 🙂a i kleik ryzowy (ale nie chcial jesc 😁 )i od 5 miesiaca kaszke 🙂

Grzesiu slodki fajnie sie przyglada tym akwariom 😁 i jak ladnie wyglada w spacerowce 🙂 🙂ojoj 9kg 😁 😁 😁 Kasia czym Ty go karmisz 😁 ale Marta ma racje nie widac po nim 🙂

• Mamusia
Moniczek, ja wprowadzałam nowe pokarmy jakoś w końcówce 3 miesiąca 🙂

Martuś, to nie teściu pali, a teściowa, właśnie lekarz.. wie czym to grozi, ale nałóg to nałóg.. fe!
A akwaria to hobby męża. To co widać to tylko część. Po lewej stronie jest jeszcze jedno takie długie i przy wejściu do salonu stoi takie 200 litrowe. W sumie na jednej ścianie 5,5 metra, jakieś 1350l.. ola boga, parę razy była już powódź 😉
I tak szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie pokoju bez akwariów 🙂

No a po Grzesiu rzeczywiście nie widać tych kilogramów. On urodził się długi, więc wszystko się proporcjonalnie rozkłada 🙂Ale gdzieniegdzie fałdki ma 😉
w sumie to karmię go cycem, butle dostaje jedynie na noc ( niedługo wprowadzam mleko hipp 2 🤪 ). Staram się, by jakoś popołudniu dostał słoiczek, bądź sama mu coś zrobię, chętnie je banana, słodkie jabłko. Bardzo lubi "ciamkać" skórkę od chleba ( dziewczyny, tu macie gluten 🙂, dziś z chęcią zjadł ziemniaki z masłem 🙂 Niestety, nie przepada za deserkami owocowymi w słoiczkach, jak również za soczkami. No chyba że ma dobry dzień, to coś tam wypije 🙂

Buźka 😎

• Mamusia
Kasia to mozna dawac dziecku skorke od chleba?bo ja nie wiedzialam ze mozna teraz ..myslalam ze dopiero pozniej mozna 🙂
jak tak to zaraz dam mojemu hihi
RYtm jedzenia Oliwierka jest taki ze w sumie to caly czas karmie go cycusiem 🙂 tylko ok 11 dostaje kaszke, ok 13 troszke soczku albo herbatki a ok 16 sloiczek albo warzywka albo deserek w miedzy czasie oczywiscie podje sobie troszke mleczka (daje mu wtedy kiedy chce) a duza porcje mleka dostaje na sniadanko i przed snem. Ogolnie maly je duzo wiec nie wiem czemu chudy jest 😁 😁 😁

Kasia to ladna powodz byla po tylu litrach wody 🤪

• Mamusia
Ja skórki od chleba to chyba raczej bałabym się podać Gabryście.

Ja raczej podaję tylko kaszkę z dodatkiem kilku łyżeczek jakiegoś deserku...dzisiaj podam osobno deserek i kaszkę 🙂 Gabrysia cycusia chce tak średnio 5-6 razy na dobę 🙂 Dzisiaj pierwsza noc u moich rodziców...nie wiem czemu ale tutaj nie za bardzo chce spać w nocy ;/ Co chwile musiałam do niej wstawać ;/ Ostatnio budzi mi sie juz o 7 😮 😮 😮 chodzę nieprzytomna 🙂 Teraz sobie spi a ja mam chwilkę dla siebie 🙂

Wczoraj bylismy z mężem na basenie 🙂 Poleniuchowaliśmy sobie w saunie i w jacuzzi 🙂 Tak się własnie zastanawiam czy moglibyśmy iść na basen z Gabi...pytałam się ratownika i mówił, że woda w najmniejszym baseniku ma 30 stopni...wydaje mi się, że troszkę za zimna 😞 Jeszcze poczekam miesiąc...i może jak następnym razem będziemy to pójdziemy już z Gabrysią 🙂

• Mamusia
no ja wlasnie zabralam ta skorke Oliwierkowi heh i rozplakal sie 😁
Marta moj to raczej codziennie wstaje o 7 😲 ciemno na dworze ale on juz nie chce dluzej spac 🙂i tez nieprzytomna chodze hehe
My tez mielismy isc na basen z malym ale postanowilismy jeszcze poczekac az sie troche ociepli na dworze 🙂
Mykam bo zaraz przychodzi do mnie pani z AVONu bo bede znowu konsultantka 😁

• Mamusia
Gosiu ale fajniutki jest Oliwierek...i jak juz sam siedzi...zuch chłopczyk 🙂 Przystojniak z nigo bedzie niesamowity 😁 😁 😁

Ja własnie dzwoniłam na basen gdzie prowadzą zajęcia dla niemowlat...za 3 miesice 300 zł ;/ Ale "napaliłam" sie i musze tylko z mężem pogadać...bardzo bym chciała chodzic z Gabrysią, bo ona uwielbia wodę 🙂

• Mamusia
Gosiu, no to super że będzie znów konsultantką. Ja działam w Avonie od 8 lat, a w Oriflamie od 4 lat. Nie traktuję tego zarobkowo, tylko poniekąd jako moje hobby bo bardzo interesuje mnie tematyka pielęgnacji urody, kosmetologii itp.

A Oliwierek jak zwykle super chłopak 🙂 Dziwię się, że już tak ładnie siedzi, bo z reguły to dzieciaczki ok.8 miesiąca samodzielnie siedzą 🙂Oby tak alej dobrze się rozwijał 🙂
U nas póki co spokój z ząbkami, mamy 6 i reszty nie widać 🙂Mały nauczył się już puszczać cyca gdy zaczyna mnie gryźć 😉 wystarczy powiedzieć: ała, boli, puść.. i puszcza 🙂

A co do skórki od chleba, tez na początku byłam przeciwna, ale skoro lekarz mówił, że można, potem zapytałam się mojej mamy na wszelki wypadek i potwierdziła, że ja też "ciamkałam " w wieku Grzesia, to nie mam już obaw. Jak dostaje skórkę, to przynajmniej na parę chwil jest spokój 🙂 oczywiście jak mu za bardzo rozmięknie, to mu daje nową, by ta miękką się nie zadławił 😉

Byłam dziś na spacerze spacerówką 🙂 leżał prawie jak w gondoli, więc nie było tak źle 🙂 A wózek stał się lżejszy i łatwiej mi go znosić na dwór 🙂

miłego dnia 🙃

• Mamusia
Tez balabym sie podac...co by sie nie zakrztusla, a poza tym ten gluten.. 😉

Heheh. to uwazaj marta, jak sie spotkamy, bo my z niunia zaczynamy tez chodzic na basen i podejrzewam ze w to samo miejsce dzwonilas, bo i cena i czas sie zgadza...W sumie wydaje mi sie, ze to nie jest jakos mega drogo...
Bo w cene wliczony jest maluch i opiekun, tak? To wychodzi 12, 50 za jedno wejscie, na jedna osobe...My chcemy chrzestego i babcie poprosic, zeby sie zlozyli na zajaca 😁 😁
Hwehe, jacy oni biedni.. 😁

Oliwierek, jest po prostu zaje...fajny 🙂 Rosnie silny chlopak dla Nadusi...niech szybko uderza do niej, bo coraz wiecej kawalerow sie kolo niej kreci 😉

3majcie kciuki, bo w piatek szczepienie..Pewnie sie okaze, ze za malo wazy, bo miedzy 10a25 centylem jest. Moja kruszynka 😁

Korci mnie,zeby jej juz kaszke na noc dawac, ale jeszcze dam rade 😁 i poczekam...
Powiedzcie mi czy te kaszki do miseczki moznaby np. bardziej rozrobic i podac butelka?